Şimdi Ara

Mezun Olun İŞŞİZLİK Garanti !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 itibariyle Üniversitelerin temel mühendislik kontenjanları :

İnşaat Mühendisliği :10.000

Makine Mühendisliği 11.000

Elektrik Elektrik Mühendisliği 8 200 civarında peki bu ülke her yıl bu kadar mezunu kaldırabilirmi ?

Bu konuda bilgili abilerimin yorumunu bekliyorum..

• mühendislik bölümlerinin denetlenmesi lazım..lab'ları hocası vs.. belli kriterleri olacak.. saçma sapan mühendislik bölümleri mevcut şuan..buralarda okuyan adamlara yazık..eğitimini sağlam almış adam heryerde iş bulur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

mühendislik bölümlerinin denetlenmesi lazım..lab'ları hocası vs.. belli kriterleri olacak.. saçma sapan mühendislik bölümleri mevcut şuan..buralarda okuyan adamlara yazık..eğitimini sağlam almış adam heryerde iş bulur..

Arkadaşım maraşta okuyor bölümde bi tane bile prof. yok. Aynen size katılıyorum kesinlikle denetlenmesi lazım. Madem bölüm açıyorsunuz tüm imkanlarıda sağlayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: grov

quote:

mühendislik bölümlerinin denetlenmesi lazım..lab'ları hocası vs.. belli kriterleri olacak.. saçma sapan mühendislik bölümleri mevcut şuan..buralarda okuyan adamlara yazık..eğitimini sağlam almış adam heryerde iş bulur..

Arkadaşım maraşta okuyor bölümde bi tane bile prof. yok. Aynen size katılıyorum kesinlikle denetlenmesi lazım. Madem bölüm açıyorsunuz tüm imkanlarıda sağlayın

üstün zeka ürünü "herkes üni. okuyacak" kampanyalarının meyveleri bunlar..
  • Bilgisayar muh. kontenjanlari insaat muh. un en az iki katidir cunku her tabela universitesinde ( devlet/ozel ) hemen bilgisayar muh acilir,endustri muh. acilir cunku laboratuvar gibi teknik aletler gibi gereksinime ihtiyac yoktur.Cogu vakif universitesinde insaat muh. yoktur bakarsaniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şöyle birşey var bölüme güvenerek insan meslek sahibi olamaz bu bir gerçektir sen Türkçe eğitim veren bir üniversiteden düşük sayılabilecek bir ortalamayla mezun olursan hiç staj yapmassan hiç bir seminere veya sertifika programına katılmassan zaten iş bulamassın ki... Yani her mezun da dolu adam olarak çıkmıyor bnde İİBF liyim yığılmanın alası bizde ama umrumda bile değil ben kendimi geliştiriyorum ve geliştirmeye devam edeceğim. Çıkınca işsiz kalacağımı düşünmüyorum.
    Bu arada teknik öğretmenler de ek dersleri alarak mühendis olacakmış haberiniz olsun
  • İnsaat muhendislig icin Oncelikle sunu belirteyim 10000 kisi mezun olmuyor sadece bu bolume 10000 kisi gryr bunlarin yaklasik 2000 i bolum bile bitiremiyor 8000 kisi den yaklasik 500 ksi yabanci ogrenci olduklari icin kendi ulkelrine gidiyor kalan 7500 kisiden 4000 i kendi isini veya ozel sirketi tercih ediyor 3500 kisiden 2000 i devlete ataniyor cogu 3 5 seneye devletten cikip kendi isine yoneliyor is bulamayan kesim ki bu 1500 kisi 1500 tlyi begenmedigi icin ise girmeyen kesim bunlarda issiz kaliyor durum bundan ibaret Turkiye insaat sektorune cok acik bi ulke gerek kentlesme gerekse diger bolgeler icin bu yuzden sadece bir kisim is begenmeyenlerin uydurdugu bir safsatadir Turkiyede insaat muhendsi olupda issiz kalmak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engrugur

Bilgisayar muh. kontenjanlari insaat muh. un en az iki katidir cunku her tabela universitesinde ( devlet/ozel ) hemen bilgisayar muh acilir,endustri muh. acilir cunku laboratuvar gibi teknik aletler gibi gereksinime ihtiyac yoktur.Cogu vakif universitesinde insaat muh. yoktur bakarsaniz.

Ben gaziantepte okuyorum burda 2 tane vakıf üniversitesi var ikisindede İnşatt mühendisliği var maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wentworth45

İnsaat muhendislig icin Oncelikle sunu belirteyim 10000 kisi mezun olmuyor sadece bu bolume 10000 kisi gryr bunlarin yaklasik 2000 i bolum bile bitiremiyor 8000 kisi den yaklasik 500 ksi yabanci ogrenci olduklari icin kendi ulkelrine gidiyor kalan 7500 kisiden 4000 i kendi isini veya ozel sirketi tercih ediyor 3500 kisiden 2000 i devlete ataniyor cogu 3 5 seneye devletten cikip kendi isine yoneliyor is bulamayan kesim ki bu 1500 kisi 1500 tlyi begenmedigi icin ise girmeyen kesim bunlarda issiz kaliyor durum bundan ibaret Turkiye insaat sektorune cok acik bi ulke gerek kentlesme gerekse diger bolgeler icin bu yuzden sadece bir kisim is begenmeyenlerin uydurdugu bir safsatadir Turkiyede insaat muhendsi olupda issiz kalmak

O kadar detayını bilmiyorum fakat şöyle bir durum var inşaat mühendislerinin çoğu düşük ücretle çalışıyor hatta bu konuyla ilgili İnşaat Mühendisleri odasının yayınladığı bir yazı var siteye girersen görebilirmisin Ucuz iş gücü istemiyoruz diye başlık atmışlardı . Türkiyedeki birçok mezun maalesef düşük ücretlerle çalıştırılıyor sadece inşaat için geçerli değil geneli bu şekilde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engrugur

Bilgisayar muh. kontenjanlari insaat muh. un en az iki katidir cunku her tabela universitesinde ( devlet/ozel ) hemen bilgisayar muh acilir,endustri muh. acilir cunku laboratuvar gibi teknik aletler gibi gereksinime ihtiyac yoktur.Cogu vakif universitesinde insaat muh. yoktur bakarsaniz.

Ben gaziantepte okuyorum burda 2 tane vakıf üniversitesi var ikisindede İnşatt mühendisliği var maalesef.

evet biliyorum hatta bir hocam su anda zirve universitesi insaat muh. de ders veriyor bu istisna bir durum istanbulda koc,sabanci,bahcesehir,istanbul ticaret,dogus,halic,sabahattin zaim,yeni yuzyil,acibadem... gibi okullarda halen daha insaat muh. yok fakat her acilan ozel ve devlet universitesinde bilgisayar,endustri muhakkak var populer oldugu icin makine de var buyuk kisminda bunlar da kac yillik okullar ustelik gaziantepteki vakiflarda olmasinin nedeni tercih edilen bolumleri acarak kontenjanlarini bos birakmamak yoksa sehir disindan kalkipta kimse zirve universitesine isletme okumaya gelmez zaten gaziantepte ozel universiteye gidebilecek ogrenci de kisitli ama bana gore aslolan insaat,makine,bilgisayar veya isletme fark etmez oncelik nitelikli olmak ve kendini gelistirmek ama kendini gelistirmek deyimi havada kalmamali...saygilar

• kontenjanlar azaltılmalı hherkes okursa makine müh. okumuş fırıncı,esnaf olur.
  • babam inşaat mühendisi, firmaların verecekleri iş genelde kontrol mühendisi veya baraj inşaatı buralarda çalışmak zor olduğu için pek tercih eden olmuyor onlarda işsiz kalıyor devlete girmeye çalışyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le7els -- 2 Mayıs 2013; 10:00:53 >
  • quote:

quote:

Bölümün profluğuyla olayın hiçbir ilgisi yok... Öyle yrd doç lar var ki profosorleri bilgi bakımından ezer geçer... Şu ilkokullular gibi prof sayısına bakarak üni kıyaslayarak sidik yarıştırmayı bitiremediniz...

• quote:

2013 itibariyle Üniversitelerin temel mühendislik kontenjanları :

İnşaat Mühendisliği :10.000

Makine Mühendisliği 11.000

Elektrik Elektrik Mühendisliği 8 200 civarında peki bu ülke her yıl bu kadar mezunu kaldırabilirmi ?

Bu konuda bilgili abilerimin yorumunu bekliyorum..

Saydığın bölümler mezun/istihdam oranı en yüksek mühendislikler bilmem farkında mısın. bunlardan türeme saçma sapan bölümler var bence bunların kapatılması veya sınırlandırılması lazım önce....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

quote:

Bölümün profluğuyla olayın hiçbir ilgisi yok... Öyle yrd doç lar var ki profosorleri bilgi bakımından ezer geçer... Şu ilkokullular gibi prof sayısına bakarak üni kıyaslayarak sidik yarıştırmayı bitiremediniz...

tamam hocam sinirlenme bu kadar bişey demedik, sadece madem bölümü açıyorsunuz bir tanede profesor atayın.

Bu arada 2. yorumunda çok yanlış düşünüyorsun eğer bu 3 mühendislği bitiren adamlar iş bulamazsa türetilenler hiç bulamaz. Kontenjanların kesinlikle azaltılması lazım hatta bir kaç yıl boyunca bazı üniversiteler dışında mühendislik alımları yapılmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grov -- 2 Mayıs 2013; 16:46:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şakirt1000

kontenjanlar azaltılmalı hherkes okursa makine müh. okumuş fırıncı,esnaf olur.

evet dostum ilerde belki bende bir dönerci olabilirim
  • Değerli yorumların için teşekürler @engrugur@
  • Ucuz işgücü için yapılan saçma politikarın sonucu bu.Çok fazla eleman olsun işsizlik olsun ki patron elemanını şöyle bir elinin tersiyle itip senden çok var diyebilsin.

Yakında doktorluk(biraz daha uzun vadede) da dahil prestijli meslek bırakmayacaklar.

Eğitim orta ve alt sınıfın tek kurtuluş hayali ve olasılığıdır.Yakında o hayal de tutuşup gidecek.

Bir an önce kontenjanlar düşürülmeli ve bölüm açılması için sınırlama getirilmeli

Kariyer yapın kişisel gelişim felan ise hikaye.Saçmalık.Hakkım yenilsin ses çıkarmayım her şey olup bittikten sonra elimden geleni yaparım sonrası Allah kerim demekten başka bir şey değil.

Ne kaliteli adamlar harcandı bu yolda.O kariyer dediklerinin çoğu ya torpildir ya şans(istisnalar kaideyi bozmaz).
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

Ucuz işgücü için yapılan saçma politikarın sonucu bu.Çok fazla eleman olsun işsizlik olsun ki patron elemanını şöyle bir elinin tersiyle itip senden çok var diyebilsin.

Yakında doktorluk(biraz daha uzun vadede) da dahil prestijli meslek bırakmayacaklar.

Eğitim orta ve alt sınıfın tek kurtuluş hayali ve olasılığıdır.Yakında o hayal de tutuşup gidecek.

Bir an önce kontenjanlar düşürülmeli ve bölüm açılması için sınırlama getirilmeli

Kariyer yapın kişisel gelişim felan ise hikaye.Saçmalık.Hakkım yenilsin ses çıkarmayım her şey olup bittikten sonra elimden geleni yaparım sonrası Allah kerim demekten başka bir şey değil.

Ne kaliteli adamlar harcandı bu yolda.O kariyer dediklerinin çoğu ya torpildir ya şans(istisnalar kaideyi bozmaz).

+ harfi harfine katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

Ucuz işgücü için yapılan saçma politikarın sonucu bu.Çok fazla eleman olsun işsizlik olsun ki patron elemanını şöyle bir elinin tersiyle itip senden çok var diyebilsin.

Evet kesinlikle kontenjanlar düşürülmeli başka çaresi yok bu işin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.