Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de genel olarak dört mevsim lastikler konusunda bir şeyler söylemek istiyorum. sonuçta önemli bir mesele. daha önceden goodyear vector 4 season kullanmış biri olarak yazacağım; bilen bilir gayet iyi ve aynı zamanda pahalı bir lastiktir. kışlık lastik almak için bayiye gittiğimde yazlık lastiklerimin de bitmiş olduğunu görüp, pahalıdır ama yazlık ve kışlık lastiği ayrı ayrı almaktan daha ucuza gelir dedi ve bana bu lastiği önerdi. ankara'da yaşıyorum ve bir kaç yıl öncesinin sert kışlarını hatırlarsınız. karın yolda kalma süresi baya uzundu. bu lastik bana o sert kışlarda hiçbir sorun çıkarmadı. sadece çok dik ve karlı yokuşları tırmanamadım. ilk etapta gayet memnundum yani lastikten. yalnız kullandıkça gördüm ki lastik, hem yaz hem kışın kullanmaktan dolayı çok daha çabuk eskiyordu. ilk kıştan sonra yaz performansını hiç beğenmedim. ikinci kıştan sonra ki 2 seneyi tam tamamlamıştı bie, lastik neredeyse bitti. düz yolda bile kalkarken pati çekmeye başladı. sonra da bir yağmur sonrası viraj alırken, arabam pert oldu. tabi bir çok faktör vardı o kazada suçu sadece lastiğe yüklemek istemiyorum ama benim gördüğüm 4 mevsim lastiklerin kış performansındansa, yaz performansı önemli. özellikle ilk kıştan sonra. hülasa; 4 mevsim lastik alırken iki kere düşünün. bu lastiği de alanların bir yaz bir kış geçirdikten sonraki yorumlarına bakarak alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: binziyad

ben de genel olarak dört mevsim lastikler konusunda bir şeyler söylemek istiyorum. sonuçta önemli bir mesele. daha önceden goodyear vector 4 season kullanmış biri olarak yazacağım; bilen bilir gayet iyi ve aynı zamanda pahalı bir lastiktir. kışlık lastik almak için bayiye gittiğimde yazlık lastiklerimin de bitmiş olduğunu görüp, pahalıdır ama yazlık ve kışlık lastiği ayrı ayrı almaktan daha ucuza gelir dedi ve bana bu lastiği önerdi. ankara'da yaşıyorum ve bir kaç yıl öncesinin sert kışlarını hatırlarsınız. karın yolda kalma süresi baya uzundu. bu lastik bana o sert kışlarda hiçbir sorun çıkarmadı. sadece çok dik ve karlı yokuşları tırmanamadım. ilk etapta gayet memnundum yani lastikten. yalnız kullandıkça gördüm ki lastik, hem yaz hem kışın kullanmaktan dolayı çok daha çabuk eskiyordu. ilk kıştan sonra yaz performansını hiç beğenmedim. ikinci kıştan sonra ki 2 seneyi tam tamamlamıştı bie, lastik neredeyse bitti. düz yolda bile kalkarken pati çekmeye başladı. sonra da bir yağmur sonrası viraj alırken, arabam pert oldu. tabi bir çok faktör vardı o kazada suçu sadece lastiğe yüklemek istemiyorum ama benim gördüğüm 4 mevsim lastiklerin kış performansındansa, yaz performansı önemli. özellikle ilk kıştan sonra. hülasa; 4 mevsim lastik alırken iki kere düşünün. bu lastiği de alanların bir yaz bir kış geçirdikten sonraki yorumlarına bakarak alın derim.

Geçmiş olsun. Ben de aynı fikirdeyim ve yazlık lastiklerim fena olmadığı için kışlık lastik aldım. Gayet de uygun fiyata aldım. İçim rahat. Bence bu lastik ikinci sezon kışında kendini tam belli edecek. Yorumları takip ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: binziyad

ben de genel olarak dört mevsim lastikler konusunda bir şeyler söylemek istiyorum. sonuçta önemli bir mesele. daha önceden goodyear vector 4 season kullanmış biri olarak yazacağım; bilen bilir gayet iyi ve aynı zamanda pahalı bir lastiktir. kışlık lastik almak için bayiye gittiğimde yazlık lastiklerimin de bitmiş olduğunu görüp, pahalıdır ama yazlık ve kışlık lastiği ayrı ayrı almaktan daha ucuza gelir dedi ve bana bu lastiği önerdi. ankara'da yaşıyorum ve bir kaç yıl öncesinin sert kışlarını hatırlarsınız. karın yolda kalma süresi baya uzundu. bu lastik bana o sert kışlarda hiçbir sorun çıkarmadı. sadece çok dik ve karlı yokuşları tırmanamadım. ilk etapta gayet memnundum yani lastikten. yalnız kullandıkça gördüm ki lastik, hem yaz hem kışın kullanmaktan dolayı çok daha çabuk eskiyordu. ilk kıştan sonra yaz performansını hiç beğenmedim. ikinci kıştan sonra ki 2 seneyi tam tamamlamıştı bie, lastik neredeyse bitti. düz yolda bile kalkarken pati çekmeye başladı. sonra da bir yağmur sonrası viraj alırken, arabam pert oldu. tabi bir çok faktör vardı o kazada suçu sadece lastiğe yüklemek istemiyorum ama benim gördüğüm 4 mevsim lastiklerin kış performansındansa, yaz performansı önemli. özellikle ilk kıştan sonra. hülasa; 4 mevsim lastik alırken iki kere düşünün. bu lastiği de alanların bir yaz bir kış geçirdikten sonraki yorumlarına bakarak alın derim.

Şimdiye kadar pek bu konuda yorum okumadım o yüzden çok yazmak istememiştim ancak bir bulgar sitesi yaptığı incelemede Michelin CrossClimate lastiklerin dizaynından dolayı 30.000 ve 35.000 km ye kadar kullanılabileceğini tahmin ettiklerini açıklamışlardı. Tabiki zaman gösterecek kim ne kadar haklı haksız..

hocam peki o 2 yıl tamamlandıktan sizin Vector 4 Seasons taktığınız gün ile aradaki farkı baz aldığımızda toplam kaç km yol katetmiştiniz ? Genelde Maksimum 5 yıl yada 50.000 km derler sağlıklı normal lastik ömrü için..Sanıyorum normal şartlarda kullanılan normal yaz lastikleri için söylenen bir tahmin.

• 245 45 17 ye yok şu lastik çok üzgünüm. Sanırım yaz lastiği tercih edeceğim konfor ve sessizliğinden ötürü Goodyear EfficientGrip Performance tercih etmeyi düşünüyorum.
  • Cnrps C kullanıcısına yanıt
    30.000 civarındaydı km yapmıştım.
  • 15 Kasım -15 Aralık tarihleri arasında 4 adet Michelin CrossClimate lastik alanlar(nerden aldıkları önemli değil sadece faturası olmalı)http://www.playclimatehero.com adresine akıllı telefonlarıyla girip oyunu oynadıktan sonra gerekli bilgileri doldurup n11 den 50 tl hediye çeki kazanıyolar bilginiz olsun ve şanslıysanız CrossClimate lastik de kazanabilirsiniz.Ayrıntılı bilgileri verdiğim linkten telefonunuzla girdiğinizde görebilirsiniz.
  • Bu lastik nedense hiç tutulmadı. Bizim forumda da aktif bir konusu da var üstelik.

Sanırım insanlar güvenemediler ve bu yüzden hiç kimse kobay gibi almak istemiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bu lastik nedense hiç tutulmadı. Bizim forumda da aktif bir konusu da var üstelik.

Sanırım insanlar güvenemediler ve bu yüzden hiç kimse kobay gibi almak istemiyor.

bu kadar basit degil bence kestirip atmak.zaten bu urunun ilk kışı olacak diye biliyorum.

michelin gibi global bir markanin test etmeden ar-ge yapmadan bir urununu piyasaya cikaracagini dusunmuyorum.hic kimse iyi ve olumlu prestijini kaybetmek ya da kotuye kullanmak istemez tabi ki sirketi kapatmicaklarsa :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lastik tutulmadı mı :)
    http://www.madenmetal.net/michelin-3uncu-ceyrekte-satislarini-86-artirdi/

• Aldık kullanıyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun 1 saat once turkiye nin tek lastik fabrikasi olan petlasın lastik değiştirme yerinde kışlık lastiklerimi taktırdım.takdırırkende 4 mevsim lastikleri sordum.4 mevsim lastik diye bişey yok dedi.ve michelin in 4 mevsim sattiği lastik hakkında konusurken yazın o lastiğin dişleri eriyor.biz de test ettik o lastigi dedi.türkiye şartlarına kesinlikle uygun değil dedi.adamin didiği ne kadar dogru bilemem ama banada bi acaip geliyor .hem yaz hem kış lık lastik.ya yazin iyi olur.ya kısın.2 si aynı anda aynı performansi verecegini sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

bugun 1 saat once turkiye nin tek lastik fabrikasi olan petlasın lastik değiştirme yerinde kışlık lastiklerimi taktırdım.takdırırkende 4 mevsim lastikleri sordum.4 mevsim lastik diye bişey yok dedi.ve michelin in 4 mevsim sattiği lastik hakkında konusurken yazın o lastiğin dişleri eriyor.biz de test ettik o lastigi dedi.türkiye şartlarına kesinlikle uygun değil dedi.adamin didiği ne kadar dogru bilemem ama banada bi acaip geliyor .hem yaz hem kış lık lastik.ya yazin iyi olur.ya kısın.2 si aynı anda aynı performansi verecegini sanmam.

Bu, kendinde olmayana b.k atma toplumumuzda var maalesef.
    Lastikcinizin söylediklerine inanmayın.
    Dört mevsim lastikleri takipte kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

bugun 1 saat once turkiye nin tek lastik fabrikasi olan petlasın lastik değiştirme yerinde kışlık lastiklerimi taktırdım.takdırırkende 4 mevsim lastikleri sordum.4 mevsim lastik diye bişey yok dedi.ve michelin in 4 mevsim sattiği lastik hakkında konusurken yazın o lastiğin dişleri eriyor.biz de test ettik o lastigi dedi.türkiye şartlarına kesinlikle uygun değil dedi.adamin didiği ne kadar dogru bilemem ama banada bi acaip geliyor .hem yaz hem kış lık lastik.ya yazin iyi olur.ya kısın.2 si aynı anda aynı performansi verecegini sanmam.

valla benim aracım zaten ticari.bana 4 mevsim lastik yine olmuyor.tam kış lastıgi isteniyor.hem bende yazın yaz kışın kış lastigi takma taraftarıyım.kışın kış lastikleri cok performansli.

• quote:

quote:

quote:

valla benim aracım zaten ticari.bana 4 mevsim lastik yine olmuyor.tam kış lastıgi isteniyor.hem bende yazın yaz kışın kış lastigi takma taraftarıyım.kışın kış lastikleri cok performansli.

Tam kış lastiği kimse istemiyor.
    Lastik yanağında
    M+S
    Kar tanesi
    Veya her ikisi de olan lastikler geçerli

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tam kış lastiği kimse istemiyor.
    Lastik yanağında
    M+S
    Kar tanesi
    Veya her ikisi de olan lastikler geçerli

crossclimate de M+S özelliği var mı?

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Evet. M+S işareti var ve yasal zorunluluğu yerine getiriyor.

Ben de cross climate kullanıcısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 24 Kasım 2015; 18:53:41 >
  • Görülen o ki, dört mevsim lastik hakkında yeterli bilgi sahibi değiliz.

Buraya da yazayım.
    M+S ve kar tanesi sembollü yaz/kış kullanabilen lastikler;

Michelin Crossclimate
    Nokian Weatherproof
    Goodyear Vector 4,5,5+
    Falken AS200 (TRde kış lastiği diye satıyorlar)
    Sava Adapto HP (TRde Goodyear bayilerinde var)
    Hankook Optimo 4S (TRde var)
    Pirelli Cinturato Allseason (TRde var)
    Dunlop SP Sport 01 A/S
    Uniroyal AllseasonExpert
    Vredestien Quatrac Lite
    Kumho Solus HA31
    Nexen N'Priz 4S
    Toyo Vario V2+

• quote:

Görülen o ki, dört mevsim lastik hakkında yeterli bilgi sahibi değiliz.

Buraya da yazayım.
    M+S ve kar tanesi sembollü yaz/kış kullanabilen lastikler;

Michelin Crossclimate
    Nokian Weatherproof
    Goodyear Vector 4,5,5+
    Falken AS200 (TRde kış lastiği diye satıyorlar)
    Sava Adapto HP (TRde Goodyear bayilerinde var)
    Hankook Optimo 4S (TRde var)
    Pirelli Cinturato Allseason (TRde var)
    Dunlop SP Sport 01 A/S
    Uniroyal AllseasonExpert
    Vredestien Quatrac Lite
    Kumho Solus HA31
    Nexen N'Priz 4S
    Toyo Vario V2+

hocam bi de kumho solus kh25 diye bi lastik var. bazı lastik inceleme sitelerinde 4 mevsim olarak geçiyor. türkiyede ise yaz lastiği olarak satılıyor.
  • Evet kar üzerinde Crossclimate ilk kullanıcı videomuz geldi diyebiliriz :) Büyük ihtimal Avrupada bir yerde çekilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 25 Kasım 2015; 10:53:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

245 45 17 ye yok şu lastik çok üzgünüm. Sanırım yaz lastiği tercih edeceğim konfor ve sessizliğinden ötürü Goodyear EfficientGrip Performance tercih etmeyi düşünüyorum.

malesef bende de benzer sıkıntı. 205-55-r17 yok. en olası ihtimal 215-50-r17 . onun da 450-500 'lerde adet fiyatı. kahrolsun böyle seçeneksizlik. yaz-kış ayrı kullanmaya devam
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.