orjinal albümün içinde bonus dvd var..tüm parçaların kayıtları falan..5.1 dolby digital ve stereo seçenekleri var..ama albüm genelde çok gereksiz gürültülü ve rahatsız edici..Bob rock gibi bir adama ragmen hiç melodik değil..ayrıca bir kalitesizlik hissediliyor anlamsız bir albüm. yazıklar olsun. 1985 den beri Metallica dinleyen biri olarak şiddetle kınıyorum.
jason newsted bok etmi?ti zaten grubu. trujillo iyi bascidir ama metallica kendini bulamiyo yillardir.pek de umurumda diil zaten.84-88 aras? dinledim sonra muzik gitti .
Jason Newsted'mi bok etti grubu?Yanılıyorsun. Metallicanın bu hale gelmesindeki en büyük etken Lars Ulrich gerizekalısıdır. Grubu bakkal kafasıyla pazarlamıs trend'in karsısında durmayıp trendle beraber olmustur haa para kazanmıslarmıdır çok hemde cok ama kazanmıslardır fakat yaptıkları müzik ne hallerdedir goruyorsunuz. -----------------
Jason Newsted metal camiasında çok saygın bir yerdedir.Trujillo'dan iimidir değildir Trujillo daha teknik bir basçı fakat Jason'ın ruhu vardı en azından.Yıllar boyunca grupta ezildi büzüldü bass sesi bile grup elemanlarının yüzünden cıkmadı.Ama kendini genede gosterdi.
Bana sorarsanız MEtallica black albümle beraber trendin bir parçası olmuştur..Müziklerini ticari amaçlı yapmışlardır..Bob Rock bence bunun en büyük sebebidir..Adamlar para kazandılar ama müzikal anlamda kişiliklerini kaybettiler..Jason NEWSTEAD'ın isyanını bu bazda anlalı buluyorum..Ama çekip gitmesini(ya da kovulduysa kovulmasını ) anlıyamıyorum..Yeni basçı ile birşeyler denedilr..Bence bir sonraki albümleri güzel olacak..Ancak albümün ticari kaygılardan uzak olması lazım..Bana öyle geliyor..Haksız mıyıjm?
Ya milklet yumuşadılar ticari kaygı diyorsunuz zaten bir grubun yumuşşaması (buna politik tavırda dahil) zaten ticarileşmenin başka boyutudur yahu hala annamdınızmı
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PagaN®</i> <br />Direk iğrenç.Avalon +1 Birşeye karar verememişler müziklerinde tamam hardcore yapacaksan underground hardcore gruplarını dinle nasıl birşemiş bak öğren ona göre yap.Parça tam gaz giderken birdenbire yawaşlamalar falan. Zaten metallica Justice For All'dan sonra bitti.
Saçmalamışssın,şu konuda: Eğer Metallica - Justice for all da bitseydi Megadeth Rust in Peace ile Dünya sıralamalarında İlk numaraya yerleşirdi.Metaliica'nın en iyi albümü olan Black i nasıl unutup geçebiliyorsunuz anlamıyorum..Son olarak da belirteyim şunu bilinki Metallica'ya yakışmayan Rob degil ,asıl Rob a yakışmayan şimdiki Pop Metallica terimidir..Ozzy Osbourne gibi bir devin bass cısına kimse laf edemez!
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by JeremY</i> <br />Herşeye ragmen seviyorum adamları... konserlerini kaçırmamaya çalışıyorum... To live is to die ı bunlar yapmadı mı? orion u the call of ktulu yu
hep bir umut yenilerini bekliyorum..Yoldan nekadar sapsalarda birgün öze dönüş olacak buna eminim.. belki de çok iyimserim di mi[bgstr] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Orion diyorsun Cliff Burton,Call of Ktulu diyorsun Mustaine..Metallica'yı ünlü yapan o Kill Em All Riff leridir..Çoğu kişinin göz ardı ettigi kaza bana göre james in cliff i oldurmek istemesidir.Mustaine ide ardından kovarak James grupta amacına ulaşmıştır ve egoistligi ile Metallica diyince sadece kendisinin anılmasını saglamıştır..Mustaine gibi bir dev Metallica'yı ayaklandırdı.Kirk Mustaine den çok teknik edindi..Bunları göz ardı etmeyin..METALLICA BAŞLATTI METALLICA Bitirdi.
St.Anger a bakın,ne yaptıkları belli degil.İçimden bir Profilo Reklamında gibi "Kardeş Neyapiyong Orda ? " demek geliyor..Punk mı Hardcore mu ? ne bu ? Solo yok cekici yanı yok ? Albüm zaten Rob gelmeden once yapıldı.Bence tekrar duzenleyebilirdi..Metal bitti unutun artık..Mtv lerde bol bol Jennifer Lopez Kalcası izleyip,Kral TV DE Gökhan Özen 'le Civcivlerimizi Besleyecegiz..
SAGLICAKLA!
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PagaN®</i> <br />Jason Newsted'mi bok etti grubu?Yanılıyorsun. Metallicanın bu hale gelmesindeki en büyük etken Lars Ulrich gerizekalısıdır. Grubu bakkal kafasıyla pazarlamıs trend'in karsısında durmayıp trendle beraber olmustur haa para kazanmıslarmıdır çok hemde cok ama kazanmıslardır fakat yaptıkları müzik ne hallerdedir goruyorsunuz. -----------------
Jason Newsted metal camiasında çok saygın bir yerdedir.Trujillo'dan iimidir değildir Trujillo daha teknik bir basçı fakat Jason'ın ruhu vardı en azından.Yıllar boyunca grupta ezildi büzüldü bass sesi bile grup elemanlarının yüzünden cıkmadı.Ama kendini genede gosterdi.
Jason Newsted ın katkısı büyük..Şahsen ben pek sevmem ama böyle..Nihaye Metallica 'yı benim gibi anlayabilen bir kişide cıktı sonunda.Kimse olayların Ticari Politikalar oldugunun farkında degil.Megadeth te para kazandı ama onurunu korudu,Metallica nın ise bir Nez le çıkıp kalça sallamadıgı kaldı..Söylenecek tek kelime yok.Bunlara hakları yoktu!
Her şeyden önce Rob ı Ozzy nin arkasındaykende tanırdım ve sevmezdim Metallica ya geldi gene sevmedim çok şebeklik yapıyor ha bu onun tarzı tabi banane Thrash i öyle çok dinlemem ama Kill'em all, ride the lightning falan bunlar sevilesi albümler idi. Metallica Load albümüyle komple tarz değiştirince zaten anlaşılmştı neyin peşinde oldukları. Nasıl daha çok para kazanırız? sorusuna en iyi cevabı arıyorlardır nitekim st anger ilede "piyasa" müziği yaptılar. Milyonlarca insan var punk ve kökenini dinleyen. Kimsenin müzik zevkine bişey demem bende kulağıma güzel geleni dinlerim. Şimdi metallica paraların allahını kırıyor. 80 li yıllarda da çoook kazandılar çünkü metal dinleyen kitlenin en yüksek seviyede olduğu dönemlerdi o dönemler sonradan işte piyasa müziklerine geçti insanlar metallica da. Eskinden iyiydi müzikleri şimdi sevmiyorum tiksiniyorum ama adamlara "namussuz ****ler hardcore yapıyolar haysiyetsiz itler" demem asla. onların hayatı onların seçimi benim için, köklere dönselerdi daha iyi olurdu dinlerdim ama benim (bizim) gibi düşünen insanlar az... neyse ölenle ölünmezmiş
Arkadaşlar bir yanılgıya düşüyoruz..Gruba yeni katılan elemanların şuandan sonra gruba bir artısı ya da eskisi olamaz.. şimdi bir soru size..Cliff mi? jason mu desem? Bİr çoğunuzun Cliff de hemfikir olacağımıza eminim..Ama MEtallica'nın en güzel albümü(sadece benim fikrim değil) ...and justice for all' da cliff yok..
Bob ROCK Metallica'yı değiştiren adamdır..Küfür edeceksek , bunu hakeden adam Bob ROck dır..Adam menejer olduktan sonra metallicanın kimliğini tamamen değiştirmiştir..black albüm ve öncesi diye 2 ye ayırırsak metalica sürecini, bu süreci oluşturan adamn Bob ROck olduğu gözden kaçmamalıdır.
ya metallica trujillo dan önce de yaptığı açıklamalarda biz istediğimiz şekilde müik yaparız milletin istekleri bizi sallamaz demişlerdi bunu hepiniz hatrlarsınız o yüzden albümlerinin bir kısmı sert bi kısmı daha yumuşak... s&m çok hoşuma gitmişti... adamlar elbette ticari kaygı güdüyorlar ama bu yaptıklarına bence çok zarar vermiyor.Ticari kaygıları yaptıklarının önüne geçse idi kesinlikle reloaded tarzı bişe yaparlardı hard core dan uzak olurdu...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by nurkan</i> <br />ya metallica trujillo dan önce de yaptığı açıklamalarda biz istediğimiz şekilde müik yaparız milletin istekleri bizi sallamaz demişlerdi bunu hepiniz hatrlarsınız o yüzden albümlerinin bir kısmı sert bi kısmı daha yumuşak... s&m çok hoşuma gitmişti... adamlar elbette ticari kaygı güdüyorlar ama bu yaptıklarına bence çok zarar vermiyor.Ticari kaygıları yaptıklarının önüne geçse idi kesinlikle reloaded tarzı bişe yaparlardı hard core dan uzak olurdu... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Müzik de önemli olan hard core olup olmamak mı sizce..Bence Metallica'nın özündeki sorun müziklerini yumuşatmaları ya da sertleştirmeleri değil.. Ben Orion'u dinlerken Part II ' de kendimden geçiyorsam , one'ın solosu ile kanatlanıyorsam , to live is to die ' da hüzünleniyorsam bunu bana yaptıran Metallica'nın müziğindeki şahsiyettir..Armonilere gösterilen hassasiyettir..Metallica parçaları uzun bir zamandır "solo" ihtiva eden şarkısı yok denecek kadar az..Bence bu acelecilikten titiz çalışmamaktan kaynaklanan bişi.. S&M hoşuna gitmiştir..Çünkü ayrı bir emek söz konusu , bir titizlik sözkonusu...Bir de Michael KAMEN (orkestra şefi) de tecrübeli bir adam iyi bir şef..Dolayısıyla güzel bişi çıkmıştı ortaya..
yeni elemani tutmadim zaten ozzy den gelme yaa birde deginmisken surekli myv de program yapan moruk ozzy ailesinde de biktik ailecek ********lere benziyorlar south park bilem daha guzel egleniyoruz hic degilse cartman yasa[gitar] [gitar] [gitar][spr][rockbnd]
Metallica mız hala manyak hala dehşet !!!
Saint Anger.....
JeremY haklısın aslında ben de hala ride the lightning-justice for all dinlerken kendim den geçiyorum ..metallica ya da suç bulmak istemiorum aslında ...yaşlandık deyip kendimi avutuyorum.. metallica isimden kaybeden bir grup bence herneyse...st anger ı bende dinlemiyorum ki ne diye öviyim hard core dinlediğim sevdiğim halde soulfly ve korn dinlerim ama metallica uzak..
Assassin; Bazı noktalarda fikirlerimiz ortak. Fakat forumda kurallı cümle kurmadığın sürece kimse seni anlamıyor. şimdi gelelim cewaplara[deal] ------------ 1.Bir konuda bana saçmalamışsın demişsin sana göre saçmaladığım yer benim zewkim ve renklerim konusuna giriyor bir kere burda yanılıyorsun. 2.Rob kötu bir basscıda demedim sadece ruhu yok dedimki buda benim görusum ayrıca rob'un daha teknik bir basscı oldugu ortada. 3.Metallica gerçeği şudurki salt müzik kalitesiyle acıklanamaz bu herifler kendilerinin arkasında 15 seneden fazla seyirci kitlesine ihanet etmistır zaten kafadan olay burda kopmustur kimse para kazanmasın diye bir derdımde yok. 4.evet şu konuda sana kesinlikle katılıyorum metallicayı bu sewıyelere getıren adam dave mustaine cliff burton ve ne kadar sewmesemde jamesdir.Fakat dave mustaıne gruptan atılmasının tek nedeni jamesın egoistliğdir. 5.Hardcore ve punk ayrı dünyalar hardcore sewerım punk fazla değil.Hardcore sewerım dedıysekde ole Limp Bizkit falan değil harbi hardcore grupları underground cogu metal grubundan daha ii muzık yapan ve daha seert olan hardcore grupları.Zaten metallicanın burda yapmak ıstedıgı olay daha fazla pıyasa olmak MTVde daha fazla gorunmek ve gene daha fazla para kazanmak!Ben hardcore yada punk'a karsı degılım ben yıllarca metal yapan bır grubun bırdenbıre Hardcore ve punk arası bırsey yapmaya calısmasına karsıyım zaten ellerine yuzlerıne bulastırdılar.
Herkese saygılar.
baba eğer bu albüm tamamen ticari olsaydı neden reloaded gibi bişe olmadı yani burdaki insanlar bile sert diolar...Korn soulfly dinlemek varken metallicanın bu halini ben de dinlemem(büyük konuşmiyim ama) adamlar yapmak istediklerini yaptıklarından saygım var..
Sert olmak iyi müzik yapmak değil ki..Metallica'nın künt şarkıları sadece sert olanları değil ki[dont] Eskiden bir parçayı oluştururken , herhangi bir sınırlama yoktu..90 dan sonra bir kriterleri vardı o da ticari olmalıydı..Son albümlerinde de sert olmalıyız diye birşeylşer yapmaya çalışmışlar..Tabulara esir etmişler kendilerini zavallılar..Oysa ki biz onları "kendileri gibi" müzik yaptıkları için sevmiştik..MtV'nin muzik ödüllerinde limp bizkit , linkin park ile aynı sınıfta aday gösterilmeleri zaten işin ipinin koptugunu gösterir.. MEtallica bir marka oldu..Ne zaman ki ticarii kaygıdan uzaklaşılır.Bob ROCK'ın anlaşması fesh edilir..Metallica o zaman öze dönüş albümünü yapmış olur