"Aslında şöyle bir olay da var ( ikimizin de kariyer hedefi aynı olarak kabul ediyorum ). Bu tarz bir kariyerde illa bir üniversite bitirmeye bile gerek yok. Yani üniversite okumadan da çok büyük işler çeviren insanlar var fakat günümüz şartları üniversite okumak zorunlu hale geldi ve okunmalı yani. Burda bizim takıldığımız tek nokta Hangi mesleğin bizi ileride daha rahat hale sokacağı. Demek istediğim bu konuyu hiç bilmeyen biri ile bizim farkımız olacak. Fakat bu fark hangisinde daha da açılacak, işletmede mi ekonomide mi endüstri müh. de mi? Demek istediğim biz bir şekilde meslek seçsek bile ( seçmesek bile ) bu yolda yürüyebilme imkanımız var." hocam kesinlikle ama kesinlikle biz sadece yumurtaları aynı sepete koymamalıyız. bize zaman özgürlüğü vermeli aktif gelir vermeli.bu olmasa bile okuduğumuz bölümle ilgili bi meslek zaten değil bizimkisi.hiçbir şey okumasak bile şansımız var. üniversitede yirmili yaşların başında high income skills denilen şeyleri kazanmak için vakit ve bize güzel bi network sağlayacak bi üniversite ihtiyacımız. |
mfden tmye geçiş(kafayı yemek üzereyim helpp) (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80
3-4 yaşında biri niye milleti kesip biçmek ister,o istek değil de ailenin tavrından dolayı oluşan bir hevestir.
Finans,kripto falan hikaye 1 kişi kazanır 1000 kişi kaybeder herkes o 1 kişiye bakıp diğer 1000 kişiyi unutur.O işlere aldanıp meslek,okul falan seçme yani.Cevreye,aileye göre bir şeyler yapma ama hayatın gerçeklerini de yadsimahocam ben de zaten demiyorum ki üni felan okumayam, e ticaret uzmanı olam,kriptoya girem parayı kırayım falan. bu kadar amip kafalı değilim. o yüzde 0.0001 lik kısımda olmadığımı biliyorum.yumurtaları tek sepette toplamıyorum.ilgi alanım olan bi şey yapmak istiyorum.finans,matematik,psikoloji,felsefe.ben kendimi bunlar olarak görüyorum.haliyle mfde bana ekmek yok oluyor bu durumda.bu arada hayatım boyunca kesip biçmek bi insanın iç organlarına ellerimle dokunmak merakım olmuştu.bu cerrahlığa olan şeyimin ailemli gram ilgisi yoktu hani.
-
pek okumadım yazdıklarını aşırı uzun yazmıssın. borsa ile ilgeniyorsan teknik analiz eğitimini ünide vermicekler 200 yıl öncesinin ekonomiik eorilerini vercekler btc furyasında bende ilgilendim bu işle en çok takçisi olan en fazla para kazan en nokta atışı coin verenlere falan bakıyorum bi tane bogazici odtü koç mezunu yok. ne seccegıne tam karar veremıyorsan eger mfde 10 kat fazla bölüm seçenegi var ve mf deneyiminde ek olarak fen lisesi mezunu oldugunu hesaba katınca mfden ilerleyip kendini borsa alanında geliştirmen çok mantıklı duruyor.bi de şunu yazmıssın tek istediğim boğaziçi eğer tm secceksen şu durumlara hazırlıklı olman gerek boun 600-700le kapatıyor bu sıralamalar 1-2 ayt mat dikkat hatasından direkt gidebilcek yer boun olmazsa diğer üniler odtü bilkent gs gibi yerleri okumaya hazırlıklı olmalsın hatta ve hatta bi bakmıssın 4k gelmis hukuk yazmaya bile hazırlıklı olmalı bi tm ögrencisi bana göre
-
Valla öncelikle bir işletme ekonomi ders programına bir bak.Dediklerinle alakalı çok bir şey yok özellikle işletme bölümünde.İktisatta da nerede işine yarar şu an kafamda harita çizemedim ama makro'da iyi olman gerekir muhtemelen oradan tahmin vs vs.Finans artı mat diyorsan iktisat seçersin zaten
Benim anlamadığım madem bölüm seçmek istiyorsun o zaman tek okul Boun diye niye kendini şartlıyorsun.Psikoloji okuyup (sallıyorum)kripto parayla ilgilenmekle tıp okurken ilgilenmek ilgi alaka olarak aynı düzeyde.Sen şimdi bölüm mü istiyon okul mu istiyon?
Hedefin olsun onda sorun yok ama ilk çok ilgili olduğun bölümü anlatmışsın sonra okul seçerime dönmüş iş.
2 deneme bile çözmüş olursanız olun hocam lise hayatınız pek dolu geçmedi anladığım kadarıyla çünkü 120k gelmiş.Oralardan Boğaziçi Bilkent Koç seviyesine bir senede gelmek biraz zor yani üstteki arkadaşın dediği gibi kendini diğer alternatiflere de hazırlarsan bence mutlu olursun.
ODTÜ ekonomi mesela 4.5k ile alıyor ama bir açıp bakın lütfen akademik kadrosuna keza aldığı iktisat eğitimine vs.
Alternatifsiz değilsiniz yani ama tek Boun olmalı kafasıyla girerseniz bu sizi geri çeker.Çünkü her gelen düşük denemeden sonra bir süre geçince stres artmaya başlayacak.Bu dönemler rahattır ama ilerleyen zamanlar sıkıntı olmasın.
Umarım başarılı olursunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05FCD1E67 -- 7 Eylül 2021; 21:45:46 >
-
Maaş,iş bulma,ilgi,yetenek hepsini değerlendirip ona göre bir seçim yap,sadece şunu seviyorum diye de bir şey de yapılmıyor maalesef.Tm de derece yapmak kolay,biraz bu bölümlerin ders içeriklerine falan bakabilirsin ordan da bir fikir edinirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sil knk okurken tilt oldum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 100net100kSil knk okurken tilt oldum
knk neden ya çok kırıldım:(
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80
Maaş,iş bulma,ilgi,yetenek hepsini değerlendirip ona göre bir seçim yap,sadece şunu seviyorum diye de bir şey de yapılmıyor maalesef.Tm de derece yapmak kolay,biraz bu bölümlerin ders içeriklerine falan bakabilirsin ordan da bir fikir edinirsinsağolun hocam yanıtınız için
çok rasyonel kısa ve öz konuşan bir insansınız özeniyorum size
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4C95B3F73pek okumadım yazdıklarını aşırı uzun yazmıssın. borsa ile ilgeniyorsan teknik analiz eğitimini ünide vermicekler 200 yıl öncesinin ekonomiik eorilerini vercekler btc furyasında bende ilgilendim bu işle en çok takçisi olan en fazla para kazan en nokta atışı coin verenlere falan bakıyorum bi tane bogazici odtü koç mezunu yok. ne seccegıne tam karar veremıyorsan eger mfde 10 kat fazla bölüm seçenegi var ve mf deneyiminde ek olarak fen lisesi mezunu oldugunu hesaba katınca mfden ilerleyip kendini borsa alanında geliştirmen çok mantıklı duruyor.bi de şunu yazmıssın tek istediğim boğaziçi eğer tm secceksen şu durumlara hazırlıklı olman gerek boun 600-700le kapatıyor bu sıralamalar 1-2 ayt mat dikkat hatasından direkt gidebilcek yer boun olmazsa diğer üniler odtü bilkent gs gibi yerleri okumaya hazırlıklı olmalsın hatta ve hatta bi bakmıssın 4k gelmis hukuk yazmaya bile hazırlıklı olmalı bi tm ögrencisi bana göre
hocam düşündüm dediğiniz gibi mfden hazırlanıp kendimi borsa alanında geliştirmem daha mantıklı.çünkü o dediğiniz durumlara hazırlıklı olamıyorum.boün işletme dışında tmde kendime alternatif bir senaryo kuramıyorum.zaten tek tutkusu para kazanmak olan bir insanım.ve hani spesifik olarak şuna uygunum diyebileceğim bir yeteneğim yok. hayattan tek istediğim de zamanımı daha az satarak para kazanabilmek. şimdi de tm geçmek gibi bi kumar oynamam kafamda çeşitli iş projeleri yokken fazla mantıksız.
-
öncelikli bölümlerin ceng mat endüstri olsun gidip ee falan okuma finans icin matematik bölümünde çok seçmeli ders veren ünileri arastırırsın seneye yazın. fırsat çok mfde. kafana takmadan calısmana basla kolay gelsin hocam :)
-
Bu durumun sadece sana özel olmadığını unutma bende güzel sanatlar isterken mf ye geçip suan tip istiyorum bu durum biraz daha iyi hissettirebilir
Eğer tıpı kafanızdan sildiyseniz ea hazırlanın. Tam burslu sabancı kazanın orda istediğiniz bölümü okursunuz.
finans alanında çalışmak isteyen birinin matematik bölümünde sayılar teorisiyle, topolojiyle kafayı sıyırmasına gerek yok ki
-
ea seçersem boun dısında bi yerde mutlu olamam diyor boun ıcın ilk 500 gereklı en baba tmciyi getir o bile garanti ilk 500 gelmez bu sıralamar cok oynak 1-2 ayt netine bakıyor o yüzden mfden devam etcek zaten fen liseseli oldugu ve mfde 120k sıralaması var rahatlıkla iyi yerlere çeker. finans alanında kariyer isteyen insan önceligi işletme iktisat ama boun dısında mutlu olmadıgı ıcın matematik ceng endüstri ile finansa yönlenmek çok daha rahat olur matın söyle bi faydası var mesala boun matta 4.sınıf tamamen seçmeli direkt kendini finans alanına kaydırabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X