< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Microsoft, GTA'nın ana şirketi Take-Two Interactive'i satın almayı planlıyor (6. sayfa)
-
-
Bunun olmasini isteyenler var yahu, gercekten de.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Belli ki yaşın küçük, Onlive darbesini yedikten sonra gidip bir de Streaming'in geçmişine bakmışsın Wikipedia dan Streaming geçmişini herkes gidip internetten bakabilir ama streaming oyun oynamanın başlangıcını ve en popülerini Onlive sistemi etti ve onu da sony satın aldı. 2000 yılında kimse streaming ile oyun oynamıyordu be genç kardeşim
Ayrıca gene uydurma cevap almışsın kendine, Kimse PS NOW'un lider olduğunu söylemedi, PS NOW'ın hem streaming hem indirerek oyun oynama platformu olduğunu söyledim ama sen kendi kendine triplere girmiş ve PS NOW lider diye bir cümle görmüşsün hayal dünyandan Streaming teknolojisinde ilk en popüler ve lider olan Onlive'dı. Parantez içinde yazan açıklamadır, cümlenin kendisi değil. Neyse öğrenirsin onu okulda
Ayrıca Microsoft'un SONY ile anlaşıp Streaming teknolojisi için yardım aldığı konuya değinmemişsin bile en komik olduğun yer de burası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 9 Eylül 2021; 0:53:59 >
-
Zavallı sony de oyunculardan yeni nesil oyun güncellemesi için 10 dolar dileniyor. Bizde 45 tl ye dünyayı oynuyoruz.Bu da olursa Sony oyun işini bırakıp pişmaniye işine başlar. İzmit otogarında 3 kutusu 70 dolara pişmaniye satar.
-
30 milyar verir microsoft
mixer platformunda istediğini elde edemedi, take two ya yanlıyor şu an :D
helal olsun ama oyunculara saygısı büyük
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kartal Göz
Alırlarsa artık PS cephesine karşı time-exclusive olan GTA 6'lar RDR 3'ler filan görürüz. Komple exc yapmazlar zira PS pazarı da büyük ve yabana atılacak gibi değil ve Microsoft çok fazla exc kafasında bir firma değil, yani bu konuda agresif değil. Adamlar parasına bakar.TES6 exc olacak dedikoduları şimdiden çıktı bundan sonra hiç bir Bethesda oyunu ps tarafına çıkmayacak eğer satın alırsa micro bir daha hiç bir GTA yada rdr oyunu ps tarafına çıkmaz
quote:
Orijinalden alıntı: canguler917
neden böyle bir şey yapsın ki ? rockstar oyunları tüm platformlarda deli gibi satıyor, her platformdan kar almak varken neden kendisini kısıtlasın ? sırf sahibi kendisi diye böyle hamleler yapmak öyle kolay değil, bunlar koskoca şirketler.İnsanları kendi ekosistemine çekmek için çok basit olay kavrayın lütfen
quote:
Orijinalden alıntı: RevrainsTES6 exc olacak dedikoduları şimdiden çıktı bundan sonra hiç bir Bethesda oyunu ps tarafına çıkmayacak eğer satın alırsa micro bir daha hiç bir GTA yada rdr oyunu ps tarafına çıkmaz
Alıntıları GösterHiç sanmam. Adı üstünde dedikodu. Para tatlıdır ve şirketler parayı sever. Niye daha fazla satarak daha fazla ciro elde edecekken daha az satsınlar ki. Time olur muhtemelen. TES6'yı bilmem de GTA, RDR gibi oyunların exc olacağına hiç ihtimal vermiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sakkadanakXbox One sunumunda tanıtılan hiçbir şey hayata geçmedi ama Sony bunun ekmeğini yedi. Size yeni nesil güncellemesini 10 dolar yapan, indirim sekmesini kaldıran, Ps3'ü 600 dolar yapan, daha güçsüz diskli Ps5'i Series X'le aynı fiyata satan Sony gibi davranması gerekiyor anca ondan anlarsınız size Game Pass falan fazla gelir. Brn sana sağılmalık inek yazmayacağım bu arada senin o seviyene inmeyeceğim herkes kendi seviyesine göre davranır.
https://www.donanimhaber.com/playstation-oyunlarinin-yukseltmesi-ucretli-olacak--138573
abc newsPlayStation 3: $600 for a Video Game Machine?https://abcnews.go.com/Technology/story?id=2592786&page=1
Alıntıları GösterŞu kağıt üzerinde "daha güçlü" söylemine, teknoloji bilgisi olan hiç kimsenin değer vermeyeceğini bilmiyorsun değil mi? Biliyorsun diye değil bilmiyorsun diye bitirdim çünkü bilmiyorsun. Yılın oyunu olmayan XBOX ve exclusivelerle her sene konuşulan bir PS var ortada. Hele bir kafa kafaya gelsinler, o zaman konuşuruz.
Game Pass olayına gelince; "Ne kadar yersen ye, 20 lira" tarzı pizzacı işinden hallice şu anda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KroneLaftan anlamazlar anlatmana gerek yok dostum. Dik kafalı japonların önümüzdeki nesilden itibaren esamesi okunmayacaktır. Pcde telefonda nasıl batırdılarsa burada da batıracaklar. Sadece fan kitlesi biraz daha zaman tanıyor bunlara.
Sektör artık abonelik bazlı online servislere evrilmeye başladı. Bu trendi yakalayan da Microsoft oldu. Game Pass'in şuan totalde 35-40 milyondan fazla kullanıcısı var. 1 hafta oynayıp bitireceğim oyuna neden 700 lira vereyim ki değil mi ? Ya da niye satmakla uğraşıp amelelik yapayım ? Adam xCloud + Game Pass'i dayayacak millete, ister istemez peynir ekmek gibi satacak. Ne donanıma para vereceksin ne oyuna :) Aç televizyondaki telefondaki appi oyna geç artık. Hızlı tüketim.
Alıntıları GösterPeki Sony Game Pass gibi bir servis yapsa ki ona yakın PS NOW var, Exclusive oyun üstünlüğü ile MS yarışabilir mi?
Benim garibime giden, MS şunu yapsa bunu yapsa derken, Sony oturuyor demenin akılla açıklanabilir kısmı. Two player dövüş oyunu açıp, 2. playerı kimse oynamamasına rağmen, nasıl dövdüm demeye benziyor. PS 15 yıldır sektörde açık ara lider. Hem de çok açık ara lider. Önce bir yaklaşsınlar, sonra konuşuruz.
-
Hadi inşallah bir an önce alım gerçekleşsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _Anarsist_
Bu mesaj silindi.kardesim adamlarin kafalari guzel. ekran karti piyasasini pc kullanicilari ayakta tutuyorlar. buna ragmen gelmisler pc tarafi ile rekabet etme icindeler. daha XBOX series X`in %30 gerisinde olan consolu Pc ile kiyaslamaya calisiyorlar. RTX 3060ti bile son cikan konsollarindan %40 daha hizli ama gel gelelim adamlar `derhaflopz ne gardashim` `cihar exclusive cihar` diyen dayilar gibi kendilerince uyduruyorlar
MacOS da oyun mu gelistirdiginiz yazmis biri
MacOSlarda su anda kullanilan en baba ekran karti 5700xt... atarken mantikli da sallamiyorlar...
o psnow 3.2 milyon ise en az 1,5 milyonu sahte fake hesapla 14 gun takilan kesim.
adamlar ssd dediler ssdleri, xbox`in pci3 kart uzerine entegre ama pcie4 chip uzerinde calisan ssdlerinden bile geride. yeni oyun var mi?
upgradelere bile para isteniyor. iste bu yuzden ps4 ile birlikte sony ile olan bagim koptu. sacmaladi sirket.
pc bin kat daha iyi. hem modlar var hem gamepass var. su alttaki resmin guzelligine bakar misin?
bir oyuncu daha ne isteyebilir? Bu resimde stalker2 eksik. o da pc ve xbox ozel olacak. lakin sony tayfa hala stalker 2`nin ps tarafina da cikacagini idda ediyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TechVETPeki Sony Game Pass gibi bir servis yapsa ki ona yakın PS NOW var, Exclusive oyun üstünlüğü ile MS yarışabilir mi?
Benim garibime giden, MS şunu yapsa bunu yapsa derken, Sony oturuyor demenin akılla açıklanabilir kısmı. Two player dövüş oyunu açıp, 2. playerı kimse oynamamasına rağmen, nasıl dövdüm demeye benziyor. PS 15 yıldır sektörde açık ara lider. Hem de çok açık ara lider. Önce bir yaklaşsınlar, sonra konuşuruz.
Alıntıları Gösterps now 3 milyon. bunun 1,5 milyonu 2 haftalik hesap acan kitle. gamepass ile yarisamaz. o kadar ovulen exc`lere ve iDDA edilen 120 milyon satisa ragmen topu topu 1,5 milyon psnow kullanicisi olmasi.
bu tamami ile algi oyunu. bunu gun gectikce daha iyi anliyoruz. metacritic , ign gibi sony`nin el altindan para akittigi firmalarin algilarida artik zamanla yikilacaktir. ben phil yerinde olsam o dergilere ambargo koyardim.
Durumun ozeti bu. gercek medya yerine sony-bot medyalar olunca boyle oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TechVETŞu kağıt üzerinde "daha güçlü" söylemine, teknoloji bilgisi olan hiç kimsenin değer vermeyeceğini bilmiyorsun değil mi? Biliyorsun diye değil bilmiyorsun diye bitirdim çünkü bilmiyorsun. Yılın oyunu olmayan XBOX ve exclusivelerle her sene konuşulan bir PS var ortada. Hele bir kafa kafaya gelsinler, o zaman konuşuruz.
Game Pass olayına gelince; "Ne kadar yersen ye, 20 lira" tarzı pizzacı işinden hallice şu anda.
Alıntıları GösterArkadaş bilgisayar bilimine niye ters konuşuyorsunuz? Bilmiyorsan sus be arkadaş yeni moda oldu herhalde bilip bilmeden konuşmak. Series X tam Rdna 2 destekleyip 52 compute unite sahip yani 3328 sjader birimi Ps5'de bu sayı 36 yani 2304 shader birimi demek. Aradaki fark tek bu değil Series X'in 10 GB bellek kısmı 560 gb/s veri işliyor. Aradaki fark baya fazla bu da direkt olarak oyun çözünürlüğüne falan yansıyor bir çok oyun Ps5'den daha iyi çözünürlükte çalışıyor.
Bunları geçtik Ps5'de değişken saat hızı mevzusu var. Bu da direkt olarak teraflops hesabını etkiler. Bak aşağıda bir site var oraya gir teraflops hesabı var dur ben de atayım buraya;
TFLOPS = (TMUs x ROPS x Cc) ÷ 1000
Değişken saatin teraflops hesabını nasıl etkilediğine bak. Değişeken saat atıyorum 2 GHz olduğu zaman Ps5'in teraflops değeri 9.2'ye düşüyor. 2.1 olduğu zaman ise 9.6 olur. Tam olarak bu konuda elimizde bir veri yok sadece değişken frekans diye bir tabir var. Bütün bunların ışığında halen daha kağıt mapıt üstünde diyorsan o senin bilgisizliğindir git kendini bu konuda bilgilendir bu yaştan sonra sana akıl verecek değiliz. Tabi şunu da ekleyeyim teraflops hesabı iki gpu aynı mimarideyse karşılaştırılır ve aynı mimaride daha fazla teraflops olan gpu her zaman daha güçlüdür ve oyunları daha iyi kalitede oynatır.
https://www.azcalculator.com/calc/teraflops.php
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkadanak -- 9 Eylül 2021; 9:21:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Süper mantıklı hamle olur. Alsın. 18-20 milyar dolar Microsoft için çok zorlayıcı bir para değil.
Belki alırsa Take Two'nun oyuna türkçe yama yapana bile dava açma huyu biraz azalır.
Ben 18 milyar doları bulsam gidip alırım. Asla para kaybetmessin. Gta 5 zaten hayvan gibi para kazandırıyo birde gta 6 çıkardımmı paranı 3 e 4 e katlarsın zaten. Sony e de vermessin gta 6 yı sony biter zaten. Herkes xbox a döner.
-
Bu haberin kaynağını doğrumu veya yanlış mı bilemem ama bu hamle bir microsoft servisi olan gamepasse yarar. Birde şu var microsoftun parasının olması her firmayı alacak manasına gelmiyor. Microsoft discorduda satın almaya kalktı ama başarısız oldular. Microsoftun satın alıp geliştirdiği servisler, depolama gibi servisleri mevcut hepsi de başarılı sayılırlar. Bunlardan biri github servisi. Microsoft bu firmayı sonradan satın aldı ve açık kaynak projelere girmiş oldu. Şuan github en çok kullanılan servislerden biri. Sony unix sistemler, apple bilgisayar kullandığını söylemiş bir kişi. Stüdyoyu görmedim kendi konsollarının işletim sistemi belki mümkün olabilir ama oyun geliştirmek apple ile zor. Çoğu oyun motoru windows ile mükemmel çalışıyor. Kendi oyun motorları vardır illaki bu firmaların ama bu motorlar bile unrealden ayrılma oluyor genelde. Opengl kullandığını düşünmüyorum bu firmaların. Bu firmaların çoğu ya amd, ile çalışır yada nvdia ile oyunda performan düşüklüğü istemeyeceklerinden güvenilir kütüphaneleri yüklerler. Çoğunlukla grafik kütüphanesi olan diretx kullanıyorlar. Çoğu oyun motoru da diretx ile çalışır.
-
Sony ve Nintendo satış rekoru kırıyor. Xbox'ın şu ana başarabildiği hiçbir şey yoktur. Xbox one zamanındaki gibi pembe hayaller kuruyorsunuz. 1 tane Next gen denilecek oyun yapmadı xbox. İcraat olmadıktan sonra gerisi boş
-
Xbox sürekli alıyor almasına da daha ortada meyvesi yok alması daha iyi oyuncular icin fakat birseyler sunsunlar artık yeter onu aldı bunu aldı hala çöp.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X