ben bu bir iki senedir kendini tanıma sürecindeyim. öncelikle şunu söyleyeyim ben üç dört yaşımdan beri cerrah olmak istiyorum. bunu on beş sene boyunca sorgulamamın sebebi galiba karakter yapımın insanlara yardım etmek passionu olan bir yapıda olmasından kaynaklıydı.son bir iki senede okuduklarım,izlediklerim benim karakter yapımı çok değiştirdi. yargılanmayacaksam veya linç yemeyeceksem birinin hayatını kaybetmesine veya acı çekmesine zerre duygulanamıyorum. zamanımı en değerli şeyimi o kadar da önemsemediğim insan hayatına vermek istemiyorum. çok egosantrik birisiyim. benim mentalitem sadece kendi lanet hayatımı değiştirmek ve kendimi tanıma endeksli. toplumun eleştirdiği her halt özellik bende var. siz de burada eleştirebilirsiniz. ama malesef herkes eşit şartlarda dünyaya gelmiyor. ve bazılarımız çok daha acımasız bir dünyayla tanışabilip belirli savunma mekanizmaları üretebiliyor.standart koşullardan çıksaydım zaten eleştiri alacak biri olmazdım. linç yememek için açıklamamı yaptıktan sonra kendime karşı dürüst olduğumda bir şeyler fark ettim. peşinde olduğum tek şey hayatımı değiştirebilmek. mesela eğer ben gidip de tıp okursam bunun tek sebebi tıp okuyunca hayatımı bütünüyle değiştirebilecek olmam, iyi bi cerrah olup prestij ve paraya ulaşacak olmam. garanti olması risk almayacak olmam(hayattaki en büyük riskin hiç risk almamak olduğu halde.)ve sanki birilerine bir şeyleri kanıtlamak. tıp okuyacaksam tek sebebi bu olurdu. iki sene içinde yıllarca kurduğum hayalden vazgeçme sebeplerimden çevresel olanlara gelirsek bir iki tesadüf diyebilirim. bi gün dayımla otururken telefonunda bana o gün kazandığı paranın aldığı maaşın tam üç katı olduğunu gösterdi. ve bana bambaşka bir kapı açtı. zamanımı paraya dönüştürebildiğimi fark ettiğim bir hobi. bir anda youtubeum finans videolarıyla dolmaya başladı. ve açıkçası borsayla tanışmam şansıma pandemi dönemine geldiği için ve bistte pandemide zarar etmek biraz aklınız varsa mümkün olmayacağı için iyi kazançlar elde ettim. vs vs derken ipleri elime alıp on sekiz olur olmaz işleri kişiselleştirdim. tabi sonraları çeşitli kavramlarla tanışmaya başladım. kriptolar, e-ticaret, marka yönetimi,sosyal medya. derken iyiden iyiye yönüm kaymaya başladı. bu dünya bana çok renkli gelmeye başladı. zamanı gelince alacağım diplomayla bir şirkete girip çalışan olmak istemiyorum. zamanımı parayla satmak istemiyorum. bu düzen hakkında düşündüğüm tek şey yeteneğini paraya dönüştürme yeteneği olmayanların,yeteneği olmayanların veya cesareti olmayanların zamanlarını satarak para kazandığıydı.o diploma kağıt parçasından başka bir anlam ifade etmiyordu(tıp ve hukuk dışında). ve cidden ben bu sistemde çalışan olmak istemiyorum.bu zamana kadar hayatımı yanlış insanlara kendimi kanıtlamak üzerine endeksledim. lise sınavında 498 falan alıp gireceğim en iyi fl ye girdim. potansiyelimi iyi bir çalışan olmak için harcadım.ama artık ne istediğimi fark ettim ben iyi bir çalışan değil çalıştıran olmak istiyorum. ve artık üniversitede göreceğim termodinamik dersleriyle değil de gerçekten bana para kazandıracak şeylerle yüz göz olmak istiyorum. ama üniversite şart. bunun bilincindeyim yeni insanlar,network,kültür hele benim gibi biri için şart oğlu şart. benim bi üniversiteden alabileceğimi bana verebilecek tek üniversite var o da boğaziçi.ben sadece boğaziçine girmek istiyorum. bilen bilir bu işlerde hep başarılı olan yüzde birlik kesimi görürüz batan bir girişimciyi değil de milyon dolarlık ceoları dinleriz hep. ea geçip boğaziçi işletme veya ekonomi okumak üzerinde bir senedir düşündüğüm bir plan. ama zaman geçtikçe bunun yumurtaları tek sepette toplayarak aslında büyük bir risk almak olduğunu anladım. istediğim şey bana eğer bahsettiğim kısımda başarısız olursam aktif gelir sağlasın ama bölümü okurken de bana para kazandırabilecek becerileri elde etmem için vaktim olsun.pilotaj hevesim var. hevesten de öte tıp istemeyi bıraktığımdan beri bu alana kaydım diyebilirim.ama burada da mesleğinizi kaybetme gibi ihtimaller çok çok yüksek.geriye kalan şey mühendislikler.matematik temelli olanlara yatkın olacağımı düşünüyorum.pc veya endüstri olabilir. hayatta ne yapacağımı bilmiyorum.ne istemediğini göre göre ne istediğini öğrenmek için vaktim yok.ve o her masaya oturduğumda tiksinmemin sebebi de bu oraya ne istediğimi bilmeden oturmak. çünkü karşımda büyük bir ea mf ikilemi varken cidden olmuyor olmadı da zaten.d napayım ben sadece sınav endeksli olup iki dalın ortak dersleri olan tyt komple ve ayt mat kısmını aşırı sağlam hallederek bu seçimi sonraya öteleyip kafamı mı rahatlatayım? bi de fl çıkışlıyım annem babam tıp okumayacağımı anlayınca üniye bile göndermeyebilirler. gizlice eaya geçsem sınav sonucu gelince babam kalp krizi geçirebilir. hani hayatta izin vermezler tm geçmeme. babamın arkadaşının oğlu aynı durumdaydı hatta ege tıp okurken 3.sene tekrar sınava hazırlanıp boğaziçi işletmeye geçti böyle bi şey de yapabilirim. ama gerçekten kafam o kadar karışık ki bir senedir bu sıkıntıyla uğraşmaktan ders mers çalışamıyorum her allahın günü bunalımla geçiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyelaizen -- 7 Eylül 2021; 14:30:20 > |
mfden tmye geçiş(kafayı yemek üzereyim helpp)
-
-
hikayelerimiz çok benziyo ben de küçüklükten beri tıp hayaliyle büyümüştüm ailem hep “senden çok güzel doktor olur” falan filan diyip heveslendiriyolardı ama 8.sınıfta bi şeylerin farkına varmaya başlamıştım seninkine çok benzer bi puanla lisede şehir dışına izin vermedikleri için afl robert yerine şehrimdeki fl gittim harbi çok üzülmüştüm(gerek yokmuş btw) işte bu yıl da kesin iyi bi şey yapacağımı biliyolardı bazı sorunlar yüzünden o kadar iyi gelmedi. tıp tutuyo ama istediğim bölüm tutmuyo. peder tıplara bakmış tercih yapalım diyo falan. y*rra yedik dedim kesin zorla gönderirler ama gitmicem. anlattım derdimi biraz da zırladım yanlarında üzüldüler ama hak verdiler. doktorların halini anlattım kötüledim falan yapmayacağımı anladılar ve mezuna kaldım. eğer risk almak istiyosan önce hayallerinin peşinden gitmelisin. ailene ne istediğini ve hayatını sadece senin yaşayacağını anlattığında anlayacaklarını düşünüyorum. mf ea seçimine de sadece sen karar vermelisin :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: tnaidarsc
hikayelerimiz çok benziyo ben de küçüklükten beri tıp hayaliyle büyümüştüm ailem hep “senden çok güzel doktor olur” falan filan diyip heveslendiriyolardı ama 8.sınıfta bi şeylerin farkına varmaya başlamıştım seninkine çok benzer bi puanla lisede şehir dışına izin vermedikleri için afl robert yerine şehrimdeki fl gittim harbi çok üzülmüştüm(gerek yokmuş btw) işte bu yıl da kesin iyi bi şey yapacağımı biliyolardı bazı sorunlar yüzünden o kadar iyi gelmedi. tıp tutuyo ama istediğim bölüm tutmuyo. peder tıplara bakmış tercih yapalım diyo falan. y*rra yedik dedim kesin zorla gönderirler ama gitmicem. anlattım derdimi biraz da zırladım yanlarında üzüldüler ama hak verdiler. doktorların halini anlattım kötüledim falan yapmayacağımı anladılar ve mezuna kaldım. eğer risk almak istiyosan önce hayallerinin peşinden gitmelisin. ailene ne istediğini ve hayatını sadece senin yaşayacağını anlattığında anlayacaklarını düşünüyorum. mf ea seçimine de sadece sen karar vermelisin :)hocam mesela bi de şaşalı meslek çekici geliyor toplum baskısıyla istiyorsun farkında olmadan.d
doktorların o kadar küçük bir kısmı rahibe karakterli ki. insanların da bu mesleği bu kadar isteme sebebi kendini tanıma gibi dertlerinin olmaması.
hocam benim ailem farklı biraz ya.d bir kere denedim. arkadaşının oğlunu örnek gösteriyor çok ceo olmak istiyosan bak diyo işte çocuk tıp okuyodu 3.sınıfta tıpı dondurdu sınava tekrar girdi boğaziçi işletme kazandı.şimdi boğaziçi bitince tıpa tekrar geri dönecek diyor(bu bile eminim kolpadır çocuk öyle biri değil tanıyorum) hani illa millete çocuğum tıp kazandı yapmak istiyor anlatabildim mi? bana şey diyor başka bi bölüm okuyacaksan baştan söyle senin eğitimine yatırım yapmak yerine borsaya yatırırım parayı diyor.d
hocam ben zaten kendi hayatımı kendi seçimlerimle oluşturmayı takıntı haline getirmiş bi insan olarak açıkçası hayattan alabileceğim en büyük psikolojik hasarı alıyorum.ama gerçekten risk almak ne demekmiş şuan çok daha iyi anlıyorum.çünkü ben korkuyorum ve korktuğum sürece başarısız olacağım.artık bi şeyleri değiştirme zamanı.ama buna kendim bile tam karar verememişken kendi belirsizliğime güvenip arkasında durmak o kadar zor ki.çünkü çok araştırmam lazım çok zaman lazım bunun için bu da yks varken olmuyor işte.sizi en iyi ben anlarım herhalde ama siz yolunuzu çizmişsiniz hocam. kendi tercihlerinizi yamaya başlamışsınız. sorumluluğunu almışsınız. sorumluluk almışsanız e risk almışsanız yolun sonunda edeceğiniz başarının bence tadından yenmez:)
-
garanti olması açısından tıp daha mantıklı.en azından okurken kafanız işte kalmaz.doktor olup kazandığınız para ile yine borsayla ilgilenebilirsiniz.ama eaya geçince boğaziçine giremezseniz muhtemelen çok üzülürsünüz.eada düşündüğünüz kariyere kendinizi uzak görebilirsiniz gibi geliyor.tabi eadan sınava hazırlanmak sayısaldan çok daha rahat olur.zaten saydan eaya geçenler muhtemelen çok iyi de sonuç alıyor.
-
Küçüklük hedeflerimiz vs. aynı olmasa da büyük çoğunlukla hikayelerimiz benzer. Ben ileride e-ticaret, kriptolar, finans ile vs. geçirmek istiyorum. Çalışan değil çalıştıran olmak istiyorum. Ben de senin gibi mf'yim, eskiden bilgisayar mühendisliği istiyordum fakat düşüncelerim özellikle e-ticarete vs. kaymaya başlayınca endüstri düşünmeye başladım. Eğer mfden devam edersem endüstri, tm geçersem işletme veya ekonomi okumak isterim. Aslında bu iki taraf da yapmak istediğim şeyin içinde olabiliyor fakat işletme ve ekonomi kısmı daha da içinde. Aileme bundan bahsettiğimde işletme okuyanların iş vs. bulamadığını, hepsinin işsiz olduğunu söyleyip bölüme b*k atıyorlar. Ben de ne yapacağımı tam bilmiyorum, içimde işletme veya ekonomi okumak var ama galiba endüstri müh. okumak zorunda kalacagım
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EBBB59CB7garanti olması açısından tıp daha mantıklı.en azından okurken kafanız işte kalmaz.doktor olup kazandığınız para ile yine borsayla ilgilenebilirsiniz.ama eaya geçince boğaziçine giremezseniz muhtemelen çok üzülürsünüz.eada düşündüğünüz kariyere kendinizi uzak görebilirsiniz gibi geliyor.tabi eadan sınava hazırlanmak sayısaldan çok daha rahat olur.zaten saydan eaya geçenler muhtemelen çok iyi de sonuç alıyor.
neden eada düşündüğüm kariyeri uza görebileceğimi düşündünüz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: berkellyumKüçüklük hedeflerimiz vs. aynı olmasa da büyük çoğunlukla hikayelerimiz benzer. Ben ileride e-ticaret, kriptolar, finans ile vs. geçirmek istiyorum. Çalışan değil çalıştıran olmak istiyorum. Ben de senin gibi mf'yim, eskiden bilgisayar mühendisliği istiyordum fakat düşüncelerim özellikle e-ticarete vs. kaymaya başlayınca endüstri düşünmeye başladım. Eğer mfden devam edersem endüstri, tm geçersem işletme veya ekonomi okumak isterim. Aslında bu iki taraf da yapmak istediğim şeyin içinde olabiliyor fakat işletme ve ekonomi kısmı daha da içinde. Aileme bundan bahsettiğimde işletme okuyanların iş vs. bulamadığını, hepsinin işsiz olduğunu söyleyip bölüme b*k atıyorlar. Ben de ne yapacağımı tam bilmiyorum, içimde işletme veya ekonomi okumak var ama galiba endüstri müh. okumak zorunda kalacagım
hocam ben şu mentaliteyle düşünüyorum diploma bana para kazandıracak bir araç değil. yani bölüm değil üniversite önemli dolayısıyla bi üniversite olacaksa da benim üniversiteden almak istediğim şey boğaziçinde var. endüstri mühendisliği olabilir keşke ama keşke ekonomi ve işletme mfden alsaydı.
ben deyince babam sınava çalış tercih dönemi düşünürüz diyo neyi düşünürüz awk.hani bölüm ayrımı olduğunu bile bilmiyor.hocam asıl sorun hani keşke bunlara zamanında karar verseydik. çünkü biliyorsunuz ki daha tüm bunlar belli değilken çok zor çalışmak
-
Hocam boğaziçine girerseniz sorun yok bence ama odtüye itüye felan giderseniz boun niye gelmedi diye üzülebilirsiniz bu seneki eacılarda genel olarak böyle gördüm.Boun gelmeyince depresif takılıyorlar biraz.Sağlam çalışmayla girebilirsiniz bence ama sınav istediğiniz gibi gitmezse odtü itü tobb bandına düşebilirsiniz.Bu okullarda tatmin eder derseniz sorun yok :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EBBB59CB7
Hocam boğaziçine girerseniz sorun yok bence ama odtüye itüye felan giderseniz boun niye gelmedi diye üzülebilirsiniz bu seneki eacılarda genel olarak böyle gördüm.Boun gelmeyince depresif takılıyorlar biraz.Sağlam çalışmayla girebilirsiniz bence ama sınav istediğiniz gibi gitmezse odtü itü tobb bandına düşebilirsiniz.Bu okullarda tatmin eder derseniz sorun yok :)yok hocam ben de boğaziçi isterim.onun dışında gelirse mahvoldum bittim hani.psikoloji yazarım hayatım kayar. zaten amacım okulun bana katacakları. bunu da sadece boğaziçinden alabileceğimi düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyelaizen -- 7 Eylül 2021; 15:39:36 > -
Sonunda şu forumda şöyle insanları da gördük. En yüksek sıralama yapanın en çok maaş alacağını en rahat edeceğini sanan avellerden gına gelmişti. Güzel kardeşim sen tam olarak bensin. Harfi harfine. Neredeyse herkes küçükken tıp ister pilotaj ister çünkü çevredeki en saygın meslekler onlar. Bunlar aile tarafından da sana bilinçli olarak empoze edilir. O aydınlanma günü geldiğinde anlarsın senin aslında bu mesleğe uygun olmadığını Türkiye'de çoğu kişi bu günü üniversitedeyken yaşıyor çoğunun bırakmaya cesareti, zamanı olmuyor bu şekilde devam ediyorlar mecbur. Ben odtü Che yazdım zamanında Endüstri istiyordum daha rahat olması sebebiyle ama İTÜ endüstri (Türkçe) de gelmeyince burayı yazdım. Ben hardcore mühendislik yapamam diyordum ama bu bölüm girişimciliğe de uygun olması, birçok opsiyon sunması, gidilebilecek birçok alan olması sebebiyle ilgimi çekmişti kazandıracağı network de cabası onun dışında şu an mühendislikler arasında alan olarak en sevdiğim bölüm diyebilirim. Ben de kendi yanlışımı başkasının doğrusuna tercih eden biriyim. Bana da çok dediler tıp yaz eczacılık yaz diye yazmadım direte direte yazdım bölümü. Babam 2 seneden sonra ancak kabullenebildi tıp yazmadığımı ve bu bölümde mutlu olduğumu. Şu an yavaş yavaş farkına varıyor yaptığım mükemmel tercihin. Biz basit insanlar değiliz hocam ne olursa olsun kafanın dikine git çevrendekiler seni anlamayacak hiç kafana takma anlayacak kapasiteleri olsa zaten zengin olan onlar olurdu, sessizce hedefine odaklan sadece onlara sonuçlarını göster. Bu kadar konuştun da sen kimsin diyorsan şu an ayda maksimum 30 saat harcayarak evimden çıkmadan kimseye köpeklik yapmadan istediğim zaman izin yapabileceğim şekilde asgari ücret kazanıyorum finanstan ve daha yolun başındayım bu konuma da 0'dan 1.5 senede geldim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 7 Eylül 2021; 16:0:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aynen öyle hocam sadece doktor olursan işsiz olmazsın kafasındalar yobazlıktan olsa gerek (ceng dediğimde o ne öyle bilgisayarla oynayıp para mı kazanılır diyolar dksnkdmak) ama yapacak bi şey yok. o örnekler bitmez bu arada bana da arkadaşlarının doktor veletlerini söylüyolar sürekli ben de çoğunun çok ezik yaşadıklarını ve mutlu olmadıklarını söylüyorum. bi arkadaşının çocuğu boun ceng okuyo şimdiden iş teklifleri falan geliyo adam geziyo hep ve mutlu. ben de onu söylüyorum susuyolar. siz de örnek kişi tıpı bırakıp işletme okuduğuna göre işletme daha iyi demek ki diyebilirsiniz.para konusunda babanız sizi tıpa çevirmek için tehdit ediyomuş ama gerçekçi değildir potansiyeliniz varsa en sonunda arkanızda duracaktır. siz onlara evet evet tıp deyip hedefiniz doğrultusunda çalışın. sonuçlar açıklandığında da hala inat etmeyeceklerini düşünüyorum. yolunuz açık olsun. umarım bu zorluklara rağmen hedefimize ulaşıp destan yazarız hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
boun ceng'deki adam bir zahmet alsin o iş teklifini
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alıntı
metni:diploma bana para kazandıracak bir araç değil. yani bölüm değil üniversite önemli Kesinlikle katılıyorum. Benim hedefim sizinki kadar yüksek olmasa da yine de iyi bir üniversite diye düşünüyorum ( 9 eylül )
Alıntı
metni:endüstri mühendisliği olabilir keşke ama keşke ekonomi ve işletme mfden alsaydı. Evet bu olay maalesef çok kötü. Eğer ekonomi işletme mf de olsaydı en azından kafam rahat bir şekilde mf den sınava girer tercih dönemi iyice düşünürdüm. Ama böyle bir şans yok. En kötü AYT çalışmaya başlayana kadar vaktimiz var bunu düşünmek için.
Alıntı
metni:keşke bunlara zamanında karar verseydik. çünkü biliyorsunuz ki daha tüm bunlar belli değilken çok zor çalışmak En çok yakındığım durum bu. Keşke zamanında salak salak işlerle uğraşacağıma bunlara kafa patlatsaydım. Şu an mezun olmama rağmen hala bunları düşünmek zorunda kalmaz, yapmak istediğim şeyin farkında olup ona göre hareket ederdim. Zaman da kısıtlı olduğu için bir an önce düşünmek lazım, her gün bunları düşünmekten benim de mentalim kalmadı artık.
Aslında şöyle bir olay da var ( ikimizin de kariyer hedefi aynı olarak kabul ediyorum ). Bu tarz bir kariyerde illa bir üniversite bitirmeye bile gerek yok. Yani üniversite okumadan da çok büyük işler çeviren insanlar var fakat günümüz şartları üniversite okumak zorunlu hale geldi ve okunmalı yani. Burda bizim takıldığımız tek nokta Hangi mesleğin bizi ileride daha rahat hale sokacağı. Demek istediğim bu konuyu hiç bilmeyen biri ile bizim farkımız olacak. Fakat bu fark hangisinde daha da açılacak, işletmede mi ekonomide mi endüstri müh. de mi?
Demek istediğim biz bir şekilde meslek seçsek bile ( seçmesek bile ) bu yolda yürüyebilme imkanımız var.
-
konu sahibiyle de düşüncelerim neredeyse aynı. Benim sana bir sorum olacaktı.
Şu an mezunum. ilk mezun senem. mf yim. uzun uzun yazmayayım benzer hedeflerimiz var konu sahibiyle de sizinle de. siz zamanında neden ekonomi, işletme vs. seçmeyip endüstri müh. seçtiniz?
-
Ben de aynı ikilemi yaşadım. Mühendislik benim düşünce biçimim hayat tarzım. Sürekli daha iyisini düşünen çevredeki her şeyi optimize etmeye çalışan bir beynim var. Bunun yanında Mühendislik formasyonunu kazanmak emin olun bu şekilde bir yol haritasında işinize çok yarayacak.
Benim aklımda endüstri vardı ama Che yazdım dediğim gibi, Che zor bir bölüm ama mezuna kalacağıma okulda sınıfta kalırım daha iyi dedim son derece memnunum yaptığım tercihten. Dipten hisse alır gibi düşündüm ve kârdayım diyebilirim şu an bölümüm için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: berkellyumAlıntı
metni:diploma bana para kazandıracak bir araç değil. yani bölüm değil üniversite önemli Kesinlikle katılıyorum. Benim hedefim sizinki kadar yüksek olmasa da yine de iyi bir üniversite diye düşünüyorum ( 9 eylül )
Alıntı
metni:endüstri mühendisliği olabilir keşke ama keşke ekonomi ve işletme mfden alsaydı. Evet bu olay maalesef çok kötü. Eğer ekonomi işletme mf de olsaydı en azından kafam rahat bir şekilde mf den sınava girer tercih dönemi iyice düşünürdüm. Ama böyle bir şans yok. En kötü AYT çalışmaya başlayana kadar vaktimiz var bunu düşünmek için.
Alıntı
metni:keşke bunlara zamanında karar verseydik. çünkü biliyorsunuz ki daha tüm bunlar belli değilken çok zor çalışmak En çok yakındığım durum bu. Keşke zamanında salak salak işlerle uğraşacağıma bunlara kafa patlatsaydım. Şu an mezun olmama rağmen hala bunları düşünmek zorunda kalmaz, yapmak istediğim şeyin farkında olup ona göre hareket ederdim. Zaman da kısıtlı olduğu için bir an önce düşünmek lazım, her gün bunları düşünmekten benim de mentalim kalmadı artık.
Aslında şöyle bir olay da var ( ikimizin de kariyer hedefi aynı olarak kabul ediyorum ). Bu tarz bir kariyerde illa bir üniversite bitirmeye bile gerek yok. Yani üniversite okumadan da çok büyük işler çeviren insanlar var fakat günümüz şartları üniversite okumak zorunlu hale geldi ve okunmalı yani. Burda bizim takıldığımız tek nokta Hangi mesleğin bizi ileride daha rahat hale sokacağı. Demek istediğim bu konuyu hiç bilmeyen biri ile bizim farkımız olacak. Fakat bu fark hangisinde daha da açılacak, işletmede mi ekonomide mi endüstri müh. de mi?
Demek istediğim biz bir şekilde meslek seçsek bile ( seçmesek bile ) bu yolda yürüyebilme imkanımız var.
ah hocam ah ama şöyle bakın borsa deyince o ne diyen arkadaşlarım daha paranın nasıl döndüğünü bilmeyen tanıdıklarım var. bu durumda değiliz en azından hayat bazı şeyleri karşımıza çıkarmış.
bu üniversite konusunda ben de eskiden bunlar önemsiz ya kafasındaydım.ama serdar kuzuoğlu da diyordu hatta adamın bıraktığı üniversite senin bıraktığın gibi k*çıkırık kırıkkale üniversitesi değil gibisinden bi şey.
hocam mf tm konusundaysa en değişken ve akışkanım pilotaja kaymalarım vs. oluyor. şuan ailemle konuşmam sadece psikolojimi kötü etkileyecek. ve on beş senelik hayalimi bıraktım tmci mi oldum ben şimdi kafasına gireceğim. o yüzden burda diyebilirim ben tm geçtim. bundan sonra yolum tm. ama kendime zaman tanıyorum. ve şunu yapmayı düşünüyorum tm mf ortak olan tyt komple ve ayt matı aşırı sağlam şekilde halledene kadar düşünmemek. sonra da sınava takriri 4 ay kala bunu aileye açıklamak. veya mf de kalıp endüstri mühendisliğinden yürümek. bölüm çok da önemli değil de boğaziçi benim için şart oğlu şart.
-
mf kaç geldi bu sene
-
hocam mühendisliğe ben hiç ılımlı bakmadım.çünkü prestiji ön planda tuttum hep.ama mühendisliğe yatkın olup olmadığımı sizin gibi nasıl anlayabilirim? en azından süreç sizin için nasıl işledi?(beyninizi tanımlamayı nasıl başardınız?)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4C95B3F73mf kaç geldi bu sene
120k 2 tyt genel denemesiyle girdim sadece
-
3-4 yaşında biri niye milleti kesip biçmek ister,o istek değil de ailenin tavrından dolayı oluşan bir hevestir.
Finans,kripto falan hikaye 1 kişi kazanır 1000 kişi kaybeder herkes o 1 kişiye bakıp diğer 1000 kişiyi unutur.O işlere aldanıp meslek,okul falan seçme yani.Cevreye,aileye göre bir şeyler yapma ama hayatın gerçeklerini de yadsima
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sil knk okurken tilt oldum |
Benzer içerikler
- obp ne kadar geri atar
- paragraf çözerken odaklanamıyorum
- koç çap
- 3d tyt matematik simülasyon deneme cevap anahtarı
- hız ve renk türkçe deneme cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X