Şimdi Ara

Micron kötümser: SSD ve DRAM fiyatları artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Micron kötümser: SSD ve DRAM fiyatları artacak

Son yıllarda bir nebze de olsa esnemeye başlayan NAND ve DRAM fiyatları, özellikle küresel çip krizi ile birlikte yeniden artışa geçmişti. Küresel çip krizine paralel olarak fiyat artışları da durmayacak gibi.

Micron patronu kötümser konuştu

Micron patronu Sanjay Mehotra verdiği bir demeçte küresel çip krizi nispeten hafiflese bile 2023 yılına kadar stokların eski seviyesine gelemeyeceğini belirtti. Belirli bileşenlerde 2023 yılı içerisinde bir rahatlama bekleniyor. Bu da haliyle fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Ayrıca Bkz.Çin’de koronavirüs önlemleri üretimi aksatıyor

Micron önümüzdeki 10 yılda Ar-Ge ve üretim süreçlerine 150 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Zira otonom araç teknolojileri artık bir sunucu sistemi gibi bileşene ihtiyaç duyuyor. Diğer taraftan sunucu sistemlerinin de bileşen ihtiyacı katlanarak artıyor. Mevcut üretim kapasitesi ile talebi karşılamak pek mümkün olmayacak.

Micron patronu ayrıca ABD Başkanı Biden ile görüşmesine de değindi. ABD’nin yonga sektöründe hakim bir duruma yükselmek için Micron gibi sektör devleri ile ortaklık yapma çabalarının devam ettiği ve farklı teşvikler sayesinde bu çabalara sıcak bakıldığı da dile getiriliyor.

Kaynak:https://wccftech.com/micron-ceo-chip-shortages-2023-ssd-dram-prices-climb/

• Avrupalılar şu teknolojik yatırımlarıni artık ülkelerinde yapsalar çok iyi olur. En azından zam yapıyoruz derler bahane çıkarmazlar. Asyalılara yağmur yağsa şu bölgede sel oldu diye zam yapıyorlar yağmasa Tayvanda yağmur yağmıyor su kıtlığı yüzünden zam yapıyorlar, CEO nun odası yanıyor fiyatlara zam yapıyorlar. 5-10 dk lık elektrik kesintisi oluyor yine zam yapıyorlar. Bu nedir yaaa sürekli bir bahane ile zam yapmaya çalışıyorlar.
  • Artar, artabilir, artacak diye herkes biryerden körüklüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman fiyatlar düştü ki her fırsatta devamlı artıyor önceden altın al bir kenara koy derlerdi şimdi çip al bir kenara koy değerlenir diyeceğiz galiba.

• Avrupalılar şu teknolojik yatırımlarıni artık ülkelerinde yapsalar çok iyi olur. En azından zam yapıyoruz derler bahane çıkarmazlar. Asyalılara yağmur yağsa şu bölgede sel oldu diye zam yapıyorlar yağmasa Tayvanda yağmur yağmıyor su kıtlığı yüzünden zam yapıyorlar, CEO nun odası yanıyor fiyatlara zam yapıyorlar. 5-10 dk lık elektrik kesintisi oluyor yine zam yapıyorlar. Bu nedir yaaa sürekli bir bahane ile zam yapmaya çalışıyorlar.

• ağzımı bozduracaklar sel olur yükselir deprem olur yükselir afedersin gaz çıkarsam fiyatlar yükselecek zerre kadar bahanelerine inanmıyorum. Adam akıllı biz ortak hareket edip dünyaya kitliyoruz diye açıklama yapın helal olsun diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 15 Mart 2022; 20:29:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir mal veya hizmette kimseyi tekel haline getirmeyeceksin arkadaş. Kim farkederse bunlar bana muhtaç, başlıyor gazlamaya.

• 1 mayıs itibarı ile yeni gelecek gümrük zamlarını da eklerseniz ram bellekler çinden çok daha pahalıya gelecek, aklı olan ihtiyacı olmasa bile alsın yedekte bulundursun ne olacağı belli olmuyor... ha birde şu var amazon almanya dan alırsanız belki zaha ucuza gelir ama 1 mayıstan sonra onlarda zam yapar gibi geliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün SSD baktım vatan uçmuş beyim 120 GB satmıyor 240 GB 400 kusur 500 kusur 480 GB Allah Allah dedirtiyor internetten alınanların sağlıklarını düşük dersin okuma yazma oranlarımi düşük dersin Media marketten Pioneer 120 GB SSD aldim ponch 249 TL verdim internet ten baktım 299 isteyen var 350isteyen var yandık ağa yandik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.