Şimdi Ara

Mezun Olun İŞŞİZLİK Garanti ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kontenjanlar cok siskin gercekten. Mezunlarin yuzde 80 inin diplomalar cope gidecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Elektrik - Elektronik mühendisliğini tercih ettim ama 1 gram işsizlik korkusu yok bende.Neden işsiz kalayım ki ? Benim çevremde 4 yıllık üniversite bitirip işsiz kalan yok.Türkiye gelişen bir ülke hiç bir sıkıntımız olmaz.Bakıyorumda forumda herkes mühendislere laf atıyor öğretmenlik okuyanından işletme okuyanına kadar herkes mühendislere potansiyel işsiz olarak bakıyor,laf atıyor.Size şunu söylemek istiyorum MÜHENDİS OLMAK AYRICALIKTIR HERKESE NASİP OLMAZ HELE Kİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİYSEN TADINDAN YENMEZ

• quote:

Orijinalden alıntı: r10semih

Bende Elektrik - Elektronik mühendisliğini tercih ettim ama 1 gram işsizlik korkusu yok bende.Neden işsiz kalayım ki ? Benim çevremde 4 yıllık üniversite bitirip işsiz kalan yok.Türkiye gelişen bir ülke hiç bir sıkıntımız olmaz.Bakıyorumda forumda herkes mühendislere laf atıyor öğretmenlik okuyanından işletme okuyanına kadar herkes mühendislere potansiyel işsiz olarak bakıyor,laf atıyor.Size şunu söylemek istiyorum MÜHENDİS OLMAK AYRICALIKTIR HERKESE NASİP OLMAZ HELE Kİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİYSEN TADINDAN YENMEZ

Hangi okul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Bende Elektrik - Elektronik mühendisliğini tercih ettim ama 1 gram işsizlik korkusu yok bende.Neden işsiz kalayım ki ? Benim çevremde 4 yıllık üniversite bitirip işsiz kalan yok.Türkiye gelişen bir ülke hiç bir sıkıntımız olmaz.Bakıyorumda forumda herkes mühendislere laf atıyor öğretmenlik okuyanından işletme okuyanına kadar herkes mühendislere potansiyel işsiz olarak bakıyor,laf atıyor.Size şunu söylemek istiyorum MÜHENDİS OLMAK AYRICALIKTIR HERKESE NASİP OLMAZ HELE Kİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİYSEN TADINDAN YENMEZ

Hangi okul

KTÜ

• quote:

1000 liraya evet dedikten sonra iş bulursun doğru.

Umutsuz olmanız için bir sebep yok.

Ancak herşey öyle güllük gülüstanlık da değil.

Çalışma şartları hergün işverenin lehine çalışanın ise aleyhine olacak şekilde değişiyor.Bunun durması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 24 Temmuz 2013; 20:00:17 >

• quote:

45k dan alan bir bölümün nesi ayrıcalıklı olabilir ki. (ktü ee den bahsediyorum)

işsizlik sıkıntısı duymaman normal. daha mezun değilsin, piyasadan haberin yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 24 Temmuz 2013; 20:17:05 >

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar mühendislikler öyle böyle diye karalıyorsunuzda dünyadan haberiniz yok sizin.

Bugun bir doktor 7 senede mezun olurken
    Bir mühendis 5 senede mezun oluyor(Hazırlık dahil)

Bu ikisinin aynı anda üniversitelerini kazandığını hayal ediyorum.

Mühendis mezun olduktan sonra şirket adına bir hiçtir. Okulda öğrenilen mukavemet/yapı statiği/Hidrolikle malesef mühendislik işleri yapılmıyor türkiyede.

Şirket sizi işe alıp yetiştiriyor ve 1500 tl maaş veriyor(Doktor bu arada hala okumakla meşgul!)

2-3 Sene sonra deneyimleriniz birikiyor ve eğer düzgün bir şekilde işi öğrendiyseniz 3000tl civarı maaşlara ulaşıyorsunuz.

Doktorda mezun olduğunda 3500 civarı alıyor zaten.(Daha bu işin zorunlu doğusu felanda var.. onları saymıyorum bile)

Eğer 15-20 yıllık deneyimlere ulaşıyorsanız +10.000 civarı alıp proje müdürlüğü gibi işlerde çalışabiliyorsunuz.
    Heleki yurt dışındaysanız 10.000 dolar veya euro olabiliyor(mesleğine bağlı)

-Eğer türkiyede kalbur üstü 15-20 üniversite mezunuysanız.
    -Bilginize güveniyorsanız
    -Analitik düşünüyorsanız
    -Yabancı diliniz varsa

İş bulmada sıkıntı çekmezsiniz. ama kalkıpta 3000 lirayla işe başlayamazsınız kusura bakmayın.
    ÖNEMLİ OLAN İŞ DENEYİMİDİR.

Kimse oturduğu yerden milyarlar almıyor. Siz işinizi severek isteyerek yapın. istediğiniz bölümü yazın okuyun. hiç yoktan mühendislik verdiği vizyon için okunur.

Ayrıca mühendislik bölümlerine sınırlama getirilmesi olayına katılmaktayım. Bu sene en azından bir kaç üniversitede 2.öğretim bazı bölümler kalktı.. inşallah bu iş için daha çok uğraşılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

Arkadaşlar mühendislikler öyle böyle diye karalıyorsunuzda dünyadan haberiniz yok sizin.

Bugun bir doktor 7 senede mezun olurken
    Bir mühendis 5 senede mezun oluyor(Hazırlık dahil)

Bu ikisinin aynı anda üniversitelerini kazandığını hayal ediyorum.

Mühendis mezun olduktan sonra şirket adına bir hiçtir. Okulda öğrenilen mukavemet/yapı statiği/Hidrolikle malesef mühendislik işleri yapılmıyor türkiyede.

Şirket sizi işe alıp yetiştiriyor ve 1500 tl maaş veriyor(Doktor bu arada hala okumakla meşgul!)

2-3 Sene sonra deneyimleriniz birikiyor ve eğer düzgün bir şekilde işi öğrendiyseniz 3000tl civarı maaşlara ulaşıyorsunuz.

Doktorda mezun olduğunda 3500 civarı alıyor zaten.(Daha bu işin zorunlu doğusu felanda var.. onları saymıyorum bile)

Eğer 15-20 yıllık deneyimlere ulaşıyorsanız +10.000 civarı alıp proje müdürlüğü gibi işlerde çalışabiliyorsunuz.
    Heleki yurt dışındaysanız 10.000 dolar veya euro olabiliyor(mesleğine bağlı)

-Eğer türkiyede kalbur üstü 15-20 üniversite mezunuysanız.
    -Bilginize güveniyorsanız
    -Analitik düşünüyorsanız
    -Yabancı diliniz varsa

İş bulmada sıkıntı çekmezsiniz. ama kalkıpta 3000 lirayla işe başlayamazsınız kusura bakmayın.
    ÖNEMLİ OLAN İŞ DENEYİMİDİR.

Kimse oturduğu yerden milyarlar almıyor. Siz işinizi severek isteyerek yapın. istediğiniz bölümü yazın okuyun. hiç yoktan mühendislik verdiği vizyon için okunur.

Ayrıca mühendislik bölümlerine sınırlama getirilmesi olayına katılmaktayım. Bu sene en azından bir kaç üniversitede 2.öğretim bazı bölümler kalktı.. inşallah bu iş için daha çok uğraşılır.

dediklerin tamamen doğru. yalnız aşırı kontenjan artışı yüzünden, kendini 3 sene geliştirebileceğin bir iş bulma şansı bayağı azaldı. benim de kastettiğim şey buydu. Yani yeni mezun olmak riskli hale geldi. Çok fazla yeni mezun var. 5-6 üniversiteden mezun olanlar ilk işe girişte şanslılar. O üniversitelerin adını da herkes biliyor.

Kontenjan artışına asıl sebep olan üniversiteler genelde istanbuldaki butik üniversite denen özel üniversiteler ile anadoluda kurulan tabela üniversiteleri.

10.000 kontenjan gerçekten çok abartı. Ne makinada ne elektrikte ne de inşaatta senede 10.000 kişiye ihtiyaç yok. Yarıdan çoğu boşa okuyor.

Gelelim öykümüze. Doktor okuyor babam okuyor. Eyvallah. Ama 100k daki adamın giremeyeceği bir bölüm okuyor. Bu açıdan riskleri daha 18 yaşında minimize etmiş durumda. Okul bitince işi de hazır. Mühendis gibi 1-1.5 tan da başlamıyor. 3.5 kağıt atıyor cebe. Zaten istisnalar hariç tecrübeli mühendisler de o civarda maaş alıyorlar. Olur da TUS'u kazanırsan kralsın.

En kötü ihtimal. Pratisyen kalırsın, alacağın maaş 3.5. İyi bir mühendis 5-6 milyarı görebilir.

Bir mühendisin 5-6 milyarı görmesi için iyi şirketlerde iyi iş tecrübeleri edinmesi lazım. Falan filan.

Lafın kısası, mühendisin okulu bitirdikten sonra asıl mücadelesi başlıyor. Doktor ise okuduktan sonra ortalama bir hayatı garantilemiş oluyor.

• quote:

quote:

45k dan alan bir bölümün nesi ayrıcalıklı olabilir ki. (ktü ee den bahsediyorum)

Ne kadar boş bir insansın sen ya ! 1miyon800bin öğrenci giriyor bu sınavlara ve sen 45k yı hiç birşey olarak görüyorsun! Napalım yani çalıştık,çabaladık orası geldi puanı düşük diye üniversite okumayalım mı biz ? Benim çevremdeki herkes KTÜ ee nin iyi biryer olduğunu, oradan mezun olunca işsiz kalmayacağımı söylüyor bende o insanlara,hocalarıma güveniyorum.Ama senin 45k lık bir bölümü küçümsemen çok büyük saygısızlık.Yaşı büyük birisin herhalde ama aklın küçük kalmış.

• quote:

quote:

quote:

Ne kadar boş bir insansın sen ya ! 1miyon800bin öğrenci giriyor bu sınavlara ve sen 45k yı hiç birşey olarak görüyorsun! Napalım yani çalıştık,çabaladık orası geldi puanı düşük diye üniversite okumayalım mı biz ? Benim çevremdeki herkes KTÜ ee nin iyi biryer olduğunu, oradan mezun olunca işsiz kalmayacağımı söylüyor bende o insanlara,hocalarıma güveniyorum.Ama senin 45k lık bir bölümü küçümsemen çok büyük saygısızlık.Yaşı büyük birisin herhalde ama aklın küçük kalmış.

hayal dünyanı şimdiden yıkmak istiyorum. mezun olunca çok üzülebilirsin çünkü.

neyse boşver.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.