Aparmanımıza metronet döşendi. ismini ilk kez duydum. ttnet kullanıyorum açıkcası pekte memnun değilim.
metronet hakkında bildiklerim şunlar. Elektrikten internet sağlıyormuş. Net ortak bir havuzdan kullanılıyormuş. 24 ay taahhüt varmış (kalitesini bilmediğim nete asla 24 ay taahütlü bağlanmam 12 ay bile olmaz). upload ve download hızları eşit diyolar. Hız konusunda ttnet gibi olmasın ? ayrıca fiyatlarıda pek cazip değil. metronet kullanan, aydınlatacak kadar bilgisi olan arakadaşlar nasıldır metronet ?
Siz nerede oturduğunuzuda belirtin ona göre o civarlarda oturan arkadaşlarımız varsa tecrübelerini aktarabilsin. Eğer metronet kullanan bir tanıdığınız varsa buda çok yararlı olur size. Çünkü arkadaşınızda deneyip hızı ona göre karar verebilirsiniz. Metronette önemli olan BPL modemin direk olarak prize takılması(uzatma kablosu gibi şeylerin olmaması yani) ve sigortaya yakın en yakın prize takılması. Ayrıca http://forum.donanimhaber.com/m_36961751/mpage_9/f_/key_//tm.htm#50672436 bu konuya da bakıp bilgi edinebilirsiniz.
Antalya / Muratpaşa'da oturuyorum. Ermenek mah.. Şehir merkezi olarak geçiyor ama merkeze biraz uzakbi mahalle. Mahallede birbirine yakın 7 apartman var sadece. Hepsini metronet sistemi döşendi. Fiber koblo döşenmedi. Çatıya 2 tane alıcı yerleştirildi. İnce, kare şeklinde. Çatıdanda aşağı elektrik sistemine kablolar bağlandı. Artık üyelik almaya başladırlar. Yanımda yakınımda kullanan yok. Çünkü Mahallede başka apartman, site yok. Zaten şehrin merkezinede bu sistemin yeni geldiğini söylüyorlar. Merkeze fiber kablo döşeniyormuş.
Hocam bu alıcılı sistemin nasıl çalıştığını bilmediğim birşey söylemek istemiyorum fakat BPL sistemi aynı çalışır. Eğer geçiş yaparsanız Metronet'e BPL modemi sigortaya en yakın prize ve direk olarak prize takarak en iyi performansı alırsınız. Yoksa başka arkadaşlarında bahsettiği gibi hız düşüklükleri yaşayabilirsiniz Ama tekrar söylüyorum ilk önce bir test imkanınız varsa çevrenizde onu deneyin çünkü Metronetin sistemi yere göre çok farkediyor...
Anladım sağolun. Ozaman bakalım apartmanalardan biri metronet e geçiş yaparda haberimiz olursa o kişi tarafından bilgi alabiliriz. O vakit daha sağlıklı düşünüp karar veririz.
Kablo bakımından avantajlı aslında.
quote:
Orijinalden alıntı: orknt
Kablo bakımından avantajlı aslında.
Ama şöyle bir durum var priz sigortadan ne kadar uzaktaysa verim o kadar azalıyor.
Ama şöyle bir durum var priz sigortadan ne kadar uzaktaysa verim o kadar azalıyor.
mesafe derken cm. olarak bahsettiğimiz mesafeyimi kastediyorsunuz. Sigortaya en yakın priz 2 mt civarında bi uzaklıkta. Prizin sigortanın dibinde olmasıyla 2mt. uzaklıkta olması verim açısından ne kadar fark ederki ?
bence ttneten daha iyi performans alırsnız abone sayısı azdır bililnmediği için sadece müşteri hizmetleri filan ii değildir bence onuda bilmiyorum gerçi ama.
ben kullanıyorum.ttnete on basar. beni abone ettiklerinde kampanya vardı. sınırsız ilk 6 ay 10 lira.sonra 30 lira olacak. her prizde internet var. kablosuz modeme bile gerek yok. sök modemi istediğin prize tak.
bizde metronetti görebilecekmiyiz yaw
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme