Arkadaslar kötü geçen bi ygs sonucu mezuna kalıyorum.ygs gercekten kötü çünkü sınava calısmadım 340 puanım var. Hedefim büyük o yüzden kalıcam mezuna.boğaziçi sosyoloji / pdr veya GSÜ uluslararası istiyorum. Şimdi benim önümde uzunca bir zaman var hemen şimdi calısmaya baslamak istiyorum. Ama neye calısacagamı nerden baslayacagımı bilmiyorum.Siz nasıl basladınız?
Diyorum şimdi okullar kapanana kadar edebiyatı halledeyim en önemlı ders sonucta.Olsun bitsin sene içinde full soru çözerim.+50 yaparım diyorum.Ya da ygs sözeli hallediyim okullar kapanıncaya kadar.yazında ygs sayısalı bitiriyim toplam 6 ay.sene içinde paso deneme çözerim + lys kasarım.Gördüğünüz gibi aşırı kararsızım.Ben ne yapayım şimdi doğru ve sağlam baslamak istiyorum. TAVSİYE VERİN LÜTFEN
Arkadaşlar lütfen yardım edin.Burda çok iyi adamlar var tecrübeliler var biliyorum nasıl başlayacagımı bilmıyorum.
up
uppppp
quote:
Orijinalden alıntı: handsome_123
uppppp
Kardeşim şimdi açıyorsun kitabı ve başlarken ısınabilmek için mat2'den başlıyorsun. Mat2'den başlarsan elin alışır çalışma isteğin artar. Açıp çözmeye başla,bitince de edebiyata başla , bitirdiğin konuları da buraya yaz
Edebiyati başla bitir yaparsan unutursun. Once ezbere dayali olmayan derslere bak. Yerinde olsam matematik ve geometriye ağırlık verirdim
Ygsye çalışıp yapamadiysan kalma bence. Ders calismadim diyorsan kal
hocam herkes ygs temel olmadan lys başlanmaz diyor. YGS yi aradan çıkarsam olmazmı eylüle kadar?
fantastik tinerci
kullanıcısına yanıt
çalışmadım hocam. İçimde kaldı diyebilirim
Felina.
kullanıcısına yanıt
Hocam şöle bişi var matematik geometri calısırsam aklıma hep sözeller kalıcak onları bitirsem sonra baslasam dıyorum
quote:
Hocam şöle bişi var matematik geometri calısırsam aklıma hep sözeller kalıcak onları bitirsem sonra baslasam dıyorum
yakısıklı doktor aslında mantıklı ya.direk lys abansam 6 ay okul acılınca ygs sonra tekrar lys. YGSde de sayısalım kötüdür.onları 7 ay içinde 30 a 30 net yapar mıyım acaba
quote:
eylül ayına kaadar ful lys kas
Onurlu Bir Adam
kullanıcısına yanıt
dediğin gibi yaparsam güzel olur lys den iyi yapabilirm ama ben ygsden de iyi bir sıralama yapmak istiyorum.sayısalım gercekten cok kötü.eylülden ygs ye kadar nasıl yapıyım tavsiyen var mı hocam
quote:
yakısıklı doktor aslında mantıklı ya.direk lys abansam 6 ay okul acılınca ygs sonra tekrar lys. YGSde de sayısalım kötüdür.onları 7 ay içinde 30 a 30 net yapar mıyım acaba
Ya beni dinle sen kardeşim ben ders çalışmaya ısınma işini iyi bilirim. Açıp polinomlardan başla bakalım nasıl ısınıcaksın. O gazla 3-5 konu birden gidersin emin ol.
yakışıklı doktor
kullanıcısına yanıt
kardes tamam giderimde hatta lys ye kadar güzel netlerde yaparım ama ben ygs yide iyi yapmak istiyorum hiç mi çalışmıyım ygsye ? eylüle kadar
Ezberlemek son zamanda aklinda tutmaya calismak degildir. Simdi calisirsan bir suru kaynak biter ve zaten gozun kapali yaparsın,o ders artık ezberin olmaktan cikar.
Ornegin ingilizce ezberdir deriz ama kimse i you kelimelerini nasil ezberledigini hatirlamayacaktir. Bunlar ezber degil oturmus yerlesmistir artik. Edebiyati bu hale getirebilirsin. Ozellikle yazarlari çalışırken hayatlarini neden o kitaplari yazdiklarini kitabin ozetini okuyarak donemi anlayarak cok daha iyi oturtursun. Ben say im ama edb ogretmenimiz bize dogum tarihleirnden okullarina bir suru ayrinti vererek resmen 'ogret'misti.
Ben 'ezber' derslerin de zamana yayilmasindan yanayim. Lys ye agirlik ver. Hatta direk lys calis eylulde ygsye baslasan lys yi de yaninda goturmeye devam edersin. Ygs sinavina kadar birlikte goturur sonra tekrar lys. Ygs cok kisa surede halledilebilecek bir sinav.
quote:
kardes tamam giderimde hatta lys ye kadar güzel netlerde yaparım ama ben ygs yide iyi yapmak istiyorum hiç mi çalışmıyım ygsye ? eylüle kadar
abi yaza kadar lys çalış yazın ygs'ye de başla ikisi beraber gidiyor bir şekilde sıkıntı yok ki
quote:
Orijinalden alıntı: yakışıklı doktor
quote:
abi yaza kadar lys çalış yazın ygs'ye de başla ikisi beraber gidiyor bir şekilde sıkıntı yok ki
Alıntıları Göster
Sınava çalışmadan 340 alıyorsan sende yeterli potansiyel var hedefini de biliyorsun. Dersleri o bölüme ağırlık vererek bir plana koy. Şimdiden çalışmaya başlamak elbette en iyisidir. Başta konu anlatımlarını gözden geçirebilirsin.
çok saolun hocam. Dediğiniz gibi yaparsam guzel şeyler yapabilirm. tamam lys hallettım ygs işi nolcak ne önerirsiniz ygs için ?matematikte çok kötüyüm 7 dogrum vardı mesela .fen hiç yok .bunlar sene içinde halledilir mi? hedefim sayısalda mat 30 fen 30 yapılabilir mi sizce? korkuyorum ben bu YGS den.zaten lysdede mat2 nin 20 tanesi mat1.
yakışıklı doktor
kullanıcısına yanıt
dogru diyosun. Gerçi yazın sıcağında nasıl ikisini birden çalışıcam bende bilmiyorum.Kardeş sence tm-3 2-5 bin arası yapmak zor mu?