Şimdi Ara

Metallica ve Guns N ROses İçin 1400 TL ye Kadar Gitar Tavsiyesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Birde Godin ler nasıldır? Klasikleri güzel ama elektroları hakkında pek bilgim yok. Bu arada herkese teşekkür ederim.

Düzenleme: O fiyattaki PRS ler dış görünüş olarak hiç hoş değil. Tamam, performansı daha iyidir ama olmadı bu.
    İkinci olarak Schecter Demon Solo 6 ya baktımda aktif manyetikli. Biraz sert kaçmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer su -- 28 Aralık 2016; 13:20:24 >
  • Bu arada araştırdım. Schecter ler cidden güzel gitarlar. Ancak genelde sert ton üzerine yoğunlaşıyor. Mesela EMG 81 89 manyetikli bir gitar ile Gun n Roses çalamam ben. Neyse, aklıma bir şey geldi...
    Kasa incelince ses te biraz hırçınlaşıyor, sertleşiyor. Ben Gibson Les Paul Traditional denedikten sonra P90 manyetikli, daha ince kasalı bir gitar denedim. Baya SG gibi kasası vardı gitarın ama şekil gene Les Paul. Ağacını bilmiyorum çaktırmayın Neyse, aynı ayarlarla daha sert ton aldım o gitardan. Üstelik P90 manyetikler humbuckerlara göre biraz daha yumuşak ses çıkarıyor. Bundan dolayı orta yollu, hem sert hemde ortalama şeyler çalmak için. Epiphone 1958 Korina Explorer düşündüm. Zaten ben Les Paul kadar explorer kasaları da çok severim. Bu arada manyetikleri Alnico Clasic Humbucker... Yani Les Paul Standard ile aynı manyetiğe sahip. Nasıl sizce üstadlar? Denemekte fayda var elbette. Ancak bir ay sonra deneyebilirim... Zaten ben bu konularda çok değişken olduğum için erkenden araştırmaya başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: omer su

Bu arada araştırdım. Schecter ler cidden güzel gitarlar. Ancak genelde sert ton üzerine yoğunlaşıyor. Mesela EMG 81 89 manyetikli bir gitar ile Gun n Roses çalamam ben. Neyse, aklıma bir şey geldi...
    Kasa incelince ses te biraz hırçınlaşıyor, sertleşiyor. Ben Gibson Les Paul Traditional denedikten sonra P90 manyetikli, daha ince kasalı bir gitar denedim. Baya SG gibi kasası vardı gitarın ama şekil gene Les Paul. Ağacını bilmiyorum çaktırmayın Neyse, aynı ayarlarla daha sert ton aldım o gitardan. Üstelik P90 manyetikler humbuckerlara göre biraz daha yumuşak ses çıkarıyor. Bundan dolayı orta yollu, hem sert hemde ortalama şeyler çalmak için. Epiphone 1958 Korina Explorer düşündüm. Zaten ben Les Paul kadar explorer kasaları da çok severim. Bu arada manyetikleri Alnico Clasic Humbucker... Yani Les Paul Standard ile aynı manyetiğe sahip. Nasıl sizce üstadlar? Denemekte fayda var elbette. Ancak bir ay sonra deneyebilirim... Zaten ben bu konularda çok değişken olduğum için erkenden araştırmaya başladım.

hocam bende elektro gitara başlamayı düşünüyorum da benimde aklımda epiphone sg g400 ve les paul studio var hangisini tercih etmeliyim acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: enginaar2016

quote:

Orijinalden alıntı: omer su

Bu arada araştırdım. Schecter ler cidden güzel gitarlar. Ancak genelde sert ton üzerine yoğunlaşıyor. Mesela EMG 81 89 manyetikli bir gitar ile Gun n Roses çalamam ben. Neyse, aklıma bir şey geldi...

hocam bende elektro gitara başlamayı düşünüyorum da benimde aklımda epiphone sg g400 ve les paul studio var hangisini tercih etmeliyim acaba

İkiside değişik karakterli gitarlar. SG ler biraz daha tiz karakterli gitarlardır ve Les Paul e kıyasla da çok sert karakterli gitarlardır. Tarzına göre almalısın. Eğer hard rock ve blues a kadar çalarım dersen Les Paul, hard rock ve metal çalarım dersen SG gibi Denemeni tavsiye ederim aslında bende hata yapıyorum. Tartışmakla olmaz bu iş gidip deneyeceksin.

• Bendeki PRS'i sattım bugün, 1350 den. Alan arkadaşın da tarzı çok keskin değildi, progresif rock, arada heavy, bazen blues falan diyordu. Klavyesini ve PRS'in kendi ergonomisini çok beğendiler. Bundan sonra hayatım boyu Çinli gitar alacaklara önerim PRS'in gitarlarına bakması olacak, Koreli en azından.
    Çin'leri neden bu kadar eziyorsun dersen;
    Gitarların üretiminde çalışan işçilerin hepsi Çinli olmuyor ama bir kısmı mecburen Çinli kardeşlerimizden olmak zorunda. Bu da Koreli bir içinin aldığı maaşın çok daha azına çalıştığı için Çinli kardeşlerimizin elinin deydiği gitarlarda kusur ve hata bulabilme ya da zamanla ortaya çıkabilme ihtimalinin daha fazla olmasını sağlıyor.
    Hemen ilk eline aldığında ortaya çıkmaz, özellikle de Epiphone gibi reklamı ve gitarların görüntüsü çok iyi olan markalar için geçerli bu.
    Forumlarda sapından çatlayan, kırılan, açılan çok epiphone örneği var. Turkrock forumunda birinin de başına gelmişti bu olay.
    Seni korkutmak gibi olmasın ama yapım yerine de biraz önem vermek lazım gitarın. Çin varken neden gidip adamlar Schecter'ın orta ve üst seviye gitarlarını Kore'de üretiyorlar. PRS'in bildiğim kadarıyla sıfırı 500$ altında olan gitarı yok ve Çin'de de hiç fabrikası yok.
    İstisna olmaz mı, tabii ki olur. Geçen günlerde Çinli bir Bc Rich warlock modelinin çok güzel olduğunu duydum. Deneyip deneyip doymamışlar gitara.
    Ben de bu duruma çok dikkat ettiğimden dolayı Kore altı gitar almamaya çalışıyorum. Bazı markalarda istisnalar olabiliyor. Mesela Ibanez ve Jackson'ın bazı modelleri.
    Ama şunu diyeyim, 1000-1250 liraya iyi denenerek alınmış hiçbir epiphone Les Paul Standart seni üzecek bir gitar değildir. Kendim denedim, tonları gerçekten bir Les Paulden beklediğin çoğu şeyi veriyor. Ağırlık ile sağlam bir gitar hissiyatı, dolu dolu tonlar, sap manyetiğinde "sıcak" diye tabir edilen solo tonlarındaki yoğunluk... Elimde gerçekten bir Les Paul var diyorsun gerçekten. Çinli modellerde de durum böyle, eski Kore yapımı Epiphone'lar ise Gibson LP Studio'larla yarışabilecek düzeye bile gelebiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: berdin123

Bendeki PRS'i sattım bugün, 1350 den. Alan arkadaşın da tarzı çok keskin değildi, progresif rock, arada heavy, bazen blues falan diyordu. Klavyesini ve PRS'in kendi ergonomisini çok beğendiler. Bundan sonra hayatım boyu Çinli gitar alacaklara önerim PRS'in gitarlarına bakması olacak, Koreli en azından.
    Çin'leri neden bu kadar eziyorsun dersen;
    Gitarların üretiminde çalışan işçilerin hepsi Çinli olmuyor ama bir kısmı mecburen Çinli kardeşlerimizden olmak zorunda. Bu da Koreli bir içinin aldığı maaşın çok daha azına çalıştığı için Çinli kardeşlerimizin elinin deydiği gitarlarda kusur ve hata bulabilme ya da zamanla ortaya çıkabilme ihtimalinin daha fazla olmasını sağlıyor.
    Hemen ilk eline aldığında ortaya çıkmaz, özellikle de Epiphone gibi reklamı ve gitarların görüntüsü çok iyi olan markalar için geçerli bu.
    Forumlarda sapından çatlayan, kırılan, açılan çok epiphone örneği var. Turkrock forumunda birinin de başına gelmişti bu olay.
    Seni korkutmak gibi olmasın ama yapım yerine de biraz önem vermek lazım gitarın. Çin varken neden gidip adamlar Schecter'ın orta ve üst seviye gitarlarını Kore'de üretiyorlar. PRS'in bildiğim kadarıyla sıfırı 500$ altında olan gitarı yok ve Çin'de de hiç fabrikası yok.
    İstisna olmaz mı, tabii ki olur. Geçen günlerde Çinli bir Bc Rich warlock modelinin çok güzel olduğunu duydum. Deneyip deneyip doymamışlar gitara.
    Ben de bu duruma çok dikkat ettiğimden dolayı Kore altı gitar almamaya çalışıyorum. Bazı markalarda istisnalar olabiliyor. Mesela Ibanez ve Jackson'ın bazı modelleri.
    Ama şunu diyeyim, 1000-1250 liraya iyi denenerek alınmış hiçbir epiphone Les Paul Standart seni üzecek bir gitar değildir. Kendim denedim, tonları gerçekten bir Les Paulden beklediğin çoğu şeyi veriyor. Ağırlık ile sağlam bir gitar hissiyatı, dolu dolu tonlar, sap manyetiğinde "sıcak" diye tabir edilen solo tonlarındaki yoğunluk... Elimde gerçekten bir Les Paul var diyorsun gerçekten. Çinli modellerde de durum böyle, eski Kore yapımı Epiphone'lar ise Gibson LP Studio'larla yarışabilecek düzeye bile gelebiliyorlar.

Sağolun Şimdi ben Gibson Melody Maker Special denemiştim. Aslına bakarsanız baya da hoşuma gitmişti ama metal mi? Kesinlikle yapılamaz... Ben biraz metal tonlarına da gitsin istiyorum. Ondan Les Paul den biraz kaçtım.
    Şimdi bütçeyi 2000 TL ye çıkardım bu arada.
    Gitar olarak Epiphone Korina 1958 explorer iyi gibi geldi bana. Çünkü manyetikleri Les Paul ile aynı. Bu sayede daha yumuşak tonlar da elde edilebilir ve kasası sağolsun daha sert tonlara da çıkabiliyor. Benim aklımdaki gitarlar şunlar:

Godin Redline HB

Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro

Schecter Omen Extreme 6

Yamaha RGX220DZ

Yamaha AES620 SH

Epiphone 1958 Korina Explorer

Yamaha Pacifica 311

Bu gitarların hepsi Dore de var. Zaten oradan alacağım. Amfi konusunda ise Blackstar İD Core 40 olabilir. Yada Line 6 Spider 30. Ancak o fiyata HT1 ( lambalı sonuçta ) almak ta var.

Neyse gitar konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackangel007

Metallica Tüm Şarkı sözleri İçin Tıklayınız

Bu ne şimdi? Neyse arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. Bakın 3 hafta falan kaldı. En geç ise 4 hafta...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldırma ona dostum, bugünlerde Metallica'cı görünce kendilerini tutamayıp trollüyorlar :)
    Sıfır olarak hiçbir önerim olmayacak, hepsi Çin ya da Endonezya yapımı düşük kalite gitarlar o söylediklerinin.
    İkinci el dersen;
    Jackson dkmg 2500'e İstanbul'da ilanı var 2000 e bırakır gibi geliyor. Bugün denedim İzmir'de bir tane bu gitardan, kozmetik sorunu olmasa alacaktım. Çok beğendim, tonları çok güzel, seymour duncan sh2 sh4 var metal için daha uygun. Ama pasif olduklarından dolayı her tarz çalabilirsin, dolu dolu da ton alırsın.
    Kore Epiphone Les Paul'ler, İstanbul'da 2-3 tane ilan vardı sanırım Korel epi olarak. Onlara bakmalısın, kozmetik olarak kötü olmayan birtanesini alıp 1 yıl kullanıp bütçeni artırıp gibson'a geçebilirsin. Ama sıfır alırsan ikinci el olarak satmak istediğinde aldığın fiyatı %60'ına bile satamayabilirsin uzun bir süre.
    Schecter olarak ta Solo 6 Custom modeline bak. 2000 liradan ilanı olması lazım İstanbul'da. 1800 e bırakır gibi, alıp muhteşem tonlar alabilirsin o gitarla. Arkadaşımın Gibson Les Paul Studio'su var ve Schecter Solo 6 Custom'la neredeyse aynı olduğunu söyledi ton ve çalım olarak.
    Korina Explorer benim de ilk başladığım zamanlarda almak istediğim bir gitardı ama güzel bir gitar olmadığı ortada. Zuhal'de zamanında %35 indirime girmiş bir gitardı o da.

• Benim tavsiyem iyi bir washburn alabilirsin bu bütçeyle. (Floyd rose haric.) Çin markaları alirken fazla bütçe ayirmamani tavsiye ederim. Baslangic icin butcen el vermiyorsa Çin mali alinabilir.

Diger bir konu efektor konusunda acele etmemelisin bence, line 6 güzel bir efektor, bilgisayardan şarkı bazli efekt yuklenme ozelligi cok iyi, ancak elektro gitar alistirmalari yavaş yavaş ve sessiz bir ortamda temiz çalındığına emin olacak şekilde dinleyerek yapılması gerekir. İşin başında efektor almak gitar calismalarini baltalayacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seleric -- 4 Ocak 2017; 10:19:27 >
  • quote:

Aldırma ona dostum, bugünlerde Metallica'cı görünce kendilerini tutamayıp trollüyorlar :)
    Sıfır olarak hiçbir önerim olmayacak, hepsi Çin ya da Endonezya yapımı düşük kalite gitarlar o söylediklerinin.
    İkinci el dersen;
    Jackson dkmg 2500'e İstanbul'da ilanı var 2000 e bırakır gibi geliyor. Bugün denedim İzmir'de bir tane bu gitardan, kozmetik sorunu olmasa alacaktım. Çok beğendim, tonları çok güzel, seymour duncan sh2 sh4 var metal için daha uygun. Ama pasif olduklarından dolayı her tarz çalabilirsin, dolu dolu da ton alırsın.
    Kore Epiphone Les Paul'ler, İstanbul'da 2-3 tane ilan vardı sanırım Korel epi olarak. Onlara bakmalısın, kozmetik olarak kötü olmayan birtanesini alıp 1 yıl kullanıp bütçeni artırıp gibson'a geçebilirsin. Ama sıfır alırsan ikinci el olarak satmak istediğinde aldığın fiyatı %60'ına bile satamayabilirsin uzun bir süre.
    Schecter olarak ta Solo 6 Custom modeline bak. 2000 liradan ilanı olması lazım İstanbul'da. 1800 e bırakır gibi, alıp muhteşem tonlar alabilirsin o gitarla. Arkadaşımın Gibson Les Paul Studio'su var ve Schecter Solo 6 Custom'la neredeyse aynı olduğunu söyledi ton ve çalım olarak.
    Korina Explorer benim de ilk başladığım zamanlarda almak istediğim bir gitardı ama güzel bir gitar olmadığı ortada. Zuhal'de zamanında %35 indirime girmiş bir gitardı o da.

Hepinize teşekkür ederim. İki tane sıkıntım var.
    Ankara da yaşıyorum.
    İkinci el alamıyorum ( Normalde ben alırdım da peder güvenmiyor, ikna edemem. )
    Bütçenin yükselmiş hali bu. Ondan daha palı gitarlara bakamam.
    Son olarak ise dolar uçuyor. 4 TL yi geçebilirmiş.

Çin gitarlar neden bu kadar kötü ki hocam? İşçilik falandır filandır önemli tabii ama neden bu kadar kasıyoruz. Çin alırsam elimde falan mı kalır yani?
    Dediğim gibi zaten yeni başlıyorum. Elimdeki gitarın işçiliği rezalet mesela ( Klasikten bahsediyorum ) ancak pek sıkıntı olmadı bana. Çoğunluk görünüşü etkiliyor çünkü.
    Birde 10 aralık tarihinde bir Gibson Melody Maker Special denedim. Tonları fena değildi. Önerir misiniz?
    Hocam çin malı almak zorundayım. Haklısınız ama dolar 2.50 seviyesini görse ( Görmez orası kesin ) Gibson 50 s Tribute Plus alırdım. Aslında bir tane Gibson 2013 Les Paul Studio ilenı vardı bir ara ama kaçırdım:(
    Çin malı olarak ne önerirsiniz? Birde Dore den alacağım ona göre.

• omer su O kullanıcısına yanıt
    Çin min diyorsan önce bur Zuhal Müzik'te Hint malı Jackson Slx ya da Slxt modellerine bakmalısın. 40. yıl indirimlerinde ellerinde kalan son birkaç gitarı 1200-1500 liradan veriyorlardı, benim de araştırdığım bir modeldi. Soloist yani neck thru birleşime sahip oldukları için sustaini daha iyi gelecektir. Çin gitarlarda kolay kolay iyi sustain bulamazsın.
  • quote:

Çin min diyorsan önce bur Zuhal Müzik'te Hint malı Jackson Slx ya da Slxt modellerine bakmalısın. 40. yıl indirimlerinde ellerinde kalan son birkaç gitarı 1200-1500 liradan veriyorlardı, benim de araştırdığım bir modeldi. Soloist yani neck thru birleşime sahip oldukları için sustaini daha iyi gelecektir. Çin gitarlarda kolay kolay iyi sustain bulamazsın.

Çin gitardan sustain bulamazsın mı? Epiphone Les Paul lerin sustaini Gibson larinkinden fazla bunla ilgili çok video var.Hemd de hint malı çok mu kaliteli? Birde Zuhal müzik e baktım doğru düzgün gitar yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer su -- 5 Ocak 2017; 20:48:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstisnalar tabii ki var bu konuda, Epilerin sustaininin iyi olmasının sebebi kalın gövde ve sapa sahip gitarlar olmasıdır. Ama çin yapımı oldukları için sapta kırık, çatlak gibi vakalar çok görülüyor. Daha yeni bir arkadaşa oldu bu durum. Sapı bildiğin çatladı gitarın iki taraftan da. turkrock.com a girip bakabilirsin. Bu durumun Gibson LP'lerde daha az yaşandığı da bir gerçek.
    Çin yapımı bir gitar, Japon-Amerikan yapımı bir gitardan daha uzun süre sağlıklı kalamaz. Ben bunu söylüyorum.
    Ortalıkta 96-97-98 Japon yapımı milyon tane Jackson var. Benim elimden de geçti birkaç tane, taş gibi gitarlar. Bolt on sap gövde bağlantısına sahip olmasına rağmen gitarı yere paralel yüz üstü tuttuğunda akort kayması çok olmuyor. Ama benim eski Endonezya yapımı Ibanez Rga42'mde akort kayması kulakla bariz duyulacak şekildeydi. Çin epiler bir yere kadar götürür.

• quote:

İstisnalar tabii ki var bu konuda, Epilerin sustaininin iyi olmasının sebebi kalın gövde ve sapa sahip gitarlar olmasıdır. Ama çin yapımı oldukları için sapta kırık, çatlak gibi vakalar çok görülüyor. Daha yeni bir arkadaşa oldu bu durum. Sapı bildiğin çatladı gitarın iki taraftan da. turkrock.com a girip bakabilirsin. Bu durumun Gibson LP'lerde daha az yaşandığı da bir gerçek.
    Çin yapımı bir gitar, Japon-Amerikan yapımı bir gitardan daha uzun süre sağlıklı kalamaz. Ben bunu söylüyorum.
    Ortalıkta 96-97-98 Japon yapımı milyon tane Jackson var. Benim elimden de geçti birkaç tane, taş gibi gitarlar. Bolt on sap gövde bağlantısına sahip olmasına rağmen gitarı yere paralel yüz üstü tuttuğunda akort kayması çok olmuyor. Ama benim eski Endonezya yapımı Ibanez Rga42'mde akort kayması kulakla bariz duyulacak şekildeydi. Çin epiler bir yere kadar götürür.

Elbette. Zaten bir yere kadar dediğin gibi ben bunu başlangıç için seçiyorum. Bu arada Godin redline HB ler çin değil diye biliyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer su -- 7 Ocak 2017; 12:8:4 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.