Şimdi Ara

Hangi RNA çeşitlerinde hidrojen bağı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
47.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tRNA da var, mRNAda yok diye biliyorum, rRNA hakkında bilgim yok.. ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustHF -- 29 Ocak 2015; 0:37:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hangi RNA Çeşitlerinde Hidrojen Bağı Bulunur?

Ribozomal RNA (rRNA), haberci RNA (mRNA), transfer RNA (tRNA) dahil olmak üzere tüm RNA türlerinde hidrojen bağı bulunur.

rRNA, mRNA ve tRNA, nükleotidlerin riboz şekeri ile nitrogenden bazları arasındaki hidrojen bağları ile birlikte, baz eşleşmesi yoluyla çift sarmal yapılar oluşturur.

rRNA'da Hidrojen Bağı:

rRNA, ribozomların yapısında bulunur ve protein sentezinde önemli bir rol oynar. rRNA molekülleri, diğer rRNA molekülleri ve proteinlerle hidrojen bağları oluşturabilen çok sayıda baz çiftine sahiptir.

mRNA'da Hidrojen Bağı:

mRNA, genetik bilgiyi çekirdekten ribozoma taşır. mRNA molekülleri, tRNA'lar ile hidrojen bağları oluşturabilen kodonlar adı verilen üç nükleotidlik diziler içerir. Bu hidrojen bağları, protein sentezi sırasında tRNA'ların mRNA ile eşleşmesini sağlar.

tRNA'da Hidrojen Bağı:

tRNA, amino asitleri ribozoma getiren küçük RNA molekülleridir. tRNA molekülleri, spesifik amino asitlere bağlanan antikodonlar adı verilen üç nükleotidlik diziler içerir. Antikodonlar, mRNA'daki kodonlarla hidrojen bağları oluşturarak amino asitlerin doğru sırayla protein zincirine eklenmesini sağlar.

Sonuç olarak, rRNA, mRNA ve tRNA'daki hidrojen bağları, RNA moleküllerinin yapısal bütünlüğünü korumasına ve protein sentezi gibi önemli hücresel süreçlerde görev yapmasına olanak tanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Korfez konu anlatimda rrnada h bağı olduğundan bahsediliyor fakat üniversite duzeyi bir bilgiymis sanırım hocamız öyle demişti
  • Rrna da zayıf hidrojen bağı bulunur diye hatırlıyodum, netten de baktım öyle yazıyor mrna hariç rna türlerinde zayıf hidrojen bağı bulunurmuş
  • Fem simetride tRNA'da olduğu yazıyordu da diğerlerinde yazmıyor diye hatırlıyorum
  • Tüm rnalar tek zincirlidir Ancak trna kıvrımlı olduğu için nükleotitler arasında h bagı bulunur
  • Trna da zayıf hidrojen bağı
    Rrna da hidrojen bağı ve çift zincir yapısı(bazı yerlerinde) var.
  • ÖSYM sadece trnada var OLDUĞUNU kabul ediyor çünkü rrna ya ait kesin sonuclar yok bilim hala araştırmada
  • kafam karıştı trna'da var orası kesin mrna'da yok gibi ya
  • rrna'da var mı acaba h bağı
  • t rna
  • TRna
  • Sadece Trna da olduğunu belirtiyor palmenin kitabında diğerlerinde zayıf bağ olduğundan hidrojen olmadığını söylüyor. Bu tanımı dikkate alarak soruları çözün.
  • trna bide rrna da var diye biliyorum t zaten bilindik ama rrna kaliba ribozom birimini oluşturduğu için vardı öyle bir şeyler sorulan bir şey değil çok
  • niggali N kullanıcısına yanıt
    Bu nası bi horttur üstad :D tıp 3.sınıf okuyom şu an patoloji çalışıyodum başlığı görünce nolduğumu şaşırdım shfhd
  • trna ve rrna diye biliyorum

• sorudelisi kullanıcısına yanıt
    Bu kadar hızlı davranma reyiz
  • JustHF J kullanıcısına yanıt
    Trna katlama yaptığı için trnada hidrojen bağı bulunabiliyor
  • Sadece trna da var. O da yonca şekilli katlama yaptığı için
  • meb kitaplarına bakıldığında 12. sınıf meb kitabında trna da hidrojen bağı vardır diyor rrna ile alakalı bir şey yazılmamış fakat 9. sınıf meb kitabında rrna da hidrojen bağı vardır diyor

• 9.sınıf biyoloji meb kitabı sizde bakabilirsiniz sayfa 70

Hangi RNA çeşitlerinde hidrojen bağı var?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.