Şimdi Ara

mezun senesi dershane konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar sizce dershane gerekli mi? Disiplin konusunda sıkıntım yok konularım tam 37-38kdan mezuna kaldım. Ama kafam çok karışık bu aralar, dershanesiz yapmak ya büyük bir hata olursa ya bu hata yüzünden bir şeyleri mahfedersem diye baya korkuyorum.

• Aynı şekilde hocam 12. sınıfta sadece evde çalışmanın bana bayağı sıkını verdiğini düşünüyorum ama genede tam olarak yazılmaya gönlüm razı olmuyor bekletiyorum nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neidüğüblrsz

Aynı şekilde hocam 12. sınıfta sadece evde çalışmanın bana bayağı sıkını verdiğini düşünüyorum ama genede tam olarak yazılmaya gönlüm razı olmuyor bekletiyorum nedense.

ben de bekletiyorum ayrıca dediğim gibi kararsızım da. Ne yapmalı bilmiyorum.
  • Hocam 12'de gittim bu sene asla gitmem. İnternette onca bedava ya da ücretli konu anlatan hoca var zaten. Hem parama hem de zamanıma yazık edemem. Kendi adıma düşündüğüm bu. Sen de kendine pay çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-00B482800 -- 14 Ağustos 2017; 16:18:34 >
  • Ben birazda ileride ders seçip her gün gitmemeyi göze alarak yazılmayı düşünüyorum hiçbir şeyi riske atmamak için.
  • hocam mezun açısından bilmem ama bence dershanenin çok büyük bir önemi yok hele uzaksa yolda çok zaman harcayacaksan gereksiz bile olabilir.Zaten dershane soru çözümü ve deneme için gerekli daha çok konu anlatımında büyük faydası olmuyor bana göre.
  • Hocam sizi bu kadar soğutan yönleri neydi dershanenin ve size göre işinize yarayan yönleri oldu mu?
  • Hocam merabalar bende mezuna kaldım, benim de kafamı karıştıran bir konu bu.Hocam ben birçok insanla konuştum gözlemledim.Bence bu konuda en önemli şey kendinizi tanımak.Çünkü hiç bi yere gitmeden kazanan da var dersaneye gidip kazanan da var veya gidip kazanamayan da var.Mesela hocam ben evde çalışmayı çok becerebilen birisi değilim.Geçen sene ygsden sonra temel liseye gitmeyi bıraktım ama çalışamadım evde.Ama öte yandan okula gittiğimde inanılmaz derecede çalışma isteğim geliyodu.Yani siz de kendinizi bu şekilde tanımalısınız.Bu öyle genellenebilecek bir konu değil fikrimce.Ama bir yere yazılırken de güzel kaliteli bir yere yazılmayı ihmal etmeyin çünkü ben sırf bu yuzden mezuna kalıyorum.Kolay gelsin
  • quote:

Hocam sizi bu kadar soğutan yönleri neydi dershanenin ve size göre işinize yarayan yönleri oldu mu?

İstanbul'da yaşıyorum. Çıkışta, 6-7 kilometrelik yolda tam 1 saat 10 dakika harcıyordum. Giderken sabah ya da öğlen olduğu için 50 dakika falan sürüyordu. 2 saat pek bir şey ifade etmeyebilir ama minibüste resmen ayakta rafting yapıyorsun. Ağzına kadar dolu oluyor. Sırtındaki çanta zaten ağır, kitaplarını yanında taşıman gerek. Eve gelince ben pert oluyordum tabi. Dersler bir hafta sabah bir hafta öğlen başlıyordu. Öğlende başladığı zaman ister istemez zaten dershaneye gideceğim diyerek daha az ders çalışıyordum. Hatta yalan olmasın çoğu zaman çalışmıyordum. Günde 6 ders görüyorduk dershanede. 5 saat sürüyordu teneffüslerle birlikte. En yoğun gün 2 saat matematik, 2 saat geometriydi öyle söyleyeyim. Onda da anlayıp anlayamayacağın hocaya bağlıydı tamamen. Derslerde istesen de istemesen de birileri gırgır şamata yapıyor. Pek bir faydası olmuyor sana yani. Sürekli aynı muhabbetler de bir süre sonra bayıyor. Matematikte eksik olduğum konu oluyordu illa ki. Ya da başka bir derste. Dershane sana saçma sapan ödevler verip bir de yapmazsan ailene rapor ediyor. Ailem anlayışıdır Allah'tan ama onlar da üst üste gelince illa ki tedirgin oluyorlar. Derste anlamadıysan geri sarma şansın da yok video değil sonuçta. Hocaya bir kere sorarsın, iki kere sorarsın ama ders anlatması gerektiği için teneffüste gel der. Teneffüste de ayak üstü bir şeyler anlatır, %90 anlamazsın. Yani birileri illa ki dersi de yavaşlatacak böyle her ders üç-beş soru sorup. Tamamen mi kötü dersen, değil bence. Bizim dershanede haftada 5 kere birebir alabiliyordun. Her bir birebir 40 dakika ve soru çözümü yapıyor hoca. Yapamadıklarını çözdürüyorsun. Tek güzel yanı oydu ama ben onu da iki kere falan kullandım zaten. Dershane dediğin şey de bedava değil bu arada. 7000 lira ödemiştim ben dershaneye. Butik bir dershaneydi. Kaynakları Yayın Denizi vermişti. Yani çöp diyebilirim. Aşırı derecede hatalı soru barındırıyor. O kadar parayı internetteki hocalara harcamak istesen bile harcayamazsın. Ücretliler var, ücretsizler var. Seçenek bol. Ücretsizi beğenmiyorsan beğendiğin bir hocadan ücretli ders alırsın. En pahalısı bildiğim kadarıyla Behzat Rasuli. O bile 600 lira tutuyor YGS+LYS ve kitaplarıyla. Sorularımı nasıl çözdüreceğim dersen zaten piyasadaki en iyi yayınların çözümü var. 345 ve Birey'in videolu olarak, Karekök'ün de yazılı olarak. Çözen adam diye bir site var istersen 10 tane hesap aç istersen de 60 lira ver LYS'ye kadar günde 25 soru çöz. Hatta 25 tane de o soru tipinde başka kaynaktan soru da görebiliyorsun. Çözümleri de gayet güzel. 10 hesap açarsan her birinde 3'er haktan 30'ar hak elde edersin. Fena fikir değil. Ben eşit ağırlığım ama hoca da önereyim sana. Fizik:Umut Öncül, Biyoloji:Selin Hoca, Kimya:Kimya Özel, Matematik:Hocalara Geldik, MatAkademi, Sonders Akademi, Ceyhun Yavuz, Şenol Hoca Geometri : Ceyhun Yavuz, Hocalara Geldik Edebiyat :Harun Ardıç Tarih:Ramazan Yetgin Coğrafya :LCDEgitim, Yavuz Tuna Felsefe:TekÖnder... diye gider. Ben bir tek dil bilgisi çalışmak için kanal bilmiyorum ona da ihtiyaç duymadığım için. Arkadaşlar illa ki söyleyeceklerdir. Çok uzun oldu hocam ama okuyan yararlansın diye yazdım. Diyeceklerim budur.

• Ya mezun senede dershane sadece ders olarak bakilmamali kafa dagitacak sorularini soracagin bi yer olarak bakilmali ama sirf bunun icinde 7 8 milyar civarı bayilmak sacmalik
  • Disiplin açısından önemli maddi durumun iyiyse kesinlikle kaliteli bütik bir dershaneye git özel koç da tutabilirsin bir de unutmadan açıdan ve finalden uzak dur edindiğim tecrübeler bunlardı pmden istediğini sorabilirsin yardımcı olurum güzel bir çekiş yaptum mezun yılımda
  • Hocam ben Gaziantep'te yaşıyorum yazılacağım dershane evime yakın yürüyerek 15dk,ücreti ise 9bin dediler ama mf de ilk 30 k dan kaldığım için 6 bin olur dediler.Yani hocam ben geçen sene evde kendim çalışıyordum,okullarda devamsızlık işini son sene olduğundan gevşek tuttuklarından genellikle evdeydik.Bana dershaneye gitmeyip hep evde çalışmanın çok büyük zararı oldu hocam.Başlarda gayet iyiydi ama taa sene sonundaki gerçekleşecek hedef insanı motive etmemeye başlıyor.Yani hocam mezun senemde evde tek başıma oturup insan yüzü görmemenin bir süre sonra benim motivemi düşüreceğini düşünüyorum.Bunları göz önünde bulundurarak bana vereceğinz bir tavsiye var mıdır hocam?

Not: Yıl olmuş 2017 Yetgin deki g yi benzeştirmeyenler varmış haa hocam (soyadım Yetkin de hocam )

• HaykırEzhel kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki hocam o paranın sorun olmadığı bir kişiye de gitmesini önerir misiniz? Yani dershaneler ödevini yapmayınca,dersleri seçip hergün gitmeyince falan sıkıntı yapıyorlar mı ya da ne bileyim var mıdır başka sıkıntıları?
  • quote:

Hocam ben Gaziantep'te yaşıyorum yazılacağım dershane evime yakın yürüyerek 15dk,ücreti ise 9bin dediler ama mf de ilk 30 k dan kaldığım için 6 bin olur dediler.Yani hocam ben geçen sene evde kendim çalışıyordum,okullarda devamsızlık işini son sene olduğundan gevşek tuttuklarından genellikle evdeydik.Bana dershaneye gitmeyip hep evde çalışmanın çok büyük zararı oldu hocam.Başlarda gayet iyiydi ama taa sene sonundaki gerçekleşecek hedef insanı motive etmemeye başlıyor.Yani hocam mezun senemde evde tek başıma oturup insan yüzü görmemenin bir süre sonra benim motivemi düşüreceğini düşünüyorum.Bunları göz önünde bulundurarak bana vereceğinz bir tavsiye var mıdır hocam?

Not: Yıl olmuş 2017 Yetgin deki g yi benzeştirmeyenler varmış haa hocam (soyadım Yetkin de hocam )

Adamın soyadı Yetgin hocam benlik bir şey değil.

Sen zaten gitmek yönünde karar vermişsin anladığım kadarıyla. Hakkında en hayırlısı neyse o olsun dostum.

• quote:

Diyelim ki hocam o paranın sorun olmadığı bir kişiye de gitmesini önerir misiniz? Yani dershaneler ödevini yapmayınca,dersleri seçip hergün gitmeyince falan sıkıntı yapıyorlar mı ya da ne bileyim var mıdır başka sıkıntıları?

Belki cok bi para degil ama haketmedikleri halde vermis olcaksin dershaneden dershaneye hocadan hocaya degisir tenefus olunca ışık hızında sigara cay yapan hocalarin umrumda olmazsin da bazisi burnundan getirir bence git dershaneye bununla ilgili bilgi al soru sormak icin gelicem kamp varsa kalacağım vs. Ona gore anlasirsiniz.

Bende 12 de dershaneye bosa para yedirdim bi kac birebir aldim sayili derse gittim hic gerek yokmuş mezun senemde de kararsizim
  • gençlik benim de geçen sene gördüğüm kadarıyla hedefsiz insanlarla doluydu kadın hocalar sınıftan çıkınca ay bayılcam falan diyordu durumları baya kötüydü yani. Onların beni yavaşlatacağını da düşündüm ama zaten sınıf belirleme şeyleri oluyormuş söylenene göre. Yine de karar veremiyorum disiplin falan o tarz sıkıntılarım yok Kunduz güvenilir mi bunu bilmek istiyorum bir de yanlış bir karar yüzünden 1 senemi daha yakmaktan ÇOK ÇOK korkuyorum.
  • https://forum.donanimhaber.com/mf3-52k-dan-7k-ya-ss-li--127603021

bende geçen sene gitmesem pişman olur muyum demiştim olmadım düzgün çalışırsan olmaması için bir sebep yok
  • hocam senin icin en mantıklısı bence konuların tam ise dersaneye gitmemen. ha calısmamaktan korkuyorum diyosan da, tutarsın en çok zorlandığın dersten bi hoca. atıyorum matematik hocası. haftada 1 veya 2 haftada 1 gün gelir hem seni ödevlendirir, hem deneme çözdürür, hem de sorularına bakar. mezuna bıraktıgın sonuc cöp degil sonucta. dersane de disipline sokacak, özel ders (koçluk olarak da düşünebilirsin) aldığın hoca da disipline sokacak. ama dersanenin dezavantajı ÇOK ÇOK FAZLA. mezunken denedim kesinlikle pişmanlık. kalitesine göre de değişebilir onu da ekleyeyim
  • hocam benim gitceğim yerde mezunlar yok 12lerle girmek mantıklı olurmu ama kadro çok iyi hocaların hepsinide tanıyorum bikaçı okuldaki derslerime giriyordu
  • HaykırEzhel kullanıcısına yanıt
    Sağolun cevabınız için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.