Şimdi Ara

Metan Sennheiser CX980

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-metandan-sennheiser-cx-980-kulaklik-ambalajli-49282565/detay/

Sizce neden bu kadar fiyatı dusuk . Daha once kalıteli kulaklık almamıstım ,aldıklarım bir şekilde patladı.Bunu aldıkldan sonra patlama ihtimali varmı?
    Maximum 200 tl verebilirim. Amerikadan da olur yanlız resmi sitelerinden.
    Yardımcı olanlara tesekkur ederim.
    İpodum var hem rock hem rap ,pop dinlerim.
    Bazılarında ipod icin uretilmistir yazıyo ama empedans 16 bazılarında 32 uyumsuzluk sorun olur diye biliyorum .Peki neden ipod icin yazarlar 16 empedans olanı.

• Brainwavz marka kulaklık almanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puyik.1

Brainwavz marka kulaklık almanı öneririm.
    Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: steve_jobs

Up

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar bende bu kulaklıktan almayı düşünüyorum, frekans bandı olarak 24khz ye çıkabildiği yazıyor. kulaklıklardan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirmi? önerirmisiniz.

metan da fiyatı 207TL. ama stok sonu olduğu için üründe problem olabilirmi sizce? hani alınıp sorun çıkınca geri gönderilen ürünler stok sonuna kalır ya ondan

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

merhaba arkadaşlar bende bu kulaklıktan almayı düşünüyorum, frekans bandı olarak 24khz ye çıkabildiği yazıyor. kulaklıklardan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirmi? önerirmisiniz.

metan da fiyatı 207TL. ama stok sonu olduğu için üründe problem olabilirmi sizce? hani alınıp sorun çıkınca geri gönderilen ürünler stok sonuna kalır ya ondan

Alıntıları Göster
    @01001101

Kulaklık bilgisindeki sayısal değerlere takılmayın . Hiç bir sayısal değer kulaklık hakkında doğru bir kanaate varmanızı sağlamaz .

Stok sonu ürünlerinde problem olacağını düşünmüyorum , olsa bile bire bir değişim yaparlar yada dengi bir kulaklık verirler .

Son olarak o fiyata cx980 den çok daha iyi performansa sahip kulaklıklar alınabilir ...

• quote:

Orijinalden alıntı: E2

@01001101

Kulaklık bilgisindeki sayısal değerlere takılmayın . Hiç bir sayısal değer kulaklık hakkında doğru bir kanaate varmanızı sağlamaz .

Stok sonu ürünlerinde problem olacağını düşünmüyorum , olsa bile bire bir değişim yaparlar yada dengi bir kulaklık verirler .

Son olarak o fiyata cx980 den çok daha iyi performansa sahip kulaklıklar alınabilir ...

Dinlediniz mi peki CX980'i de böyle bir kanıya vardınız? Belki de CX980 fiyatının çok çok üstünde bir performansa sahiptir. Nedense bu forumda bütün Sennheiser modelleri kötüdür diye bir kanı var. Özellikle de CX serisi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pagedownctrl

quote:

@01001101

Dinlediniz mi peki CX980'i de böyle bir kanıya vardınız? Belki de CX980 fiyatının çok çok üstünde bir performansa sahiptir. Nedense bu forumda bütün Sennheiser modelleri kötüdür diye bir kanı var. Özellikle de CX serisi için.

Alıntıları Göster
    @pagedownctrl

Dostum sadece bu forum değil , araştırırsan dünyanın önde gelen audio temalı forumlarında benzer kanılardaki insanlar bulursun .

Garanti olayı hoşuna gidiyorsa al , metan firmasından yana sıkıntı yaşamazsın . Ama neden düşük performansa yüksek meblalar ödiyesin ki ?

...

• quote:

@pagedownctrl

Dostum sadece bu forum değil , araştırırsan dünyanın önde gelen audio temalı forumlarında benzer kanılardaki insanlar bulursun .

Garanti olayı hoşuna gidiyorsa al , metan firmasından yana sıkıntı yaşamazsın . Ama neden düşük performansa yüksek meblalar ödiyesin ki ?

...

Hayır benim demek istediğim neden kulaklığı dinlemeden kesin bir yargıda bulunuyorsunuz. Sennheiser kaliteli bir firma ve CX980, CX serisinin en üst seviye kulaklığı. Belki çok iyi bir performansa sahip ve alacak arkadaş çok beğenecek. Siz direkt kestirip atıyorsunuz sadece birkaç yorum okuyarak. Ne kadar sağlıklı o yorumlar ayrıca tartışılır ama gerek yok.

Benim karşı çıktığım nokta bu. Dinlemeden kesin birşey demeniz. Hani hakkında şöyle deniyor falan desen gene anlarım da direkt şöyledir demeniz biraz abes kaçmış.

• quote:

quote:

@pagedownctrl

...

Hayır benim demek istediğim neden kulaklığı dinlemeden kesin bir yargıda bulunuyorsunuz. Sennheiser kaliteli bir firma ve CX980, CX serisinin en üst seviye kulaklığı. Belki çok iyi bir performansa sahip ve alacak arkadaş çok beğenecek. Siz direkt kestirip atıyorsunuz sadece birkaç yorum okuyarak. Ne kadar sağlıklı o yorumlar ayrıca tartışılır ama gerek yok.

Benim karşı çıktığım nokta bu. Dinlemeden kesin birşey demeniz. Hani hakkında şöyle deniyor falan desen gene anlarım da direkt şöyledir demeniz biraz abes kaçmış.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar stoktaki son ürünü aldım bugün, firma ile görüştüm yarın gelecek, bakalım görecez nasılmış. zaten uzaktan alışveriş kontratı gereği bir hafta içinde teslim edebiliyom ama sorun çıkmaz heraldi.

sayısal değerlere bakmayın derken tabiki deneyiminiz çerçevesinde konuşuyosunuz. ben okadar deneyimli değilim, ama bu kulaklığın normalde çok daha pahalı olduğunu gördüğüm için aldım. açıkçası biraz acemi mantığı yani benimki. ama çok kafayı takmam ben, aldım gitti gerisi önemli değil.

bir not düşmek istiyorum son olarak. sayısal değerlere bakma demişsiniz, tamam öyledir ama mesela bende philips hp 800 var:

Metan  Sennheiser  CX980

çok memnunum bu kulaklığın sesinden, ve frekansı 28khz olarak gösteriyo. ve gerçekten sesin her ayrıntısını alabiliyorum. ama internetteki yorumlara baktığında bu kulaklığa herkes basmış küfrü, kimse beğenmiyo. halbuki ben hem kulaklığın fiziksel yapısıyla kulağıma oturuşundan hemde ses kalitesinden çok ama çok memnunum.

s,zler gibi işin çok işinde olmadığın sürece sanırım bu kulaklık işi biraz şans işi, hayırlısı diyelim...

• quote:

quote:

@pagedownctrl

...

Alıntıları Göster
    @pagedownctrl

Demek istediğim ;

Genel kanaatin bu yönde olduğunu belirtmek amacım . Zaten iyi bir kulaklık olsa kendini öne çıkarırdı . Bundan şüpheniz olmasın .

Cx serisi bir çok kulaklık denedim ve genel düşüncem hepsinin arasında pek fark olmamasıydı .

Cx980 denemedim ama siz deneyin . Umarım beğenirsiniz ...

• quote:

@pagedownctrl

Demek istediğim ;

Genel kanaatin bu yönde olduğunu belirtmek amacım . Zaten iyi bir kulaklık olsa kendini öne çıkarırdı . Bundan şüpheniz olmasın .

Cx serisi bir çok kulaklık denedim ve genel düşüncem hepsinin arasında pek fark olmamasıydı .

Belki kendini öne çıkardı sen göremedin, bütün cx serisi senin gözünde kötü olduğu için...

CX serisi birçok kulaklık denedim dediğiniz modelleri de yazar mısınız ona göre göreyim tecrübenizi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kapıcizzet

@pagedownctrl

Demek istediğim ;

Alıntıları Göster
    @01001101

quote:

İşitme Aralığı nedir?
    İşitme Aralığı, bir canlının duyabileceği maksimum frekans ve minimum frekanstır. Bu tanımlama ile, insanların işitme alt aralığı 20 hz, üst aralığı ise 20000 hz'dir. Yani biz 20-20000 hz aralığındaki sesleri duyabiliriz.

Kulaklığınızdan memnunsanız , Ayrıntılı müziğinizi dinlemeye devam edin ...

• quote:

@01001101

quote:

İşitme Aralığı nedir?
    İşitme Aralığı, bir canlının duyabileceği maksimum frekans ve minimum frekanstır. Bu tanımlama ile, insanların işitme alt aralığı 20 hz, üst aralığı ise 20000 hz'dir. Yani biz 20-20000 hz aralığındaki sesleri duyabiliriz.

Benim sorumun cevabı???
  • quote:

quote:

@01001101

quote:

İşitme Aralığı nedir?

Benim sorumun cevabı???

Alıntıları Göster
    Cx200 - Cx300 - Cx400 - Cx550 Bizzat dinledim .

Cx serisini gözümde iyi gösterebilecek bir modeline rastlamadım .

• quote:

@01001101

quote:

İşitme Aralığı nedir?

evet ben 30khz ye kadar duyduğumuzu sanardım ama öyle değilmiş. ama anlamadığım bişey var, kulaklık yada hoparlör kalite kıyaslamalarında neden hep frekans bandları gösteriliyor ve neden insan sesi bunları duyamıyosa +20khz olanlar daha pahalı oluyor?

mesela benim hp800 28khz ye çıktığı yazıyo ve onunla müzik dinleyip sonra 20khz bir kulakjlığa geçtiğimde arada inanılmaz fark oluyo, saman gibi geliyo ses artık, hp800 de duyabildiğim birçok ayrıntı yokolup gidiyo, peki ama 20 üstünü duyamadığımız halde neden böyle oluyo acaba?

yani ben yinede frekans bandının bir kalite ölçütü olduğuna inanıyorum kulaklıklarda.

• quote:

Cx200 - Cx300 - Cx400 - Cx550 Bizzat dinledim .

Cx serisini gözümde iyi gösterebilecek bir modeline rastlamadım .

CX200 ile 300 ve 400 arasında bayâ bir fark var. Sen bunu anlayamadığına göre senle tartışmaya gerek bile görmüyorum. Sana göre fark yokmuş çünkü.

Hepsini dinlemeden zaten "iyi gösterebilecek bir modele rastlamadım" demeniz ayrı bir facia. 3-4 tane düşük modeli dinlemişsiniz, anlıyormuş gibi kesin kanıda bulunuyorsunuz.

Zaten bam-güm bass vuran cx200 ile dengeli bir sese sahip cx400 arasında pek bir fark yok diyen birisiyle tarışmaya girerek hatayı yapan benim.

Sen post kasmaya devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

@01001101

quote:

İşitme Aralığı nedir?

evet ben 30khz ye kadar duyduğumuzu sanardım ama öyle değilmiş. ama anlamadığım bişey var, kulaklık yada hoparlör kalite kıyaslamalarında neden hep frekans bandları gösteriliyor ve neden insan sesi bunları duyamıyosa +20khz olanlar daha pahalı oluyor?

mesela benim hp800 28khz ye çıktığı yazıyo ve onunla müzik dinleyip sonra 20khz bir kulakjlığa geçtiğimde arada inanılmaz fark oluyo, saman gibi geliyo ses artık, hp800 de duyabildiğim birçok ayrıntı yokolup gidiyo, peki ama 20 üstünü duyamadığımız halde neden böyle oluyo acaba?

yani ben yinede frekans bandının bir kalite ölçütü olduğuna inanıyorum kulaklıklarda.

Alıntıları Göster
    @01001101

Empedans , Frekans aralığı bu gibi değerler ile kulaklığı dinlemeden her hangi bir yaftada bulunmanız biraz saçma olur .

Kalitenin kesin belirli bir ölçütü olsa , kulaklık firmaları o ölçütü emin olun ki bas bas her yere kondururlardı .

• quote:

@01001101

Empedans , Frekans aralığı bu gibi değerler ile kulaklığı dinlemeden her hangi bir yaftada bulunmanız biraz saçma olur .

Kalitenin kesin belirli bir ölçütü olsa , kulaklık firmaları o ölçütü emin olun ki bas bas her yere kondururlardı .

Alıntıları Göster
    @pagedownctrl

Anlamada güçlük çekiyorsun sanırım ?

Sennheiser cx serisinden her hangi bir kulaklık ağır basan bir yönüyle sürekli lanse ediliyor mu bariz olarak ?
    Bass isteyenlere nasıl ath cks90 tavsiye ediliyorsa , bahsettiğim olay bu . Sivrilmiş çok kullanılan aşırı ilgi görmüş beğenilmiş bir modele maalesef sahip değil . Aralarında fark yok dememin nedeni bu . Anlamıyorsan yada anlamak istemiyorsan ...

Son olarak koyu olarak yazdığın yere yorum bile yapmayacağım . Hadi git .... devam et
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapıcizzet -- 26 Ağustos 2011; 13:59:50 >

• quote:

@pagedownctrl

Sennheiser cx serisinden her hangi bir kulaklık ağır basan bir yönüyle sürekli lanse ediliyor mu bariz olarak ?
    Bass isteyenlere nasıl ath cks90 tavsiye ediliyorsa , bahsettiğim olay bu . Sivrilmiş çok kullanılan aşırı ilgi görmüş beğenilmiş bir modele maalesef sahip değil . Aralarında fark yok dememin nedeni bu . Anlamıyorsan yada anlamak istemiyorsan ...

Son olarak koyu olarak yazdığın yere yorum bile yapmayacağım . Hadi git ***unla oynamaya devam et
    .

Artistlik yapma bana E2. Bilirim ne olduğunu, ne bilip bilmediğini. Proalpha ve M1'den yukarı çıkamamış biri olarak bana mı artistlik yapıyosun!? Etraftan duyduğun şeylerle kendini bişey biliyomuş zannetme. Senin rüyanda bile göremeyeceğin kulaklıkları, playerleri kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.

Her yoruma şunu al geç, bunu al geç diye post atıp, sadece birkaç yorum bakıp, birşey biliyormuş gibi artistlik yapma bana. Sen daha meyvede vitaminken biz bu işin içindeydik.

böyle işaret yapıyon da n'oluyo. Laf mı soktun bana? Aslan parçası. 3 tane kulaklık dinlemiş, M1'in görmemiş gibi sayfalarca inceleme yapacam diye fotosunu koymuş (Zannedersin W4 inceliyor), gelmiş bana burda artistlik yapıyor.

Hade sen postlarını kas, binbaşı olunca bu forumun kralı olacan. Ben dahil bütün ustalar da bıraktı zaten bu forumu aktif kullanmayı, artık sana kalır. Paşa paşa artistliğini yaparsın senin gibilere.

Ayrıca;

Anlayana.

• quote:

@pagedownctrl

Son olarak koyu olarak yazdığın yere yorum bile yapmayacağım . Hadi git .... devam et
    .

Alıntıları Göster
    @01001101

Önemli olan kulaklığın frekans aralığının genişliği değildir;önemli olan o kulaklığın hangi frekansa nasıl yanıt verebildiğidir.Eski yıllarda da forumda konusu geçmişti bir dönem.
    Yeri geldiğinde en dandik kulaklıkta bile geniş frekans genişliği bulunabiliyor.

@pagedownctrl

Hocam E2 arkadaşımız olayı fiyata göre performans olarak değerlendirmiş ve CX serisi gerçekten kendi sınıfındaki başka kulaklıklara göre pahalılar. Cx serisinde kendi arasında tabiki farklar olacaktır fakat bu fark da bir yere kadar tabiki,şimdi tutup da çoklu driverlı üst seviye kulakiçi kullanmış birine cx400 dengeli gelmez tabiki. CX serisi giriş seviyesinin bir üstü Sennheiserlarda.Yani varacağı nokta ne kadar olabilirki en üst modeli bile olsa? Zaten Üst seviye bir ses kalitesi olsa neden CX serisinde olsun değil mi?

Yurtdışında CX980 inceleme veya karşılaştırmacı bulabilirsek paylaşalım hepimiz öğrenelim arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.