Şimdi Ara

MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.043
Cevap
87
Favori
135.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam merhaba, ben de sizinle benzer durumdayim suan aracim benzinli Polo, cok memnunum fakat elektrikli denemek istiyorum satabilirsem MG4 e geçeceğim. Kullanim hakkinda size görüşlerimi bildiremem fakat satışinin devami ve turkiyede ki geleceğini ben parlak goruyorum acikcasi.

Tabii hersey olabilir fakat gecen hafta MG Misira fabrika kuracagini acikladi ve Turkiye - Misir arasinda serbest ticaret anlasmasi var. Orada uretilecek arabalarin turkiyeye de ihrac edilmemesi icin hic bir sebep düşünemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halukgs H kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araca geçmekte çekinmeyin, yaşadığınız yere göre araç seçiniz. Örneğin kışı çetin geçen bir yerdeyseniz ısı pompasız araç almayın, ama ege bölgesi gibi yerdeyseniz çokta önemli değil, konfor arayın. İkinci önemli arayacağınız konuda şarj hızı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin A. -- 3 Ocak 2025; 23:20:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cowinenge kullanıcısına yanıt
    Kasım ayında Mısır’a kongre için gitmiştim. Kahirede en çok gördüğüm iki marka mg ve byd’di. Ama bir fark var hepsi benzinli araçlar ve eski modeller. Mısırda benzin ucuz elektrikli araç üreteceklerini zannetmiyorum

• Arkadaşlar merhaba,

Diğer araçlarda üst paketler genelde estetik ağırlıklı olarak kısıtlı özellikler getiriyor. Ancak MG4 için Comfort ve Luxury arasında ısı pompası, 400km+ menzil ve artan şarj hızının yanında motor gücünün de yüksek olması gibi nedenlerle Luxury paket bana daha mantıklı geliyor.

Ben özellikle bu paketi kullananların yorumlarını merak ediyorum.

Sorularım şunlar;

1) Yeni TOGG 1.3m altı bir fiyatla tanıtılırsa kesinlikle TOGG almayı düşünüyorum ancak üstünde bir fiyata gelirse, MG4'ün bana göre en büyük rakibi E-C4X'e göre tercih sebebi ne olabilir?

2) Aracı 2. el olarak almayı düşünüyorum alırken özellikle dikkat et dediğiniz bir detay var mıdır?

3) Yorumların çoğunu okudum ve olumlu bulsam da size göre artı ve eksi yönleri neler merak ediyorum.

4) Düşük / Orta / Yüksek hızlarda genel ortalamanız kaç km?

• erdem552 kullanıcısına yanıt

Ec4x değil de c4x düşünüp almadım ve ikinci el mg4 luxury aldım 4 ay önce. Öncelikle citroenlerde tavanda ve kapı içlerinde boya atma ve paslanma problemleri çok yaygın, citroenden vazgeçmedeki temel nedenim buydu. Elektriklisini hiç düşünmedim citroeinin çünkü batarya daha küçük ve citroene gram güvenmiyorum bu konuda. Yoksa konforlu olmasından dolayı düşünüyordum doğrusu . Ayrıca ec4x için yolda kalma sorunları yaşayıp mg4e geçtiğini söyleyen biri vardı sıfır araç fiyat paylaşım konusunda. Diğer yandan togg ile de kısa bir kıyaslama yapayım. T10x inanılmaz sert ve konforsuz geldi bana. Almadan önce konfor önemliyse sizin için de biraz kullanma fırsatı bulun derim. 2. el mg4 alınabilir alırken aracın altına iyi bakın batarya kısmına herhangi bir darbe alıp almadığı önemli bunun haricinde özellikle şuna bakılmalı diyebileceğim bir şey yok diğer içten yanmalılardan farklı olarak. Bazı araçlar v1 oluyor bir de buna dikkat edebilirsiniz v1 luxury araçlarda tavan siyah geliyor, arka cam sileceği yok, içeride kapı üstünde tutamaçlar bulunmuyor ve jant farklı geliyor 17 jant olarak. Ondan dolayı v2 güncel araç bakın derim, bu araçlar 18 jant geliyor. Aracın eksi yönü olarak kablosuz şarj pedi kapanmıyor, otomatik cam silme yok, klima kontrolleri daha iyi olabilirdi, fren geri kazanımı ve sürüş modları için buton yok illa ekrandan girmek ya da kısayol atamak lazım ( o da 2 tuş ile sınırlı bende bir tuş 360 kamera diğeri klima kontrolü bundan dolayı fren geri kazanımına ve sürüş moduna yer kalmıyor), arka yolcular için ışık yok, makyaj aynasında ışık yok. Artıları ise araç güven veriyor her konuda, fiyatına göre de kaliteli ve albenili buluyorum.

• Mg4 Comfort Pil ömrü ile alakalı;
    Sami Aksuyoutube
    MG4 Comfort 10.000 kilometrede batarya Ömrü-Sağlığı(SOH) nasıl fark etti? #mg4 #elektrikliaraba
    https://www.youtube.com/watch?si=MSuf3Y0L7Gwdaq5E&v=0hQ7TiwyRl8&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Menü’nün Türkçe’ye dönüştürülmesi

Onur Yalçınkayayoutube
    MG4 Türkçe menü yapılışı
    https://www.youtube.com/watch?v=-aK11794FV8&feature=youtu.be

Onur Yalçınkayayoutube
    MG4 Luxury Türkçe menü
    https://www.youtube.com/watch?v=Fqy4YStaZTc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin A. -- 9 Ocak 2025; 8:15:8 >

• meisida kullanıcısına yanıt

Bir çok açıdan MG4'ün daha iyi bir araç olduğunun farkındayım benim E-C4X'i düşünmemdeki en büyük neden geniş hacmi. Küçük çocuk olunca oto koltuğu sebebiyle arka diz mesafesi, çocuk eşyaları ve bebek arabası vs. sebeplerle de bagaj hacmi önem kazanıyor. Burada zaten beni en çok düşündüren kısım 350 litrelik bagaj hacmi.

Saydığınız eksileri inceleme videolarında da gördüm. Ufak detaylar ama benim için pek sorun değil.

TOGG sedan 1.3 altı bir fiyata gelirse ikinci el fiyatına sıfır ve daha geniş bir araç almak özellikle bu sebeplerden dolayı çok daha mantıklı geliyor. Teknik eksiklerinin farkındayım ancak yerli araç olması da beni ayrıca cezbediyor o yüzden listemin ilk sırasında.

Yanıtın için teşekkür ederim  

• Herkese merhaba, güncel MG4 sahipleri araçları için aldıkları Kasko tekliflerini ve varsa sahip oldukları kaskoların fiyatını ve poliçe içeriğini ve (varsa) hasarsızlık indirim oranlarını rica etsem paylaşabilirler mi?

Polodan MG4 e geçmeyi düşünüyorum da kasko fiyatları yüksek diye bir duyum aldım doğrulamak isterim.

2 side Sompo şirketinden

Trafik sigortası;
    MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları

Kasko;

Fiyatlar bi kaçay önce bu şekildeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyasam -- 9 Ocak 2025; 18:53:8 >

Allianz 15.900 TL, indirimli

• Metin A. M kullanıcısına yanıt

Bu araçlarda Türkçe menu yokmu?...hayret

Bakanlığın (yada denetleyici kurum hangisiyse bilmiyorum şimdi) araçlardaki menülerin yada kullanım dilinin Türkçe olmasıyla ilgili maddesi 2007-2010 larda çıktı o zamanki vw aracımın türkçe menulüsü geldi.

Üzerinden 15 yıl geçmiş nasıl bu şeklide satılıyor. denetleyen yok mu? hayret...

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin A.

Menü’nün Türkçe’ye dönüştürülmesi

Onur Yalçınkayayoutube
    MG4 Türkçe menü yapılışı
    https://www.youtube.com/watch?v=-aK11794FV8&feature=youtu.be

Onur Yalçınkayayoutube
    MG4 Luxury Türkçe menü
    https://www.youtube.com/watch?v=Fqy4YStaZTc&feature=youtu.be

Uyguladım. Çalıştı, teşekkürler.

• erdem552 kullanıcısına yanıt
    Hacim olarak bahsettiklerinizin hepsini karşılıyor. Diz mesafesi sınıfındaki rakiplerine göre çok iyi. Uzun yol derseniz bence zorlar. Çocuklar, valizler, bebek arabası vs. Ancak şehir içi hiç bir sıkıntı yok. Biz uzun yolda da biraz güvensiz olsa da valizlerden birini iki çocuk koltuğunun ortasına yerleştiriyoruz. Sığmama olayı çok görece önceki aracımız 7 kişilik Xtrail’di, ona da sığamıyorduk. Sonu yok yani :)

• Luxury %100 şarj sonucu eco da verdiği menzil 473 km. Son 50 km’nin ortalamalsı şehir içi olduğu için 14-15 kw. Havanın en yüksek 9, en düşiük -2 derece olduğu günler. Durum budur

• Metin A. M kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler. Comfortta ilk 50km de 18-20 civarı tüketiyor diyebilirim. Aynı sicakliklarda.

• Kamp deneyimi ve kışlık tüketimler.
    Araç comfort paket.
    Sami Aksuyoutube
    MG4 Comfort ile 2 Gün 2 gece kamp yaptık! Ormanya Gezimiz-Araç Kampı #mg4 #camping #elektrikliaraba
    https://www.youtube.com/watch?si=FBhmQ-EtmSsZKQt2&v=C0C4frYpeiw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyasam -- 11 Ocak 2025; 12:21:17 >

• masterap M kullanıcısına yanıt

Merhabalar herkese, merhaba hocam @masterap ,

Bence abinizin de sizin de değerler çok iyi. Kışlık lastikler MG4'e rahat %2-3 etki ediyordur. Sizinkiler de negatif etkileniyordur.

Benim hanım da agresif kullandığı için bizim genelde düşüyor o kullanınca.

Site aynıysa tanışalım hocam. Denk gelirse ben zaten muhabbete girerim genelde elektrikli araç kullanıcılarıyla. Hava soğuk olduğu için dışarıda durulmuyor bu ara gerçi herkes kafayı araca sokmak istiyor hemen soğuktan.

İstanbul'a 2 defa gittim geldim 2 hafta önce ve İstanbul - Ankara arası şarj istasyonları yönünden mükemmel. Aracın şarj hızı %56'dan sonra dramatik bir şekilde düşüyor 90 - 80kw/h'lara önce sonra daha da azalarak 60kw/h'e %70'lerdeyken falan (400kw'lık şarj istasyonlarında bu değerler farklı - 180kw olanlarda farklı olabiliyor). Ancak çok sık şarj istasyonu sıklığı olduğundan %20 ile 55 arası 10dk'da (o ara çay - wc) şarj almak mümkün oluyor çünkü araç 0 - %56 arasında stabil 135kw/h şarj oluyor (180kw ve üstü istasyonlarda). Bu da dip gaz gidebilmek için olanak sunuyor.

Sonuç olarak Mg4 Luxury'nin ortalama 140 - 150 km/s (yer yer sürekli 160-170 km/s) hızlarla gidildiğinde 250km gidilebildiğini belirtebilirim. Gösterge 29.9 kw/h üzerini göstermiyor ortalama olarak asla bu arada. Teoride 200km civarı yapar 100km / 30kwh tüketim ama pratikte her zaman dip gaz gidilmiyor ve geri kazanım da söz konusu. Ankara - İstanbul, İstanbul - Ankara yolunda da 10-15dk'lık 3 şarjla rahat basabilmek mümkün.

Tüketime etki eden veriler : Hep gece 20:00 - 01:00 arası -6 ila 3 derece arasında yolculuk yapıldı, 3 kişi ve dolu bagajla.

Şehiriçi şu an 300 -320km, şehirler arası 250km genel olarak sıkıcı olmayan bir kullanımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 11 Ocak 2025; 17:17:2 >

• OBD ile beyinden düşük yüzdeden %100 sarj sonrası SOH değerleri kontrol edildi.
    Sami Aksuyoutube
    MG4 Comfort 10.000 kilometrede batarya Ömrü-Sağlığı(SOH) nasıl fark etti? #mg4 #elektrikliaraba
    https://www.youtube.com/watch?si=oc68n9JcRaFW-lWn&v=0hQ7TiwyRl8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyasam -- 15 Ocak 2025; 17:53:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ML2908

Herkese merhaba;
    Bu konuyu da takip ederek sizlerin paylaştığı bilgiler sayesende bir comfort araç aldım. Şimd araç için acil olarak kış lastiği almamız gerekiyor. Zira sert mevsim yaşayan bir şehirdeyiz. Birkaç kişi paylaşmış ama kullananlardan öneri alsak aralık ayı arifesinde faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
    Bir de kablosuz carplay için önüme düşen bir ürün var;

Bunu alıp deneyimleyen oldu mu acaba?
    Video da oynatan bir cihazmış.
    Linkteki kablosuz carplay ürününü aldım. Orjinal gibi değil elbette. Bir saniye gecikmeli çalışıyor. Ancak Youtube ve Netflix kullanabilmek özellikle çocuklu aileler için uzun yolda hayat kurtarıcı.
    Mirror özelliğini de test ettim, çalışıyor. Tek sıkıntısı arabadan inip tekrar binince kabloyu sök/tak yapmak zorunda kalmak.
    Bu sorunun cihazdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için bir farklı bir markadan ama youtube/netflix özelliği olmayan bir cihaz daha aldım. Ancak onda da aynı sorunu yaşayınca sorunun araçtan kaynaklandığına kanaat getirdim. Sök tak yapmamak adına da gücü kontrol eden bir usb kablo alacağım. Birkaç kişi konuyla ilgili mesaj attığı için detaylı açıkladım.

Kış lastiğinde ise bridgestone blizzak aldım. Gayet memnunum.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.