Şimdi Ara

MEZUN OLARAK SINAVA HAZIRLANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle kendimden bahsedecek olursam liseyi bu yıl bitirdim.Geçen sene sınavlara hazırlanmaya başlangıç aşamasında (ağustos-eylül civarı) hocalarımdan ve tecrübeli büyüklerimden hep YGS önemli değil önemli olan LYS,Sen ilki fazla kafana takma ikinci aşamaya bak diye nasihatlar alsamda bende sınava hazırlanan ögrencilerin yaklaşık yuzde 70ninin yaptığı gibi marta kadar YGS çalısıp.LYS de afallamıştım.

7 ay biliçsizce YGS çalıştım ve gerçek sınavda normal denemelerimden 40 puan düşük aldım.2014 YGS'de 72 bininciydim.Sonra LYS ye çalıştım ama 2.5 ayda ne kadar olduysa artık :) 66 bine çektim ve diploma notumun 60 olup op 39 geldiği için 72 bine düştüm.Üniversiteye gidip kurtulma şansım vardı çunku sıralamam çok kötü değildi lakin ben seneye daha iyisini yapacağıma inanarak tercih yapmadım.(Bu arada mf öğrencisiyim)

Liseyi İstanbul'da okudum ve çevre arkadaş falan fazla çalışamadım.Ailem 1 ay önce Eskişehir'e taşındı ve burda arkadaş ortamı veya caydırıcı şeyler yok.Ders çalışmama engel fazla şey yok yani.

Hedefim Yıldız Teknik Makine Mühendisliği 26.000 küsür sıralaması var.

Kendimi yeterince tanıttım şimdi sıkıntılarımdan bahsedeceğim.

Öncelikle dershanelerin tamamen vakit kaybı olduğunu düşündüğüm için dershaneye gitmeyeceğim.Fakat sıkıntı şu ki konuları kendim halletsem de çözemediğim soruları kime soracağım.Etüt merkezi gibi biryere gitmek istiyorum açıkçası.Hani ders anlatım olmasın sadece çözemediğim soruları gideyim çözdüreyim falan böyle.İstanbul'da bildiğim yerler vardı ama eskişehir'de bu tarz yerler var mıdır bilmiyorum.

İkinci sıkıntı şu; Ağustosun ilk haftasındayız ve yavaştan ders çalısmaya başlamam lazım.Aklımdaki plan şu: Kasıma kadar YGS'yi bitirmek.Sonra LYS'ye başlamak ve lysye çalışırken haftada iki defa ygs denemesi çözmek.Bu denemelerinin bana konuları hatırlamasında buyuk ölçüde yardımcı olacagına inanıyorum ve geçen seneden kazandığım tecrübelerimden biri ''YGS ÇOK ÇALISANIN DEĞİL ÇOK SORU VE DENEME ÇÖZENİN KAZANACAĞI BİR SINAVDIR''.

Kasımdan marta kadar bu şekilde lys+ygs denemeleri şeklinde gidicem ve marttan sonra sınava kadar ygs tekrarı edicem.Planım bu ama acaba yanlış düşünüyor muyum sıkıntı orda.O yüzden buraya yazıyorum.Tavisyelerinizi bekliyorum

• kanka watsap gurbu vardı.Ona bir bak her yerde var.Fakat bizim bir tane var efso.İstersen gel ama grup yöneticisi değilim .Nasıl yapcaz numaranı ver bizim mahmut a verem.Yoksa mahmut belki görür alır burdan seni.
  • hocam bence dershaneye git. En azından sana yol gösterir. Konuları paralel götürürsen daha rahat olursun. Evde sıkılabilirsin. Dershanede rekabet ortamı felan iyi. Temelin de var belli ki. Inşallah başarırsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.