Şimdi Ara

mezunda şunları yapsak yetermi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

ölsem kalmazdım o psikolojiyi kaldıracak güç yok bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6218F594A -- 22 Haziran 2024; 16:7:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden bence kal 1.lik için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuyla alakası direk var mı yok mu bilmiyorum. Tek tek tüm mesajları okuyamadım. Benim artık YKS ilgili fikrim şu: "Değerli öğrenciler, eğer üniversiteyi iş için okuyacaksanız, ya çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm okuyun. Yada hiç 4 yıl vakit kaybetmeyin...İnsan ömründe 4 yıl öylesine israf edilecek kadar az değil. Gerçekten üzülüyorum,28-35 yaşına gelmiş hala iş peşinde koşan o kadar gencimiz var ki.."

İyi bir üniversitenin iyi bir bölümü için değil 1 yıl, 2-3 yıl bile mezuna kalmaya değer, eğer bu sürede yıpranmayıp pes etmeyecekseniz. Çünkü sıradan bir bölümü bitirince iş peşinde yıllarca koşmak, sanırım daha yıpratıcı olur.. Tabi bunlar öğrencilerin şartlarına, psikolojilerine göre değişebilir...

28 yıl MEB'de öğretmenlik yaptım. Artık, aileler liseye başlayacak çocukları için fikrimi sorduklarında, ya fen lisesi okusun yada çok iyi bir anadolu lisesinde (eğer orada da iyi çalışacaksa) olmuyorsa, çocukta ciddi azim yoksa meslek lisesinde ilgi alanına göre bir bölüm okusun, bu sürede de sanayi de bir işe adım atsın, olmadı açık lise mümkünse direk bir yerde çırak olarak işe başlasın diyorum...Maalesef yetenekli bir çok çocuğun üniversite hayali ile geleceği çalınıyor... Herkes üniversite bitirip iş bulamaz ,ülke bu noktaya geldi.. Acı ama gerçek bu...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.