Şimdi Ara

Metal ve Rock müzik arşivlerimiz..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bir konu vardı fakat sönük kalmış.İsteyen arkadaşlar isteyen arkadaşlarla arşivlerini paylaşırsa epey güzel arşivleme işi olabilir.
    Benim şuan resimde görüldüğü gibi.Rock arşivine başlayalı çok uzun zaman olmadı.Punk katmıyorum işin içine sadece Metal kısmında Punk/Thrash sentezli Crossover Thrash grupları var o kadar.Birde arşive giren her grubu elimden geldiği kadar dinlerim mesela bir arkadaştan bir grup aldıysan hiç dinlemesem bile %50 sini dinlerim diskografisinin.Tabii belli bir süre sonra insan neyi dinleyeceğini neyi takip edeceğini şaşırıyor. :)

• Arşiv paylaşamayacağım şuan ama şu detayı yazmak istedim...Şarkılardan çok Winamp'ın Death teması çok hoşuma gitti bende de Metallica vardı bir süre :) ama Death logo'su gibi güzel başka bir logo yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venduss

Arşiv paylaşamayacağım şuan ama şu detayı yazmak istedim...Şarkılardan çok Winamp'ın Death teması çok hoşuma gitti bende de Metallica vardı bir süre :) ama Death logo'su gibi güzel başka bir logo yok

Uzun süre Death skin aradım bulamadım.Sonra Winamp'a skin yapma işinin çok kolay olduğunu anladım ve kendim yaptım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

quote:

Arşiv paylaşamayacağım şuan ama şu detayı yazmak istedim...Şarkılardan çok Winamp'ın Death teması çok hoşuma gitti bende de Metallica vardı bir süre :) ama Death logo'su gibi güzel başka bir logo yok

Uzun süre Death skin aradım bulamadım.Sonra Winamp'a skin yapma işinin çok kolay olduğunu anladım ve kendim yaptım. :)

ZZ Top ayrıca hoşuma gitti benim 4-5 ay önce hdd yandığı için arşivimin yarısından çoğu gitti ama şuan 120gb lık falan bi arşivim var, hoşuma giden grupların discographylerinden oluşan.. konuya rağbet olursa bende birkaç ss eklerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Catacomb

quote:

quote:

ZZ Top ayrıca hoşuma gitti benim 4-5 ay önce hdd yandığı için arşivimin yarısından çoğu gitti ama şuan 120gb lık falan bi arşivim var, hoşuma giden grupların discographylerinden oluşan.. konuya rağbet olursa bende birkaç ss eklerim

Bende istiyorumki geçtim diskografilerini bir albümünü bile bulamadığımız gruplar var.Ciddiye alınırsa karşılıklı paslaşmalar yapılabilir.

• Benim arşivi koymayayım en iyisi arşiv işini bırakırsınız. Şaka bir yana fazlaca bir discography arşivi var elimde. %80'i metal türevleri. 1-2 TB arası sadece Metal arşivim var. Rock gruplarında ise dinlediklerimi arşivliyorum sadece onda fazla iddialı değilim. Tamamına yakını DVD'lerde kayıtlı. Discography arşivini sevenlere PM'den torrent sitesi önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 10 Kasım 2011; 16:30:08 >
  • Hocam bana gönderebilirsin sitenin adını.Nerde oturuyorsun hocam ? Eğer kabul edersen öyle bir arşiv için dünyanın öbür ucuna bile gidebilirim. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Benim arşivi koymayayım en iyisi arşiv işini bırakırsınız. Şaka bir yana fazlaca bir discography arşivi var elimde. %80'i metal türevleri. 1-2 TB arası sadece Metal arşivim var. Rock gruplarında ise dinlediklerimi arşivliyorum sadece onda fazla iddialı değilim. Tamamına yakını DVD'lerde kayıtlı. Discography arşivini sevenlere PM'den torrent sitesi önerebilirim.

Hepsini dinledin mi, merak ettim bak Ben genelde aklımda yer edenleri tutuyorum arşivimde, yüzüne bir daha bakmayacağım albümleri siliyorum

edit: DVD ye çekme mevzusu apayrı bir dert, 20 dvd yaptım rock-metal-blues türevi sanatçılardan devamını getiremedim, çok yoruyor Ama en sağlıklı muhafaza yöntemi de şuan için DVD ler gibi duruyor, 1-2tb ı kaç dvd ye sığdırdın onu ayrıca merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catacomb -- 10 Kasım 2011; 19:23:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Catacomb

quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Benim arşivi koymayayım en iyisi arşiv işini bırakırsınız. Şaka bir yana fazlaca bir discography arşivi var elimde. %80'i metal türevleri. 1-2 TB arası sadece Metal arşivim var. Rock gruplarında ise dinlediklerimi arşivliyorum sadece onda fazla iddialı değilim. Tamamına yakını DVD'lerde kayıtlı. Discography arşivini sevenlere PM'den torrent sitesi önerebilirim.

Hepsini dinledin mi, merak ettim bak Ben genelde aklımda yer edenleri tutuyorum arşivimde, yüzüne bir daha bakmayacağım albümleri siliyorum

edit: DVD ye çekme mevzusu apayrı bir dert, 20 dvd yaptım rock-metal-blues türevi sanatçılardan devamını getiremedim, çok yoruyor Ama en sağlıklı muhafaza yöntemi de şuan için DVD ler gibi duruyor, 1-2tb ı kaç dvd ye sığdırdın onu ayrıca merak ettim

Şöyle bir konum vardı yıllar önce açmıştım. O zamandan bu zaman arşivim 5'e katlandı desem abartmış olmam. O zamanlar 256 kb Sınırsız kullanıyordum düşünün. 7/24 kapanmazdı PC.

http://forum.donanimhaber.com/m_23665858/mpage_1/key_Arsiv%2CTeknikleri/tm.htm

Bütün discographyleri bu şekilde muhafaza ediyorum. Deri kaplı hava geçirmez Case logic çanta bu. Normal CD-DVD çantaları çok pahalı değildir ama bu çantayı bugünün parasıyla 180-200 TL gibi birşeye almıştım. 7-8 sene oldu sanırım.

Ha bu arada hepsini dinlemedim tabi ki. Ben Black Metal dinlemem ama arşivde bulunur. Biraralar radyo yayını yapıyordum sopcastten o yüzden lazım oluyordu. Ağırlıklı olarak Thrash, Heavy, Power severim.

Son olarak ta zamanla arşivi yenilemek lazım. Misal ben discographylerin büyük çoğunluğunu birsüre önce 320 kps'ye çevirdim. 128, 256 vs.ler hep çöpe gitti.

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 10 Kasım 2011; 20:56:21 >

• Büyük emek harcamışsın arşivine, imrendim =)
  • Ben de yaklaşık 1 senedir arşivleme yapıyorum.2,3 aydır çok yoğunlaşmaya başladım işe.Fakat cidden eğer arşivini satmak falan istersen alıcı olabilirim.Direk getiririm boş HDD. :)
  • quote:

Ben de yaklaşık 1 senedir arşivleme yapıyorum.2,3 aydır çok yoğunlaşmaya başladım işe.Fakat cidden eğer arşivini satmak falan istersen alıcı olabilirim.Direk getiririm boş HDD. :)

Valla dostum öyle satış vs. işleriyle uğraşmıyorum. Benim bu arşiv hastalığı yıllardır var. Arşiv ve koleksiyon konusunda artık uzman olduğuma inanıyorum. Hiçbir zaman satış amaçlı yapmadım bu işi tamamen bir hobi benim için. Çevremde benim bu özelliğimi bilen ve film, dizi vs. rica edenlere yardımcı olmuşumdur vaktim oldukça. Sende İstanbul'daysan bir 80 GB kadar ikramım olur sana da. Ipod Classic 80GB var ve içi tamamen dolu.

Not: Yanlış anlama elimde ne varsa kopyasını vermekten zevk duyarım ama inan vakit sorunum var benim. İş güç yoğun, devamlı şehir dışı çok nadirde olsa yurtdışındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 11 Kasım 2011; 0:39:41 >

• quote:

quote:

Eline sağlık o halde dostum güzel olmuş

• Piyasadaki tüm Glam Metal gruplarını 320 Kbps ile itina ile arşivliyorum.. Tek tek buraya yazmam olmaz tabii, foto içinde üşendim..
  • Şu nacizane CD arşivim.150 civarı şu an.

Şu da uğruna İddaa'ya başladığım plak arşivim.Henüz çok az tabii,zamanla arttıracaz Allah'ın izniyle.
  • Benim de metal müzik arşivi 400 GB sınırına dayandı.Bende toplayabildiğim kadarıyla orjinal albüm ve plak topluyorum şuan.
  •  Metal ve Rock müzik arşivlerimiz..
  • Benim Metal arşivinin son hali.DVD yok arşivde.Sadece Mp3 genelliklede grupların stüdyo albümleri.Toplama albümleri genelde eklemem arşive.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

Şu nacizane CD arşivim.150 civarı şu an.

Şu da uğruna İddaa'ya başladığım plak arşivim.Henüz çok az tabii,zamanla arttıracaz Allah'ın izniyle.

Gerçek arşiv budur bana göre. Öyle internetten indirip arşiv yapmak zor birşey değil.

• Aynen öyle.Bende son 2-3 aydır CD ve Plak toplamaya başladım.Fakat artık albümler bile internetten dijital satılmaya başladı.Artık Dijital Arşivcilik var. :) İnternetten birşey indirmek kolay fakat bulabilmek zor.Sadus Diskografisi indirmek için tam 3 ay beklediğimi bilirim mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.