hoşgeldin On7_li güzel şiirler için teşekkürler...
Hey On7_li On7_li,
(Nick'ine nazire, bu türküyle sana hoşgeldin diyorum)
HEY ONBEŞLİ
HEY ONBEŞLİ ONBEŞLİ TOKAT YOLLARI TAŞLI ONBEŞLİLER GELİYOR KIZLARIN GÖZÜ YAŞLI
ASLAN YARİM KIZ SENİN ADIN HEDİYE BEN DOLANDIM SEN DE DOLAN GEL BERİYE FİSTAN ALDIM ENDAZESİ ONYEDİYE
GİDERİM ELİNİZDEN KURTULAM DİLİNİZDEN YEŞİL BAŞ ÖRDEK OLSAM SU İÇMEM GÖLÜNÜZDEN
GİDİYOM GİDEMİYOM SEVDİM TERK EDEMİYOM SEVDİĞİM PEK GÖNÜLLÜ GÖNLÜNÜ EDEMİYOM
kaynak: Hamdi Tüfekçi, derleme: Nida Tüfekçi, yöre: Tokat
Bu Kalp Seni Unutur mu?
Yıllar geçse de üstünden, bu kalp seni unutur mu Kader gibi istemeden, bu kalp seni unutur mu Bir hasretlik yüzün vardı, içinde bir hüzün vardı Söyleyecek sözün vardı, bu kalp seni unutur mu Bu kalp seni unutur mu, kalbim seni unutur mu Anlamı yok tüm sözlerin, sensiz geçen gecelerin Yaşanacak senelerin, bu kalp seni unutur mu Bambaşka bir halin vardı, farketmeden beni sardı Benliğimi benden aldı, bu kalp seni unutur mu Bu kalp seni unutur mu, kalbim seni unutur mu Bana aşkı veren sendin, sonra alıp giden sendin Yollarımız ayrı derdin, bu kalp seni unutur mu Oysa düşlerim başkaydı, birdenbire yarım kaldı Yaşanacak çok şey vardı, bu kalp seni unutur mu Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu Her gün akşam yastığımda, üşüyorum yokluğunda Yaşıyorum boşluğunda, bu kalp seni unutur mu Bambaşka bir halin vardı, farketmeden beni sardı Benliğimi benden aldı, bu kalp seni unutur mu Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu
Söz: Fikret Kızıok Müzik : Özkan Samimoglu
Benimle Oynar Mısın? Su olsam, ateş olsam Göklerdeki güneş olsam Konuşmasam, taş olsam Yine de oynar mısın benimle?
Sus olsam, kusur olsam Ağızdaki küfür olsam Doğuştan esir olsam Yine de oynar mısın benimle?
Sayılmasam, kaç olsam Topraktaki güç olsam Abdal gibi suç olsam Yine de oynar mısın benimle?
Benimle oynar mısın?
Söz: Bülent Ortaçgil
Kol dügmeleri Hatirlarim bugün gibi Sessiz geçen son geceyi Basim öne egik, bir suçlu gibi Bana verdigin hediyeyi
Iki küçük kol dügmesi Bütün bir ask hikayesi Iki dügme,iki ayri kolda Bizim gibi,ayri yolda
Aksam olunca Sustururum herkesi,her herseyi Gelir kol dügmelerimin birlesme saati Usül usül çikarir,koyarim kutuya Yan yana Bitsin bu iskence kalsinlar yan yana
Heyhat sabah,gün isildar Yalniz gece bulusurlar Yasli gözlerle ayrilirlar Dügmeler gibi,bizim gibi Bizim gibi,ayrilirlar
Söz: Barış Manço
hoşbulduk ducati,imagine ve keloğlan... Ümit Yaşar Oğuzcan'dan bir dörtlük
Yokluğunda içimin karanlığı eksilmez Dakikalar uzar da gece bitmek bilmez Sadece uzaklarda yanıp söner o ışık Kutup yıldızı gibi görülür, erişilmez.
GELME..
baktığın yerde karanlık bir tomurcuk bırakıyorum çarşılar avuçlarında aykırı sokakların lisanı adımlarında gelme, geldiğinde her şey yitiriyor kendini vurgun: ölümlerin en kostağı vurgun ölümlerden kaçgun yanımız konaklarda boğulmuş eski bir ana şöyle buyurur:
sen seç kendine bir hayat ve öylesine yaşa, nasılsa kaldığın yerden vurgun sürdürür ve hep bak kendine birörnek aynalara asi bir suret bırak baktıkça gözlerin kendini öldürür...
MURATHAN MUNGAN
BULUŞMAK ÜZERE
Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenceden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan Ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi de dibe dalayım diyorsun İçine doğdu belki de İşte çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen de ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Yanında ben varım
CAN YÜCEL
Atilla İlhan lı bir giriş yapalım geceye kenerdan usulcacık
NASIL BIR SEVDAYSA...
Ay cok mu gecikti nerdeyse cikar Sen yalnizligima varir varmaz Az sonra yagmuru durduracaklar Ruzgari degistirdim Ustura agzi poyraz Yok canim yildizlari unutmadik Mutlaka yerlerinde bulunacaklar Kenari yaldizli mavi bir karanlik Sutlu ciplakligini ortecek kadar Senin icin oldugu asla bilinmeyecek Yapraklarini birden dokecek dutlar Safak sokerken sekiz on kadar simsek Balkonda islemeli mustesna bulutlar Ayak bastigin an sehir de degisebilir Yoksa Moskova mi Belki Berlin belki Dakar Belki 30`lardan mehtap yorgunlugu Izmir Korfez`de serefine donatilmis vapurlar Nerede ne zaman kac kere yasadik Nasil bir sevdaysa eskitememis yillar Bitirdigimiz herseye yeniden basladik Dudaklarimizda birbirimizden misralar
ve özdemir asaf..
AĞLAMAK-2
Ağlamak Bazı acılarda yetmez Bazı ölümlere
Örtüsüdür bazı acıların Örter, örtülmez Savunur bir süre
Ağlayanlar sevinmeli Sevin ağlıyabiliyorsan Acılar art arda dinmeli
Durur bir nöbetçi gibi Durur bir bekçi gibi Zamana gülmeli-gülmeli
Bir çocuk doğdu, bendim. Sıraya girdim insanlar içinde. Alay bayrak büyüdüm Odalar, sofalar içinde.
Bir ayna doğdu, gördüm. Sıraya girdi aynalar içinde. İsime geldi, aldım, Çarşılar, pazarlar içinde.
Bunca yıl yüzüne baktım. Kendisini asmadı Olanlar içinde. Bir sabah uyandım, Duruyordu karşımda Düşmancasına, Bir cam, Aldanmış, Kendini ayna sanmış...
ÖZDEMİR ASAF
İKİ BIÇAK
İki bıçak seç kendine Biri yaralamak için Biri öldürmek Pusu kur gözleri Karanlık gölgesine Biri sevmek için Biri ihanet İki yürek seç kendine Biri yaşamak için Biri gizlenmek Bir korkak, bir kaçak, bir firar Kaç kişisin sen sevdiğim, çocuk İçimdeki bıçak bir kere daha dönüyor Olduğu yerde Kalırsan sel basar yataklarımı Gidersen uçurum çiçekleri açar kalbimde Kimi zamanlar olur sevgilim İki bıçak bile yetmez bir tek ölüme
MURATHAN MUNGAN
Ay
Sessiz arkadaşlığı ayın eşlik ediyor sana, dalgın gözlerinin bugün toza dönüşmüş bir bahçe ya da avluda onu son kez çözümlediği -zamanın derinliğinde yitip gitmiş- o akşam ya da geceden bu yana. Son kez mi? Biliyorum, biri çıkıp şöyle diyebilir günün birinde sana, tam da gerçeği söyleyerek: Parlak ayı görmeyeceksin artık, tükettin yazgının sana bağışladığı fırsatların toplamını. Tüm pencerelerini açsan da dünyanın, boşuna. çok geç artık. Onu bulamayacaksın bir daha. Yaşamımız boyunca keşfeder ve unuturuz o alışılmış güzelliğini gecenin. Biliriz, göktedir hep ay. Oysa iyi bakmak gerekir ona. Kim bilir, belki de sonuncusudur!
Jorge Luis Borges
Abbas Sayar Ve Can Yücel'e
Yılkı atını gördüm Biri eyerinde Terkisinde biri. Biri vardı karanlık En önde yular elinde Sırtında bir çizgi parlak Gidiyorlardı ağır ağır Bilinmeyene
Öndeki önüne Ardındakiler ardlarına bakarak ...
Öncel İpekçi
Can Simidi Kalbinizde
Işte sevgimiz Sanki deniz
Dal ... çik ... Bat ve öl
Ne güzel !
Onunla dolunca Geniz.
Öncel İpekçi
Beni Ararsan
Bir gün hatırlayıpta beni ararsan Susuz bıraktığın çöllerdeyim ben Aklına gelirde eve uğrarsan Bilki artık yokum,ellerdeyim ben...
Pencere önünde gözyaşı yuttum Gönlümü hep geli diye avuttum Acıyla öfkeyle sımsıkı tuttum Koparıp yırttığım tüllerdeyim ben...
Gündüz güneşimdin geceler ayım Şimdi kapkaranlık bir kuyudayım Yokmuş zere kadar kalbinde payım Bilmezsin ne hazin halerdeyim ben
Kapanmaz bilirim aşk yaraları Bıraktım sana tüm hatıraları Paket paket içtim sigaraları Etrafa savrulmuş küllerdeyim ben...
Çok geç anladımki her şey bir yalan Mutlu bir kaç gündü geride kalan Sana getirmiştim bakta oyalan Vazodaki solmuş güllerdeyim ben
Atilla İlhan
heeeyyyy herkes nerede acaba kimseleri göremiyorummmmm...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by imagine76</i> <br />heeeyyyy herkes nerede acaba kimseleri göremiyorummmmm... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> yeni geldim, ancak.
hoşgeldinnnnnn:)
Hoşbulduk derken...
SENDEN İSTEDİĞİM
Senden bütün istediğim Küçük bir sevgidir Gelen ve ağır ağır büyüyen, Değil gelen ve giden.
Ve senden bütün istediğim Ümit dolu güneşli bir gün, Sevgi dolu bir kucaklayış Değil kucaklayış sonrada gidiş.
Senden bütün istediğim Beni kırmamak, Beni bekletmemek.
Yarın çok geç olabilir Unutma ki vermek almak demektir; Senden bütün istediğim Küçük bir sevgidir, Gelen ve ağır ağır büyüyen, Değil gelen ve giden.