<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />[krl] Keloğlan, Hep buralardayımda şu aralar bir hoşum valla bende anlamadım gitti.... O zama bu şiirleri ilk olarak ENE ye adadım sonra sizlere....[bye] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bahar da değil, bu hoşluk nedendir dersin? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Aşkın mevsimi olurmuymuş keloğlan...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />[krl] Keloğlan, Hep buralardayımda şu aralar bir hoşum valla bende anlamadım gitti.... O zama bu şiirleri ilk olarak ENE ye adadım sonra sizlere....[bye] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bahar da değil, bu hoşluk nedendir dersin? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Aşkın mevsimi olurmuymuş keloğlan... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Doğrudur ki ne doğrudur, aşkın mevsimi olmaz.
oh ne güzel herkes aşık olmuş galiba:)))
Aşk dedik de
Ümit Yaşar Oğuzcan geldi aklıma
İMKANSIZ AŞK
Falcı kadın yalan söylüyor yalan Bizi birbirimiz için yaratmış Tanrımız Nasıl mümkün değilse Yıldızları toplamak gökyüzünden Öylesine imkansız bir şey aşkımız
Kurudu gölgesinde oturduğumuz ağaçlar Bahçelerde sevdiğin çiçekler kalmadı Sadece hatıralarda ebedi olan Vazgeçemediğimiz, unutamadığımız Onlar bile bize yar olmadı
Unut benden kalan ne varsa Unutmak tesellidir yalnızlığın Güneşi bir kadeh şarap gibi içip Delicesine sarhoş olmak En güzel tarafı imkansızlığın
Ümitlerimiz fırtınalı denizler ortasında Bir hurda teknedir şimdi Dalgalar dünden daha zalim Rüzgar daha hoyrat Ne bulut var ufuklarda ne gemi
Mevsimler toz pembe değil Gündüzler gecedir, geceler zindan Güneşin doğmasını beklemek boşuna Boşuna artık medet ummak Taş kalpli zamandan
İnan ki! Kırılmış bir ayna gibi Paramparça, kırık dökük aşkımız Çaresizliğin, ümitsizliğin türküsü Türkülerin en içlisi, en hüzünlüsü Büyük aşkımız
ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
BEN SENİN EN ÇOK
Ben senin en çok sesini sevdim Buğulu çoğu zaman, taze bir ekmek gibi Önce aşka çağıran,sonra dinlendiren Bana her zaman dost, her zaman sevgili
Ben senin en çok ellerini sevdim Bir pınar serinliğinde, küçücük ve ak pak Nice güzellikler gördüm yeryüzünde En güzeli bir sabah ellerinle uyanmak
Ben senin en çok gözlerini sevdim Kâh çocukça mavi, kâh inadına yeşil Aydınlıklar, esenlikler, mutluluklar Hiç biri gözlerin kadar anlamlı değil
Ben senin en çok gülüşünü sevdim Sevindiren, içimde umut çiçekleri açtıran Unutturur bana birden acıları, güçlükleri Dünyam aydınlanır sen güldüğün zaman
Ben senin en çok davranışlarını sevdim Güçsüze merhametini, zalime direnişini Haksızlıklar, zorbalıklar karşısında Vahşi ve mağrur bir dişi kaplan kesilişini
Ben senin en çok sevgi dolu yüreğini sevdim Tüm çocuklara kanat geren anneliğini Nice sevgilerin bir pula satıldığı bir dünyada Sensin, her şeyin üstünde tutan sevdiğini
Ben senin en çok bana yansımanı sevdim Bende yeniden var olmanı, benimle bütünleşmeni Mertliğini, yalansızlığını, dupduruluğunu sevdim Ben seni sevdim, ben seni sevdim, ben seni...
ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
Bir sorum olacak. Aslında sormak istediğim "aşk nedir?".Ama yazılarla anlatılamayacak birşey olduğunu bildiğim için sormuyorum.Ama yine de bu soruya yanıtı olan buraya yazsa ne güzel olur.
Şöyle değiştreyim sorumu>Aşık olup olmadığını anlayabilirmisin?
Ve aşk olmadığını bildiğin bir şey sana aşk gibi inanılmaz acı veriyorsa bu nedir?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Anaconda</i> <br />Bir sorum olacak. Aslında sormak istediğim "aşk nedir?".Ama yazılarla anlatılamayacak birşey olduğunu bildiğim için sormuyorum.Ama yine de bu soruya yanıtı olan buraya yazsa ne güzel olur.
Şöyle değiştreyim sorumu>Aşık olup olmadığını anlayabilirmisin?
Ve aşk olmadığını bildiğin bir şey sana aşk gibi inanılmaz acı veriyorsa bu nedir? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Anaconda, Bu ne güzel sürpriz. Önce şu şiire bir bak:
Ah Min'el Aşk
Bir Ah Min'el Aşk Duvarında yüreğimin Bakar durur herkes. Kimse göremez.
Bir Ah Min'el Aşk Okuyla delinmiş Bağrı ozanın Herkes durur okur Kimse anlamaz
Bir Ah Min'el Aşk kentin üstündeki bulutlarda Gözyaşlarından çizilmiş.
Ferid Edgü
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />Ducati, Nerelerdeydin? Özlemiştik yahu. ENE de okusaydı Özdemir Asaf'ı, merak ediyordu. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> [^] Özdemir Asaf süper bir adam. Soyadını niye değiştirmiş ve bir anlamımı var ? Çünkü Özdemir'in geçmişi hakkında yazdığında şey diyordu yani başka bir soyadı vardı... Dostum gördüm. Hafta sonu yoktum lakin kışlık alışverişle fazla uğraştım. Takımlar amada pahalıymış fiyatlar beni çıldırtı...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />[krl] Keloğlan, Hep buralardayımda şu aralar bir hoşum valla bende anlamadım gitti.... O zama bu şiirleri ilk olarak ENE ye adadım sonra sizlere....[bye] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
[:I][bye]
Sağolun arkadaşlar süper. Yanlızca yukarıda değindiğim gibi eski soyadını değiştirmiş Asaf soyadını kullanıyor bir sebebi var mı veya anlamı ?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ENE</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />[krl] Keloğlan, Hep buralardayımda şu aralar bir hoşum valla bende anlamadım gitti.... O zama bu şiirleri ilk olarak ENE ye adadım sonra sizlere....[bye] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Sağolun arkadaşlar süper. Yanlızca yukarıda değindiğim gibi eski soyadını değiştirmiş Asaf soyadını kullanıyor bir sebebi var mı veya anlamı ? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Özdemir Asaf'ın "Asaf" soyadını alışı şöyle rivayet edilir:
"Yedigün dergisinin şiir sayfısında şiirleri çıkmış, 'Özdemir Özdem' ya da 'Özdemir Yasaman' imzasıyla. Gerçek soyadı 'Arun'. Ama 'r'leri söyleyemiyor. Aruğ oluyor! En iyisi soyadını kullanmamak... O sıralarda Servetifünun dergisinde yönetici benim. Cavit evlenmiş, Adana'ya gitmiş, Türk Sözü'ne müdür. Ben yirmi yaşındayım. Elli yıllık tarihsel derginin baş sorumlusuyum. İsteğim, gençlere yer açmak, yeni arkadaşları tanıtmak, Servetifünun'da bir yazın kuşağı oluşmasını sağlamak. Özdemir her gün geliyor. İktisatta öğrenci. Her gelişinde paltosunun kocaman ceplerinden yiyecekler çıkarıyor. Hep şemsiyesi elinde. Kadıköy vapurunda yaşlı yazarlarla birlikte, Salih Zeki Aktay, Rıza Tevfik vb. yol arkadaşları. Adını beğenmedik. Böyle şair adı olmaz dedik. O mu bu mu, derken babasının adını öğrendim; Asaf'tı. İşte 'Özdemir Asaf' böyle çıktı ortaya, daha doğrusu şiir, yazın dünyasına.
Vakit ikindi, yani akşamdan bir önce. Şiir de ona göre:
AĞACIN İKİNDİ TÜRKÜSÜ
Açıklara çıkalım boğulmamak için Günün kuytu yerleri şimdi harap İçimizde bir ezgi inceden inceye Bizi kendimize bağlarken akşam olur Karanlığı gümüş rengine boyar mehtap
Oturup uzun uzun konuşsaydık Sevişmek nasıl olsa gene olur iyi kötü Bir ıhlamur sıcaklığı yayılırken odamıza Her şeyi ince ince düşünseydik Ölümü kırgınlığı inceliği en başta Bütün eksiklerimize gülüp geçerek
Belki de boşa geçti onca zaman Bu da bir tür geçip gitme duygusudur Ne güzel olurdu yeniden başlasak Ne yapsan en başa dönülemiyor Ne yapıp yapıp dalı unutmalı Rüzgârla yere düşen sarı yaprak
AFŞAR TİMUÇİN
Vakit geceyarısına doğru. Uyku zamanı bu kez erkene kaydı. Haydi iyi geceler.
UYKU
Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Dallarında gezinsin Kül rengi güvercinler
Konsunlar yastığıma Uyutmak için beni Sırtlarında kuş tüyü Gagalarında ninni
Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Alnıma dokunanlar İyileşmiş desinler
ÜLKÜ TAMER
Unutmamalı
Unuttu dediler Hiç sevmedi dediler Gücendim yar
Yalanmış dediler Bir anlıkmış dediler Kırıldım yar
Aldatıyor dediler Aldırmıyor dediler Yıkıldım yar
Deli gibi yürekten sevmeli Uğruna dünyaları vermeli İnciltmemeli sevenleri Değerlerini bilmeli
Unutmamalı o güzel günleri Anılarla gönülleri hoş tutmalı Avutabilmeli
Tarkan
Bu sabh da buradan buyurun:
SABAH
Yaşanmamış günler vardır Ümit edilen Gidilmemiş yerler vardır Düşte gidilen Söylenmemiş sözler vardır Hayal edilen
Bu sabah bir büyü taşıyor sanki Olmamışı olacak eden
Bu sabah coşkuyu getiriyor Yarınsız kalplere Bu sabah özlemi götürüyor Gelecek günlere Bu sabah aydınlığı müjdeliyor Ayrıldığı geceye Bu sabah herşeye söz veriyor Uyan da dinle
Yaşanmamış anlar vardır Ömür verilen Duyulmamış hisler vardır Arzu edilen Görülmemiş renkler vardır Siyaha zincirlenen
Bu sabah bir büyü taşıyor sanki Olmamışı olacak eden Bu sabah coşkuyu getiriyor Yarınsız kalplere Bu sabah özlemi götürüyor Gelecek günlere Bu sabah aydınlığı müjdeliyor Ayrıldığı geceye Bu sabah herşeye söz veriyor Uyan da dinle
İLHAN İREM
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ENE</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />[krl] Keloğlan, Hep buralardayımda şu aralar bir hoşum valla bende anlamadım gitti.... O zama bu şiirleri ilk olarak ENE ye adadım sonra sizlere....[bye] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Sağolun arkadaşlar süper. Yanlızca yukarıda değindiğim gibi eski soyadını değiştirmiş Asaf soyadını kullanıyor bir sebebi var mı veya anlamı ? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Özdemir Asaf'ın "Asaf" soyadını alışı şöyle rivayet edilir:
"Yedigün dergisinin şiir sayfısında şiirleri çıkmış, 'Özdemir Özdem' ya da 'Özdemir Yasaman' imzasıyla. Gerçek soyadı 'Arun'. Ama 'r'leri söyleyemiyor. Aruğ oluyor! En iyisi soyadını kullanmamak... O sıralarda Servetifünun dergisinde yönetici benim. Cavit evlenmiş, Adana'ya gitmiş, Türk Sözü'ne müdür. Ben yirmi yaşındayım. Elli yıllık tarihsel derginin baş sorumlusuyum. İsteğim, gençlere yer açmak, yeni arkadaşları tanıtmak, Servetifünun'da bir yazın kuşağı oluşmasını sağlamak. Özdemir her gün geliyor. İktisatta öğrenci. Her gelişinde paltosunun kocaman ceplerinden yiyecekler çıkarıyor. Hep şemsiyesi elinde. Kadıköy vapurunda yaşlı yazarlarla birlikte, Salih Zeki Aktay, Rıza Tevfik vb. yol arkadaşları. Adını beğenmedik. Böyle şair adı olmaz dedik. O mu bu mu, derken babasının adını öğrendim; Asaf'tı. İşte 'Özdemir Asaf' böyle çıktı ortaya, daha doğrusu şiir, yazın dünyasına. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bilgi için çok sağol. Sen yazmasaydın ben öğrenemeyecektim herhalde...[frndsp]
Yağmuru ihmal ettik gibime geliyor.
YAĞMURDA
Yağmurda yürüyor. Hiç acelesi yok. Islak parmaklıklar parlıyor. Gizli bir kızıllıkla kararmış ağaçlar. Ağılın bir köşesinde eski bir otobüs tekerleği. Mavi ev alabildiğine daha mavi. Hiçlik böyle aydınlanıyor demek. Taşlar düşüyor. Eller kapanıyor. Boş bir dosya yüzerek yaklaşıyor nehirde. Ama senin adın belki de dosyanın öbür yüzündedir.
YANNIS RITSOS Çev. Cevat Çapan
HEMİNGWAY' İN BİR HİKAYESİNDEN ÇAĞRIŞIMLARLA
Kadın ve adam oturuyorlardı Uzakta beyaz dağlar vardı Gara girmek üzereyken Barselona-Madrid treni
Kadın üzgündü, üzgündü, üzgündü Adam düşündü, düşündü, düşündü Aşkımız bitmesin isterim dedi
Biralar içildi ve başka içkiler Kadın ve adam kederliydiler Ne birleşiyor, ne ayrılıyor elleri
Neden, neden sönüp gider bir aşk Acının silinmez tortusunu bırakarak Onulmazca inciterek yürekleri
Kadın daha gerçek bir acıyla yaralıydı belki de Tasalı bir sevecenlikle baktı erkeğine Gözyaşları içinde gülümsedi
Kadın ve adam oturuyorlardı Aralarında bir masa vardı Ve hüznün aşılmaz engelleri
1975 (Ne Yağmur Ne Şiirler) Ataol BEHRAMOĞLU
Yalnızlık Paylaşılmaz, Paylaşılsa Yalnızlık olmaz. Özdemir ASAF
+1 Ducati
NEREDEYSE EKSİKSİZ
Biliyorsun, ölüm diye bir şey yok, diyor adam kadına. Biliyorum, evet, artık öldüğüme göre, diyor kadın. İki gömleğin de ütülendi, çekmecede, sadece küçük bir gül benim özlediğim.
Biliyorsun, ölüm diye bir şey yok, diyor adam kadına. Biliyorum, evet, artık öldüğüme göre, diyor kadın. İki gömleğin de ütülendi, çekmecede, sadece küçük bir gül benim özlediğim.