Şimdi Ara

Mezun için dershane gerekli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
3
Favori
2.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim böyle bir problemim var hocam sıkıntı da burada

• Okul da olamıdığı için sadece markete giderim belki ona bile gitmeyebilirim. Dışarı çıkan gezen biri değilim. 5 6 ay da bir peder için döviz bozdurmaya çıkan biriyim. Onun dışında bir yere çıkmıyorum. Ailemi bile uzun zaman görmediğim olabiliyor. Akraba vs kaç yıldır gitmem. Arada bir konuştuğum kuzenim var çok yakın olduğum o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 20 Temmuz 2023; 15:11:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekli değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12de de gerek yok bence

• Dershane su bulamayıp deniz suyu içmek gibi bir şey hocam gidip oraya hem baya para akıtıyorsun hemde tam olarak senin bildiğin bilmediğin konulardan başlamıyorlar evde 1 günde bitireceğin konuyu günlerce anlatırlar bildiğin yerden başlarlar

Saat 9 da başla derse şu zamanda bitirmeden kitap film oyun dışarısı yok de koy bir kenara onlarıda bitirince takıl kendi halinde

• Toporov kullanıcısına yanıt
    Ben dershaneye gitmedim. Sadece özel ders almıştım mattan, onda da çıkarılan konuları çalıştık zaten bir işe yaramadı. Eğer kendine güveniyorsan disiplinliyim diyorsan hiç gitme. Ayrıca Bence dershaneler falan para tuzağı. Başka bir şey değil, demode eğitim modelleri. Tek bir artısı olabilir o da hocalara soru sorma imkanı fakat bu ihtiyacı da günümüzde yapay zekaya bile karşılıyor. En basitinden bir arkadaşım sadece matematik için fotoğraf olarak soruyu atıp cevabını veren bir yapay zeka yapmıştı ve uygulamayı ücretsiz indirebiliyorsun. Bu tarz uygulamalar sürüyle var. Bir diğer artısı da denemeler. Ben sadece dershanede yapılan denemelere girmiştim deneme paketi alarak.(bu söylediklerim disiplinini tek başına sağlayabilen kişiler için. Eğer böyle birisi olduğunu düşünmğyorsan git dershaneye, orada çalış.)

• masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Siz gittiniz mi hocam evde kafayı yememek için?

• Kütüphaneye git, dershane boşuna para israfı. Birebir ders alma harici aşırı gereksiz. Ytde 30dk da çalışacağın şeyi hoca orada espri yaparak laylaylom 1 saatte anlatır. Ben gitmedim mezun senemde ama kesinlikle herhangi bir deneme kulübüne veya dershanenin denemelerine kayıt ol. Evde deneme çözmek ile aynı değil.

• cantyry kullanıcısına yanıt
    Ben deneme kulübüne de gittim pek bir olayı yok gitmeye değmiyor herhangi sessiz ortamda çözülenle aynı.

• Hocam kişiden kişiye değişiyor demek ki. Benim evde çözdüğüm ile dershanenin denemeleri aynı olmuyordu.

• Evet

• Ben mezun senemde dershaneye gittim
    Sebebi de aşırı asosyal olmamdı sosyalleşebilmek adına gidiyordum
    Yaşadığınız ilde kütüphaneler varsa kütüphaneye gidebilirsiniz onun dışında dershane sadece denemeler için gerekli oluyor

Dershanemde derslere girmiyordum denemelere girip çıktım
    Size tavsiyem güzeş denemeler yapan bir lise varsa etrafınızda oraya gidip ücretini ödeyip denemeye girmenizdir
    Onun dışında dershaneye gitmenizi pek önermem
    Disiplin sağlayamadığınız an kütüphaneye gidin
    Çok ortam yapmayın
    Sıkıldıkça yer değiştirin
    Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz

• ballilimon kullanıcısına yanıt
    Sosyalleşmek umrumda değil hocam, pdf üzerinden çalışacağım o yüzden kütüphane falan gerek yok diye düşünüyorum. Deneme vs var. Ortamım yok. Sadece dil öğrenmeyi ve spor yapmayı seven birisiyim. Mezun senesinde dil öğrenimi falan nasıl olmalı? 1 dil daha öğrenmek isterim. Günde 9-11 saate yakın çalışabilirim. Akşam için İngilizce veya lehçe çalışmayı planlıyorum. Nor alde Ağustos 1 de başlayacaktım ama yarın başlamayı planlıyorum. Tek sorun üstümdeki ruh gibi olma durumunun üstünden gelmek. Nasıl bu ruh durumundan çıkarım bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 20 Temmuz 2023; 19:10:47 >
    İngilizce öğrenmek için ben de uğraşmıştım ama
    Biraz fazla ders çalıştığım için çok yorgun oluyordum geri kalan vakti kendime ayırıyordum
    O yüzden istikrarlı bir şekilde yapamadım dil öğrenmeyi ve de sporu
    Sen yine de bir dene hocam
    Ruh gibi olma durumundan kastın depresif bir hâlse
    Sınav senesi boyunca bir neşeli bir depresif bir şekilde geçirdim çok tuhaf ruh hallerine bürünüyordum bundan şu şekilde koruyordum kendimi

İrademi her zaman güçlü tutmaya çalışıyordum
    Ders çalışma amacımı kendime hatırlatıyordum
    Kendimi eğlendirecek şeyler buluyordum müzik dinlemek gibi
    Bir de fazla kafaya takmıyordum açıkçası ruh halimi

• ballilimon kullanıcısına yanıt
    Hocam yeri geliyor şuan ki gibi hiçbir şeyi umursamıyorum yeri geliyor kafaya takıyorum. Şu sınav senesi bir kere bile yüzüm gülmedi. Duvardaki beton farksız yüzüm var. Mezun senesi de böyle olacak eminim. İngilizce çok önemli değil aslında biraz tekrar yapmam gereken 4 dilim var. Günlük hayatta 2 sini çok kullanmasam da diğer 2 sini Türkçe'den fazla konuşup kullanıyorum.

Yaşadığımız stresi baz alırsak çok normal bir durum bence hocam sadece güçlü kalıp önünüze bakmanız yola devam etmeniz gerek
    Bh arada dil öğrenimi için sizden birkaç tavsiye alsam iyi olurdu pm atar mısınız

just do it man

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen misin hanxiangzi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.