Şimdi Ara

Uygun fiyatlı ultra hızlı 20 TB NVMe SSD’ler 2027’de gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uygun fiyatlı ultra hızlı 20 TB NVMe SSD’ler 2027’de gelecek
    SSD’lerin ve ürünlerde kullanılan belleklerin kapasitesi sürekli olarak artıyor. Günümüzdeki yüzlerce katmandan oluşan NAND belleklere sahip SSD modelleri yaygın olsa da kısa bir süre içerisinde 1.000 katmanlı bellek yongalarının gelmesi bekleniyor. Aktarılanlara göre 2027 yılına kadar 250 dolara 20 TB NVMe SSD’ler erişilebilir olacak.

SSD kapasitesi artarken fiyatlar ucuzlayacak

Bellek yongası devi Kioxia, 2027 yılına kadar bellek yongalarındaki katman sayısını 1.000 katmana ölçeklendirmeyi ve böylece 250 dolar gibi düşük bir fiyata satılabilecek 20 TB SSD'lerin önünü açmayı hedefliyor. Firmaya göre bir milimetre karelik yongadaki depolama miktarı sekiz yılda 10 kat arttı ve hızlı ivme devam edecek.

Bu kapasite artışı elbette birden fazla bellek hücresi katmanının dikey bir yapıda bir araya getirildiği istifleme sayesinde oluyor. 3D NAND belleklerdeki 3D takısı da aslında buradan geliyor. 3D NAND ile her bir bellek katmanı oldukça küçük yapıda, bu da yonga plakası verimini yüksek tutmaya ve üretim maliyetlerini düşük tutmaya yardımcı oluyor. Bu sayede günümüzde 2 TB'lık hızlı bir SSD, çoğu pazarda 150 dolardan daha ucuza satın alınabiliyor.

Kioxia halihazırda 3D NAND belleklerde 162 katmana sahip ve yakında 218 katmanlı modelleri piyasaya sürecek. Kioxia ile birlikte Samsung ve Micron da katman sayılarını artıyor. Samsung, 9. Nesil V-NAND ile 290 katmana ulaşmıştı. Firma gelecek yıl 430 katmanlı (10. Nesil V-NAND) istiflemeye dayanan bir NAND belleğinin üretimini gerçekleştirecek. 1.000 katman için firmanın hedefi 2030.

Ayrıca Bkz.Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var

Flash belleklerde 400 katmana ulaşmak bile sektör için büyük bir mihenk taşı olacak. Öte yandan Kioxia, milimetre kare başına 100 Gb bit yoğunluğunu hedefleyerek çok agresif planlar üzerinde çalışıyor. Şimdilerde yoğunluk 20 ila 30 civarındayız. Bundan on yıl kadar önce ise milimetrekare başına 1Gb'den daha az bir yoğunluğa sahiptik. Atılması gereken çok adım olsa da önümüzdeki birkaç yıl içinde yüksek hızlı 20 TB kapasiteli SSD’lerin 250 dolar bandına kadar inecek olması oldukça heyecan verici.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/99126/ssds-with-1000-layer-memory-chips-expected-in-2027-ultra-fast-20tb-nvme-drives-for-250/index.html

• Önce 4tb olanları düşürün, onlar bile ulaşılmaz fiyatlarda. 3 seneye nasıl 20tb uygun fiyatlı olcak ?

• Full dümen içeriyor

• M2 ssd 2tb olanları bile aşırı pahalı değil mi? Neredeyse 2.5 yıldan az sürede ucuzlamaz kaldı ki 20tb dediğinizin ucuzlaması nerden baksan 2040'ı bulur herhalde haha ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bykrm kullanıcısına yanıt

Göreceli uygundur muhtenelen....Gidişata bakılırsa hdd ler için de alsrm zilleri çalıyor bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

... depolama miktarı 8 yılda 10 kat arttı

Tamam da bunu tüketiciye yansıtmak yerine büyük oranda kâra çevirmeye baktınız. Arka planda ne kirli anlaşmalar dönüyor kim bilir.

• başlık ; 2027 yılına kadar SSD’lerin 1.000 katmanlı
    yazının içinde; 1.000 katman için firmanın hedefi 2030.

haberde hangisi doğru?? haberi okurken insan yoruluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt
    Geçen sene sonu yurtdışı epey ucuzdu aslında. Ama NAND üreten firmalar zarar ettiği için çip fiyatları arttı. O yüzden gene pahalılaştı.

• 5 yıldan önce düşmeyecektir. ama şu anda 2 TB bile benim işimi görüyor.Beklerim zamanım çok 😀

• Bana da hiç inandırıcı gelmedi. Ssd lerin bunca senedir 2-4 tb larda takılıp kalması zaten rezalet, fiyatlarının düşmemesi ayrı rezalet. Sözde diğer yandan 4K 8K texture du, rtx di bilmemneydi diye kasılır iken. Yeri geliyor bir oyun modlarla texture lar ile yarım terabayt tutuyor. Ama stoklayacak alan yok.

• Ssd leri yurt dışından alın daha ucuz. Türkiye kazık cumhuriyetinde 100 lira olan herhangi bir şey 300 lira oluveriyor.

• 250 dolara 20 TB biraz zor gibi geldi bana ama tabi bilmem.

• O sırada Apple base model Macbook'ları 8 GB memory ve 256 GB SSD ile sunmaya devam eder. Uygun fiyatlı ultra hızlı 20 TB NVMe SSD’ler 2027’de gelecek 

• scientia kullanıcısına yanıt
    Doğru

• Ürünü yurtdışından getirmek istiyorsanız ben yardımcı olurum. Aşağıdaki websitesine ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

www.turkey-marketplace.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 TB 2,5" SATA SSD'im var. Hâlâ 16 TB 2,5" SATA SSD veya M.2 NVMe hayali kuruyorum.

Elbettki 2,5" SATA SSD işi yalan, Kioxia SATA SSD işini kapattığından beri.

Eh, 2027'ye dek de SATA'yı öldürürler. Sıkıysa 20 TB üzeri NVMe yapmasınlar o tarihe.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.