güzel şiir teşekkür ederiz bizi ıslattığın için...
Bakalım bu da aynı yağmurdan mı?
SENSİZ GECE
Dudaklarımda bir burukluk, bir yanma Yüreğimde gam var bu gece, Elim boş, Yanım boş, Bense yine sarhoş. Mutluluktan değil ,acıdandır bu gece. Yalnız götürüyorum dudağıma kadehi, Karşımda bir boşluk var bu gece, Yanağımda yaş, Gözümde yaş, Avuçlarım ellerinde değil. Sen yoksun ya, ben ben değilim, bu gece.
Yolanda Prelorenzo de Marinis
kesinlikle:))
Ya buna ne demeli?
SEVGİLİNİN YAKINLIĞI
Seni düşünüyorum, güneşin ışıkları denizden aksedince Seni düşünüyorum, ayın pırıltıları kaynaklara vurunca. Seni düşünüyorum, uzak bir yol üstünde tozlar havalanırken, Karanlık bir gecede, dar bir tahta köprüde bir yolcu ürperirken. Seni düşünüyorum, boğuk uğultularla orda yükselirken dalgalar. Kulak kesilmek için koruluktayım, sık sık her şeyin sustuğu anlar. Uzakta olsan bile ben senin yanındayım, sende yakınımdasın. Güneş batıyor, biraz sonra, beni ışıtacak yıldızlar ne olurdu burda Yanımda olsaydın
Goethe
Bu sabah Aragon ile başlayalım:
RAMAK KALMIŞTI
Ramak kalmıştı Gelmesine ölümün Bir an bile değil Çıplak bir el Belirdi birdenbire Gelip tuttu elimi
Günlere haftalara Yitik renklerini Kimdi bu geri veren İnsansal evrenin O bitimsiz yazına Gerçekliğini geri veren kimdi
Ben ki ne olduğunu Bilmediğim bir öfkeyle Boğulurdum sürekli Hayatıma büyük bir açıkhava Kolyesi takmak için Yetti iki kol yetti
Küçücük bir hareketti Uyurken bir okşayış Ya da bir soluk Yüzümde gezinen Ya da bir çiy Omuzuma yağmış
Alnıma geceleyin Yaslanan bir alındı İki iri gözdü açılmış Ve bir anda evet bir anda Tüm evrende ne varsa Dönüştü bir buğday tarlasına
"Bir Of Çeksem Karşı Ki Dağlar Yıkılır" diyen Orta Anadolu türküsüne nazire olarak: "Bir AHHHHH Çeksem Donanım Forum Yıkılır" diye söyle bu türküyü
HEHE DE HEY HEY süper bu arada
Daha çok özdemir asaf istiyorum.
İnşallah bencilik etmemiş olurum.
HEHE DE HEY HEY süper bu arada
Daha çok özdemir asaf istiyorum.
İnşallah bencilik etmemiş olurum.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ENE</i> <br />HEHE DE HEY HEY süper bu arada
Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin, Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin. Bir ısıtır,bir üşütür,bir ağlatır,bir güldürür; Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin.
Özdemir Asaf
Adam fevkelâde duygu yüklü bir insan.
Tebrikler ve saygılar,
En içten dileklerimle teşekkür ederim.
ENE
Bir Özdemir Asaf daha
ŞİİR
Sana bu güzellikler bizden kalsın, Bugünlerden bir şeyler bizden kalsın.. Senden almak isterler,bizi söyle; Geleni bize gönder,bizden alsın.
Özdemir Asaf Ne mezunu dostum ve nerede yaşamış yani yurt dışında bir eğitim yada KISACA HİKAYESİNİ BİLİYORMUSUN?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ENE</i> <br />Özdemir Asaf Ne mezunu dostum ve nerede yaşamış yani yurt dışında bir eğitim yada KISACA HİKAYESİNİ BİLİYORMUSUN? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. 1923 yılında Ankara'da doğdu, 29 Ocak 1981 tarihinde İstanbul'da öldü. Galatasaray ve Kabataş liselerinde tamamladığı ortaöğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, İktisat Fakültesi'nde , Gazetecilik Enstitüsü'nde yüksek öğrenim gördü. Gazetecilik, çevirmenlik, matbaacılık yaptı.
Kısa, özlü söyleyişlerin yer aldığı, humor içeren düşündürücü özgün şiirleriyle tanındı. Karşıtlıkları, benzerlikleri, çağrışımları kullanarak söz ve sözcük oyunlarına dayalı şiirlerinde yaşam görüntülerini, eşyayı, izlenimleri soyutlaştırır; dokunaklılık yüklü şiirlerinde sevgi, anılar, yalnızlık, ölüm başlıca konulardır.
teşekkürler keloğlan şiirlerin yanı sıra şairleri de tanımak gerekir...
Süpersin Keloğlan +1
Peki bir şey merak ettim.
Özdemir Asaf yani soyadını niye değiştirmiş bir anlamı varmı ?
Bir Özdemir Asaf da benden...
2=1
Kim o, deme boşuna... Benim, ben. Öyle bir ben ki gelen kapına; Baştan başa sen.
"Yedigün dergisinin şiir sayfısında şiirleri çıkmış, 'Özdemir Özdem' ya da 'Özdemir Yasaman' imzasıyla. Gerçek soyadı 'Arun'. Ama 'r'leri söyleyemiyor. Aruğ oluyor! En iyisi soyadını kullanmamak... O sıralarda Servetifünun dergisinde yönetici benim. Cavit evlenmiş, Adana'ya gitmiş, Türk Sözü'ne müdür. Ben yirmi yaşındayım. Elli yıllık tarihsel derginin baş sorumlusuyum. İsteğim, gençlere yer açmak, yeni arkadaşları tanıtmak, Servetifünun'da bir yazın kuşağı oluşmasını sağlamak. Özdemir her gün geliyor. İktisatta öğrenci. Her gelişinde paltosunun kocaman ceplerinden yiyecekler çıkarıyor. Hep şemsiyesi elinde. Kadıköy vapurunda yaşlı yazarlarla birlikte, Salih Zeki Aktay, Rıza Tevfik vb. yol arkadaşları. Adını beğenmedik. Böyle şair adı olmaz dedik. O mu bu mu, derken babasının adını öğrendim; Asaf'tı. İşte 'Özdemir Asaf' böyle çıktı ortaya, daha doğrusu şiir, yazın dünyasına. Değişik bir duyarlığı vardı. Zekice buluşları, duyguları derinliğine yaşaması, dizelerde vermesi..."
:) Özdemir Asaf benim ilk şiir okumaya iten şahıs bence süper bir şair ben bayılıyorum tüm kitapları var okuduğumu bi daha okuyorum ki ben fazla kitap okumayı sevmem yani zor okurum ama şiir diyince akan sular duruyor valla.