|
Microsoft, Excel formüllerini kolaylaştırıyor: Muhasebeciler buna bayılacak
-
-
Kamuda memurum hani memurlar işe yaramaz derler ya :) İşim için oluşturduğum bir formülü yazıyorum (vba scriptleri hariç) bunu çözmesi için muhtemelen işe yaramayacak ama basit formülleri için güzel.
=EĞER($BV$36="2015";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza15);EĞER($BV$36="2016";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza16);EĞER($BV$36="2017";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza17);EĞER($BV$36="2018";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza18);EĞER($BV$36="2019";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza19);EĞER($BV$36="2020";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza20);EĞER($BV$36="2021";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza21);EĞER($BV$36="2022";ARA(G$34;kanunmaddesi2;ceza22)))))))))
-
hocam merakımdan soruyorum
bu formül ne işe yarıyor !?
-
lisede bunun eğitimini aldım.. inanılmaz kafa karıştırıcı bu formüller.. en ufak noktasında bir şeyi eksik yaptığında formül yanlış çalışıyor.. eğer-ve-değil-ya da gibi bir sürü formül çok karmaşık.. bağ_değ_say gibi başka formüllerde cabası..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yıllara göre ve kanun maddelerine göre aykırılıklara para cezası miktarları değişiyor. 27 tane aykırılık var ve hepsinin ceza miktarı farklı, ve yıllara göre de değişiyor ceza tutarları. Ve birden fazla aykırılık varsa parasal tutarı en yüksek olanı seçiyor "=BÜYÜK(BL38:BO38;1)" formülü ile.
-
En son sürümde x lookup çıktı yani çapraz ara. Bizim bilgisayarlarda anlaşma gereği hala eski office olduğu için, çapraz ara kullanamıyoruz. Onun yerine =İNDİS(xxx);KAÇINCI(xxx:0) gibi formüller ile önce sıralamada kaçıncı değer olduğunu sonra da o sıraya git ve şu değeri al gibi komutlar veriliyor.
-
işini bu tür formüller ile görüyor olman güzel, vba ya geçiş yapman dileğiyle
-
Vba'da var tabi ki, aslında bu bir program. Bakanlığın yapmadığı nasıl yaparsanız yapın dediği bir iş için ben program oluşturdum. Toplam 1138 satır kod var.
-
Basit bir HLOOKUP sorgusu ile VBA'ya da gerek kalmadan bu karmaşadan kurtulabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Google e-tablolar varken Excel kimin umurunda! ??
-
index, vlookup, sumproduct, sumifs gibi formülleri bilmiyorsanız excelde pro değilsinizdir.
-
peki ya hlookup ? Hiç birine gerek kalmadı artık xlookup var. indis'e de gerek yok xlookup sayesinde.
-
H'ye gerek yok artık xlookup var.
-
Güzel bilgiler için teşekkür ediyorum. Ben öğrenmek için excelyardim.com.tr adlı sitedeki hazır formül, fonksiyonları kullanıyorum. Öğrenmeme bayağı yardımcı oldu aynı zamanda hazır şablonlar var aralarından kullandıklarım mevcut
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X