Şimdi Ara

Microsoft BUILD: Windows RT 8.1 ön inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • win 8.1 masaüstü ve leptoplar için de çıktı mı? biri bilgilendirirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: digimoney

Windows 8´e gecmek icin hicbir dedenim yok neden bu kadar israrcilar anlamiyorum. Windows 7 son damlasina kadar kullanacagim. Umarim kisitlamala falan getirmezler yavas yavas. Baslat Menüsü Yerine yine Metro Ara yüzü geliyor.

ya nasılsa eninde sonunda bu sisteme geçeceksiniz ve bir süre sonra vazgeçemiyeceksiniz..sonra win9 çıkacak ve siz yine boş boş yok o öyle bu böyle alışamadık zor ne gerek vardı gibi yorumlar yazacaksınız ve yine o sisteme geçeceksiniz. bu döngü böyle devam edecek ..

her yeni çıkan sisteme geçmek zor olabilir ama zor olan kısmı onun kötü olduğüundan değil; aksine bir öncekinden her zaman daha iyidir ama yeni ve alışılması zor olduğundan insanalr alışana kadar onu eleştirir ve kötüler.sizin yaptığınız da bu.ço boş konuşuyorsunuz. bunu kabullenin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

win 8.1 masaüstü ve leptoplar için de çıktı mı? biri bilgilendirirse sevinirim.

Evet fakat beta olarak

Linkhttp://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/preview

Biraz sorunlu bir beta denemek istiyorsan iso olarak indir. Sanal makineye yada ikincil işletim sistemi olarak kurman daha sağlıklı.

• Bence Windows 8 sorunları düzeltirse kullanıcıları artabilir.8 güzel bence alışması ve keşfetmesi 7 kadar sistematik ve kolay değil.Ama yeniliklere açık olmak lazım
  • w7 zaten çok iyi w8 le beraber gelen ahım şahım birşey de yok.neden macera arayalım ki.w9 çıktımı direk ona geçeriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows aslında bir devrim başlattı ama kör gözler bunu görmüyor.

• Ben Lise 3'e giden birisi olarak kendimden büyük ve teknoloji konusunda benden çok daha tecrübe kazanmış insanların nasıl bu kadar geri kafalı olduklarını anlayamıyorum.

Başlat menüsü yok saçmalığından kurtulun, ekranın sol altına gidince başlat menüsü geliyor işte daha ne istiyorsun. Gözüne sokmamışlar da mouse oraya gidince görünür yapmışlar. Aşırı stabil bir metro arayüzü yapmışlar. Windows Explorer hafızanı yemeden Twitter-Facebook-Chrome vs vs uygulamaları metrodan çalıştırabiliyorsun, ya da masaüstüne girip çalıştırabilirsin. Aramaya yeri yok diyenler de F3 tuşu ile Windows 7 de Başlat-Ara yerine gelene kadarki 3 snlik sürenin 10'da 1'i bir hızda arama açılıyor. Sol alta gidip yukarı çıkardığında imleçi Masaüstü dışında açık olan uygulamaları gösteriyor hızlı geçiş yapabiliyorsun. Sağ alttaki masaüstünü göster görünmez yapmışlar ona da laf eden var yok oldu diye. Gayet hoş olmuş sadece üstüne gelince göz kalabalıklığı yapıyor. Vista'da geçilen anlamsız 3D arayüzü veya Aero'dan vazgeçilip çok şık Metro yani 2D görünümlü arayüze geçilmiş. Masaüstü herhangi bir program gibi olmuş ama bu gayet şahane bir yenilik. Yani söyleyecek kelime bulamıyorum nedir bu geri kafalılığınız. Bilgisayarı açış kapanış süresi saniyeleri buluyor artık. MSI GE60 de bilgisayarı kapat dedikten sonra gözümü tekrar ekrana çevirene kadar kapanmış oluyor. Açılışda bios'da hiçbir sıkıntım yok. Empire Earth II dışında hiçbir uygulama sorun vermiyor. Empire Earth II'de de explorer.exe kapatıp oyuna girip çıktığınızda tekrar çalıştırabilirsiniz. Dosya transferdeki görünüm de en çok gözüme çarpan güzellik. Daha devam etmek isterdim ama bunu bile uzun deyip okumayacak W7-XP diye tutturmuş abilerim var
    NOT: Devrik cümleler kurmuşum affedin.
    NOT2: Evimdeki masaüstüm Core 2 Duo 6420
    Minibook olarak Asus 11.2 inch'lik Atom
    Kuzenimde de GE60 var.
    Üçünde de stabillik aynı. Ama haliyle Minibook'un açılış kapanış biraz daha yavaş ve Metroya geçerken kasma yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitmaker -- 1 Temmuz 2013; 15:45:28 >

• bende samsung ativ 500t kullanıyorum win 8 8.1 nasıl yükseltirim acaba arkadaşlar?
  • biz hala windows xp

• bence metro olayı rezalet hiç gerek yoktu.bide 8.1de o başlat butonu koyarak salak yerine koyuyor kullanıcıları.
    eski sistemlerle şuan windows 8 zor ama 8.1 yinede düşüneceğim o kadar olumsuzluklarına rağmen.
  • Windows 8 2. vista vakası, Windows 7 gibi bir işletim sistemi varken neden bunu kullanırlar anlamam. Xp ve Windows 7 en iyisi bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkaknc

windows aslında bir devrim başlattı ama kör gözler bunu görmüyor.

O devrim Ubuntu ile başladı. İlk arayüzü değiştiren sistem Ubuntu idi. Windows her zaman ki gibi 5 yıl geriden gelip adını değiştirip üstüne konmayı bildi.

• teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dede Korkut

bence metro olayı rezalet hiç gerek yoktu.bide 8.1de o başlat butonu koyarak salak yerine koyuyor kullanıcıları.
    eski sistemlerle şuan windows 8 zor ama 8.1 yinede düşüneceğim o kadar olumsuzluklarına rağmen.

Metro arayüzü zaten normal bilgisayar kullanıcıları için değil. Yani esas amacı o değil. Nasıl ki eskiden beri alıştığımız start menü mantığı bizde zamanla yer edindiyse gelecekte de metro arayüzüne adapte olacağız ve ondan sonra gelecek olan yenilik bize saçma ve gereksiz görünecek.
  • tamamen kendi sahsi fikrimdir ki cok yuksek ihtimal, uzun bir muddet win7 kullanacagim. 8 hakkinda ne mi biliyorum hicbirsey fakat 7 den o kadar cok memnunumki 8 in daha iyi olup olmamasi hic umurumda degil.win7 ile her turlu isimi hallediyorum fakat halledemeyenler 8 ile halledeceklermi ki bu kadar savunuyorlar anlamiyorum.son 10 yilda google in 10 da biri kadar atilim yapamayan bir sirket 8 den iyi para kazanacagini dusunuyorsa yaniliyor bence..
    microsoft,guncellemeler ile 7 nin arkasinda durdugu muddetce 8 i iyi pazarlayamayacaktir.

Ayrica cogu kimse yuzde 10 fazla performans icin acemilik yasayacagi bir sisteme gecmekte acele etmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkcolak -- 2 Temmuz 2013; 2:00:07 >
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir :D

yaklaşık 1 senedir windows 8 kullanıyorum ve windows 7 li bir bilgisayar görünce asıl performansını fark ediyorum, açılış kapanış hızları programlar arasında geçiş hızları vs. ayrıca başlat yok diyorsunuzda, buna niye bu kadar taktınız anlam veremiyorum, metroya gir direk klavyeden arıyacağın programın adını yazmaya başla ve programı karşında, bu kadar basit :D ayrıca metrodaki herşeyi kullanmak zorunda değilsiniz, ben mail programını kullanıyorum metronun ve bence çok başarılı çünkü birden çok hesabı bağlayıp tek tık ile ulaşabiliyorsun, metroyu kullanmak istemiyorsanızda tek tık ile masaüstüne geçip masaüstünüde kullanabilirsiniz, hani görende masaüstünü komple kaldırdılar falan sanacak :D

• Başka bir konudan Windows 8 ile ilgili düşüncelerimi aynen kopyalıyorum;

'Şahsen ben Windows 8'e ilk geçtiğimde beğenmiştim. Kullandım da bir süre. Metro arayüzü de benim için problem olmadı, yenilikleri sevdiğimden dolayı yadırgamadım ve çabuk alıştım. 7'ye dönmemin sebebi tamamiyle 'PC kullanma duygusu'nu alamamdan oldu. Kullanıyordum ama kullandığım şey bir bilgisayarmış gibi hissetmiyordum. Sanki tablet kullanıyordum. Her şey onlara göre dizayn edilmişti. PC'nin verdiği uyarılar bile tabletvari dokunmatik cihaz uyarılarıydı.

Özellikle sistemde bir şeyi aramak işkenceydi benim için şahsen. 7'de başlat menüsünde arama yeri hem daha pratik hem de çalıştır görevi görüyor. Microsoft'un her ayrı cihaza aynı işletim sistemini dayatması bir hata bence. Apple gibi bilgisayarlara ayrı, telefon ve tablet gibi cihazlara ayrı sistem çıkarması gerekir bana kalırsa.'

• Arkadaşlar sakın geçmeyin. Allah korusun win 7'ye geri falan dönersiniz de o yavaşlık yüzünden kriz geçirirsiniz. Win 8 = hız

• arkadaşlar sakın indirmeyin öncelikle bilgisayarınız çok fazla yavaşlıyor ondan sora marketten indirdiğimiz hiç bir uygulama açılmıyor dediğm gibi aşırı yavaşları açılışıda çok yavaş berbat

• Gerçekten her yeni önizleme sürümünü indiren birisi olarak bunu indirdiğime pişman oldum. Oyunlar açılmıyor, açılanların yamaları çalışmıyor, kasıyor bilgisayar en önemlisi. Win 8 kullanmamın tek sebebi hızlı olması o gitmiş.
    Kararlı sürümü beklemek lazım. Şimdi baştan win 8 yüklicem.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.