<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />Allah allah ben öğretmenmiydim? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Yeap bilmem hoca ama neyleyesin?
+1[^]
DÜZENLİ DÜNYA Bayılırım şu düzenli dünyaya Kışı yazı Baharı güzü Gecesi gündüzü sırayla. Ağaçların kökü içerde Bütün ağaçların kökü içerde Dalların başı yukarda İnsanların aklı başında Bütün insanların aklı başında Beş parmak yerli yerinde Baş işaret orta yüzük serçe. Diyelim kalksa da serçe Orta parmağa doğru yürüse Ne haddine! Yahut akasyanın biri Başını toprağa daldırdığı gibi Bir gezintiye çıksa Merhaba kestane, merhaba çam Selamün aleyküm, aleyküm selam Kimsin nesin nerelisin derken Laf açılır mı bizim akasyanın kökünden Bir uğultudur başlar rüzgarda Kökü dışarda, kökü dışarda... Yahut ne olur koca bir dağ Baş aşağı gelsin... Aman Allah göstermesin. Bayılırım şu düzenli dünyaya Altta ölüler Üstte diriler Gel keyfim gel!
Melih Cevdet Anday
Yaşamak
bir teşekkül hasıl olur başı bilinmez katılır eşya arasına yaşı bilinmez bir gün dağılır gider de adı duyulmaz yaşamak bir ömrün hasılatıdır.
Erkin Ozan
Bir Çıkmaz Sokakta
Ne kadar dönüp dolaşsam, yine de Hep o çıkmaz sokaktayım çaresiz Bir umut kırıntısı gözlerimde Yürüyorum durmadan, dalgın, sessiz
Sokak o sokak, bense ben değilim Sanki bin yıllar geçmiş aradan Boşlukta bir şeyler arıyor elim Belki de mahşere dek bulunmayan
Yitirdiğim neydi, aradığım ne Çöken ne yüreğime kurşun gibi Tanrım! ben mi değiştim söylesene Yoksa bende zamanlar mı eskidi
Bir yerlere varmadan, nasıl böyle Hiç durmadan akıp gidiyor günler Yaşam diye verdiğin bu mu söyle O mu sırtıma sapladığın hançer
Bir çıkmaz sokağın sonunda, işte Suskun ve tek başına seninleyim Fanilikten ölmezliğe geçişte Bilmiyorum, söyle bana, ben neyim
Sevdimse; verdiğin yürekle sevdim Sen açtın bu ufku karşımda sonsuz Yürüdüm bir yolun sonuna geldim Yıkık, üzgün ve paramparça onsuz
Ölüm buysa, Tanrım buysa yaşamak Sil alnımdan yazdığın bu yazgıyı Ya bir yere çıksın artık bu sokak Ya da öldür içimdeki Tanrıyı!...
Ümit Yaşar Oğuzcan
Birgün Seni Sevdiğimi Anlarsın
Uykuların kaçar geceleri Bir türlü sabah olmayı bilmez Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın Onun unutamadığın hayali Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine Sevmek neymiş birgün anlarsın
Birgün anlarsın aslında herşeyin boş olduğunu Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin Gün gelir de sesini bir kerecik duymak için Vurursun başını soğuk taş duvarlara Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın Sevmek neymiş birgün anlarsın
Birgün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin Niçin yaratıldığını Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin de aynalarda güzelliğini Boşuna geçip giden yıllarına yanarsın Dolar gözlerin için burkulur Sevmek neymiş birgün anlarsın
Birgün anlarsın sevilen dudakların Sevilen gözlerin erişilmezliğini O hiç beklenmeyen saat geldi mi Düşer saçların önüne ama bembeyaz Uzanır gökyüzüne ellerin Ama çaresiz, ama yorgun, ama bitkin Bir zaman geçmiş günlerin uykusuna dalarsın Sonra dizilir birbiri ardınca gerçekler acı Sevmek neymiş birgün anlarsın
Birgün anlarsın hayal kurmayı Beklemeyi Ümit etmeyi Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi Lanet edersin yaşadığına Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın Zaman bir çiçek gibi büyür kabrimde kendiliğinden Bir gün seni sevdiğimi anlarsın
Ümit Yaşar Oğuzcan
şu topic ayakta tutuyo beni kaç gündür:)bir de orhan veli nin kitabı.düşüncelerimi anlatamadan yıkılıp gidicem bu şiirler de olmasa.
Aman hiç bir zaman yenik düşme düşüceğini anladığın an aynen kendini şimdi yaptığın gibi ayakta tutmaya çalış valla yoksa bir düştün mü kalkması uzun zaman alır....Beni de bu şiirler ayakta tutuyor zaten...
gozlerimi yaşarttınız [byes][byes][byes]
Bu ne kuraklıktır..Tam 4 gündür damla yok... imagine76, ducati, ENE, anaconda nerelerdesiniz? Önce bir selam edeyim dedim...sonrası nasıl olsa gelir..
SENİ İÇİMDEN TERK EDİYORUM
Binmediğim hiç bir otobüs Beklemediğim hiç bir durak kalmadı bu şehirde Gittikçe azalıyor hayat Neyi erken yaşadıysam Hep ona geç kalıyorum Sana göçüyorum her sonbahar Yolların çıkmıyor aşkıma Unuttuğun yağmurların adı saklımda Seni içimden terk ediyorum
Susmaktan yoruldum Kuşlar ve şarkılar, bu şehri terk edeli Efkar demliyorum gözlerimde yaşlarımı, yanağıma varmadan öldürüyorum Tam sancağımdan yaralıyorum kendimi Alnını yüreğime dayadığın güne bakıp Seni içimden terkediyorum
Ne unutacak kadar nefret ettin Ne hatırlayacak kadar sevdin Yıkık bir duvar kadar bile Pişman değilsin biliyorum Beni hep bulmamak için aradın Yanıldığımdın Yangınımdın Yangındın
Sensizliğe yenilmek Sana yenilmekten zor olsa da Ardımda bir sürü "belki"ler bırakarak Seni içimden terk ediyorum
Şimdi İçimde öldürecek bir anı bile bulamayan İki yarım kaldık Tamamlayamadık bizi Elinden tutamadık yalnızlığımın Saçlarımı da uzaklarına gömdün
İçimin mavisi senin okyanusundandı Al! geri veriyorum. Kilitleri hep yanlış kapılara vurdun Devrilmiş vagonlara dönerken gözlerim Sana bensizliği terkediyorum
"Yarime uzanmayan bütün dallar kırık" demiştin Aşk içinde doğmuşsa nereye kaçabilirdi?
Ne tuhaf değil mi? İçimi acıtan da sendin Acımı dindirecek olan da. "Ya öldür beni" dedim "Ya da git benden." İçi bulanık bir sevdanın ucunda Seni kaybettim. Aldırmadın aldırmalarıma Bir gecede yakıp yarini Şafaklara sattın ihanetini Küllerime basanlar bile utandı yaptığından İşte soluk bir ömrün son nefesi Benden İçimden Terkediyorum.
KAHRAMAN TAZEOĞLU
[afro]
Haklısın keloğlan. Ben belli problemlerim var onlarla uğraşmaktan ne yapıcağımı şaşırdım valla az kaldı geliyorum....
Ducati, Umarım problemlerin dişine göredir.
Deli Yüregim
Deli yüregim. Ne de laf anlamaz şeymişsin, Ben mi sendeyim, sen mi bende? Sürüklüyorsun yine bilinmezlere. Senden kopamiyorum, sen de benden. Açtin kapilarini ardina dek, Kim girsin diye sormazsin ki. Sen mi benimsin, ben mi senin ? Deli yüregim. Al götür beni, gittigin yere. Bilinmezlerinde güzel, bilinenlerin de. Varsin olsun istedigin, beni dinleme. Duygularda hayat buluyorsan, Çek al beni de, benligimi de. Sensiz varliklar, yokluk sayilir bana, Hamurunda yogur, can kat bu cana, Çok ihtiyacim var, varligini bildigim, Yoklugunu yaşadigim canana. Hadi yüregim götür ! Beni benden koparip alana.
İsmail Hakkı Özdemir
:)Uğraşıyorum sonusu görücez....Saol...
KORKARIM
ay soluk soluga yildizlar akla ziyan bir irilikte uzaydan yanmiş kibrit kokulari koklasam korkarim koklamasam gizli yilan isliklariyla özsuyu zaptediyor henüz birer iskelet gibi çiplak asagidan yukariya agaçlari çiçekleri uyandi uyanacak koparsam korkarim koparmasam öyle yogun bir elektrikle çitirdar ki saçlari kim degse tutaşacak dokunsam korkarim dokunmasam gözleri bir yangin başlangicidir dudaklari kirmizi alarm ugultusu şehre yayilir sokak sokak tutulsam korkarim tutulmasam
ATİLLA İLHAN
uff imagine76 özletti kendini...
geldiiiimmmmmmm AŞK ÖZETİ
zaman zaman anlardın aşk özetini zamanın içinde aşk olmasaydı böyle yanmazdın böyle serzenmezdin aşk özetinde seni seni bulmazdım....
MURATHAN MUNGAN
ben kendime hep şöyle derim bir tekerleme gibi bişey ama olsun ben kendim bizzat yazdım
ulan çok bilmiş mehmet (metin) ne kadar çok şey bildiğini iddia edersen et mutlaka karşına bir gün çıkacaktır senden daha fazla bilen biri elbet
et ler nasıl uymuş ama nasıl kafiyeli olmuş değil mi ¿
İSTERSEN HİÇ BAŞLAMASIN
İstersen hiç başlamasın Bu hikaye eksik kalsın Onca yaraların ardından Yeni bir aşk yaratamazsın
Örselenmiş bir çocukluk İşte benim bütün hikayem Kaç sevda geçse de yüreğimden Bu yıkıntıları onaramazsın
İstersen hiç başlamasın Geç kalmışız birbirimize Yanlış kapılarda geçmiş bunca yıl Dönemeyiz artık ilk gençliğimize İstersen hiç başlamasın Söz verelim kendimize