Şimdi Ara

MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
303
Cevap
37
Favori
66.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tesekkur ederim hocam arac çok güzel cidden

• whatsapp.com
    MG Türkiye Tek Çatı
    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

• Selamlar. Diğer forum konularının bir tanesinde rastgeldim ve ben de sipariş verdim. Malum bizim araçta kablosuz android auto/carplay yok. Bu usbyi takıp o soruna çözüm bulmuş oluyoruz...

amazon
    ushilife Kablosuz Android Auto CarPlay Adaptörü iOS 10+ Android 10+ için Küçük Araba Oyun Dongle OEM Fabrika Kablolu CarPlay Araba Modeli 2017+ USB C - A, USB A Kablosu, Saniyeler içinde Otomatik
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0D69YWN6V?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
  • quote:

Orijinalden alıntı: P_Baris

Ben de aracımı yeni aldım, sizin paylaşımınız üzerine bayiyi aradım, "hayır temmuz MTV'sini biz ödeyeceğiz siz ödemeyin" dediler. Ancak bugün 31 Temmuz ve fakat hala ödenmemiş gözüküyor

Keşke ödeseydiniz. Çünkü daha sonra aradığınızda, imzalamış olduğunuz sözleşmede, alıcının ödeyeceği yazıyor, bunu size söyledik diyorlar. Bir de faiz ödüyorsunuz.. Hayırlı uğurlu olsun bu arada. Allah kaza bela vermesin.

• Dostlar selam mg zs luxury plus almayı planlıyordum ama baya bir zam geldi.1.35mn şu anda mg-ready fiyatı.Bu fiyata alınır mı ne dersiniz ?

• Impale kullanıcısına yanıt

Bende düşünüyorum da daha önceki fiyatı neydi hocam? ZS comfort 1.209 milyon şu an öncesi ne kadardı biliyorsanız yazarmısın.

• Merhaba Selamlar, 2023 model, şubat 2024 çıkışlı MG ZS Comfort 1.0 AT bir araca sahibim. Aracı arka kamera ekleterek ilk vergisi ödenmiş şekilde 1.140.000 Tl'ye krediyle, Ankara Herter şubesinden aldım. 7 ayda 9bin km yol yaptım.

Hem bir forumun bu kısmına merhaba diyim, hem yetkili bayilerden biriyle yaşadığım problemleri anlatıyım ki alanların ve alacakların farkındalığı olsun istedim.

Bunlara silecek olarak yurtiçinde bir yan sanayi ürün ne taktırabilir deneyimleyen oldu mu acaba? Otoparkta kendi arkadaşı yanlış parketmesine rağmen benim sileceğimi kıran bir insan evladı yüzünden ön sağ sileceğimi değiştirmem gerekiyor(Video kaydı elimde ama şikayet etmekten vazgeçtim).

Olay:

Kırılan sağ ön sileceğim için yaklaşık 4 ay önce "Ankara Doğan Trend Otomobilite" üzerinden sipariş verdik, 1.5 2 ay içinde gelir dedikleri parça geçen hafta ben arayınca mucizevi bir şekilde bir gün önce gelmiş olarak belirtildi.

Telefonda görüştüğüm sanırım adı "arman" olan bey, ön sileceklerin takım olarak geldiğini, tek tek satışta 900*2 1800lira + KDV ile pahalıya geleceğini ama ikisini birlikte 1300+KDV ile yani "istemediğim ön sol silecekle birlikte" alabileceğimi söyledi. Kabul etmediğimde gelen siparişin benim olmadığını? Ama beni daha fazla bekletmemek istediklerini? Söyledi. Yine kabul etmeyip siparişimi bekleyeceğimi söyledim.

Daha sonra aynı şubeden bir başkasını aradığımda beni sakinleştirdi ve sıkışık olmalarına rağmen pazartesi 9.30'a beni araya aldığını söyledi. Tamam dedik gittik ve fiyatın 1300 küsur olduğunu oradaki yetkili de doğruladı.

Sonrasında sanırım yine adı "arman" olan bey aracımın hs? Olup olmadığını sordu, zs dediğimde önce bir elindeki sileceğe bakarak düşündü ve sonra bir şey demeden aracı servise indirdi, bu esnada nedense? Kameramın fişini çekmişler. Bu hadi servisin ve çalışma şeklinin görüntülenmemesini istedikleri için olabilir ama hem dönüşte geri takmadılar hem de kapatırken bana sormadılar.

5 dakika kadar sonra dönüp hem tek satamayacaklarını hem fiyatın aslında 3600 küsur olduğunu söylediler. Daha önce kendisiyle konuştuğumu teyit ettim ve "yanlış iletişim olmuş" diyerek geçiştirmeye çalıştılar.

Kendisi ayrıldıktan sonra oradaki arkadaşlar (Tekrar yol yardımdan Serdar beye ve servis kayıttan İrem hanıma çok teşekkür ediyorum süreci çok güzel yönettiler ve beni kendilerince mağdur etmemek için ellerinden geleni yaptılar) beni sakinleştirdi ve ilk servis randevumda güzel bir indirim? Yapacaklarını söyleyerek gönlümü almaya çalıştılar. Kendileriyle bir sorunum olmadığını, çok kibar ve çözüm odaklı olduklarını söyleyerek teşekkür ettim ancak kesinlikle bir daha uğramayı planlamıyorum ve etrafımdakilere de bu olayı paylaşmayı düşünüyorum.

Özetle: 2 denilmesine rağmen 4 ay bekledim, ben arayınca AA evet dün geldi siparişiniz dediler, tek satış var ama gereksiz şekilde öteki parçayı da satalım dediler, tek satamıyoruz dediler, fiyat iki katıymış yanlış söylemişiz dediler, ön yol kameramın fişini çekip geri takmadan geri getirdiler.

Son söz: Çalıştığım yerin otoparkında 10'a yakın mg marka araç sahibi bulunmakta kendilerini de bu servise uğrayacakları durumda önden fiyatı netleştirmeleri konusunda uyaracağım. Sizlerden de Ankara'da servis kullanan varsa lütfen anlaşmalarınızı önden yazıya döküp fatura kestirmeniz ve dikkatli olmanız gerektiği konusunda uyarmış olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz_59 -- 23 Eylül 2024; 13:44:16 >

• yildiz_59 Y kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Servisler ile benzer deneyimler ben de İstanbul için yaşadım. Anladığım kadarıyla Doğan Trend Suzuki satışı yaparken bu denli bir yoğunluğu yoktu. MG gelince biraz afalladılar. Personel yetersiz kaldı. İyice saçmalamaya başladılar. Bu durumun zamanla aşılacağını düşünüyorum.

Aracı Herter bayiden almışsınız ancak parça için Doğan Trend'e gittiniz değil mi doğru anlıyorum. Bu tavırları gerçekten insanı yoruyor. Zaten binbir türlü risk alarak piyasaya yeni giren bir araç almışız. Bu hareketler yerine müşteriyi memnun etmek için ekstra çaba sarf etmeleri gerekiyor.

• Yukarıda silecek konusu geçmişken birşey sormak istiyorum. Mg Zs benim ilk sıfır aracım. O yüzden garanti süreçlerine hakim değilim. Daha önceki araçlarım hep 5 yıldan daha eski araçlardı. O yüzden bakımını, her türlü parça değişimini tanıdığım yerlerden rahatça uygun fiyatlarla ve kaliteli ürünlerle yaptırıyordum.

Periyodik bakımlar konusunda garanti bozulmasın diye serviste yaptırma zorunluluğunu öğrendim. Ama farzımisal benim ön sileceğim kırıldı diyelim. Ben bunu yetkili servisten sipariş etmek zorunda mıyım? Kendi aksesuarcımdan 350 tl ye silecek alıp taktırsam garanti bozulur mu? Yoksa ufak tefek aksesuarlarda önemli değil mi?

• kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Silecek gibi şeylerde garanti bozulmaz
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam

Hocam garanti için kapsam konusuna bir açıklık getireyim. Garantiyi parçalı olarak düşünebilirsiniz.

Mesela periyodik bakım için garanti bozar denmesinin sebebi en önemli parçanın motor olması ve motor yağı vb. değiştiği için onun garanti kapsamı dışına çıkması oluyor. Yani orada aslında motor garantisi bozuluyor.

İşte aküyü kendiniz değiştirseniz yada aşırı voltaj yükleseniz, akü garantisi bozulur, sis varını değiştirseniz onun garantisi bozulur vb. uzar gider. Silecek için de silecek motoru arızalansa o garanti dışı olabilir mesela.

• Merhaba önümüzdeki hafta bende aranıza katılacağım inşallah

Araç siparişini verdik haftaya teslim edilecek.

Luxury plus paketini Ready kampanyasi ile aldım.

Ready kampanyasindan gelen araçlar 2024 model olarak geliyor değil mi bunu sormadım bayiye açıkçası. Sıfır olarak geldiğini ve aracın jelatinli olarak sıfır geldiğini söylediler bana. Hatta bunun için bana fotoğraf göndermelerini istedim.

Aracı çok araştırdım Opel crossland ile bunun arasında kalıp konfor için MG tercih ettim. Çevremde de 3 5 kisiye sordum ve olumlu yorumlari da beni yöneltti. Hatta bayiye gittiğimde MG4 alıyordum az kalsın 1.100 fiyatı duyunca 😂😂

• MiRaBiLiSTR M kullanıcısına yanıt

Mg4 hangi bayide 1100 hocam ?

Denkleri olan Opel Crossland ve Egea Cross'a göre çok daha premium bir araç. Test sürüşlerine katıldığımda çok bariz fark vardı aralarında. Ben de ZS alalı çok olmadı. O yüzden iyi veya kötü yorum yapmak için erken.

Araç 2024 model olarak geliyor. Çin otomobillerine gelen ekstra vergiye takılmamaları için plaka çıkartılmış araçlar bunlar. Sıfır araçlar ama sen alırken ikinci el alıyor gibi alıyorsun. Yani aslında sıfır aracı ikinci el olarak alıyorsun. İkinci sahibisin yani. Tabi genelde diğer sıfır araçlarda olduğu gibi taşıma vs esnasında yol yaptıkları için 8-10 km yapmış oluyorlar. Bu da normal tabi. Ready kampanyasından ben memnun kaldım açıkcası.

• masterap M kullanıcısına yanıt

Balıkesir bayiinde. Ama dün ilanlarında gördüm az kullanılmış ikinci elmis araç sıfır değil yani ondan bu kadar fiyat kırmışlar.

Anladım teşekkürler. Birde şöyle bir ikilemde kaldim. Confort olarak sattıkları araçlar aslında confort değil Luxry. Ama internette böyle yazmiyorlar. Confortta anahtarsız giriş otohold gibi özellikler yok normalde ama onların bana gösterdikleri confortta mevcuttu. Önlerindeki katalogdan baktım 3 paket vardı confort Luxry ve Luxry plus. Aslinca confortta çok ideal. 360 kamera sis farı dijital sürüş ekranı için plus aliyoruz. Benim eşimde kullanacağı için 360 kameralı almak istedim ben.

Test aracıdır büyük ihtimalle

2024 te luxury yani orta paketi kaldırdılar. Tam emin olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla luxury nin tüm özelliklerini comforta taşıdılar. Yani anahtarsız çalıştırma ve auto hold gibi özellikler artık comfort paket adı altında gelmeye başladı. 2023 modele göre düşünürsek şuan orta ve full paket satışta. Yani 2024 ün baz paketi, 2023 ün orta paketine denk.

Merhaba hocam bende mg zs modeli almak istiyorum Balıkesir'deki bayisinde bu araçtan mevcut mu bursa bayisinde ready kampanyalı araç kalmadığını söylediler yardımcı olursanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.