Şimdi Ara

Metallica ve Guns N ROses İçin 1400 TL ye Kadar Gitar Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşlar elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Klasik gitar çalmama rağmen elime elektro gitar aldığımda baya bir şey yapabilen bir insanım. Biraz tutku biraz bu sebeple elektro alacağım. Öyle bir deneyimim olmadığı için sizden tavsiye istiyorum. Arkadaşlar Metallica çalarken şu tona almak- yakınlaşmak istiyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=rE3DgeXMITc

Guns N Roses çalarken ise şu tona almak- yakınlaşmak istiyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=xGgKXcjvQrg

Öncelikle bunun yanında evdeki Aiwa marka 40 Wattlık ses sistemine bağlayacağım 400 TL civarı bir prosesör ile kullanacağım. Vox Tonelab dikkatimi çekti ama neyse...

Arkadaşlar öncelikle gitar konusunda kafama şu gitarları taktım. Epiphone G-400 Pro ve Epiphone Les Paul Studio.
    G400 Pro da push pull switch var ve bu push pull switch benim rüyalarıma girmiş bir şey. Aslında push pull sorun değil 50 TL verir yaptırırım. Neyse, arkadaşlar bu gitarlardan hangisini öneririsiniz? Kafam çok karışık. İki gitarda çok hoşuma gidiyor ancak karar veremedim.

Zevk olarak kalın sapla aram kötü değil. Bir arakadaşın klasik gitarının sapı gittikçe kalınlaşanlardan. Artık 7 perdede falan kütük gibi sap var. Orada hızlı çaldım pek sorun olmadı. İnce sap tercihim değil hani. Farketmez bana.

Bir şey daha söyleyeceğim. Ankara Meşrutiyet Caddesine gitmeyi planlıyorum. Muhtemelen Dore ye giderim ama başka tavsiyeleriniz var mı?

Birde sonuçta pek fazla çalamıyorum. Çalmak işi bilmeyen arkadaşların yanında oluyor Ondan dolayı yetkilinin sabırlı olması lazım biraz

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Epiphone standard alabilirsin, amfiyle uğraşma bilgisayara bağla guitar rig kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhaegar6a

Epiphone standard alabilirsin, amfiyle uğraşma bilgisayara bağla guitar rig kullan

Guitar Rig çok hoş bir program ancak bilgisayara bağlamayı düşünmüyorum. Efektör olarak Line 6 Pocket Poad alacağım. Zaten Line 6 yı da bilgisayara bağlamam lazım yazılımı için Ve Les Paul Studio ve Standard arasındaki farkı anlatır mısın?
  • Bu arada Studio ve Gotik olanı aynı. Sadece gotik olanın üstü bombeleli ve kill switch var. Aslında gotik olanı daha iyi. Sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer su

quote:

Epiphone standard alabilirsin, amfiyle uğraşma bilgisayara bağla guitar rig kullan

Guitar Rig çok hoş bir program ancak bilgisayara bağlamayı düşünmüyorum. Efektör olarak Line 6 Pocket Poad alacağım. Zaten Line 6 yı da bilgisayara bağlamam lazım yazılımı için Ve Les Paul Studio ve Standard arasındaki farkı anlatır mısın?

Alıntıları Göster
    Fark yok aynı tamamen, sadece görünüş olarak standard parlak boyalı sahne için, stüdyo da adı üstünde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Fark yok aynı tamamen, sadece görünüş olarak standard parlak boyalı sahne için, stüdyo da adı üstünde

Ben şunu fark ettim. Birde Studio Goth var. İkiside aynı ağaçtan, aynı manyetikten. Ancak Studio gibi plane top değil. Goth olanının hafiften üstü bombeleli. Ne dediklerini unuttum şimdi. Birde Goth da kill Switch var. Bu da güzel bir özellik. Aslında manyetik seçen switchi hızlı hızlı aşağı yukarı aşağı yukarı yapınca da ses aynı şekilde kesiliyor diye biliyorum. Bunun sebebi nedir o zaman?
  • Görsellere iyice bakın siz de göreceksiniz. Hafif bir bombele var Goth da.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13699#RL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up.
  • Epiphone Les Paul 100 Line 6 15w
  • Bir rüya oldu. Babamın arkadaşı ile görüştüm. Neyse işte o gelmeden amfilere kabinlere pedallara baktım. Gitarlara bakmadım. Neyse, böyle bir sevdaya düşmüşsün bunlar güzel sevda, aklında ne var dedi. Les Paul dedim. Arkasını döndü Gibson USA Les Paul ü hard casesinden çıkarıp bana verdi. Adeta büyülendim orada. Neyse, baya bir iki saat çaldım. Yanında Fender Stracoaster HSS, Gibson un P90 manyetikli bir gitarı, tek manyetikli bir Charvel ve özel yapım bir gitar denedim. Arkadaşlar bu Les Paullerin klavyesi hiç rahatsız gelmedi bana. Hemen sonrasında Fender Strat denememe rağmen. Neyse. Ben çaldım hep. O pek ellemedi. Dore den bir ara alacağız. Bu arada elektro gitar için bütçeyi üst seviye 2000 TL ye çıkardık. Amfi için ise Blackstar HT 1 düşündüm. İD Core 40 videolarına da baktım da harbiden lambanın tonu cidden çok hoş. Neyse. Arkadaşlar ben şu gitarları düşündüm. Genede bütçeyi gani gani kullanmayacağım. 1800 TL falan olsa da olur hani. Çünkü gitarın içime sinmesi lazım. Çok pahalı olursa kendimi kötü hissederim
    Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro düşündüm ben. Cidden hoş bir gitar. Bu arada 2001 bile olsa olmaz bütçe için Birde Epiphone Les Paul Praditional Pro var o da çok hoşuma gitti. Tek sorun ( Amfi için ) foot switch olmaması. Artık başlangıç için böyle bir ekipman bence yeterli. Siz ne düşünüyorsunuz dostlarım?

Harbi bu bir rüya ya... Ben bunun olabileceğini hiç düşünmedim.

• Hocam Slash hastalığım yüzünden ben de 1 yıl önce falan baya derin araştırmalar yapmıştım en sonunda epiphone standart aldım(üstelik goldtop ) şuana kadar hiç pişman değilim amfim var fakat bilgisayara bağlıyorum slash presetlerini indirip belki slashe en yakın tonları alıyorum (bu gitarla maksimum olacak şekilde) metallicaya gelirsek ayrı presetleri kullanarak şuanda son albümünden parçaları çalıyorum kirk mü çalıyor ben mi belli olmuyor ton konusunda. zaten bilirsen les paul kasalar ton yelpazesi en geniş gitar modellerinden biridir.
  • Evet Les Paul lerin ton yelpazesi çok geniş. Dediğin gibi bilgisayara da bağlanabilir ancak çok kaliteli bir ses sistemim yok. Baya eski hani 10 yıl vardır. Onboard ses kartı da iyi değil. Ancak hocam lambalı amfi sesi hiç bir yerde yok. Blackstar İD Core 40 Ht1 den daha pahalı. Ancak HT1 dinledikten sonra İD Core 40 ı dinleyince 40 oyuncak gibi geliyor. Kaliteli bir ses sistemi alsam 150 TL, ses kartı 250 TL ve ya daha fazla. O yazılım ise zaten 199 euro idi en son. Her türlü sağlam bir masraf çıkıyor. Şunu sormak isterim, bazıları Les Paul gitarlarda köprü mayetiğinin sesini en yükseğe çıkarıp sap manyetiğinin sesini çok kısıyorlarmış. Ortalama bir drive açıp sapa alıp clean ton gibi köprüye alıp drive gibi çalıyorlarmış. Footswitche gerek kalmıyor yani Bu teknik cidden işe yarıyor mu bir kontrol eder misiniz? Birde Standard ile Standard Plus Top Pro ton konusunda oldukça farklı. Probucker manyetikler sağolsun gitar yeri geldiğinde baya sert tonlarda ses çıkarıyor. Babamı zorlamamak adına Standard da alabilirim. Tabii Gold Top modelini Bu arada cevap için teşekkür ederim.

• UP
  • Epiphone Les Paul Custom Pro da çok övülüyordu. Youtube videolarından tonları hakkında fikir alabilirsiniz. Fiyatının 1900 civarında olması lazım mydükkanda.

Standard alırsanız Pelham Blue'suna da bir bakın derim. Çok tatlı bir rengi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noel Gallagher

Epiphone Les Paul Custom Pro da çok övülüyordu. Youtube videolarından tonları hakkında fikir alabilirsiniz. Fiyatının 1900 civarında olması lazım mydükkanda.

Standard alırsanız Pelham Blue'suna da bir bakın derim. Çok tatlı bir rengi var

Teşekkürler. Doluydum cevap veremedim kusura bakmayın. Benim tek şüphem şu: Acaba prosesör mü alsam amfi mi? Blackstar HT1 amfi yada o fiyata bir prossesör alacağım.
  • rhaegar6a R kullanıcısına yanıt
    Guzel sallamissin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrHyp3r

Guzel sallamissin.

Aralarında fark var yok değil ama fazla değil. Sadece standard ın gövdesinin üstüne kapak var. Tona bunun elbette etkisi var ancak daha güzel bir dil ile anlatabilirdin bunu.
  • omer su O kullanıcısına yanıt
    Isterseniz gidin tekrar arastirin sonra anlarsiniz.
  • 2000 lira para verip Çin yapımı epilerden almak yerine ikinci elde temiz bulabileceğiniz Kore yapımı Ltd'ler, Schecter'lar ve PRS'ler almayı düşünmelisiniz. Schecter'ın Les Paul tipli Solo 6 Custom modeline bakabilirsiniz, benim de almak istediğim bir gitar zamanında.
    Metallica ağırlıklı dersen LTD'nin m, mh ve ec serisi gitarlarından da düşünebilirsin.
    Ama benim önerim her tarza gelebilen PRS gitarları olur. Bende Se Custom 24 var, her tarz çok başarılı şekilde çalınıyor. Ben metal üzerine yoğunlaştığımdan satıyorum bu aralar. PRS'nin diğer modellerine de bakabilirsin bence sana daha uygun olur PRS'ler.
    Çin epiphone almayın, eski kore varsa onlar da iyidir. Sağı solu oynamaz sustaini çinler kadar kötü değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdin123

2000 lira para verip Çin yapımı epilerden almak yerine ikinci elde temiz bulabileceğiniz Kore yapımı Ltd'ler, Schecter'lar ve PRS'ler almayı düşünmelisiniz. Schecter'ın Les Paul tipli Solo 6 Custom modeline bakabilirsiniz, benim de almak istediğim bir gitar zamanında.
    Metallica ağırlıklı dersen LTD'nin m, mh ve ec serisi gitarlarından da düşünebilirsin.
    Ama benim önerim her tarza gelebilen PRS gitarları olur. Bende Se Custom 24 var, her tarz çok başarılı şekilde çalınıyor. Ben metal üzerine yoğunlaştığımdan satıyorum bu aralar. PRS'nin diğer modellerine de bakabilirsin bence sana daha uygun olur PRS'ler.
    Çin epiphone almayın, eski kore varsa onlar da iyidir. Sağı solu oynamaz sustaini çinler kadar kötü değildir.

Cidden Çin malı bu kadar kötü mü? Ben şu ana kadar sadece bir tane ( Yanlış Hatırlamıyorsam ) Çin malı gitar denedim. Fretleri falan da baya güzel gömülüydü hani, bir kusur bulamadım. Gitar Stagg ın 500 TL bir telecasteriydi. Zaten onun dışında hep Amerikan denedim. Fender Stracoaster HSS, Gibson Les Paul Traditional gibi kaliteli aletler denedim. Sesleri oldukça farklıydı elbette. Ancak pek kusur yoktu. Çin olanda da dahil hani. Sonuçta yeni başlıyorum. Cidden amerikan diye çok para vermeye değer mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.