arkadaslar bu forumla pek ilgisi yok ama merak ettim ve çok kararsız oldum için yazıyorum bir kaç sorum olacak arkadaslar ben elektronik mezunuyum 2 yıllık için tercihlerine bakarken de otomotiv dikkatimi çekiti acaba nasıl dır derslerine baktımda acıkcası cok da zor gözükmüyor hatta ders sayısı da oldukca az obür bölümlere göre acaba otomotiv okumanın yararı varmıdır bana bu konuda yardımcı olurmusunuz önerileriniz nelerdir
endüstriyel elektonik genel anlamda bütün elektronik dallarını kapsıyor bence end. elektronik okuman daha iyi olur bende end. elektronik çıkışlıyım..
otomotiv makinacılara hitap eden bir bölüm. eğer elektronikle uğraşacaksan oku ama elektronikçi olacam dersen ders saatinin cokluğuna ve derslerin zorluğuna bakmadan elektronikle alakalı bir bölüm okumalısın
bende elektrik bölümü menzunuyum ve otomativi sectim dersi az yönden hemde fazla zorda değil kolay mesleğide bilenlere kolay vede anlayan dinleyene kolay ama sana tavsiyem elektronik cıkıslısın sen bence end. eleketronik okuman senin icin dez avantaj bence otomotivi secme end. elektronik senin icin uygundur arkadasım ama fikrinde kendi fikrin karar senin kararın önün acık olsun unutma DEZAVANTAJ buda sana bi küçük bi hatırlatma olsun ama kararın neyse saygı duyarım arkadaşım başarılar
ben ilk tercihim otomasyon olarak yapmak istiyorum ama girememe me korkusuda sardı girebilceğim bi bölüm olarak düşünüyorum otomotivi
puanın çok mu düşük? her türlü girersin ek kontejandan fln. önemli olan okumak
meslek yüksek okulları mesleğin için bir adımdır. o yüzden sırf girmiş olmak için seçme. kendini geliştirebileceğin, yapacağın bir bölüm seç veya hiç girme.
ilgi alanında değilse gitme.gireceksen kendi alanına gir.girememe korkusu sardı diyorsun. bence teknik lise ile 2 yıllık okullar arasında pek statü farkı yok gibime geliyor.
fen adamları yasasına göre 4 yıllık teknik lise mezunları ile, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları aynı sınıfta yer alıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: dergul
fen adamları yasasına göre 4 yıllık teknik lise mezunları ile, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları aynı sınıfta yer alıyor.
doğru boşuna 2 yılını heba etmeye gerek yok
fen adamları yasası elektronik mezunlarını ilgilendirmiyor yanılmıyorsam. elektrik bölümleri için.
quote:
Orjinalden alıntı: dergul
tanım içeren maddelerde, 4 yıl orta öğretimde okuyanlarla 2 yıllık meslek yüksek okulunda okuyanlar 2. sınıf fen adamı olarak adlandırılıyorlar. elektrikle ilgili maddelerde ise aynı yetkilere sahip oluyorlar. en iyisi fen adamları yönetmeliğini bir kontrol edin.
merhaba Ben marmara elektronik haberleşme öğrencisiyim bu sene 4. sınıf oldu ayrıca uzun zamandırda piyasada çalışıyorum.Bazı arkadaşların bahsettiği4 yıl orta öğretim ile 2 yıllık m.y.o statüsünün aynı olması doğru ama bildiğim kadarıyla e.m.l mezunları 2 yıllık m.y.o. na giderse 4 yıllık t.e.m.l mezununa eşit oluyor, 4 yıllık t.e.m.l 2 yıllık m.y.o. na giderse nasıl olur bilmiyorum ayrıca sırf üniversite okumak için gidiyorsan piyasa tecrübem ışığında söylüyorum bu zamanı orada heba edeceğine ciddi ciddi kendini geliştir çünkü piyasa etiketten çok iş yapacak adam arıyor ve 2 yıllık m.y.o. larının durumuda malum
hocam m.y.o. dan dgs ile 4 yıllığa geçebilirsin.elektronik mezunuysan bence kendi alanınla ilgili bir seçim yap. bende bu sene marmara m.y.o endüstriyel elektroniği seçimlerim arasına koydum büyük ihtimalle puanım tutar sanırım. ( obp 96 ) bence yine elektronik seçmelisin bu sayede kendini geliştirip daha ileriye gidebilirsin, ama başka bir bölüm seçersen her şeye yeniden başlıycaksın. yani yeni bir meslek yeni bilgiler. karar ve tercih senin ama bence otomotivi son tercihlerin arasına koy ve iyi düşün sadece diploma (etiket) için gitme.
selamlar..bende ıkı yıllık end. elektronık mezunuyum.... gecen yıl okulum bıttı...suan calısıyorum.....
1-yukarda arkdasın bahsettıgı gıbı yuksek okul mezun olmanın pek bı anlamı olmuyor cogu yerde....etıket degıl ıs yapcak adam arıyorlar....belkı ıse baslarken dıgerlerıne gore bırascık onde olabılıyorsun ama ıse basladıktan sonra yaptıgın ıs aynı, aldıgın ucret aynı....
2-yukarda baska bır arkadasta yazmıs..... ıkı yıllıktan dikey geciş sınavı ıle dort yıllık bı okula gecebılıyorsun.....ewet dogru ama dgs sınavı hıcte kolay bı sınav degıl ve dort yıllık unv.lerın dsg ıle aldıgı yıllık ogrencı sayısı 2 veya 3 u gecmıyor...dsg sınavına cok guvenme derım.... dgs sınavında basarılı olabılecek bı ogrencının kapasıtesı oss sınavında dırek 4 yıllıga gıdebılecek bı ogrencı ıle aynıdır bence....
3- otomasyonda ıyı bır bolumdur....fabrıkalara bakımcı olarak gırebılırsın yada kendı ısını kurar paraya para demezsın...
4- hocam kendını zorla bırascık 4 yıllık bı bolum oku.... meslek yuksek okulunu bıtırmekle degısen cok fazla bısey olmuyor...ornegın ben vestel laptop fabrıkasında calısıyorum...aynı fabrıkada dvd yapıyoruz... ıkı yıllık bılgısayar programcılıgı bıtıren bır kız arkadasımız dvd PAKETLİYOR.....gerısını sen dusun artık....
ıyı gunler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme