Şimdi Ara

MEZUNA KALACAKLAR VEYA MEZUNLAR TECRÜBELİLER GELİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeşim çalışmadan dediysem az calıstım yani hiç çalışmadan girmedim tabi.Başlıcaz bakalım neler olacak
  • Kaynak tavsiyesi verebilecek olan var mı matematik için?
  • Mat halletmezsen seneye de ummudugunu bulamazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gecen sene istedigim gibi calismadim ygs de kotu gelince mezuna kalcsm diyip hepten birakdim.gecen sene bu donemler lys calismadigim icin cok pismanim. Bu senede istedigim seyleri yapamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: handsome_123

Arkadaslar kötü geçen bi ygs sonucu mezuna kalıyorum.ygs gercekten kötü çünkü sınava calısmadım 340 puanım var. Hedefim büyük o yüzden kalıcam mezuna.boğaziçi sosyoloji / pdr veya GSÜ uluslararası istiyorum. Şimdi benim önümde uzunca bir zaman var hemen şimdi calısmaya baslamak istiyorum. Ama neye calısacagamı nerden baslayacagımı bilmiyorum.Siz nasıl basladınız?

Diyorum şimdi okullar kapanana kadar edebiyatı halledeyim en önemlı ders sonucta.Olsun bitsin sene içinde full soru çözerim.+50 yaparım diyorum.Ya da ygs sözeli hallediyim okullar kapanıncaya kadar.yazında ygs sayısalı bitiriyim toplam 6 ay.sene içinde paso deneme çözerim + lys kasarım.Gördüğünüz gibi aşırı kararsızım.Ben ne yapayım şimdi doğru ve sağlam baslamak istiyorum. TAVSİYE VERİN LÜTFEN

Çok büyük hata yaparsın kardeşim. Bende geçen sene tm de 99bindeydim hedefim 13bin falan sonra dedim ki olmaz herhalde ben en iyisi mezuna kalayım. Daha sonra bu sene yök atlastan baktım, 193 binden 13 bine çeken var. Kendime çok sövdüm açıkçası. Kısacası daha önünde zamanın var iken bence sen sıkı çalışmaya bak. Benim gibi 1 senesini heba edenlerden olma.

• seekandestroy kullanıcısına yanıt
    ne zaman matematiğe baslıyım kardes?
  • baymeursault B kullanıcısına yanıt
    kardeşim ygs çalısmadım lys desen sıfırım. Hedef desen boğaziçi.bence boşa çabalamak olur realist olmak gerekirse.Ben de dıyorum adam akıllı baslıyım alıp başımı gidiyiım.çünkü ders çalışmak içimde kaldı kardesım.Anlayacagın mecbur kalıcam mezuna istesem de istemesemde.Gerçi ben istiyorum
  • Hemen basla. Ertleme mat 1 mat 2 edeb aksatma digerleri halledersin ama simdi bunlara yogunlas

• seekandestroy kullanıcısına yanıt
    kardes mat2 den korkuyorumya mat1 den bıle 7 dogrum varken temelım ıyı degılken dırek mat2 calısmak zor gelıyor bana
  • Zorlanmadan olmaz.mat 1 mat 2 edeb dedigim gibi 6 7 ay calis bunlara simdiden itibaren sonra bakarsin sosyal vs..mat halletmezsen olmaz bu is

• Dostum siralama ne bilmiyorum ama kasarsan tm de rahat çekersin mezuna kalip yüksek puan alabilirsin ancak çok kolay değil öyle mezuna kalmak

• quote:

kardeşim ygs çalısmadım lys desen sıfırım. Hedef desen boğaziçi.bence boşa çabalamak olur realist olmak gerekirse.Ben de dıyorum adam akıllı baslıyım alıp başımı gidiyiım.çünkü ders çalışmak içimde kaldı kardesım.Anlayacagın mecbur kalıcam mezuna istesem de istemesemde.Gerçi ben istiyorum

Hocam o zaman şimdiden kolay gelsin. İnşallah seneye hedeflediğin yerleri tutturursun.
  • handsome_123 H kullanıcısına yanıt
    sana şunu söyleyeyim, YGS ye aylarca çalış yapamama ihtimalin her zaman olacaktır. YGS; boş, nankör ve moral çökertme-düzeltme sınavıdır. LYS ise esas bilgi düzeyini, çalışmayı ölçen sınavdır. Herkesin dediğine bakma sana öğüt veren adamlar ilk kaça girmiş adamlar? Sana öğüt veren rehberlik hocası gerçekten rehberlik mi istiyordu? LYS kas
  • handsome_123 H kullanıcısına yanıt
    Ov benim tavsiyem cok genel olmus o zaman. Spesifik bir tavsiye vereyim sana.
    Bu seneki sinavda 7dogrun varsa yazin temel atman lazim. Temel yok demek ki. antremanlarla mat ve geoyu bitir. Bunlar bitince yayin denizi geometri çk ve simetri matematik kullanabilirsin. Fen temelini simetrilerle yapabilirsin . Kimya icin guvenderi oneririm. Yazin cikmis sorular kitabini al ve ordaki konulari calisarak sorulari coz . Son 10 15 yildan geriye gitme. Cozumlu kitap kullanabilirsin sira disi analizin. sosyal ve turkceyi lys seklinde calis. Ygs ayarinda calisma. Boylece her iki sinavda da cok rahat edersin. Felsefeye tarihe ders kitabindan calis. Zamana yay. Hemen bitireyim de deneme cozeyim, su gum bitsin de kurtulayim deme. 5 ayin var.
    Mat 2ye de basla. Karekok mps/simetri kullanabilirsin. Geometriyi yavas yavas goturursun ygs ve lys konulari asagi yukari ayni oldugu icin zaten ygs calisarak lys ye de temelin olur.

Her gun 5 10 tane veya 1 test paragraf cozmelisin palme veya cikmis sorulardan. 3 5 test yapayim diye zorlama. 5 soru olsyn ama her gun olsun.

Eylul basladiginda bir temelin olmus olacak. Fem 9 cozebilirsin kolay bir deneme haftada bir iki tane cozmelisin. Yanlislarina bak. Mat geo icin karekok cozme donemin basladi. Diger dersler icin bolum denemesi cozmek cok cok yeterli olur. Zira fen kolay cikiyor. Hep ortaokulda gordunuz bu soruyu diyorlar, ortaojul taramasi yapmani yine tavsuye edeyim . Sosyal senin alanin zaten lys olarak çalışacaksın yurursun ordan. Turkcede bolumlerde cikan yanlislarinin konularina calisarak dil bilgisi cok rahat biter.

Konu anlatim okumaktan hoslanmiyorsan videolarla çalışabilirsin.

Eyyorlamam bu kadar

Ozet:Çalış.

Ustune dusunmek vakit kaybi. Al sana program. Enk otu karar kararsiz kalip yarin yapayim demekten iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE73730B4 -- 27 Mart 2016; 18:12:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben tekrar mezuna kalsam ygs çalışmazdım diyeceğim ama ygs bildiğim için
    Bilmiyor olsam ygs çalışırdım yazın sonuna kadar bitmezse çalışmazdım daha fazla bu sene de gördük ki ygs çalışmanın anlamı yok
    Mat 1 ile başla bence
    Konu anlatımlıdan konuları çalış bir tanr konu anlatımlıyı güzelce bitirsen yeter deneme çöz sonra sürekli sadece mat 1 denemesi çöz ama genel deneme değil
    Mat 1 içinde geometri de var yani yeni müfredat öyle artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocam şöle bişi var matematik geometri calısırsam aklıma hep sözeller kalıcak onları bitirsem sonra baslasam dıyorum

Kalsın boşver. Bi tane paragraf kitabini al. Yayin denizi Göksu Çetin'in kitabı. Onu bitir günde 2 testten 40 soru inanilmaz fayda gösterir ygs türkçe için.

Onun yaninda da lys yi kesinlikle hallet ben ygs ağırlıklı çalıştım sınav sonucu bi geldi herkes üst üste.
    Eleyici olan lys olacak nasil halledicem bilmiyorum. Onun için lys matematik iyi bi başlangıç olur.

Sonra bi de ygs geometri kitabindan başla. Zaten tamami lys de de çıkıyor. Hem ygs geometrinin tamami hemde lys nin bir kismini halletmiş olursun. Eylül gelince de zaten çok rahat başlarsin ygs programına. Sonra da Türkçeden eksik yerler fen gidersin işte.

Yani yazin lys mat ağırlıklı bide ufak ufak mat1 geometri cok buyuk rahatlik sağlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Haftada 1 ygs denemesine devam et arayı soğutma.

• cevap veren herkese çok teşekkür ederim.uygulayacam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.