Şimdi Ara

PİRÜVAT SON ELEKTRON ALICISI NASIL OLUYOR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2013 lys biyoloji sorusunda pirüvat son elektron alıcısı demiş arkadaşlar mantığı ne bunun açıklayacak var mı neden laktik asit değil ????

• one lan bu kadar ayrıntı sormuşlar mı
  • Piruvat elektronu NADH+H'dan alıp indirgeniyor ve Laktik Asit oluşuyor yamulmuyorsam.
  • Boku yedik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyleymiş şimdi buldum bi yerden yanlış mantık yürütmüşüm....
  • Etil alkol fermantasyonu olsaydı cevap asetaldehit olurdu arkadaşlar. Çıkarsa yaparsınız.
    Sorumluluk kabul etmiyorum he.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajan Poğaça -- 18 Haziran 2015; 1:10:19 >
  • yandexio kullanıcısına yanıt
    Ösym bundan daha ayrıntılı şeyler sorabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pirüvat indirgeniyorsa NADH yükseltgenmiyor mu ama biz NADH ın yükseltgenmesini sadece o2 li solunumda var diye kabul ediyoruz bu kafama takıldı şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

Pirüvat indirgeniyorsa NADH yükseltgenmiyor mu ama biz NADH ın yükseltgenmesini sadece o2 li solunumda var diye kabul ediyoruz bu kafama takıldı şimdi

Hayır son ürün evrelerinde de NADH yükseltgenir.
    Laktik asit fermantasyonunda son elektron alıcısı piruvattir. NADH yukseltgenir
    Etil alkol fermantasyonunda son elektron alıcısı Asetalaldehittir(2C) NADH yukseltgenir.

• bigbangem kullanıcısına yanıt
    Femin sitesindeki adam diyor sorularda NADH yükseltgenir diyorsa O2 li solunum diye alın ama bende senin gibi düşünüyorum mantıklı yani

• quote:

Femin sitesindeki adam diyor sorularda NADH yükseltgenir diyorsa O2 li solunum diye alın ama bende senin gibi düşünüyorum mantıklı yani

Genelleme yapmak yanlis , o2li solunumda ETSde de nad ve fad yukseltgenir ama laktik asit ve etik alkol de de yukseltgenir ben bu bilgiden eminim . Femdeki fizikçi haric digerleri pek iyi degil zaten pek aldırma

Eyvallah kardeşim çok sağol bir de denge bio çözüyosan netlerin nasıl geliyo en düşük kaç geldi mesela

• quote:

Eyvallah kardeşim çok sağol bir de denge bio çözüyosan netlerin nasıl geliyo en düşük kaç geldi mesela

Genelde 25 ustu ancak bazen pat 6-7 yanlis ciktigi oluyor .
    Ama denge biyoloji 2014 lys mantalitesinden uzak . 2014 de ilk defa sistemleri azaltıp 9. Sinif ( ozellikle Sınıflandırma ve ekoloji ) Konuları ağırlıklı sorular sordular . Dengede cok fazla sistem cikiyor o yuzden yanlis cikma ihtimali de artıyor diger konulara nazaran.

Birebir benimde öyle oluyor inşallah gerçek sınavdada 25+ yaparız

bunu neden söyledim geçen yıl denemelerimiz 20 net gelen arkadaş vardı ben gerçek sınavda 15 net yaptm o 25 net yani ösym farklı bir şekilde ölçüyor bilgiyi sanırım inşallah bu sene bu durumu yaşatmaz ya adam akıllı sorar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.