Şimdi Ara

mezuna bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    eğer bu sene tercih yaparsam trakya tıp'ı yazmayı düşünüyorum. intörnlükte rahatça tus çalışabilmek ve büyükşehirde okumak adına çapa/cerrahpaşa gibi bir üni için mezuna kalmak mantıklı olur mu?
    sınava çalışırken neleri eksik yaptığımı biliyorum ve en azından özgüvenim yüksek, sene başında oldukça özgüvensiz başlayıp sadece son aylarda kendime gelmiştim ama bu sene çok iyi çalışacağıma inancım tam. hem mezun senesini bir gap year olarak değerlendirmek istiyorum hemen üniversiteye başlamaktansa. daha sağlıklı bir yaşam oturtmak ingilizcemi ilerletmek vs. hem çevremde mezuna kalacak yakın arkadaşlarım var yalnız bir sene de geçirmeyeceğim, ailem de kararı bana bırakıyor bu konuda. ne yapmalıyım sizce?

• ben bırakmazdım mezuna

genel sohbete aç daha çok gören olur

• Mezuna kalıp Çapa kazanan 5.sınıf biri olarak konuşuyorum o sıralamada mezuna kalmak hiç ama hiç mantıklı değil mezun psikolojisi çok ayrı, tıp fakültesinde iş sende bitiyor kendine ne katacağın.Çoğu arkadaşım çapada cerrahpaşada derse bile gelmiyor.Yıl içinde de kendine çokca kızabilirsin ayrıca tekrar o sıralamayı yapmanın garantisi de yok ölüm kalım var kötü gün var iyi düşün derim,günün sonunda hepimiz doktor oluyoruz nihayetinde.
  • CLEF4HABWY C kullanıcısına yanıt
    hocam tıp okuduktan sonra biraz daha akademi kısmına yönelmek istiyorum
    bunun için okunan üniversitenin bir önemi var mıdır, dediğiniz gibi kendimi geliştirmem lazım ama bunu büyükşehirlerde daha mı rahat yaparım diyorum bazen. istanbul yaşadığım şehre çok daha yakın edirne’ye göre hem. mezun psikolojisi de kafamı karıştırıyor haklısınız siz de. ama bir yandan da içimde kalacak gibi bilemedim
  • Yapabilirsin ama riskli ben de geçen yil 10.5kdan bırakıp 3.7kya çektim yapılabiliyor, ama gap year olarak çok verimli olur mu bilmem sınava çalışmaktan çok İngilizce çalışacak vakit kalması zor olabilir ama bu sefer eksiklerini biliyorsan daha kolay olur odaklanması

• ratsastaja kullanıcısına yanıt
    haklısınız gap year olarak çok bakmamak lazım, kast ettiğim şey eksiklerimi net olarak görüyorum ve bu sene daha iyi çalışabilirim. mesela geçen sene bu zamanlar oldukça özgüvensizdim, tyt ayt fiziği sıfırdan öğrendim matematikte daha zayıftım, diğer derslerden de haliyle eksiğim vardı. bu kadar eksikle başlayınca haliyle bir şeyler eksik kaldı, ayt matematiğe sadece son iki ay düzgün çalıştım ve pek temelim de yoktu sınavda da 26 net geldi zaten. bu seneyi güzel geçireceğime inancım tam, sanırım bırakacağım mezuna
    sizi de tebrik ederim çok güzel bir sonuç elde etmişsiniz
  • Ben yapabileceğime inanıyorsam hedefini net koyabiliyorsam kalırdım.İş bende biter insanları dinler ama son kararı kendim verirdim.Gecen sene 10k dan bırakan bir çocuk vardı bu sene istediği siralamya çekmiş ve sonucunu paylasip iyiki böyle yaptım iyiki kimseyi dinlemedim diye girmiş cümleye.Forumda vardı konusu kendin de okuyabilirsin
  • Havadan56 H kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabınız için
    ben de sizin gibi düşünüyorum. tek tercih kocaeli tıp yazacağım gelme ihtimaline karşın, gelmezse de güzel bir mezun senesi geçireceğime inanıyorum
  • buyukdusler B kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim eğer emek verirsen daha iyisini başarırsın kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.