Şimdi Ara

Mezhepler Saçmalıktır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tabiki saçmalık olacak. Bir mezhebe göre günah olan şey diğer mezhebe göre değil. Ve bu iki mezhep de hak ve aynı Allah'tan gelmiş. Böyle bir şey olması mümkün mü?
  • hiç bir şekilde empati içermeyen bir şekilde yapmışsın eleştirini. Anladığım kadarıyla İslamın amel kısmıyla hiç işin yok. Yani namaz kılma, oruç tutma vb. ameli kısımlardan söz ediyorum. Eğer bir kere bile namaz kılmış olsan mezhepler hakkında böyle bir yazı yerine daha eleştirel başka türlü yazardın.

Mezhepler; birileri çıkıp öyle ben şu mezhebi kurdum diye ortaya çıkmamıştır. İnmiş olduğu çağın ve sonraki yakın çağın bütün algıları sosyolojisi neyi gerektiriyorsa ona göre belli anlayışlar çerçevesinde bir gelişme yaşanmıştır. Mezheplerin oluş nedeni aslında insanların bir ibadeti çeşitli yollardan yapılabileceğini gösterir. İşte bu inceliği kavrayamayanlar o geniş yolu daraltmayı seçmişlerdir. Birinin anladığı ve sınırların çizdiği yolla diğerinin ki farklıdır.

İslamda tadili erkan bir bir kavram var. Temeli aslında bir usul üzere olmaktır. Yani bir rutindir işin aslı. Herhangi bir işi yaparken kişinin kolay bulduğu bir rutinin olması seni neden rahatsız ediyor?

Ha dersen ki bu rutin için insanlar birbirini öldürüyor. Orada haklısın. Ama burada ki sıkıntı insanların hatası, mezheplerin değil. Bu kadar olsun bir ayrım yaparsın herhalde.

Ve bence bu tür konulara daha sakin, daha empatik yaklaşmak gerekir. Saçmalık gibi laflarla empatik olamazsın.

Eleştirdiğin insanların davranışlarını kendi görüşün üzerinden yapıyorsun bu durumda. Onun da sanırım farkındasın değil mi?

• Bugün arkadaşlarla dini kurtarıyorduk.mezheplerden konu açıldı.meğersem sünni hanesiymişim haberim yok.peygamberin mezhebi var mı dedim,yok dedi.o zaman benim de yok deyince mavi ekrana düştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

Bugün arkadaşlarla dini kurtarıyorduk.mezheplerden konu açıldı.meğersem sünni hanesiymişim haberim yok.peygamberin mezhebi var mı dedim,yok dedi.o zaman benim de yok deyince mavi ekrana düştü.
    Peygamberin peygamberi de yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düz mantık düz insanlara uygulanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

Düz mantık düz insanlara uygulanır.
    Hz. Muhammed 40 yaşına kadar Müslüman değil idi Sorun yok hayatını yaşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 23 Mayıs 2019; 0:5:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak bu da iyi bi örnek

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Çünkü her insanın İslam anlayışı farklıdır. Size güncel bir örnek vereyim.
    Mesela çok aşırı terör örgütleri de kendini Müslüman görür, televizyona çıkıp kadın oynatan hocalar da kendini Müslüman görür. Bu skala içerisinde binlerce değişik din anlayışı görebilirsiniz
    Yine anlamanız açısından kolaylık olsun diye şuna bakın. Sizin dine bakışınız ile anne babanız ve kardeşleriniz dine bakışı farklıdır. Hepiniz Müslüman olsanız bile dine bakışınız farklı olur.
    Mezheplere bakınca da bunu görebiliriz. İslam gittiği her toplumda farklı algılanmaya müsait bir dindir. Bunun sebebi İslam değil insanlardır.
    Günümüzde bile aynı resme bakıp pembe mi mavi mi diye bir tartışma yaşanıyor iken koskoca bir dinde ayrı fikirlerin olması gayet doğaldır.
    Son olarak eğer ki herkes tek tip aynı olsun istiyor iseniz bu faşizm olur.
    Dansoz oynatan hacilar islamiyet oncesi
    Kafa kesen teror orgutleri islamiyet sonrasi
    Arap orf adet ve geleneklerini surduruyor.
    Hangisi islami temsil ediyor dersek kesinlikle hocalar degil..

Yorumlanma sebeplerine ose katilmam mumkun degil zira islamiyet barindirdigi paradokslarla zaten dogru algilansa da bireyde carpikliklar yaratmakta zorlanmiyor.

Hos goru dini + kafasi kesilsin vs gibi cokca celiskili iddia oneri onerme mevcut.

Tomas ve buda nin kitaplarinda daha az celiski mevcut..
    Islam basta olmak uzre semavi dinleri altin suyuna daldirsaniz altin yapismayi reddeder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 23 Mayıs 2019; 9:50:50 >

• Gavur Padisah kullanıcısına yanıt
    dün akşam yaptığım tartışmada şunu bir daha fark ettim ki insanların inandıkları kavramlardan birisini savunmuyorsan sana cahil olarak bakıyorlar.örneğin bir sünniye göre şaafi olabilirsin.ancak şaafilik yok diyemezsin.b partili birisi için a partisinden olabilirsin ama partisiz olamazsın.bu tür bağımlılıklarınız yoksa hala bişey öğrenememiş sayılıp çocuk yerine koyuluyorsunuz.benim en ağırıma giden benimle aynı yaşta olan adam dağda fındık toplarken ona malum olup herşeyi biliyor,dini siyasi, aynı şartlarda ve daha çok boş zamanı olan ben bir türlü öğrenemiyorum.ayetleri komple değiştirip ,inkar edip sonra da meal ve fıkıh kitaplarının da vahiyle geldiğini söylediğinde ümidimi kestim.

dediğine gelirsek eve mümkün.zira bu mantıktaki insanlar hikaye dinleyip hikaye anlatıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.