Şimdi Ara

metronet bpl rezaletİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
8.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanlış anlamışım eve kadar fiber yazıyo sandım fiber miber yok elektrik hattı bildigimizböyle de bir ibare koymuşlar ama Metronet Ethernet: Metronet'in fiber kablo altyapısı sayesinde evinizde yüksek hızlarda internet bağlantısını sağlayabilirsiniz. Fiber bağlantı, saniyede 1000 Megabit'e kadar yüksek hızlarda internet bağlantısı olanağı sunar, saniyeler içerisinde, en kaliteli ve hızlı, download ve upload yapabilmeye olanak sağlar hangi altyapı diye sormak lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dasantro

quote:

Orijinalden alıntı: beyhes

Üyelik sözleşmesi imzalayıp BPL modemimi alalı 10 gün oldu ancak hala internetim aktif edilemedi. Halbuki aynı gece veya em geç 1 sonraki gün çalışır denmişti.

Sayısız kez müşteri hizmetlerini aramama karşın hep aynı cevasp verildi. 'ilgili kişilere konu iletildi size geri dönülecek'...

10 gündür bana kimse geri dönmedi ve ben internetimi kullanamıyorum. Kullanamadığım gibi karşımda muhattap alıp bana problemi anlatıp ne zaman çözüleceğini söyleyen birinide bulamıyorum. Resmen kendimi dolandırılmış hissediyorum. Şikayet var sitesine 3 kez bu şikayeti yazamama rağmen ilginç bir şekilde yayınlamadı !

Bu durumumla ilgili suç duyurusunda bulunucam ve gelen faturamada itiraz edicem. Son olarakta o 'ilgili kişi' kim ise Genel merkezlerine gidip yüzyüze görüşecem..

Önerisi olan arkadaşlardan yanıt bekliyorum.

Teşekkürler.

metronet'e geçmeyi düşünüyordum şikayet var sitesindeki yorumları okudum bide senin şu yorumunu okuduktan sonra artık kesinlikle vazgeçtim yanlarına bırakma senin gibi sorun yaşayan çok kişi var madem doğru dürüst hizmet veremiyorlar o parayıda almayı hakketmiyolar.

metronete yeni üye oldum ve hemen modemi getirdiler bir gün sorun yaşadım fakat müşteri hizmetlerini aradığımda çok yardımcı oldular ve problem hemen çözüldü. böyle aksaklıklar her net şirketinde olabilir. kullanmaya başladığınızda göreceksiniz. ben cok memnunum

• Aksaklık olabilir umarım tekrar yaşanmaz.
  • bpl hizmeti bitmiştir arkadaşlar. aboneleği bulunan benim gibi arkadaşlarada geçmiş olsun:) taahütümün bitmesine 18 ay var? zorla adsl e geçecekmişim.yarın int. bıraktık havuç satıyoruz deseler almak zorundamıyız? benim metroneti tercih etmemin tek sebebi kapıma gelerek ısrarla telefon hatlarına telefona ihtiyaç olmadığını ve bunun üzerine kontrat yaptığımı müşteri hizmetlerine anlatsamda 500 küsür cayma bedeli ve hacizden bahsettiler. ama genç arkadaşlar bilimiyorki zalimin zulmü varsa sevenin Allahı var:))

TAAHHÜTLERE İLİŞKİN DÜZENLEMELER YAPILDI

Taahhütlere ilişkin tüketicilerin yaşadıkları mağduriyetler dikkate alınarak 03.01.2013 tarihinde 2013/DK-THD/14 sayılı Kurul Kararı alınmıştır. Anılan Kurul Kararı 01.04.2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Söz konusu Kurul Kararı ile;

Aboneler, taahhütlerini sonlandığı ay itibarı ile;
    — almış oldukları indirimlerin toplam bedelleri,

— kalan ayların toplam bedelleri

seçeneklerinden hangisi abone açısından daha avantajlı ise yalnızca bu tutardan sorumlu tutulabilecektir.

İşletmeciler taahhüt süresi boyunca -belirlenen tarifeler, hizmet şartları vb. tüm hususlarda “açık ve somut bir şekilde abone lehine olmayan” hiçbir değişiklik yapamayacaktır.
    İşletmeciler taahhüdün ne kadarının tamamlandığına (tüketicinin taahhüdünün hangi ayında olduğuna) ve taahhüdün ne zaman biteceğine ilişkin bilgilendirmeyi faturalarda belirteceklerdir.
    BTK ya dilekçeyi yapıştırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: alipamukcu

bpl hizmeti bitmiştir arkadaşlar. aboneleği bulunan benim gibi arkadaşlarada geçmiş olsun:) taahütümün bitmesine 18 ay var? zorla adsl e geçecekmişim.yarın int. bıraktık havuç satıyoruz deseler almak zorundamıyız? benim metroneti tercih etmemin tek sebebi kapıma gelerek ısrarla telefon hatlarına telefona ihtiyaç olmadığını ve bunun üzerine kontrat yaptığımı müşteri hizmetlerine anlatsamda 500 küsür cayma bedeli ve hacizden bahsettiler. ama genç arkadaşlar bilimiyorki zalimin zulmü varsa sevenin Allahı var:))

Taahhütlere ilişkin tüketicilerin yaşadıkları mağduriyetler dikkate alınarak 03.01.2013 tarihinde 2013/DK-THD/14 sayılı Kurul Kararı alınmıştır. Anılan Kurul Kararı 01.04.2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Söz konusu Kurul Kararı ile;

seçeneklerinden hangisi abone açısından daha avantajlı ise yalnızca bu tutardan sorumlu tutulabilecektir.

İşletmeciler taahhüt süresi boyunca -belirlenen tarifeler, hizmet şartları vb. tüm hususlarda “açık ve somut bir şekilde abone lehine olmayan” hiçbir değişiklik yapamayacaktır.
    İşletmeciler taahhüdün ne kadarının tamamlandığına (tüketicinin taahhüdünün hangi ayında olduğuna) ve taahhüdün ne zaman biteceğine ilişkin bilgilendirmeyi faturalarda belirteceklerdir.

Bu çok iyi oldu ya.27 Mayıs'ta 24 aylık taahhüt sürem bitiyordu ama Metronet denilen şirket müsvettesi 27 Mart'ta üyeliğimi iptal etmiş ve benden 380 lira cayma bedeli istiyor.2 ay sonra ben iptal edecektim zaten ama para koparmak için kendileri iptal etmiş.Nasıl dilekçe gönderdiniz?

• quote:

bpl hizmeti bitmiştir arkadaşlar. aboneleği bulunan benim gibi arkadaşlarada geçmiş olsun:) taahütümün bitmesine 18 ay var? zorla adsl e geçecekmişim.yarın int. bıraktık havuç satıyoruz deseler almak zorundamıyız? benim metroneti tercih etmemin tek sebebi kapıma gelerek ısrarla telefon hatlarına telefona ihtiyaç olmadığını ve bunun üzerine kontrat yaptığımı müşteri hizmetlerine anlatsamda 500 küsür cayma bedeli ve hacizden bahsettiler. ama genç arkadaşlar bilimiyorki zalimin zulmü varsa sevenin Allahı var:))

Zorla ADSL'e geçirmek diye birşey yok. Bize telefonla bilgi verdiler ve evimize bir çalışanlarını gönderdiler bende bu konuyu sordum eğer BPL kullanıyorsanız kullanmaya devam edeceksiniz dendi.

• Yaklaşık son 20 günum sonra BPL gördüğüm yerde

Ama sonrasında ne yapacağım belli değil tamam sıkıntılıydı ama telefon yoktu AKN yoktu şimdi 2 alternatifim var

1-Metronet(Ethernet)
    2-TTnet fiber alt yapısı kullanan servis sağlayıcısı(TTNet e pek yanaşmak istemiyorum sütten ağzı yanan yoğurtu üflermiş hesabı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tt net daha sakat valla ne alırsan al taahütlü alma tt net olmayan baglantıya önce fatura ödemeyincede haciz gönderdi. 120 liralık faturayı 800 küsür ödettirecekler istersen ödeme haciz memuruyla kapına geliolar. iyi düşün derim
  • quote:

tt net daha sakat valla ne alırsan al taahütlü alma tt net olmayan baglantıya önce fatura ödemeyincede haciz gönderdi. 120 liralık faturayı 800 küsür ödettirecekler istersen ödeme haciz memuruyla kapına geliolar. iyi düşün derim

Metronet faciaydi online oyun oynamak mumkun degildi pingler ucusuyor anlik kestiler yuzunden oyundan dusuyordun gectim valla TTnet e fiber desteklmiyormus Hipernet verdiler (Cakma fiber) verdiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertunc23

quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

ethernet yada eve kadar fiber gelse motronet falan fark etmez bide geçek sınırsız ise hemen tahüttü baglanıırım

Fiber diye birşey yok.Türktelekomdan 100 mbit hat kiralıyorlar.Onuda 2 apartmana cat 5 kabloyla bölüştürüyorlar.Binada 5 kişi 10 mbit kullanıyorsa 6.kişi alınca internet hızı düşüyor haliyle.Sonrada müşteri hizmetlerine telefon edip neden hızım düşük dediğinizde efendim sözleşmenizde 10 mbit "kadar" ibaresi var yani illa 10 mbit olmayacak diyorlar.Acayip uyanıklar yani.Bu durum sadece metronet için değil tüm servis sağlayıcıları için geçerli tam hız tahhütü vermiyor hiçbiri.

Ben derimki 60 lira 10 mbit alacağınıza gidin fixnet'den 16 mbit VDSL alın 120 lira en azından tahhüt yok istediğiniz zaman kapatırsınız.En azından pingler düşük en azından elini verince kolunu koparmazlar.

Ayrıca metronet en az 2 yıl sözleşme imzalatıyor eğerki sene dolmadan iptal ederseniz en az 350 lira ceza ödetiyor.Ha tahhüt bitti diyelim 10 gün içinde iptal etirmezseniz 2 yıl üstüne otomatik 2 yıl daha sözleşme yeniliyor ama bunu bilen arkadaş sayısı parmakla gösterecek kadar az...

Metronet elini veren kolunu alamaz bence...

Kendi kafanizda kurdugunuza kendiniz inanmissiniz birde baskalarini inandirmaya calisiyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Indulgence

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

ethernet yada eve kadar fiber gelse motronet falan fark etmez bide geçek sınırsız ise hemen tahüttü baglanıırım

Fiber diye birşey yok.Türktelekomdan 100 mbit hat kiralıyorlar.Onuda 2 apartmana cat 5 kabloyla bölüştürüyorlar.Binada 5 kişi 10 mbit kullanıyorsa 6.kişi alınca internet hızı düşüyor haliyle.Sonrada müşteri hizmetlerine telefon edip neden hızım düşük dediğinizde efendim sözleşmenizde 10 mbit "kadar" ibaresi var yani illa 10 mbit olmayacak diyorlar.Acayip uyanıklar yani.Bu durum sadece metronet için değil tüm servis sağlayıcıları için geçerli tam hız tahhütü vermiyor hiçbiri.

Ben derimki 60 lira 10 mbit alacağınıza gidin fixnet'den 16 mbit VDSL alın 120 lira en azından tahhüt yok istediğiniz zaman kapatırsınız.En azından pingler düşük en azından elini verince kolunu koparmazlar.

Ayrıca metronet en az 2 yıl sözleşme imzalatıyor eğerki sene dolmadan iptal ederseniz en az 350 lira ceza ödetiyor.Ha tahhüt bitti diyelim 10 gün içinde iptal etirmezseniz 2 yıl üstüne otomatik 2 yıl daha sözleşme yeniliyor ama bunu bilen arkadaş sayısı parmakla gösterecek kadar az...

Metronet elini veren kolunu alamaz bence...

Kendi kafanizda kurdugunuza kendiniz inanmissiniz birde baskalarini inandirmaya calisiyorsunuz

Arkadaşım adamların kuruduğu network panelini gördün mü sen ? Yoksa resmini atiyim da gözüne içine sokiyim network panelini ...

Not : İyi bak iyi orda fiber optik kablo görüyormusun ???? Ha belki bilmiyorsundur fiberoptik kablo incecik olur rengide turuncu yada sarı olur...
     metronet bpl rezaletİ

• Merak etme bahçeşehir bölgesine superonline alt yapı kurulumunda çalıştım ve o gormedigimi zannettigin kablolarin icerigini biliyorum ben Fotoğrafını koyduğunda sadece binanın altındaki switchlerden biridir iyi bakarsan o kablolardan birinin nereye gittiğini görürsün , sizin sitenizde eğer ki 15 blok varsa birine tek bir gateway cihazı kurulur ve diğer bloklara switch ve cat6 kablo ile dağıtılır. ayda 50 tl ödeyerek maliyeti binlerce tl yi geçen fiberoptik kablo çekilmesini bekliyorsan bu senin hatandır zaten

Ayrıca buda almış olduğum hizmetin özetidir

metronet bpl rezaletİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indulgence -- 2 Mayıs 2013; 9:53:21 >

• quote:

Merak etme bahçeşehir bölgesine superonline alt yapı kurulumunda çalıştım ve o gormedigimi zannettigin kablolarin icerigini biliyorum ben Fotoğrafını koyduğunda sadece binanın altındaki switchlerden biridir iyi bakarsan o kablolardan birinin nereye gittiğini görürsün , sizin sitenizde eğer ki 15 blok varsa birine tek bir gateway cihazı kurulur ve diğer bloklara switch ve cat6 kablo ile dağıtılır. ayda 50 tl ödeyerek maliyeti binlerce tl yi geçen fiberoptik kablo çekilmesini bekliyorsan bu senin hatandır zaten

metronet bpl rezaletİ

Sonuç = İlk mesajımda yazdıklarım doğrudur.Tek blok'dan pek çok blok (apartmana) Cat 5 yada cat 6 ile dağıtım yapılıyor.Bu da haliyle fiber olmuyor.

Not: Farkındaysan yazdıklarımı kabul etmişsin.Hayal kurmuyormuşum...

• quote:

quote:

Merak etme bahçeşehir bölgesine superonline alt yapı kurulumunda çalıştım ve o gormedigimi zannettigin kablolarin icerigini biliyorum ben Fotoğrafını koyduğunda sadece binanın altındaki switchlerden biridir iyi bakarsan o kablolardan birinin nereye gittiğini görürsün , sizin sitenizde eğer ki 15 blok varsa birine tek bir gateway cihazı kurulur ve diğer bloklara switch ve cat6 kablo ile dağıtılır. ayda 50 tl ödeyerek maliyeti binlerce tl yi geçen fiberoptik kablo çekilmesini bekliyorsan bu senin hatandır zaten

metronet bpl rezaletİ

Sonuç = İlk mesajımda yazdıklarım doğrudur.Tek blok'dan pek çok blok (apartmana) Cat 5 yada cat 6 ile dağıtım yapılıyor.Bu da haliyle fiber olmuyor.

Not: Farkındaysan yazdıklarımı kabul etmişsin.Hayal kurmuyormuşum...

anlamamakta gucluk cekiyorsun saniyorum biraz daha acikca konusayim , genel merkezden x Sitesine kadar fiberoptik hat dosenir. X sitesinin 1. Bloguna Gateway cihazi kurulur ve bu gateway cihazindan 2,3,4,5,6,7,8,9. Bloklara cat6 ve switchlerle dagitilir ortada turk telekom yoktur
    Prtg monitoring nedir ne ise yarar biliyor musun yada ne kadar bilgi sahibisin bilmiyorum asagiya bir ornek veriyorum ister anla ister anlama daha fazla da anlatmaya calismicam zaten

Bu resimde bir kac blok panosunu goruyorsun

metronet bpl rezaletİ

• Metronet Bela bir firma sakın bulaşmayın 2 ay sonra sözleşmem bitiyor. Burdaki yazılanlarıda insanlar okusun ve bu firma ile sözleşme imzalamasın ve internet almasın. Böylece bu firma kapansın.
  • İlk kullandığım zamandan beri;
     metronet bpl rezaletİ
    Bunu alırken yanında ki prizde çamaşır makinesi çalışıyordu.
  • ben Başakşehir de oturuyorum kayaşehir toki konutlarında 2010 da yapıldı ama tek kelime ile rezalet. Sadronis sen metronetin çalışanısındır kesin o kadar çok övüyorsun ki. Bilgisayarımı formatladım formatlamaz olaydım 4 gündür updatelerin yarısını bitiremedim. yazıklar olsun.

NOT: Alıcak olanlar oyun delisi ise sakın almayın IP'ler sabit. Sorduğumda ise iplerimiz sabittir dedi Ocak da teknik servisden eleman gelmişti 1 ay içinde sabit ip kaldırcaz diyordu 23 Nisan da aradığımda ip lerimiz sabittir dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhterem Bey -- 12 Mayıs 2013; 19:45:08 >
  • Şu mantığı anlamıyorum işte. Bi firmanın bi yerdeki hizmeti iyiyse ben o hizmetin iyi olduğunu belitirtirim. Bende İzmir Karşıyaka Körfez Evlerinde oturuyorum ve tek kelime ile mükemmel diyorum. Anlamadığım şey neden metronet çalışanı oluyorum ben arkadaşım? Bana verdikleri hizmet kaliteli, 2009da yapılmış bi binada oturuyorum, elektrik hatlarım düzgün ve 10mbit hız alabiliyorum, e daha neden aldığım hizmeti belirtmeyeyim. Tamam arada hız düşüşü oluyor belki ama öyle günlerce değil ayda 1 gün sadece. Sabit Ip olayında haklısınız onu çözmek için eğer yapmak istiyorsanız kendinize özel sabit Ip alabilirsiniz. Tabi ki buda ücretli birşey. Aylık 3TL.
  • Cevabın için teşekkür ederim. Benim ip adresim hep sabit ip her hangi bir ücrette vermiyorum şu anda. Dinamik ip istiyorum yani modemi çıkarıp taktığımda değişen bir ip fakat o da yok. Yazıklar olsun 3 aydır banlıyım ve en sevdiğim oyunu oynuyamıyorum!!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.