Şimdi Ara

Kötü üniversiteden mezun iyi yerlere gelebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler sorum başlıkta ki gibi etiketi olmayan bir üniversiteden mezun biri iyi pozisyonlara gelebilir mi?

sizin çevrenizde böyle örnekler var mı? paylaşırsanız sevinirim

• İyi yerden kastın ne?

Çok zengin olabilir ama aselsan'a argeci veya yönetici olarak giremez, bilim adamı olamaz vs...
  • Yeterince esnekse her pozisyona gelir
  • Torpil veya sağlam arkan milletvekili amcan,dayın,enişen yoksa gelemez kimse kendini kandırmasın
  • yöneticilik değilde arge veya iyi bir şirkette mühendis,uzmanlık gibi
  • keremak35 K kullanıcısına yanıt
    evet haklısın biraz zor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: İkarus06

yöneticilik değilde arge veya iyi bir şirkette mühendis,uzmanlık gibi

İyi bir firmaya argeci olarak girmen çok zor. Bunları bir tarafımdan sallamıyorum.

Argeciler bilim adamı gibi bir şey zaten. Çoğu doktoralı, iyi üniversite bitirmiş, çok zeki adamlar. Eğer öyle bir hedefin varsa üzgünüm. Malum 3-4 üniden birini bitirmezsen almıyorlar

Torpil buralara işlemez mesela. Herkesin yapabileceği önemsiz pozisyonlara torpilin varsa girersin; kalite, test mühendisliği, pazarlama vs... elemanın birini almışlar firmaya, çankaya veya atılım mezunu . Tüm gün bilgisayar başında oturup mail atıyormuş ama lafa gelince aselsan mühendisi.

Ben genel olarak savunma sanayi için konuştum, diğer sektörle hakkında bilgim yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilim adamı neden olamasın ki bence sırf iyi bir üniversiteden mezun değil diye bu hakkı elinden alınmamalı diye düşünüyorum.
  • aselsana alınan atılım mezunu mu torpilli onu anlamadım
  • Üniversiteyle iş bitmiyor kendini geliştirirsen her tarafta işe girersin bunu kanıtlaman gerek. Artık üniversitenin adına bakmıyorlar senin nasıl olduğuna, başarılı olup olmadığına bakıyorlar. Yani kendini kanıtla mesleğinin üstüne düş başarıyla mezun ol. Ve sonrasında girişimci ol iş bekleme her türlü işe gir maaşına bakma ancak o zaman iyi yerlere gelirsin tecrübe edinirsin bu seni daha yükseklere çıkartır.
  • Üniversite ve sana kattıkları elbet bir yerde önemli fakat sen kendini ne kadar çok geliştirir ve pazarlarsan o kadar iyi yerlere gelirsin. Sosyal, aktif, girişimcilik ve konuşkanlık, iyi bir akademik derece, iyi düzeyde İngilizce ve diğer yabancı diller, teknik bilgilerde uzmanlık, grup çalışmalarındaki rolün, liderlik vasfın vs. bunlar çok önemli konular ve bana sorulursa şayet iyi bir üniversite dahi olsa bunları kazandırması zor. İş her zaman kendinde bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 1 Ekim 2016; 14:12:49 >
  • bu soruyu kendim için sordum çünkü ben cumhuriyet üni de bilgisayar müh okuyorum.Bölümü çok isteyerek yazdım ama okulun etiketi yok.Bu kafama çok takılıyor mesela kendi kendime çok çalışsam internetteki kaynakları incelesem sertifikalar alsam iş bulabilir miyim?Bu arada yabancı dil de çok önemli liseden ve hazırlıktan gelen sağlam ingilizcem var allahtan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İkarus06 -- 1 Ekim 2016; 14:14:41 >
  • Zor bence hele mühendislik iibf falan iki kat zor
  • Aselsan farklı üniversitelerden de adam alıyor niye 4 üniversite dediniz anlayabilmiş değilim. Ağırlıklı olarak büyük üniversitelerden alıyor doğru ama çalışan seçiminde üniversiteye değil mülakattaki performansınıza bakıyorlar. Büyük üniversitelerde ise öğrenci takibi yapıp iyi olanlara mezun olmadan önce teklif götürüyorlar, küçük üniversiteleri pek bu şekilde takip etmiyorlar diye biliyorum.
  • quote:

bilim adamı neden olamasın ki bence sırf iyi bir üniversiteden mezun değil diye bu hakkı elinden alınmamalı diye düşünüyorum.

Aslında iş kişide bitiyor. Kapasite meselesi, kimsenin hakkını elinden almıyorlar. Anlatılacak çok var da neyse. Eğer sınava hazırlanıyorsan adam akıllı çalış böyle konuları araştırma.

Atılım mezunu eleman torpilli
  • yok hocam üniversitedeyim. istediğim bölüm ama üniversitenin etiketi yok bu sürekli aklımı meşgul ediyor.Hatta bu yüzden hiç bir şeye odaklanamıyorum ne olur yardım et bana.
  • Ortalamani yuksek tutarsan iyi yerlere gelebilirsin. Anadolu universitelerinden mezun olup abd ve ingilterede yuksek lisans/doktora yapan en az 30 kisi taniyorum MEB'in YLSY bursu ile

Iibf biraz daha zor ama okul disinda seminerlere sertifika programlarina fln katilmak gerekir
  • Arkadaşımın ablası kültür üniversitesi endüstri mühendisliği bitirmiş birkaç yıl önce (yeni duydum bu okulu). O zamandan beri 2000 lira civarına çalışıyordu bir yerde. Şimdi Istanbulda Toshiba'da proje yöneticisi olmuş 28 yaşında, 4200 lira maaş ile.
  • quote:

yok hocam üniversitedeyim. istediğim bölüm ama üniversitenin etiketi yok bu sürekli aklımı meşgul ediyor.Hatta bu yüzden hiç bir şeye odaklanamıyorum ne olur yardım et bana.

Pm atıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 1 Ekim 2016; 14:22:56 >
  • cevabı biliyorsun aslında
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.