Şimdi Ara

MEZUNDA TIP KAZANMAK İSTİYORUM YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    tokat gop üni tıp
  • doctorpyshoc D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Çok strese girme. Kimseyi dinlemene gerek yok. Disiplinli düzenli çalış zor olay değil. Her seyden önemlisi bence düzen. 3-4 saat bile olsa düzen. 3-4-5 saat takılarak sadece düzenle bile şansın var. 69 obp 20k tm zeki insan olduğunu yeterince gösteriyor. Benim de obp 71. Bahsettiğin planı uyguladım. 2019da 12. sınıftım. 9. sınıf ortalamam 62 , 10. sınıf 63. 11. sınıf 70. 12de 0 temelle başladım. Sayısalda 0 temel değil. Her şeyim 0. Ders çalışma disiplininden kalem tutuşa kadar. İlk dönem disiplini olusturmakla ve sistemi cözmekle geçti. 2. dönem konuları halletmekle. Hamda 27.500 yerlestirmede 34 bin yaptım. Mezuna bıraktım. Bu sene planım +70 ayt idi. Tytde sadece tr ve mat denemesi attım. Aytde de konuları erken bitirdim. Son 100 gün günde 1 ayt denemesi + tyt türkçe + tyt matematik denemesi attım. Hamda 12 bin geldi. Çok mu zordu ? Kesinlikle hayır. Sadece disiplin ve düzen. Saçma dahi olsa bence düzeninizi oluşturun. Daha iyisi olur muydu? Kesinlikle olurdu. Ama bana yetti. Size de yetecek hedef koymuşsunuz. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• allah kurtarsın kardeşim
  • Cicek1827 zaten bu obp yaktı beni hamda 14k olan sıralama attı beni 20k'lara temel liseler içimizden geçti anlayacağın. senin ortalamalarının aynısı bendede vardı 9 -10 60 ortalama 11. sınıf 74 12. sınıfta bir 87'i gördük. ama bilmiyorduk tabi o zamanlar temel liselerin sistemi böyle kitleyeceğini bilseydik haytalık yapacağımıza ders çalışırdık. sonrasında gram çalışmadan ist-üni turizm işlet(4) kazandık 180k'dan bir iki sene okuduktan sonra dedim ki hadi psikoloji kazanalım. oturdum ilk çalıştığım ders matematikte temel kavramlar ben matematiği 1 yıl önce öğrendim anlayacağın. öyle donanım haber tayfadan değilim. seninde dediğin gibi kalem tutmayı geçen sene öğrendim. yılın başında aldığım notlarla sonunda aldığım notlara bakıyorumda not tutmayıda ben yıl içinde öğrenmişim.

bu sene benim için çok öğretici oldu. test çözmeyi öğrenmem oturup çalışmayı öğrenmem için ama 10K'dan alan ist-psikolojiye yetmedi. yukarıda da dediğim gibi br senelik çalışmayla ya 1 k'lık boğaziçi psikoloji yazacağım yada fen kasıp gop tıp yazacağım.

ben saatli bir sistem yerine konu odaklı bir sistemle gidiorum. o yüzden sabah 9-12 çalışıp akşama kadar yatıyorum diyenlerden değil sabah kalktığımda kahvaltımı yapıp dersin başına geçen insanlardanım. sıkıldığımda dizi izlediğimde oluyor çay yaıp içtiğimde. öyle kaynak derdim de yok. 5-6 kaynak bitirmeme gerekte yok sanırım 1 kaynakla 25 net yaptıysam zaten ikinci kaynak +denemelerle fule yakın oynarım diye düşünüyorum.

• Dmitritch kullanıcısına yanıt
    niye öyle dedin hocam ?
    Aynı fikirdeyim. Ayt fen gerçekten aşırı kolay. Sizin icin zor olma ihtimali temeliniz yok. O da halledilir. Dediğim gibi 70 obpniz varken bile zor değil. 4-5 ayt sorusuna denk geliyor obp kaybınız. Öneri konusu da benim şahsi fikrim faydasız. Arasından tabi kendinize uygunlarını bulursunuz orası ayrı durum. Bence kendinizi keşfetmenizle ilgili durum. Ayt fen için ben video izleyip test çözerdim temelim 0ken. Belki siz o tarz anlamayacaksınız. Kitaptan okuyarak çalışmak size iyi geliyordur. Mesela ben hiç konu anlatım kullanmam ama arkadaşım sadece konu anlatım kullanıyordu. Her şey sizin çalışma tarzınızla ilgili bence. Kitaptan mı , youtubeden mi, birebir ders alarak mı? Bunu en iyi siz bilirsiniz. Kısacası nasıl ve neyden çalışırsanız çalışın iş sizde bitiyor. Çalışan adam başarır. Yolunuz açık olsun.

• Cicek1827 C kullanıcısına yanıt
    siz bu sene sayısalda mı derece yaptınız ?
    Evet. Hamda 12 bin. Yerleştirmede 20.9k. Yozgat tıpa yerleştim. Geçen sene de sayısaldı. 27kdan 34 e attı obp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cicek1827 -- 2 Eylül 2020; 3:58:11 >
  • Cicek1827 C kullanıcısına yanıt
    Hocam durumlarımız neredeyse aynı. Benim obp de 70 ve bu sene 2. kez mezına kaldım çünkü 350-400K gibi bir şey yapmıştım mezun senemde bile çünkü belirli bir düzenim yoktu. Bu düzeni oluşturmamda biraz yardımcı olur musunuz rica etsem? Ben de 20 binlere, 30 binlere girmek istiyorum. Gerçekten kapasitem var fakat bunu kullanamıyorum. Lütfen yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pm atarsanız daha iyi olur.

• Aşırı çalışman lazım. Ben 2.mezun senemde kazandım. Fen netiniz çok çok kötü tıp kazanmak için ve mat netiniz de yeterli değil. Matematik ve fene aşırı ağırlık vermeniz lazım. 30 net yeterli değil tıp için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4EFAAD745

Aşırı çalışman lazım. Ben 2.mezun senemde kazandım. Fen netiniz çok çok kötü tıp kazanmak için ve mat netiniz de yeterli değil. Matematik ve fene aşırı ağırlık vermeniz lazım. 30 net yeterli değil tıp için.
    zaten başlangıç netlerim bu o yüzden dedğiniz 0'dan başlayan biri için normal ama tyt'si bitmiş
    - sayısal dışında - ve ayt'de 25 net bandına sabitlemş biri olarak bir yıl içinde hem ayt mat bitmiş şekilde başlayacağım için hemde tyt'de fen dışında herhangi bir problemim kalmadığndan yapacağını değerlendirmeyi bu şartlar altında yapmanız benim oldukça işime yarar.
    fen netimin kötü olmasının sebebi fen dersi çalışmamam. mat netlerimde bölüm denemelerine girmeden direk bitik ayt mat ile giriş yapmam. fen konusunda 30 net dediğinize katılıyorum. elimden gelirse 35 bandına çekmeye çalışacağım. ama benim buradaki en büyük kozum olan matematik ve tyt'yi fullerisem ayt feni telafi eder gibi duruyor.

Hocam en az bir kitabı güzelce yanlışlarının çözümlerini öğrenerek ilerlersen branş denemelerine başlayabilirsin. Zaten bir kitabın yeterli olup olmadığını hissedersin mesela ben sınava iki ay kala yeni bir fizik kitabına başlamıştım yetersiz hissettiğim için, önceden 3 kitap bitirmiş olmama rağmen. Dediğim gibi yeterli görmezsen bir kitap daha alırsın.

kolay gelsin diye. bu sene istediğin bölüme giderek kurtulursun umarım.
    Biraz geç ama tyt 98 netti

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.