Şimdi Ara

DEPOLARİZASYON VE REPOLARİZASYONDA ATP HARCANIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
14.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar apotemi sistemler hepsinde harcanır diyor. Bekir hoca sadece polarizasyonda harcanır diyor. Hangisi doğru acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Depolarizasyon ve Repolarizasyonda ATP Harcanır mı?

Depolarizasyon ve repolarizasyon süreci, hücre zarında iyonların hareketini içerir. Bu iyon hareketi enerji gerektirir ve bu enerji ATP (adenozin trifosfat) tarafından sağlanır.

Depolarizasyon sırasında, hücrenin iç kısmı pozitif yüklü iyonlarla dolar. Bu iyon akışı ATP'den enerji kullanarak sodyum-potasyum pompası tarafından gerçekleştirilir.

Repolarizasyon sırasında, hücrenin iç kısmı negatif yüklü iyonlarla dolar ve pozitif iyonlar hücre dışına çıkarılır. Bu, sodyum-potasyum pompası kullanılarak ATP yoluyla da gerçekleştirilir.

Sonuç olarak, depolarizasyon ve repolarizasyon süreçleri ATP'nin enerjisini kullanır. Bu enerji, hücre zarında gerekli iyon dengesini sağlamak için gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

• Repolarizasyonda ATP harcanır mı: Evet, repolarizasyon ATP'den enerji kullanarak sodyum-potasyum pompası tarafından gerçekleştirilir.
    • Repolarizasyonda enerji harcanır mı: Evet, repolarizasyon ATP'den enerji kullanarak sodyum-potasyum pompası tarafından gerçekleştirilir.
    • Repolarizasyon ATP harcanır mı: Evet, repolarizasyon ATP'den enerji kullanarak sodyum-potasyum pompası tarafından gerçekleştirilir.
    • Depolarizasyon ATP harcanır mı: Evet, depolarizasyon ATP'den enerji kullanarak sodyum-potasyum pompası tarafından gerçekleştirilir.
    • Polarizasyon depolarizasyon repolarizasyon ATP: Depolarizasyon, depolarizasyon ve repolarizasyon süreçleri ATP'den enerji kullanır.
    • Polarizasyonda ATP harcanır mı: Polarizasyonun kendisi ATP harcaması gerektirmez, ancak onu takip eden depolarizasyon ve repolarizasyon süreçleri ATP'den enerji kullanır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up
  • bekir hocaya güvenme derim. Geçende de bir öğrenciyi yanıltıp yanlışa sürüklemişti. En iyisi meb kaynağına bakmak
  • Repolarizasyonda Na-K pompası görev yaptığı için ATP harcanıyor. Depolarizasyonda harcanmıyor diye biliyorum.
  • Ben de sadece polarizasyonda harcanıyor diye biliyorum depolarizasyon ve repolarizasyonda difüzyon olduğu için atp harcanmıyordu
  • Hocam MEB kitabına baktım da Na-K pompasının aktif taşıma metoduyla hücre içi ve dışı yoğunluk farkını koruduğunu söylemiş. 4 durum açıklamış
  • polarizasyon durumunda hücre içi polarize durum sürekli olarak sağlamak için pompa çalışır ve atp harcanır
    depolarizasyonda hücre kendini salıverir nolacaksa olur (ben böyle kodladım ) dengeler değişir, yük hücreden geçer ve atp harcanmaz
    repolarizasyonda adı üstünde hücre yeniden polarize olmak için içeriden K iyonlarını kanallar aracılığı ile çıkarır ve hücre polarize duruma geçer. atp harcanması gerçekleşmez.
    yani polarize durumu korumak için atp harcanır sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantomİçinF -- 7 Mayıs 2020; 15:31:5 >
  • Sadece polarizasyon durumunda atp harcanır Na pompası difuzyona karşı iş yapar.
    Repoda harcanır diyen arkadaşlar iyonlar arası olusucak elektriksel kuvveti saymadigindan atp harcanır diyor güncelleyin bilgileri harcanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbler770 -- 7 Mayıs 2020; 14:38:32 >
  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var dostum repoda atp harcanmaz
  • Evet MEB de böyle demiş şu an farkettim çok sağolun
  • Repolarizasyonda difüzyondan sonra Na-K pompası yeniden devreye giriyormuş
  • hepsinde harcanır diye biliyorum
  • Polarize durumda kalmsk için atp harcanır diye biliyorum
  • Depolarize ve repolarizede harcanmaz.Yalnızca polarizasyonda harcanır
  • Polarizasyonda aktif taşıma yapıldığı için harcanır
  • fbler770 F kullanıcısına yanıt
    evet hocam haklıymışsınız, ben karıştırmışım tus kitaplarından bile teyit ettim şimdi
    repolarizasyonda kanallar aracılığı ile K hücre dışına çıkar ve hücre polarize duruma geçer, bu durumu korumak için atp harcanır sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

evet hocam haklıymışsınız, ben karıştırmışım tus kitaplarından bile teyit ettim şimdi
    repolarizasyonda kanallar aracılığı ile K hücre dışına çıkar ve hücre polarize duruma geçer, bu durumu korumak için atp harcanır sadece
    sonuç olarak sadece repolarizasyonda harcanıyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

Durumu korurken atp harcıyor hocam işte sizin de dediğiniz gibi
  • EgeArsln.EA kullanıcısına yanıt
    Polarizasyonda da harcanır
  • hocam repolarizasyonda harcanmıyor. hücre içi denge k kanalları (pompaları değil) ile sağlandığı için herhangi bir atp kullanımı olmuyor. BUNDAN SONRAKİ evrede polarize durumu korumak için atp harcanır ki ona da polarize durum diyoruz zaten

edit:repolarizasyonda hiperpolarizasyon durumu gerçekleşirse repolarizasyonda pompalar çalışır ve atp harcanır ancak müfredatta yok diye biliyorum.
    yani atp sadece polarizasyon (dinlenme) durumunda harcanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantomİçinF -- 7 Mayıs 2020; 16:29:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.