Şimdi Ara

Meyveli soda zararlımıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sade soda içemediğim için meyveli soda içiyorum limon, vişne farketmiyor yani de zararı varmıdır? şeker bakımından falan.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Meyveli Sodaların Zararları

Meyveli sodalar, tatlı ve canlandırıcı içecekler olsa da, aşırı tüketimleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, meyveli sodaların zararlarını anlamak ve tüketimini sınırlandırmak önemlidir.

Şeker İçerikleri Yüksektir

Meyveli sodaların en önemli zararı, son derece yüksek şeker içermeleridir. Birçok meyveli soda, 330 ml'lik bir kutuda 30 gramdan fazla şeker içerir. Bu, Amerikan Kalp Derneği'nin yetişkinler için önerdiği günlük şeker alımının neredeyse tamamına eşittir. Aşırı şeker tüketimi obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara yol açabilir.

Asitlidir

Meyveli sodalar, karbondioksit gazıyla asitlendirilmiştir. Bu asitlik, diş minesini aşındırabilir ve diş çürümelerine neden olabilir. Aynı zamanda mide ekşimesi ve diğer sindirim sorunlarına yol açabilir.

Besin Değeri Düşüktür

Meyveli sodalar genellikle meyve suyu içermezler. Bunun yerine, yapay tatlandırıcılar ve aromalarla tatlandırılırlar. Bu, besin değeri açısından son derece düşük içecekler olmalarına neden olur.

Kalori Yoğundur

Meyveli sodalar, şeker ve asitlik nedeniyle kalori açısından da yoğundur. Bir kutu meyveli soda, 150 kaloriye kadar içerebilir. Bu kaloriler hızla kilo alımına yol açabilir.

Meyveli Soda Tüketimini Sınırlandır

Sağlığın için meyveli sodaların tüketimini sınırlandırmak çok önemlidir. Susuzluğunu gidermek için su, meyve suyu veya süt gibi daha sağlıklı içecekleri tercih etmelisin. Meyveli soda içtiğinde, küçük porsiyonlar tercih etmeli ve aşırı tüketimden kaçınmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet

• fruktoz içerir, sade maden suyu içine bir dilim limon iki de taze nane yaprağı en sağlıklısı böyle

ya da

1,5-2 litrelik bir sürahi için 2-3 limon kabuklarıyla beraber doğranacak (daha büyük ölçek için limon sayısı arttırılacak)

üzerini iki üç parmak geçecek şekilde su eklenip

mutfak robotu, sürahi blender, el blenderı hangisi varsa iyice çekilip parçalanacak

(küçük soğan doğrayıcıda bu işlem zor olur yeterince sıvı almaz çekilirken taşma yapar ya da her seferinde süzüp posasını tekrar doğrayıcıya geri atıp su ekleyip aynı işlemi tekrarlamanız gerekir işlem uzun sürer)

üstüne kademe kademe su eklenip 2 litreye gelinceye kadar karıştırılmaya devam edilecek

karıştıkça çekildikçe limonlar sapsarı rengini suya verecek görüntüsü pastanedeki limonatalar gibi sarı olacak sonra süzgeçten geçirilecek limonun posası atılacak

en son sadece 3 çorba kaşığı toz şeker (daha fazla değil) eklenip karıştıralacak

sürahiyle veya şişelere doldurulup buzdolabına konulup soğulutulup servis edilecek.

• MyDrama M kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam üşenmezsem deneyeceğim  

• Bu aralar ben de sardım bu meyveli sodalara. Zararlı mıdır? Belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Güzel gidiyor 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de içiyorum ama zararlı şeylerden de uzak durmaya çalışıyorum. Ne içeceğiz biz kardeşim, hepsi zararlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sade Süt İçemiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maden suyu ile soda aynı şey değil. Soda, "gazoz" denilen içeceğin diğer adı zaten, yani doğal soda diye bir şey yok. Tüm sodalar aromalıdır.

Maden suyu ise kesinlikle sadedir, meyve aroması içermez, doğal üründür.

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lipton icetea falan içiyordum birde vitamin isimli içeceği falan falan. Zararlı olduğunu düşünüp bıraktım. Kendi içtiklerim için söylüyorum bunların tanesi en az 2 3 küp şeker barındırıyor. 1 küp şeker 4 gram ediyor arkasında yazar ona göre hesaplayın.

Umarım bu şekersizliğim bir halta yarar  

Fazladan şeker olarak tükettiğim tek şey beyaz ekmek. Onu da bugünlerde bıraktım.

Bende de böyle bir özellik var. Bir gıdadan kolayca vazgeçebiliyorum.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 3 Temmuz 2020; 18:30:32 >
  • Glikoz-fruktoz şurubu var. Masum degil yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sade beypazarı candır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.