Şimdi Ara

Michael Saylor Abimiz İş Başında Microsofta Sunum Yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoftun bitcoin alması için saylor abimiz sunum yapacakmış. Hadi hayırlısı. Geçen Apple Ceosu tim cook kişisel olarak bitcoin yatırımı yaptığını söylemişti.  

https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/microsoft-bitcoin-alacak-m-saylor-microsofta-stratejik-bitcoin-onerisini-sunacak-3151771

Michael abimize kaldıraç oynayanlar çok sövüyor her aldığında ama adam piyasa için çabalıyor resmen. Bravo valla.  

• bu herif ya bizi zengin edicek ya da bizi çok kötü batıracak. zenginlerin kimsenin iyiliği için bir şey yapmadığı dusunulurse kesin bizi çok kötü batıracak

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

Kaldıraç açanlar patlayacaktır bu hep böyledir.

Ben 100x açayım 30x 40x açayım sürekli kazanayım diyen tipler elenmeye mahkumdur bunu geçen kanıtladım 3000 TL ile.

Saylor abi uzun vadecilerin yanında.

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt

adam para basma bugı bulmus hisse satarak btc topluyor btc alarak daha cok hisse satıyor. 100kdan aldığı btcin ona maliyeti belki 40k 50k suan. bu sistem patlarsa ortada btc falan kalmaz

Adam bir sonra ki ayıya kadar hayvan gibi kar elde edecek. Fakat bu adam bir sonra ki ayıda bu btcleri satmaz toplamaya devam eder.

adamın btcyi satmasına gerek yok.istediği kadar tutsun. btc sayesinde hisselerini arttırıyor hisseleri artınca %30 %40 daha ucuza btc maliyet ediyor. btc artıyor cunku saylorun hissesi artıyor. saylorun hissesi artıyor cunku btc artıyor. kısır döngü. bu adamın yarın hisseleri %90 dusse nolucak ? borcunu nasıl ödeyecek ? iflas edicek.

zamanında mortgageları patlattılar milyardolarlık sektör. saylorun 300 500btcli ponzisi mi patlamıcak. tüm piyasa sayloru shortlamak için fırsat arıyor sadece. ufak bir fuda bakıyor suan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Kasım 2024; 19:0:37 >
  • Sirf microsoft alsin diye fiyati asagi cekerler demedi demeyin
    [EMİN ÇETİNKAYA]youtube
    Mehmet Fikret ben sana demedim mi İbrahim Polat Alemdarla devlet meselelerini konuşalım diye
    https://www.youtube.com/watch?si=bxkj6dtyUSkUyZHU&v=Lo1O5Fm9rVs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 28 Kasım 2024; 19:4:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Senin dediğinin olması için btcnin 3000 ve altına düşmesi gerek.

Bu mümkün değil.

3000 u nasıl hesapladın ?

Bu adam sürekli dca yapıyor tüm varlıklarının erimesi için 3000 civarına düşmesi gerekiyor. 2021'den ve daha öncesinden beri saylor sürekli alıyor. En dip seviye 15.000 civarıydı.

Saylor gider oradanda alır yine satmaz. 2020 Civarında olan bitcoin fiyatlarına bak. Bu adam ağustos 2020'de almaya başladı ve o zamana kadar şirketi sürekli zarar ediyordu.

Piyasada artık düşüş indikatörü olarak alay konusu oldu am severim kendisini, sayesinde çok fazla spotta mal biriktirdim bitcoin her düşüşte altlar daha da ezildi

2020 en düşük fiyatı 4914 dolardı ve bu mart 12'de oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 19:21:44 >

sorun burda adamın sürekli btc alması ya da kaçtan aldığı değil. sen konuyu çok yanlıs anlamıssın. adam btc alıyor aldığı btcleri gösterip hisseleri artıyor cunku onun hisseleri alanlar btc üstü kazanc bekliyor. adam artan hisselerle "borç" alıp daha cok btc alıyor. daha sonra yine piyasaya hisse surup hisse satıyor ve bunu döngü halinde yapıyor. isterse 1 dolardan alsın btcyi burada saylorun btcyi kactan aldığı önemsiz. önemli olan bu borç ve hisse döngüsünü devam ettirip ettirmeyeceği. btc ı alım fiyatından ayrı bu

sırf sayloru patlatmak için milyardolarlık short planları yapılıyordur suan. bu kadar açık riske piyasa kayıtsız kalmaz. adamlar zamanında merkez bankalarını patlattı.saylor kim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Kasım 2024; 19:26:7 >

Tamam işte ben de diyorum ki bunun olması için 3000 dolara düşmesi lazım ki tüm parası yok olsun.

Adam dolar shortluyor ben olayı anladım sen anlamadın. Kağıt parayı bitcoine shortluyor borç alsa bile hisselerinden gelen karı oraya yatırıyor. Bitcoin yükseldiği sürece kar elde etmeye devam edecektir. Bitcoin çakılınca çoğu korkak yatırımcı microstrategy hissesini elinden çıkaracak? Neden mi? Bunca zamandır adamlar zarar ediyordu şimdi kara geçtiler. Ben çok büyük düşüş görmüyorum. Bitcoin yukarı çıkmaya devam edecektir. Bitcoinin düşmesi bile çok fazla maliyetlidir.

www.macrotrends.net
    MicroStrategy - 26 Year Stock Price History | MSTR
    https://www.macrotrends.net/stocks/charts/MSTR/microstrategy/stock-price-history

Bunun olması çok zor. İnsanlar buna güvendiği için microstrategye para akıtıyorlar hisse alıyorlar. Microsoft gidip almaya başlarsa şenlik var şenlik. He ilk önce biraz keriz silkeleyecekler o kesin öyle hurra atlamazlar.

Bu arada dediğinin neden mümkünatı yok? Blackrock dediğimiz kuruluşlar en diplerden çok önceden bitcoin topluyordu, yani blackrock buraya girdiği için zarar etmeyecektir adamlar kendilerine de sıkarlar. Şu an tüm kurumsallar köpek balığı gibi kazan kazan stratejisi izliyor. Kaliteli varlıkları uzun süreli hizmet için topluyorlar. Adamlar kendi sistemlerinde bunu verip hizmetten komisyon alacaklar hayvan gibi. Bu adamlar meyve veren ağacı kesmezler.

Saylor bu artan borcu BTC sayesinde ödemeye başlar bence.

Yatırım tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 19:33:22 >

3000 doları nasıl bulduğunu hala merak ediyorum. var mı elinde finansal bir kaynak. cunku 1500 dolardan beri btc alıyor o yuzden 3000 dolara dusmesi lazım diye bir cıkarım yok.

adamın btc almak için borcu hangi miktardan ne karsılıgından hangi faiz oranından aldığını hesaplaman lazım. btcyi kactan aldığından değil. 1500den btc almak için 10kusd borc alıyorsa suan 100kdan btc almak için 15milyon dolar borc alıyor aynı şey değil.

senin dediğin gibi basit olsaydı neden shortlasınlar nasılsa btc3k ya dusmeyecek herkes mstr alsın o zaman

mesela en son bitmexin saylor raporunda btc için 15k konusuluyordu bu civarlarda saylor liq olur diye. 15k gelmesi imkansız mı ? 1 sene önce ordaydık mesela. yeni borclarla belki liq fiyatı 30 40k bile olmuştur. şuan mstr %90 düşşe ocak ayında ki fiyatına denk geliyor. bunlara imkansız demeyin yani. 2020 covid sonrası marketcapten silinen milyarlarca dolar nereye gitti :D bunları size verirler sonra zamanı gelince geri alırlar.

mstr hisseleri premium değerini kaybederse nolucak mesela? en basiti çok kolay bunun için %90 bile düşmesi gerekmiyor. premium gittiği zaman kim neden mstr alıcak ?

koskoca mortgage sektörü patladı, hiç bir şeye patlamaz gözüyle bakmayın.millet evinin kredisi mi ödemiyordu da nasıl patladı? bu işler öyle basit değil

blackrock için btc 50k olmus 10k olmuş farketmez. blackrock aracı kurum o btc almıyor o btcyi senin adına alıp tutuyor. komisyonuna bakıyor.

altın / gümüş eft cıktıktan sonra yıllarca kendine gelemedi. zarar mı etti bu kurumlar? aldığına sattığına baktılar.

blackrock ben btcyi 10kda aldım ooo güzel şimdi ben musteriye bunu 100kya satarım diye dusunmuyor. blackrock btc bile almıyor. blackrock musterinin parasıyla musterinin istediği fiyat dogrultusunda btc alıyor musteriye. kendisine değil. 100kdan alınan btc 50kya dusse blackrockın zararı yok. etfler böyle calısmıyor. gel bak bistte onlarca bist fonu zararda. bu kurumda zararda mı şimdi? işbank mı zararda bist düştü diye?

kurumsallar zarar etmez diye bir şey yok. 2008 kiriz nasıl oldu ? ftx krizinde luna krizinde milyar dolarlık kurumsal fundlar patladı. çok büyütmeyin bunları gözunuzde. öyle twitterda fenomenlerin söyledikleri ile gaza gelmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Kasım 2024; 19:44:31 >

3000 Doları nasıl bulduğumu çok basit anlatacağım sana.

2020'nin en dip bölgesini sana söyledim. Güvenin kırılması için saylorun aldığı tüm paranın %90-80 civarında erimesi gerekir. Ki bitcoinde bu tarihte görülmeyen bir durum. Öyle bir durumda herkes kriptoyu terk eder neredeyse.

DCA maliyet ortalaması yükseliyor bu doğru buna itirazım yok fakat bitcoinin döngüleri var. Bu döngüler her 4 senede bir gerçekleşiyor ve tamda ABD seçimlerinden sonra gerçekleşiyor ve boğaya geçiyoruz. Şu an ben piyasanın aşağıya çok sert düşmeyeceğinden 15.000 dolarların artık bir daha gelmeyeceğinden eminim. Keşke dönsek ama gelmeyecek. ETF'ler onaylandı ve blackrock gibi devler toplamaya devam ediyor.

Mortgage krizinin nedenini söylemem gerekirse ABD halkının sürekli kredi kartlarına abanıp hayvan gibi alışveriş yapmasından kaynaklı. Adam bir bilgisayarı tamir etmek yerine yenisini alıyor keza arabalar içinde öyle. DMAX gibi kanallarda yıllarca gözümüze gözümüze soktular mezat diye :D

Adamlar mahallelerinin önüne neredeyse sıfır sayılacak ekipmanlar falan bırakıyor kullanılmıyor diye veya çok basit problemi olup az bir ayarla düzelecek şeyleri atıyorlar çöpe.

Bir arkadaşımın Amerikalı bir tanıdığı vardı adam sırf bilgisayarda Nvidia ekran kartına ayar yapmayı bilmediğinden bozuk olduğunu düşünüp çöp kutusunun oraya koymuştu evinin dışarısında, arkadaşım ise ona tarif ede ede çöpten kurtardı makineyi. Adamların bizim gibi 20 küsür senelik arabalara elli tane tamirat yapma gibi huyları yok hurdaya veriyorlar 2-5 sene binip yeni bir şey alıyorlar. O tamirat tadilat yapanların alayı redneck prepper tayfadan onların kafası çok daha başka ve kırsalda yaşıyorlar.

Arkadaşım Türktü bu arada. Türkiyeden Amerikaya sırf oyun oynamak için beraber adam help desk gibi hizmet verdi :D

Benim burada tanıdığım ve çocukluk arkadaşım olan bir Amerikalı aile daha var, adamlar çalışan ofis seviyesi HP yazıcıları, bilgisayarları ne varsa bana veriyorlar kullanmıyoruz diye. Geçen 2 TB harddisk cebe indirdim 6 ay önce, eve aldığım monitör bile onlardan geldi para bile vermedim :D Hiçbir sorunları yok makinelerin neredeyse basit ayarlarla düzelecek sıkıntıları vardı halletik.

Bir sürü mikro dalga fırın falan verdiler bakımını yaptık kullanıyoruz.

Adamlar Türkiye'de yaşıyor ve çoğu bu şekilde davranıyor.

Konumuza dönecek olursak adamlar gereksiz fazla harcama yaptığından kişisel olarak iflas ettikleri için mortgage krizi patlak verdi. Bitcoinde buna benzer bir durum olacağını sanmıyorum ancak buna tek sebep olacak şey ww3 olur.

Ona bakarsan Çin'de evergrande krizi hala devam ediyor o durumda benzer sebeplerden oldu. Şirket çok borç aldı ve elinde olan konutları satamadı patladı ellerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 20:0:48 >

• ayrıca ek yapayım yok kağıt para biticekmiş cart curt bunlar palavra. suan her btc almak için tether aldığında karsılığında abd tahvili alınıyor. yani sen fedin kasasına para koyuyorsun ki daha çok borclanabilsinler. trump dediği gibi btcyi fed reverseı yapınca ne olucak? her aldığın btc/usdt fedin borclanmasını ve daha fazla dolar basmasına imkan saglayacak.

bu kağıt para biticek anarşi cart curt bizim gibi küçük yatırımcıyı keklemek için hikaye. adamlar her türlü yolunu buluyor.

diyelim btc 1milyon oldu. bunun karsılığında abd tahvili alındı. sonradan 100k ya dusse fede ne? o zaten borcu kitlemiş sana. onun ihtiyacı olan o

en yakın örneği bist ile. firmaların maddi kaynağı yokken bist ile kaynak sağladılar. şimdi hepsi dustu. batan firma mi var? yok. batan kucuk yatırımcı tonlarca. senin paran anca onlara ek kaynak olur. bosuna onlara balina bize hamsi denmiyor xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Kasım 2024; 20:4:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam kağıt paralar hemen ölmeyecek ama yavaş yavaş ölüyorlar. Borcu kitliyorlar doğru fakat bu çok uzun vade de gerçekleşecek. Her boğada kağıt paralar öldü bitti derler fakat bunun olması için 50-20 yıl civarı zaman geçmesi lazım.

Çoğu şey dijitalleşiyor bu arada artık devletlerin derdi borç yaratmak değil kontrol. Borç oluşturmayı yıllardır yapıyorlar taaa Roma dönemine kadar dayanır bu, sırf bu sebepten altın içine başka madenler karıştırarak daha fazla altın üretmeye çalıştılar.

Blockchain ve bitcoin burada devreye giriyor daha doğrusu kripto paralar. Kendi parandan kendin sorumlu olacaksın kısacası. CBDC'leri çıkarıp insanları kontrol etmeye kalktılar nijerya gibi ülkelerde denediler diye hatırlıyorum. İnsanlar ise bitcoine kaçtı :)

Şunu düşün birileri sana diyor ki şu kadar yemek yiyebilirsin, şu kadar su içebilirsin, şu kadar para harcayabilirsin günlük veya aylık bunun üzerine çıkamazsın dediklerinde ne olur? Özgürlüğün elinden alınmış oluyor.

Bu olay aynı şey gibi İnekler osuruyor ozonu deliyor o yüzden biz sentetik et üreteceğiz insanlar sentetik et yiyecek. Eee peki senin şirketlerin doğanın anasını ağlatırken, doğayı kirletirken ozon düşünüyor muydun? Yok. CBDC gibi şeyleri bunun için getirdiler. Fakat nijer halkı kabul etmedi bunları. Olay tamamen kontroldür, aslında borçta bir kontroldür. Bitcoinin felsefesi özünde budur. Kontrole karşı çıkmak. Kendi parandan kendin sorumlusun.

Birileri senden paranı istediklerinde USB belleklere paranı atarsın, güvenlik anahtarını köpeğim yuttu yırtıldı unuttum dersin işin içinden kurtulursun en basiti.

modern diplomacy
    Why Did CBDC Fail in Nigeria? Valuable Lessons for Developing Countries
    https://moderndiplomacy.eu/2023/10/22/why-did-cbdc-fail-in-nigeria-valuable-lessons-for-developing-countries/

Ben önümüzün gayet güzel olduğunu görüyorum artık. Ha düşüşler olur fakat 15.000 dolar civarı artık ben beklemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 20:12:25 >

• öncelikle mortgage krizinin kredi kartı ile alakası yok. millet evinin kredisini mi ödemiyordu da kriz cıktı? alakası yok.

hala 3k cunku DCA diyorsun. fiyatı kaçtan dca yaptığının önemi yok. isterse 60kdan baslasın. önemli olan ne kadar borc aldığı bu btcyi almak için ve karsılığında ne gösterdiği. bitmexin raporunu okuyabilirsin. bitmexin raporu olumlu bu arada. batıcak vs demiyorlar

saylor bunları kendi cebinden almıyor kredi cekerek alıyor zaten risk burada baslıyor. şirket kendi karı ile btc alsa risk niye olsun? ztn kendi karı ile btc alsa bu kdr yükselmez. saylorun btc al hisse yükselt sonra borc al döngüsünü devam ettiremeceği ve bu borcları ödemeyeceği durum önemli. bu durum btc 10k ikende olabilir. btc 100k ikende. 3kdan alım yapması önemsiz
    bu durum çok ince finans ve muhasebe hesaplaması gerektiriyor. bunu bende sana yapamam. dhde kimse yapamaz. öyle bi bilgimiz olsa burda olmayız ztn xD

bu btc 15k görmez 20k görmez laflarını cok duyduk her seferinde cehennemi yasattılar. 2020de de aynısını diyordunuz 30k altı yok diye. saylorun alımları bile durduramadı 60k çöküşünü. tabi siz yine bu sefer farklı diyeceksiniz xd

etf issue eden kurulaslar btc almıyor tekrarlıyım. onun musterisi alıyor. yani amerikalı sen ben alıyoruz blackrocktan
    nasıl işbankası için yönettiği bist fonu fiyatı önemsiz ise blackrock içinde btc fiyatı önemsiz. bu kuruluslar sana al sat hizmeti sağlayarak komisyon kazanarak kazanç elde ediyor. btc fiyatından kazanç elde etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Kasım 2024; 20:23:38 >

Kredi kartı ile alakası var.

Neden var? Sen şimdi 5 tane kredi kartı kullanıyorsun bununla her şeyi alıyorsun, fakat maaşın yetmemeye başlayınca evine ait borçları da ödeyemiyorsun. Jenga oynunu bilir misin bilmiyorum. Orada doğru taşı çekmediğinde tüm sütunu taşıyan çubuğu çekersen kule dağılır aynı hesap.

Adamlar gereksiz israf yapıyor dediğim de bununla alakası var. Birikim yapmak yerine sürekli harcıyorlar sürekli alışveriş çılgınlığı yapıyorlar. Onu al bunu al bedava kredi veriliyor sonuçta ama iş ödemeye gelince aldıkları maaş asla yetmiyor mortgage bu yüzden patlak verdi. İnsanlar biriken borçları sebebiyle evlerinin borçlarını ödeyemez hale geldiler. Benim mesela bu sebepten kredi kartım yok. Sonra ne mi oldu? Bu mortgage krizinden sonra her Amerikalı market alışverişleri için artık sürekli gazetelerden, degilerden indirim kuponları toplamaya başladılar birikim yapmaya başladılar çünkü halka verilen bedava kredi onların canını böyle yaktı. Evleri elinden alındı, çoğunun evliliği bitti, aileler parçalandı, çoğu evsiz kaldı. Bir kısmı ise ellerinde kalan birikimlerini kullanarak tasarruf etme amaçlı Türkiye gibi ucuz ülkelere geldiler zamanında. Bugün Filipinler, Singapur gibi uzak doğu ülkeleri veya Güney Amerika ülkelerinde bu kadar fazla Amerikalı olmasının sebebi budur.

Saylor kredi çekiyor buna bir şey demiyorum zaten adam bilerek dolar shortluyor. Adamın gösterdiği şey ise bitcoin rezervi. Şirketinin tuttuğu bitcoin rezervi adam bunu gösteriyor ödenek olarak. 3K veya benzeri bölgeler ise bitcoinin düşmesinin mümkünatı olmayan seviyeler.

Bu senaryo olsaydı 15.000 dolarlarda 10k'cılar vardı onların dedikleri gerçek olurdu fakat bitcoini güçlü eller toplamaya devam ediyor işte bu yüzden düşmesi zor dedim.

Bu adamlar uzun vadede hizmet sağlayacaklar diyorum komisyon alacaklar paranın anasını ağlatacaklar. Ben bu işlere 2018 yılında girecektim o zamanlar sadece Türkiyede akbanktı galiba sadece bu kripto paralar için borsalara çıkış izni veriyordu, şimdi ise borsalara çıkış iznini geçtim bankalar kendileri btc eth gibi coinleri listeliyor aynı borsa gibi.

3000 dolar dememin tek bir sebebi var, saylorun likit olmasından çok arkasında duran topluluğun kaçması yani bu onları kaçırır psikolojik olarak herkesi kaçırır. Bize 15.000 dolarlardayken çok diyorlardı 10.000 geliyor, 3000 olacak 0'a gidecek? Bugün 99.000 civarındayız.

Bu borsada olan şey psikolojiyi yönetmektir. Saylor bir risk alıyor fakat risk almadan büyümen çok zor. Aynı riski ben de aldım 3 sene işe girdiğim tüm parayı buraya soktum eğer gerçekten scamsa beni şu an enflasyona karşı korumaması gerekirdi ama en çöp coin bile korudu sepetimde ki. Bu adam aptal değil bitcoinin uzun vadede çok değerleneceğini bildiği için satın alıyor.

Bunları kripto sektörüne millet girsin diye yazmıyorum. Aksine burası bir mayın tarlası. 3 Seneden beri benim çok sabrım zorlandı fakat hala durmaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 20:36:27 >

• öncelikle eğer kredi kartı harcaması arttı diye mortgage krizi cıkmıs demek ww1 sırp prensi öldürürdü diye başladı demekle aynı. o dönem ile ilgili hangi kaynağa bakarsan bak böyle bir şey demez. bunu diyen sadece bi kaç twitter liboşu falandır onlar içinde zaten ekonomik sistem cok iyi ama insanlar kötü xD
    yav 1m mortagge evi var hadi diyelim 50k evin kredisi ödenmedi. ee zaten bu bad debt sigortalı üzerine ödenmeyen kredi karsılığında el koyabileceğin daha değerli mal olarak ev var burdan nasıl kriz cıkarabiliyorsun? bu kriz insanların parası olmadığı hiç; birinin kredisini ödemeyemedi bir dönemde cıkmadı. tam tersi ekonominin zirv3de olduğu herkeste bol bol para olduğu ödemelerin bozulmadığını dönemde cıktı. wallstreetin aç gözlülüğünün sucunu halka atmaya gerek yok.

8billion usd borç veren banka saylorun arkasında kitle varmış yokmuş diye bakmaz. borcunu alıp alamayacağına bakar. raporu paylastım işte call liq fiyat hesaplamaları mevcut hala 3000 diye diretmen manasız.

futbol macı değilki bu arkasında taraftar kitlesi önemli olsun. hesap kitap işi. hesaplarda ortada.

biri bi yerden borc alıp borc alarak riskli varlık satın alıyor sonra bu riskli varlık sayesinde daha çok borç alıyor. eee bunun patladığı milyonlarca örnek var zaten.

saylor için dyx falanda önemsiz. zaten mstr/btc artarken dyx de artıyor değişen bir şey yok. onun için tek önemlisi hisse premiumu. o premium sayesinde hissesini satıp borç alabiliyor zaten. çünkü saylor hissesini alanlara btcden bile daha fazla gelir hayali satıyor. yav bunun patlayan milyonlarca örneğini görmedik mi? çok net soru sordum eğer mstr premiumu biterse nolucak? kim neden saylor hissesi alıcak? kimse onun hissesini almazsa nasıl borçlarını ödeyecek?

O açıdan bakarsan patlama ihtimali var. Fakat ben patlayacağını düşünmüyorum.

Saylor kurtarır bir şekilde. Bu adamın aptal olduğunu düşünmüyorum.

Para boldu doğru bu arada fakat o zamanlar dediğim gibi çok gereksiz harcama yapıyorlardı. Bunu sadece 50.000 dolar borç olarak görme.

Adamlar market alışverişlerini her şeylerini kredi kartı ile yapıyordu. 1 Tane kart 50.000 $ borç olsa 5 tanesi neredeyse 250.000 dolar eder.

Birde şu var Amerikan askerlerinin sürekli Dünyanın dört bir yanına gitme durumu vardı bunlara gidecek para yüzünden de mortgage ortaya çıktı. Bankalar para bol diye zaten sağa sola her yere ödeme durumuna bakmadan para dağıtıyordu. Sonucu ne oldu? Dolar değer kaybetmeye devam etti.

Ben burada halkı suçlamıyorum suç bankaların. Bugün bile bankalar madde bağımlısı gibi merkez bankasının basacağı paraya bağımlıdırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 22:26:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.