Rica ederim ne demek. |
MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları (7. sayfa)
-
-
Merhaba arkadaşlar, araçtan ev tipi şarj kablosu çıkıyormuş sanırım. Kablosu bulunmayan şarj istasyonlarında şarj etmek için hangi kabloyu satın aldınız?
-
Merhaba,
Luxury için aşağıdaki ürünü aldım, bayağı kaliteli bir ürün fiyatı da uygun
PowerWERK - 22 kW 5 m Tip 2 şarj kablosu EV elektrikli arabalar için | 22 kW'a kadar | 32 A | Tip 2 - Tip 2 | 3 fazlı | Model S/3/X/Y, i3, i4, iX, ID3, ID4, ID5, EV6, IONIQ 5, E-Tron, ZOE vb. ile uyumlu https://www.amazon.com.tr/dp/B0BMV9TK1J?ref_=cm_sw_r_apin_dp_TGM8N1J5WYDB8PXWPZWS
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 9 Eylül 2023; 9:56:53 > -
-
Rakamlar çok iyi, çok basmıyorsun sanırım 😊 -
Miggo dan dc şarj yapıyorsunuz o zaman.. AC kablo talep ettiniz mi?quote:
Orijinalden alıntı: Marrusia
Ev tipi çıkıyorda 1,3 KW ile şarj ediyor.AC için takılan kablo çıkmıyor.
%79 dan %46'ya
Ben her kullanimda 350 yi geciyorum bu arada standart range'im 375-380 km civari sehirici Comfort paket gayette yeterli.Sarjida Miggo'dan yapiyorum 6,5 TL 60 KW ama olsun
-
Hayır hocam AC ile benim pek işim olmaz DC'de 20-30 dk da hallediyorum araba temizliyorum o arada :) 15 günde bir koyunca yetiyor bana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 10 Eylül 2023; 19:56:3 > -
Öyleyse güzel ama yine de vermeleri gerekiyor. Şu an 5 şarj istasyonu var ise 1 i DC... kişiye göre ihtiyaç farklilasiyor, mağdur etmemeleri lazım. Salı günü aracı teslim alırken AC şarj konusunda talebimi ileteceğim. -
Sehiriçi zaten İstanbul'da basılacak pek alan yok ki :)
C3'u nasıl kullanıyorsam bunuda öyle kullanıyorum fren çok nadir mesela genelde kers'e göre ayarlıyorum frenleme noktalarını C3 dede aynı şekilde gazı bırakıyordum ben memnunum şehir içinde fosil yakıtlı araçlar hamallık para israfı.Hiçbir yere gitmiyordum C3 ile 2000 masraf oluyordu ev iş 4 km her kontak çalıştırmada zaten motoru ısıtıcam diye 0,5 gidiyordu birde çiğ benzin atıyor :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 10 Eylül 2023; 20:0:19 > -
Iletin tabi hocam olsa iyi olurdu lixium'u indirin Sarj istasyonlarina bakarsinuz benim 4 km cevremde ZES ESARJ MIGGO TRUGO hepsi var
Hepside DC o konuda rahatim genelde ama Miggo kullanicam fiyati artana kadar en ucuzu suanda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 10 Eylül 2023; 21:44:6 > -
Bir sorum olucak arabayı almayı düşünüyorum. Uzun yolda 120km/h hızla kaç km menzil yapıyor? -
250 civari hocam aslinda 280-300 de 50 km bataryaya ayir 100-110 civari daha iyi bu aracta o zaman 300 km rahat gidersin DC de 30-35 dk sarj et yeter uzun yolda korkulacak birsey yok yani yeter ki DC sarj olsun bos olsun wc git gel zaten batarya doluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 12 Eylül 2023; 8:46:38 > -
Pil sağlığı için devamlı DC şarj tavsiye edilmiyor mümkün olduğunca AC şarjı kullanın acil durumlarda uzun yol gibi DC şarj kullanın önerisi var kullanma kılavuzunda. Zaten araç arada "yavaş şarja takın" uyarısı veriyormuş bu da esasında eşitleme şarjı ihtiyacı içinmiş. Pil Yavaş şarjda %100 olduktan sonra 1-2 saat daha şarj işlemi yaparak tüm hücreleri eşitliyormuş. Bu işlem de pilin tam performanslı kullanılabilmesi için gerekliymiş.
Kullanma kılavuzu 176. sayfa ve sonrasında daha detaylı olarak anlatıyor.
-
Bugün teslim aldım comfort modeli. İlk izlenimlerim iyi.. sürüş konforu çok hoşuma gitti.
Kablo olarak sadece ev elektriği kablosu verildi. Önceden tahmin ederek kendim 3 faz AC şarj kablosu siparisi vermistim neyse ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncell -- 12 Eylül 2023; 20:43:59 > -
Valla hocam yazsada imkanı olmayanda öyle 10 saat şarj beklemez araç uyarı verirse bakarız yoksa AC ile işim olmaz DC devam 2 sene sonra yine bu fiyatlara 750KM olur menzil değiştiririm.Şuanda iyi sorunu yok menzilde yeterli 350-380 KM az değil şehiriçi.Bana göre DC olduktan sonra batarya ömrü 600.000 KM ise örnek olarak sınırsız kullanımı var bu elektriklilerin.Çoğu kişi uzun yolda zaten her 250-300 km'de mola veriyor.
-
Hangi kablodan sipariş verdiniz. Link atar mısınız ? -
Buyur hocam;
www.n11.comElektrikli Araç Şarj Kablosu Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/elektrikli-arac-sarj-kablosu-31358592?magaza=cosmosparts
-
Hayırlı olsun, güle güle kullanın
-
Bugün sabah evden işe 32 KM yol yaptım. Bunun 21 km si açık yol 11 km si de orta/yüksek trafikte geçti..
Seyahat sonrası bataryam %93'e indi menzil olarak da sadece 10 km (378->368) azaldı. Sanırım bu değerlerle gayet ekonomik bir ev-iş seyahatim olacak :)
Açık yolda geri kazanım seviyesini low, kalanlar da ise medium ve high olarak ilerledim.
-
Merhabalar,
Araçta klima derecesini kaça ayarlıyorsunuz?
Bende 26 ayarlı sıcaklarda iyiydi ama artık serin gelmeye başladı
Eski araçlarımda 22-23 ayarlı olurdu hep.
Yurtdışı forumlarında istediğiniz dereceden 5 derece fazla ayarlayın diye yazmışlar biraz abartı gelmekle birlikte haksız sayılmazlar gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 13 Eylül 2023; 10:2:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X