Şimdi Ara

Microlab Solo 6C kullananlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Solo 6C nin performansı nasıl ? bilgisi olan yazabilir mi... Ve 7C ile arasındaki farklar neler ?
    Çoğu okuduğum yazılarda tek uydulu olan 6C ses yönünden daha iyi ama 7C bass kalitesi olarak daha önde diyorlar.

Z623den sonra basstan soğudum. bu yüzden solo6c yada 7c alıcam ama bu seferde bi hata yapıp ölü yatırım yapmak istiyorum

bu 6c ve 7c arasından tercih yapsanız hangisini alırsınız, hangisini önerirsiniz ( Bass pekte önemli değil )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambiyotik -- 30 Nisan 2012; 18:11:56 >

• bişeyler diyecek yokmu yahu
  • Nette bu urunler hakkında bolca inceleme ve bilgi mevcut aslında.
    7C driver sayısından ve kabin hacminden dolayı daha bas agırlıklı cevap verecektir. 6C ise daha dogal daha dengeli bir cevap verecektir.
    Dinlediginiz muzik turune gore buna en iyi siz karar verirsiniz. Esit sartlarda detaylarına hakim oldugunuz muziklerinizle test edip size uygun olanı belirleyebilirsiniz.
    Kimine gore 7c iyidir, kimine gore 6c. Kimi dengeli flat abartısız ses severken kimiside govdeli süslü sesi sever.

z623 gibi 2+1 turu sistemlerde muzik performansı yeterli olmaz. Cunku frekans boslukları cok fazladır. Oyunlarda sinemalarda yeterli gibi gorunsede iş muzik dinlemeye gelince tecrubeli kulaklar ciddi rahatsız olur.
    Full range calısmayan bir speakerdan iyi bir muzik cevabı beklemek zaten hata. 6c ve 7c full range oldugundan muzikal kalitesi z623 e gore cok daha iyi olacaktır. Kalanı size ait.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Nette bu urunler hakkında bolca inceleme ve bilgi mevcut aslında.
    7C driver sayısından ve kabin hacminden dolayı daha bas agırlıklı cevap verecektir. 6C ise daha dogal daha dengeli bir cevap verecektir.
    Dinlediginiz muzik turune gore buna en iyi siz karar verirsiniz. Esit sartlarda detaylarına hakim oldugunuz muziklerinizle test edip size uygun olanı belirleyebilirsiniz.
    Kimine gore 7c iyidir, kimine gore 6c. Kimi dengeli flat abartısız ses severken kimiside govdeli süslü sesi sever.

z623 gibi 2+1 turu sistemlerde muzik performansı yeterli olmaz. Cunku frekans boslukları cok fazladır. Oyunlarda sinemalarda yeterli gibi gorunsede iş muzik dinlemeye gelince tecrubeli kulaklar ciddi rahatsız olur.
    Full range calısmayan bir speakerdan iyi bir muzik cevabı beklemek zaten hata. 6c ve 7c full range oldugundan muzikal kalitesi z623 e gore cok daha iyi olacaktır. Kalanı size ait.

Hocam ikisi arasındaki ikilemi bu yazdığınızdan sonra çözdüm... Doğal abartı olmayan dengeli bir ses istiyorum.. Mesela M-Audio bx8a vardı bir akranımızın stüdyosunda ama o tarz cihazlar çok pahalı olduğu için yanaşamıyorum.. Solo 6C gayet yeterli benim için...

Teşekkürler ilgin için hocam..

• Solo 7 kullanıyorum fakat solo 6 müzikal anlamda daha başarılı olması gerekiyor yapısı itibariyle.
    Dinleme imkanınız varsa ikisini de test edin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Solo 7 kullanıyorum fakat solo 6 müzikal anlamda daha başarılı olması gerekiyor yapısı itibariyle.
    Dinleme imkanınız varsa ikisini de test edin bence.

Hocam siz genel olarak nasıl değerlendirirsiniz kullandığınız sistemi... şöyle söyliyim size ben sakaryadaki vatan bilgisayara gidip solo 7c yi denedim ve şaşırdım çıkan ses kötü geldi bana sonra z623'ü dinledim. Aslında kafamdaki solo7c yi almaktı ama sonra z623 e yöneldim orda hevesime yenildim mağaza ev performansı ve kıytırık bi mp3 playerden çıkan sese kandım. Şuan pişman değilim iyiki aldım diyorum z623ü ama çok bass veriyor ve rahatsız olmaya başladım oyun ve filmlerde harika bir sesi var ona lafım yok. ama iş müziğe gelince gine güzel ama tam anlamı ile beni tatmin etmiyor...

Solo 6c hem cebime hemde gözüme hitap ediyor ama ben net düzgün hoş bir ses istiyorum gümbür gümbür değil. ama 7c daha iyiyse 100 lira daha fazla veririm...

• 7c yi nerde nasıl hangi sartlarda hangi kaynakla nasıl bir kayıt kalitesi ile test ettiniz. Bunlar cok onemli. Magazalarda gelisi guzel yerlestirilmis speakerlarla saglıklı dinleti yapmak imkansız gibi bir sey. Cok yanıltır. İyi bir speaker yerini begenmediyse duzgun yerlesim yapılmadıysa kotu bir speakerdan daha vasat ses verebilir.

z623 ise yapı itibarı ile full range olmadıgından eksiklerle doludur. Muzik 20 Hz 20 kHz arasında +- 3dB sınırlar icinde calısan speaker ister.
    2+1 gibi sistemlerde orta bas, orta ses ile yapıya gore ust frekanslar eksiktir. Agır uzayan bir bas ses ve eksiklerle dolu kopuk bir ust ses vardır.

Daha once dedigim gibi detaylarına hakim oldugunuz muzigi yanınızda goturun kimseyi dinlemeyin, kendinizi dinleyin. Tabi yerlesimi duzgun yapın. Akustik sartları esitleyin. Araları en az 2 metre acık olsun ve sizde aynı sekilde uzak olun tum sahneyi alacak sekilde konumlanın. Tiz uniteler kulak hizanızda olsun. Bu sekilde en saglıklı kararı verirsiniz. 7C daha iyi diye bir sey yok. 2 bas driver oldugu, kabin hacmi buyuk oldugu icin bas frekansları daha onde olacak sekilde ses veriyordur. 6c ise tek driverla oyle baskın bas uretemez belli. Yani klasik, jazz, blues, vokal agırlıklı muziklerde 6c daha uygun cevap verecektir. Ama pop, rock turevinde ise 6c muhtemelen yetersiz gelir. Bana uygun olan ses karakteri 6c de var. Norah jones, diana krall gibi isimleri 6c cok daha iyi icra edecektir. Sizde dinlediginiz muzik tarzına gore secim yapın ve mutlu olun. Temel bilgileri bilin ogrenin size ayıklamada secmede yardımcı olur ama baskalarına gore secim yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Mayıs 2012; 9:12:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ikarahal

Hocam yanılmamın sebebi zaten o ya.. Kalitesiz bir player'den dinledim sesini ve uydular çok üst kısımdaydı benden direk uzaklaştım reyonun önünden..

Dediğiniz gibi benim müzik zevkimede 6C uyuyor... Elton John, Toni Braxton, Louis Armstrong, Lionel Richie vs... Bir önceki mesajımdada dediğim gibi verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

Selamlar.
  • Arkadaşlar selam
    konuyu hortlatıyorum ama bu hoparlörden arıyorum. bir arkadaşımda mevcut tam istediğim sesi veriyor.
    satmak isteyen olursa yada nereden bulabileceğimi bilen haber etsin. volkaneyi@hotmail.com
  • Satan var mı 6C ? Ya da farklı Microlab sistem. İlgileniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boss Bilgisayar
    Microlab SOLO6C 2-way Wired 100 W Wood
    https://www.bossbilisim.com/microlab-solo6c-2-way-wired-100-w-wood-50594

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.