Merhaba Arkadaşlar; MICROSOFT 69C-00017 WIRELESS OPTICAL 5000 marka klavye+mause takımı aldım. (kablosuz rahatlığa geçebilmek için ) eve gittim CD den yükledim USB bağlantılarını yaptım çalıştı. Ancak PC nin fişini çekip tekrar açtığımda klavye ve mause pc görmüyor. Windows açıldıktan sonra Usb bağlantısını çıkartıp tekrar taktığımda klavye ve mause u okuyor. Müşteri hizmetlerini aradım anlattım. Çok iyi niyetli bir bayan çıktı driverları kaldırdı tekrar yükledi..... çakışma varmı diye kontol etti.... mail adresime yeni bir driver link gönderdi.... elinden gelen herşeyi yaptı olmadı. En son baktım olacak gibi değil (telefon faturası yazıyor) teşekkür ettim. Sonrada mail adresime microsoftun müşteri hizmetlerinden memnun olup olmadığıma dair mail geldi arkadaşın emeğine saygımızdan memnun kaldığımı belirttip.
neyse mevzuya geri dönelim benim klavye ve mause usb ile bağlantılı olduğu için BİOS ayarlarına girip oradan usb girişini işletim sisteminden önce aktif hale gelmesi için bir ayar yapılıyormuş. Yani işletim sistemi açılmadan usb girişlerini PC okuyor. bana mantıklı geldi çünkü ancak işletim sistemi çalıştıktan sonra usb kablosunu çıkartıp taktığımda klavye+mause devreye giriyor. bunu nasıl yapabileceğimi bilen var mı ?