Cep telefonumdaki 128GB MicroSd kartı başka bir telefona taktım, eject yapmadan çıkardım şimdi read only diyor. Kendi telefonumda da başka telefonlarda da formatlayamıyorum :(
Chkdsk ile fix etmeyi, Diskpart ile redonly atribi değiştirmeyi, registry de storagedevicepolicies write only key oluşturup düzenlemeyi denedim.. Nafile, formatlanmıyor, silinmiyor readonly kaldı :(
Önerisi olan?
Hiren's Boot CD ile açıp Gparted ile de denedim. Nafile.
Üzerinde fiziksel koruma butonu var mı? USB'den bağlayıp üzerinde sağ tıklayarak özelliklerden read-only seçeneğini kaldırdınız mı? antivirüs programıyla taramayı denedinz mi?
bir yerde şöyle bir yorum okudum:
Mikro SD kartlar belirli sayıda program silme çevriminden sonra salt okunur hale gelen Flash NAND bellek üzerinde çalışırlar. Çoğu bellek kartı, yalnızca 3-10000 döngüden oluşur ve daha sonra hücrelerdeki bilgileri artık silmek mümkün olmadığından, salt okunur hale gelirler.
Kısacası, düzeltemezsiniz.
snomask
kullanıcısına yanıt
Microsd olduğundan yok, ama adaptörle de birkaç ke switchi açıp kapatıp denedim. Değişen birşey yok. Winowsda olası herşeyi denedim. Şimdi Linux'da deniyorum ama sanırım sonuç alamayacağım :( Yazzma sınırına gelme şansım yok içine müzik atmıştım 2 yıldır neredeyse aynı arşiv var yazma çok az yapıldı hep okuma...
GPArted'in son ISO sürümünü indirip denedim, yine read only diyor :( İşlem yapamıyorum :( Başka denememi önefebileceğiniz program? Yöntem?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme