Şimdi Ara

Mf4 11bin hacettepe bilgisayar düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Agü çok yeni olduğu için düşünmedim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalmavuz

Beni de ekleyin kulübe. AGÜ ile Hacettepe arasında kaldım.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 27 Ekim 2020; 8:37:22 >
  • yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    18.5k ile olur mu?EEM olmazsa burayida yazicam gibi.

• Judoo kullanıcısına yanıt
    olur hocam tabi o kadar yükselmez eem de olur gibi ben sizin ygsniz iyi diye hatırlıyorum siz de mi düşürdünüz?
    16k idi ygs2 aslında mf-4 15k ham ama 18.5 a attı.EEM İnsAllah olur ama PC de çekici geliyor.

• eem tutuyor benim de ama elektrikle hiç aram olmadı bilgisayar ve matematik daha çok ilgimi çekiyor.
    Bana da eem yakın geliyor hocam alt dallari geniş diye :)

• Kayseri'nin zenginleri AKP öncesinde de zengindi. Bahsettiğiniz gibi siyasal bir bağlılık olsaydı cumhurbaşkanı değiştiğinde bu ortaya çıkardı. Kaldı ki medyada alttan alttan Abdullah Gül ile iktidarın ne kadar ters düştüğü vurgusu yapılıyor. Bu konudaki çekinceniz yersiz.

Büyük şehir meselesine gelince, İstanbul ile Kayseri kesinlikle kıyaslanmaz elbette. Yalnız Türk öğrencilerdeki büyük şehirde 4 sene koparız kafasını da Amerika'da hibçir öğrencide görmedim. Aksine taşra üniversitelerine gidip derslere odaklanmayı, arada tatillerde aktivitelere kaçmayı tercih ediyorlar. Kaldı ki Kayseri Bayburt değil. Özellikle Erciyes üniversitesindeki öğrenci yoğunluğu sebebiyle o bölgeler öğrenci yaşamı için ideal hale gelmiş. Bu söylediklerim ortalamayı son sene ite kaka 2'nin üzerine çıkaracak kadar okula uğramayı planlayan, geri kalan zamanda YOLO diye ortalıkta gezecek öğrenciler için geçerli değildir.

Öğretim görevlisi kadrosuna yorum yapmıyorum. Bunu girip kendiniz objektif olarak görmelisiniz. CV'sine baktığımda bırakın Kayseri'yi bu hoca Türkiye'ye niye dönmüş dediğim hocalar var. Part-time çalışma konusunda da haklısınız. Ciddi manada böyle bir planı olanların büyük şehirlere yakın olmasında fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

quote:

Orijinalden alıntı: Dö broglie

Aranan kan bulundu :D

1.hazırlık eğitimi nasıl?

2.dersler gerçekten ingilizce mi? hani sözde değil:D

3.ailemin maddi durumu çok iyi değil kyk çıkmazsa ne yapabilirim?

4.sosyal kulupler nasıl?

5.ogrenci-ogretmen iliskisi nasil?

Cevaplarsaniz cok sevinirim

1-) Ben girdiğimde hazırlık eğitimi iyiydi. Ama hazırlık birimiyle uzun zamandır iletişimim yok haliyle. Ancak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki siz gayret ettiğiniz zaman oldukça önemli şeyler katacaktır.

2-) Dersler gerçekten İngilizce. Ödevleri, slaytları, sınavları tüm dökümanlar İngilizce.

3-) Burs konusunda çok bir bilgim yok. Diğer vakıfları takip edebilirsin veya Hacettepe Mezunlar Derneği'ne falan başvurabilirsin. Ama dediğim gibi sürecin ilerleyişini bilmiyorum.

4-) Bilgisayar Mühendisliği bölümünün ACM isimli bir kulübü var ve sanırım kampüsteki en aktif 2-3 klüpten birisidir. Ayrıca mühendislik fakültesi öğrencilerinden oluşan IEEE kulübü var. Her sene kariyer - staj fuarı düzenlerler. Onun dışında bisikletten, dağcılığa, e-spordan, su altı fotoğrafçılığına aklına gelen her şeyin kulübü var.

5-) Genel olarak oldukça başarılı buluyorum. Hatta bu yıl itibariyle, akademisyenlerin yürüttükleri projelere sizler de öğrenci olarak dahil olabiliyorsunuz. Bu sayede hem akademik sürecin ilerleyişini görüp hem de oldukça önemli tecrübeler elde ediyorsunuz.
    http://dream.cs.hacettepe.edu.tr/

Onun dışında gayet sıcak bir iletişim var. Yani şöyle söyleyeyim; geçen sene tanıtım kısmından sorumlu olan bir hoca, yardımcı olan öğrencilere en kaliteli dondurmalardan ısmarlamayı vaadediyordu

Arkadaş güzel özetlemiş.1-2 ekleme yapayım:

Hazırlık sınıfları ve hocaları genel olarak iyidir(bu sene hazırlıktaydım).Benim ingilizcemi epey geliştirmişti bu yıl...

Hazırlıkta fazla kaynak kullanılmaz, ilk dönem 2 Türk+1 native(yabancı) hoca gelir. 2. dönem upper'a yükselince 1 Türk ve 1 yabancı olur (7 saat native speaker; geriye kalan saatler Türk hocalar tarafından tamamlanır.)

Hacettepe, özel yurtları hariç bütçenizi sarsacak bir yer değil.Yemekhane:1.75 olduğundan çoğu kisi yemekhaneyi tercih eder.

Ben de bilgiasayar mühendisliği okuyorum.Eger tercih ederseniz ACM kulübüne katılmayı unutmayın (-: Kulüp çok aktif + bilg. mühendislerinin çoğunlukta olduğu bir yerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Kayseri'nin zenginleri AKP öncesinde de zengindi. Bahsettiğiniz gibi siyasal bir bağlılık olsaydı cumhurbaşkanı değiştiğinde bu ortaya çıkardı. Kaldı ki medyada alttan alttan Abdullah Gül ile iktidarın ne kadar ters düştüğü vurgusu yapılıyor. Bu konudaki çekinceniz yersiz.

Büyük şehir meselesine gelince, İstanbul ile Kayseri kesinlikle kıyaslanmaz elbette. Yalnız Türk öğrencilerdeki büyük şehirde 4 sene koparız kafasını da Amerika'da hibçir öğrencide görmedim. Aksine taşra üniversitelerine gidip derslere odaklanmayı, arada tatillerde aktivitelere kaçmayı tercih ediyorlar. Kaldı ki Kayseri Bayburt değil. Özellikle Erciyes üniversitesindeki öğrenci yoğunluğu sebebiyle o bölgeler öğrenci yaşamı için ideal hale gelmiş. Bu söylediklerim ortalamayı son sene ite kaka 2'nin üzerine çıkaracak kadar okula uğramayı planlayan, geri kalan zamanda YOLO diye ortalıkta gezecek öğrenciler için geçerli değildir.

Öğretim görevlisi kadrosuna yorum yapmıyorum. Bunu girip kendiniz objektif olarak görmelisiniz. CV'sine baktığımda bırakın Kayseri'yi bu hoca Türkiye'ye niye dönmüş dediğim hocalar var. Part-time çalışma konusunda da haklısınız. Ciddi manada böyle bir planı olanların büyük şehirlere yakın olmasında fayda var.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 27 Ekim 2020; 8:37:17 >

• vay be 21kyla giremeyecem anlaşılan, 10kdakiler itü varken zorunuz ne yav
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    İTÜ olur mu ki 10kya? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexoNN

İTÜ olur mu ki 10kya? :D

dolu bölümü var nasıl olmuyor yav bak yök atlasa, bulamıyorsan dolu bölüm çıkartayım sana
    Edit : inşaat,elektrik,makine,kontrol ve otomasyon çok iyi bölümler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 13 Temmuz 2017; 0:8:40 >
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Tamam da dostum, burası bilgisayar konusu. Ben de bilgisayar mühendisliği istiyordum 12k oldu İTÜ makine düşünüyorum ama herkes böyle değildir ya. Bilgisayarı kafaya takmış adamlar var çok öyle arkadaşım var. Yoksa ben de sana katılıyorum çok iyi bölümler.
  • caps1ock kullanıcısına yanıt
    Bilgiler çok iyi oldu teşekkürler

• quote:

Tamam da dostum, burası bilgisayar konusu. Ben de bilgisayar mühendisliği istiyordum 12k oldu İTÜ makine düşünüyorum ama herkes böyle değildir ya. Bilgisayarı kafaya takmış adamlar var çok öyle arkadaşım var. Yoksa ben de sana katılıyorum çok iyi bölümler.

Kendimi gördüm. İTÜ Bilgisayar olmadı EHM diyordum 10.8K geldi ikisi de olmuyor. İTÜ Makina yazmayı düşünüyorum. Hacettepeyi de bir alta yazacağım muhtemelen makina gelecek.
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Valla EHM diyince ben de kendimi sende gördüm, bilgisayar olmadı orası olur diye umuyordum olmadı, sağlık olsun :D Umarım kendin için en iyi seçimi yaparsın kardeşim İTÜ makine sana garanti olur zaten.
  • Mf3 kaç sıralama

• quote:

Valla EHM diyince ben de kendimi sende gördüm, bilgisayar olmadı orası olur diye umuyordum olmadı, sağlık olsun :D Umarım kendin için en iyi seçimi yaparsın kardeşim İTÜ makine sana garanti olur zaten.

Tam aynı düşünce Baktım bilgisayar olmayacak dedim EHM olsa bari o da olmadı. Eylülde görüşürüz belki
  • Lysmağduru98 L kullanıcısına yanıt
    18bin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.