bende 2004 model micra var. . şehir içinde çok pratik.karım kullanıyor arada ben bende kredi kullandım.micra 2008 de mkyajlandı donanım olarak çok fark yok.ama micra tam bayan arabası
quote:
Orjinalden alıntı: anycall
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Yarisi de ekledim listeye fiyatı makul. Ama arabada bağaj yok Genellikle Corsa ve Clio tavsiye etmişsiniz. Bütçe de önemli arkadaşlar. Micra tam bayan arabası. Clio ve Corsa da güzel arabalar. 5-6 milyar fark vermeye değer mi ? Bu kadar fark verilir mi ? Otomatik vites ve donanımlı bir araç için fiyatı makul geldi micra nın. Corsa full otomatik için o paraları verince insan 3-5 milyar daha çıkıp bir üst sınıfa geçeyim diyor. 25 milyar kredi kullanıcam. Dolayısı ile aylık ödeme 750 ytl civarında 48 ay. ancak bunu ödeyebilirim.
valla ben micranın her versiyonunu kullandım micra öbür araçlara göre daha cool herkes almaz , en arka mahalelerde bile öbür araçları görebilirsin. nissan micra tekna 1,2 motor yakıtı 90dan yukarı cıkmazsan cok iyi, ben iki sene önce 100kmyi 5 lirayla gidiyordum içi geniş bir araç önünü arkasını kesmişler o kadar bagajı küçük sorun dersen kuş gibi bir araç , 1,4leri var kartlı sistemli çok güzel bir araç , benim tavsiyem micra tekna , coupesini alma 4 kapılı gerçekten hoş yol tutuşu süper 15lik jant var metalik mavisi hoş duruyor yada kırmızı, aklın arkada kalmadan kullanabilirsin tek sorun ikinci el olabilir .
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. Birileri demiş ya cehalet erdemdir. Doğru söylemiş. Son bir aydır şu araba araştırma olayına girdim gireli, forum okumaktan gözlerim kan topladı. Haftada 2-3 test sürüşü yapıyorum. Micradan jettaya kadar 27 ile 47 bin arasında bir sürü arabaya baktım. Şimdi ise kafam allak bullak oldu. Hafta sonu eşimle gidip sona bıraktığımız bir kaç araca bir daha bakıp karar vericez artık. Karar veremezsek ben araba almaktan vazgeçicem zaten.
Şimdilik ya ucuz yollu donanımlı Micra alıp kapatıcam konuyu. Ya da bir üst sınıfa geçip Yeni Lancer yada Honda Civic sedanlardan birini alıcam. Biri aylık 800 taksitle diğeri 1200 taksitle geliyo. (48 ay)
İlgi alaka için tekrar teşekkürler.
hayırlı olsun
Ama neden bu kadar kızdınız anlamadım? bizim hiç sucumuz yok micra alın kapansın bu konu bu arada sizin kendi arabanız yokmu?
jazz
Opel CORSAAAAAAAAAAA
arkadaşlar merhaba,
1998 model bir 1.4 Clio almayı düşünüyorum. Km de ne kadar benzin yakıyor bilgisi olan varmı?
veya bunun yerine benzinli bir 1998 model hundai accent veya lpg li palio ? karşılaştırma yapabilecek arkadaş varmı, aklım Clio da..
bir fikir verebilirmisiniz? teşekkürler.
Arkadaşlar en sonunda karar verip Honda Civic 1.6 Elegance Otomatik almaya karar verdim. İki gün öncede sipariş verdim. Kısmetse cumaya teker dönecek. Kararımda DH çok faydalı oldu. Herkese teşekkürler.
teker kaça dönecek, bilgi verirsen sevinirim; ayrıca yakıt sarfiyatı ve performansla ilgli bilgileri de paylaşırsan memnun oluruz.
quote:
Arkadaşlar en sonunda karar verip Honda Civic 1.6 Elegance Otomatik almaya karar verdim. İki gün öncede sipariş verdim. Kısmetse cumaya teker dönecek. Kararımda DH çok faydalı oldu. Herkese teşekkürler.
bende topici bugun farkettim. ya biz megan dizel extremeyi 33 400 e aldık. maşallah küçük arabalara bizimkinden pahalı. ki zannetmiyorum hiçbirinde 6 airbag olsun. ki jetta , corolla , astranın giriş versiyonları ( küçüklerin donanımlı hali) 33000 civarında.
neyse civic alarak en en en iyisini yapmışın.
küçük ikinci el alsam kesinlikle Jazz yok sıfır alacaksam 207!
quote:
corsa sport esp sunroof cdti için 34500 verdim. 8 airbag esp sunroof var. ayrıca motoru 90 hp megane nie çok sattı ucuz olduğu için 6 airbagi görüp de aracı bişi sanmayın
quote:
Orjinalden alıntı: Akustik
bende topici bugun farkettim. ya biz megan dizel extremeyi 33 400 e aldık. maşallah küçük arabalara bizimkinden pahalı. ki zannetmiyorum hiçbirinde 6 airbag olsun. ki jetta , corolla , astranın giriş versiyonları ( küçüklerin donanımlı hali) 33000 civarında.
quote:
çok açık söyleyim tartışma ve polemik konusuda açmayayım ama megane duruken corsa ya dönüp bakmam bile. sonuçta kompakt sınıf bi araç , bayan arabası değil. tabi bu benim tercihim. renkler ve zevkler tartışılmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK
corsa sport esp sunroof cdti için 34500 verdim. 8 airbag esp sunroof var. ayrıca motoru 90 hp megane nie çok sattı ucuz olduğu için 6 airbagi görüp de aracı bişi sanmayın
quote:
Orjinalden alıntı: Akustik
quote:
emre güleç naber?
yakıt durumu için şu an birşey söyleyemem. çok erken. aracı 41500'e aldım bir kaç extra ile birlikte. Performans 1.6 otomatik bir araç için beklentimin üstünde
quote:
Orjinalden alıntı: aytaklar
teker kaça dönecek, bilgi verirsen sevinirim; ayrıca yakıt sarfiyatı ve performansla ilgli bilgileri de paylaşırsan memnun oluruz.
quote:
bir clio kullanıcısı olarak söylüyorum
kesinlikle Honda jazz. alacak kişi ben olsam direk onu alırdım.
207, corsa kullandım, jazza bindim. jazz diyorum
micranin otomatigi iyidir kotudur bilemem, 4 vitesli klasik (gercek) otomatiktir. turunun son ornegi degildir buyuk arabalarda 6-7 vitesli olanlari kullanilio (mercedes vs). otomatiklerde tork converteri vardir, frene basinca durur, stop etmez, yokusta geri kacmaz bu araclar. verimi dusurdugu icin kucuk arabalara takmiolar genelde.
cvtde vites yoktur (belli iki oran arasinda "sonsuz" vites olur) konkav metaller (disk veya koni biciminde) birbirlerine surtunerek guc iletimi saglarlar.. oran surtunme acisina gore degisir. disli sistemi ayarlamaz torklari. birbirinden cok farkli cinsleri vardir zincirli olanlar veya plastik veya metal kayisli olanlar (cmax ta sanirim bundan var) spor araclarda ben gormedim bunu ya cok pahali oluyor ya da dayanmiyo sistemler yuksek torka. (bunlarda 3-5 diye vites atiliyorsa da bu hikayedendir, beyin belli bi pozisyona getirir duzenegi, disli falan degismez) cok basittir duzenekler genelde, gecmiste yapilmamasi o zamanlar ise uygun malzemelerin olmamasindandir. emin degilim ama ek sistemler yoksa bunlar yokusta kayar saniyorum.
easytronik vb flan da zaten herkesin bildigi! uzre otomatilestirilmis manuel sistemdir. ayni tranmisyon ayni debriyaj bi de ustune beyin. bunlari otomatik diye satip sonra el freniyle kalkin derler. eskiden beri yaris araclarinda kullanilan faydali bi sistemdir.
yardim/bilgi isteyenlere bence su bence bu denmez.
bilgisiz fikir sahibi olunmaz. neden belirtmeden tavsiyede bulunulmaz. adam anket mi yapiyor da atliyosun....
gerekli terbiyeyi ihtiyaci olanlar icin veriyorum:
bence opel almayin, direksiyonu problemli.
bence jazz alin cvt vitesi cok kullanisli..
bu konuya çok şey yazmıştık, hortlamış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme