Şimdi Ara

MEZUNDA TIP KAZANMAK İSTİYORUM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , ben TM alanında bu sene 23.000 ve sayısal çözmediğim için tm'den sayısal sapmalı olarak 220.000 sıralama yaptım. netlerim şu şekilde ;

tyt türkçe 30 mat - 29,50 sosyal - 15,25 fen 2,00
    ayt edeb. 19 mat - 24,00 tarih , 6,5 coğ 4,75 obp 69

internette hedefim olan tıp fakültesi bu sene 20.000'den geçen sene 18.000 'den kapatmış marmara tıp fakültesi ise 4.000'den kapatmış .

şimdi planım şu yönde , ben türkçe ve matematiği 38 d 2 yanlış ve fen ve sosyalı 18 doğru 2 yanlışa getiririsem , ve ayt matta 38-2 ve fen kısmında da 30 nete çıkartabilirsem 2020 odaklı olarak 20.500 ve 2019 odaklı olarak 9300 geliyor. eğer fende 35 net bandına çıkar isem ise 2020 odaklı 11.000 ve 2019 odaklı olarak 4800 bandına çekiyor.

şimdi 1 yıl çalışmayla bu süreç nasıl yönetilir yardımlarınızı bekliyorum. 1 senede tm'den sayısal fende 30 net yapabilir miyim ? eğer yapabilirsem bunu hangi kitaplarla nasıl bir çalışma mantığıyla götürmem gerekiyor ? tyt testinde 110+net yapmak benim şartlarımda mümkün mü ?

bu sorulara mantıklı cevaplarınızı bekliyorum .

• 30 fenle tıp kazanmak oldukça zor. Matematiği fullersen belki. Ayrıca tm den mezuna kalıp rahatlıkla derece yapabilcekken böyle riskli bi karar vermek istediğine emin misin o var.
  • Tyt adına emin değilim ama ayt fende 30lara gelmek çok zor değil.Kimya ve biyolojiyi palmelerden bitirsen çok rahat +20 gelir.Biraz daha üstelersen 24+ yapmamak için hiçbir sebep yok.Eğer fiziğe de yatkınsan 33+ fen yapabilirsin ama bunun için ağırlıklı olarak fen çalışman gerek.Yani senin söylediğin şeylerin hepsini bir yılda yapmak çok çok zor.75-80 civarı tytyi 110+ya getirmek kağıt üstünde zor durmasa da bir yerden sonra artmayan tyt netlerinle hatta düşen tyt netlerinle tekrar eaya geçmeye bile karar verebilirsin.

Ayt mata baktığımızda 24 net yapmışsın.Bence normal bir sınavda bu 12-15 civarı nete denk gelir.Yani sen 15li netlerden fulle yakın yapabilecek seviyeye gelmek istiyosun.Evet bu da mümkün ama bunun için de ağırlıklı olarak ayt mat çalışman gerekiyor.

Bence ana hedefin olan tıp fakültesini gerçekleştirebilirsin ama buraya yazdığın her şeyi gerçekleştirebileceğini düşünmüyorum.

• Deliler gibi çalışman lazım. Bu sene çok fazla öğrenci mezuna kaldı arkadaşlarımdan 21k 30k civarı. Yeni nesil zaten zehir gibi okuldan biliyorum. Kendine çok güveniyorsan birçok şeyi feda edebileceksen tabi ki olur.
    Dersaneye gitmeyeceksen internette çözümü olan kitapları almanı tavsiye ederim.
    Ben de bu sene 9k yaptım kitap tavsiyelerim

Fizik
    palme*
    fen bilimleri*
    endemik**
    derspektif***
    345***

Mat
    Karekök*
    Üçdörtbeş***
    3d***
    Orijinal***

Biyoloji
    Bireyb**
    Palme**
    Limit***
    Fen bilimleri**

Kimya
    Bireyb**
    Palme**
    Fen bilimleri***

Yıldızları sınav sorularına benzerliğine göre koydum 5 üzerinden. Ama mesela karekök mat başlangıç için çözmen gerekir bence. Ama tabi hemen elden çıkarman gerek çünkü daha fazla yeni nesil soru görmelisin.

Ertan sinan şahin(fizik) ve matematiğin güler yüzü kanallarını da tavsiye ederim

• sağ olun hocam - via' ificouldfly - > rabego -> melsmddd
    hepinizin mesajlarını tek tek okudum . biraz ikircikli bir durum oluşmuş ama çözeceğiz gibi.
    ben 22 yaşında olduğum için normalbir öğrenci gibi düşünmek yerine benim şartlarımda konuşalım eksi ve artıları tartışırız.

matematikte ayt 25 neti 15 saymışsınız. bence normal sınavda gelse 25 net civarı gelecekti çünkü lti zaten bitmişti bende. tyt türkçe matematik ve ayt edebiyat tamamen bittiğinden ve sos1 ve tyt-sos'da test yeteneğinden dolayı bu sene ortalama bir net dengesi sağladım. tyt'de çalışacağım fen kaldı sadece fen dersini de 60 günde halledip bu da kasım sonuna denk gelir tyt denemelerine girişeceğim. yani iki ay sonra tyt ile bağım resmi olarak kopacak. ayt fen ve matematik çalışmalarım kalacak ve bütüne yaılmış şekilde tarih ve coğrafyayı çerezlik atmayı planlıyorum. matematik ayt kısmıda zaten bittiğinden deneme çözerim belki acil yayınları çözebilirim.

ders yükü olarak tyt fen - ayt fen ve ayt tarih,coğrafya var. ama diğer dersler uyuyan dersler olduğundan herhangi bir ders yükü getireceğini sanmıyorum. benim zaten seneye bu çalışma temposuyla ilk 1000 sıralamaya gelmem olası , ama bu bşluktan yararlanıp ayt feni aradan çıkartıp 32+ getirebilir miyim diye şüphelerim var.

bu sene sonunda zaten ben 105+ tyt ve 36+ ayt mat apacağım ve yine edbsos-1 testinden 30+ yaparak istanbulda büyük ihtimal boğaziçi psikolojiye gireceğim. ama yukarıda da bahsettiğim gibi 6 aylık seyreltilmiş bir programla sıfırdan tm geçmişli biri olarak 32+ fen yapabilir miyim ?

derseniz ki netlerin belli alanın belli neden zorluyorsun. bu puanlar deneme rutinine girilmeden her dersten 1 kaynak bitirilerek yapılan netler olduğundan . 1 senelik fen çalışması, ayt mat alan denemesi ve 100Xtyt testi ile bu netlere ulaşabileceğimi düşünüorum. canım sıkıldıkçada tarihten coğrafyadan konu bitire bitire gidersem bence tyt'de 105+ netlere ayt'de ise 70+ netlere ulaşabilirim.

ne diyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorpyshoc -- 1 Eylül 2020; 3:17:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wessmdd

30 fenle tıp kazanmak oldukça zor. Matematiği fullersen belki. Ayrıca tm den mezuna kalıp rahatlıkla derece yapabilcekken böyle riskli bi karar vermek istediğine emin misin o var.
    34+ yapmak mümkünse çabalarım ama sizin tayfanız her sene fene yağdırdığı için bende şuan kötü bir izlenim bıraktı fen. matematiği fulleyeceğime garanti veremem ama sıkılmadan çalışırsam 38+ netlerde dolaşacağımı biliyorum. zaten mezuna bu kadar yakından kaldığım için aklıma tıp fikri girdi. çünkü zaten hergün bir tyt-ayt denemesi çözsem bile 3000 altında bir seyir izleyeceğim belliydi. bari bu arada ki 9 aylık boşluğu tıp kazanmak için uğraşmakla harcayayım dedim. kazanamasam bile ayt fen tyt fenimi fulletir herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabego

Tyt adına emin değilim ama ayt fende 30lara gelmek çok zor değil.Kimya ve biyolojiyi palmelerden bitirsen çok rahat +20 gelir.Biraz daha üstelersen 24+ yapmamak için hiçbir sebep yok.Eğer fiziğe de yatkınsan 33+ fen yapabilirsin ama bunun için ağırlıklı olarak fen çalışman gerek.Yani senin söylediğin şeylerin hepsini bir yılda yapmak çok çok zor.75-80 civarı tytyi 110+ya getirmek kağıt üstünde zor durmasa da bir yerden sonra artmayan tyt netlerinle hatta düşen tyt netlerinle tekrar eaya geçmeye bile karar verebilirsin.

Ayt mata baktığımızda 24 net yapmışsın.Bence normal bir sınavda bu 12-15 civarı nete denk gelir.Yani sen 15li netlerden fulle yakın yapabilecek seviyeye gelmek istiyosun.Evet bu da mümkün ama bunun için de ağırlıklı olarak ayt mat çalışman gerekiyor.

Bence ana hedefin olan tıp fakültesini gerçekleştirebilirsin ama buraya yazdığın her şeyi gerçekleştirebileceğini düşünmüyorum.
    merhaba rabego,

mels'ede söylediğim gibi fende 30+ zor değilse büyük ihtimal yıl sonuna doğru çıkacağım o netlere . palmelere bakacağım hocam çok sağol. bir yılda yapmak zor olur demişsin ama dediğim gibi yukarıda da, konuların %90'ıbittinden şu 2020 döneminde eksikleri tamamlayıp 6 aylık bir ayt-tyt deneme maratonuna girmeyi planlıyoum.

matematikte temeli çok sağlam attım ama deneme geçmişim olmadığından bir kaynak ancak beni 25 nete çekebildi (345)
    yani bu sene ayt ve tyt matematikteki tek yükümlülüğüm günübirlik çözeceğim denemeler olur. bende bu 25 netlerde 9 ay içinde 38+'ya sabitler gibime geliyor.

rabego sınav döneminde buralardaysan konuşuruz gidişatı. iki türlüde aleyhime bir durum olmuyor birinde boğaziçi psikoloji gelirken birinde memleketimin tıp fakültesi geliyor. iki sonuç içinde diğeri niye olmadı diye üzülmem ama dua edelim tıp fakültesi gelsin.

ben yapabileceğime inanıyorum. sene içinde gelişmelerden haberdar ederim seni.

görüşlerin için teşekkürler .

• kitapları tek tek not ettim bakacağım müsait olunca.

çok sağol çok işime yarayacak . ben motor öğrencilerden olmadığımdan çok soru bankası odaklı gidemedim. bu sene 20k yapmamın sebebi de bu. ayt matta 345 - tyt matta benim hocam ve türkçede benim hocamın dil bilgisini bitirdim. edebiyatta da karakök çakıp dönemi sonlandırdım.

deneme olarakta yıl içinde bir 10 tane tyt ve de 10 tane ayt çaktım . ayrıyeten 12'li tyt mat 6'lı ayt mat ve 10'lu tyt türkçe çözdüm.

eğer dersen 34+ ayt fen bu kitaplardan geçer mecbur çözeceğiz. ama dersenki şu kombinasyon artı bölüm denemesi de işini görür. yardımlarını bekliyorum.

iyi forumlar.
  • doctorpyshoc D kullanıcısına yanıt
    Umarım gönlünüzden geçen yer olur hocam.Ayt fizikte konuları kolay-orta kaynaktan bitirdikten sonra mutlaka yayın denizini çöz derim.
  • wessmdd W kullanıcısına yanıt
    30 fenim vardı mat fulledim kazanamadim tabi obp 81
  • mwk kullanıcısına yanıt
    tyt'nde önemli kanka . ertan sinan şahine gir. orada 2019-2020 hesaplama motorunda çıkıyor zaten herşey %99 başarı oranı ile.
  • Yapılır bence hocam. Ama çoğu kişi realist olma adına saçma saçma şeyler söyler moralini bozar. Bence calisirsan her türlü olur insanın olduğu yerde ımkansizlik yoktur. Başarılar dilerim.
  • Memleketinin tıpı hangi tıp ?
  • Drchitect D kullanıcısına yanıt
    Hocam dosya açılmıyor mobildeyim. Ss atma imkanınız var mı? Merak ettim.
    Anladım hocam. Teşekkür ederim :)
    Açtım hocam teşekkür ederim tekrardan. Vahimmiş durum. Boşuna 20 bine girmişim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.