Şimdi Ara

Microsoft Lumia 640 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
7
Favori
15.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Her Kuyuya Taş Atan Deli

Merhaba, sizin telefonlarınızda ısınma var mı? Benim 640 ufak bi whatsapp görüşmesinde bile ılıklaşıyor, biraz uygulama falan yüklenince ısınıyor, şarjda ise yanıyor.

Evet whatsapp da bir miktar ısınma oluyor. Şarjda o kadar hissetmedim ama tekrar şarj ettiğimde denerim. İlk gün ve ikinci şarjda full kullandım sayılır ama öyle ısınma hissetmedim. Dışarıda kullanımda ısınıyor gibi geldi bana da.. Hatta geçen sabah cebimde açılmış bir kaç uygulamaya girmiş sanırım kapatmadan koydum cebime. Cebimde ısınma hissettim işe gidince farkettim açılan uygulamaları. Oyun oynarken filan denemek lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursad84

quote:

Merhaba, sizin telefonlarınızda ısınma var mı? Benim 640 ufak bi whatsapp görüşmesinde bile ılıklaşıyor, biraz uygulama falan yüklenince ısınıyor, şarjda ise yanıyor.

Evet whatsapp da bir miktar ısınma oluyor. Şarjda o kadar hissetmedim ama tekrar şarj ettiğimde denerim. İlk gün ve ikinci şarjda full kullandım sayılır ama öyle ısınma hissetmedim. Dışarıda kullanımda ısınıyor gibi geldi bana da.. Hatta geçen sabah cebimde açılmış bir kaç uygulamaya girmiş sanırım kapatmadan koydum cebime. Cebimde ısınma hissettim işe gidince farkettim açılan uygulamaları. Oyun oynarken filan denemek lazım..

Alıntıları Göster
    internet explorer kullanırken bazı sitelerde başka yerlere yönlendiriyor ve ya mağazaya yönlendiriyor. Sadece reklamdan dolayı mı yoksa virusten falan mıdır?
    realgm.com da özellikle her seferde oluyor. bir deneyebilir misiniz siteye girmeyi explorer ile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kawhileonard -- 19 Haziran 2015; 20:42:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kawhileonard

internet explorer kullanırken bazı sitelerde başka yerlere yönlendiriyor ve ya mağazaya yönlendiriyor. Sadece reklamdan dolayı mı yoksa virusten falan mıdır?
    realgm.com da özellikle her seferde oluyor. bir deneyebilir misiniz siteye girmeyi explorer ile?

ben hep internet explorer kullanıyorum öyle bir problek yok. kurduğunuz programlardan kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blauzahn

quote:

ben hep internet explorer kullanıyorum öyle bir problek yok. kurduğunuz programlardan kaynaklı olabilir.

Hepsinde olmuyor zaten, bazılarında oluyor.
    Bir de 2-3 tane uygulama yükledim. Güncellenenler hariç 2 taneymiş. subway surfers ve opera mini. bu arada opera mini de aynı yönlendirmeler olmuyor ama explorer'a göre biraz daha yavaş ve kaba geldi.
    bu arada realgm.com'a girmeyi bir dener misiniz explorer ile?

• quote:

quote:

quote:

Hepsinde olmuyor zaten, bazılarında oluyor.
    Bir de 2-3 tane uygulama yükledim. Güncellenenler hariç 2 taneymiş. subway surfers ve opera mini. bu arada opera mini de aynı yönlendirmeler olmuyor ama explorer'a göre biraz daha yavaş ve kaba geldi.
    bu arada realgm.com'a girmeyi bir dener misiniz explorer ile?

normal açıyor herhangi bir sorun yok.

• quote:

quote:

Biraz araştırdım notebookcheck gibi inceleme sitelerinde, bu telefon ısı incelemesinde 735 ve 640XL'den 7-8 derece daha sıcak çıkmış. Her şey düzgün olsa bile 7-8 derece daha fazla ısınması sorun zaten başlı başına. Bir de benim tel daha fazla ısınıyor dediğim gibi, alt tarafı whatsapp'a giriyorum, arkada müzik falan açık, sanki yüksek grafik isteyen oyun çalıştırıyoruz. Şarjda da dediğim gibi, yanına yaklaşılmıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Nowayyy

Arkaplanda çalışan uygulamaları kapatıyor musun android de olduğu gibi?Belki açık bıraktığın uygulamaların arkaplanda çalıştığı için ısınıyordur.

Kapatıyorum, hatta format attım telefona dedim hiç bir şey kurmayayım 1-2 uygulama dışında, sonuç yine aynı.

• Zahmet verdim, teşekkürler.
    Neyse artık Opera ile devam ederim sorun çıkaran sitelere.
  • kawhileonard K kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, rica ederim. Canlı kutucukları saydamlaştıran bir program yükledim. Onun kendi oluşturduğu iconlar var ve garip yerlere yönlendiriyor. O yüzden kaldırdım mesela. Muhtemelen kullandığınız bir program yapıyor bunu.
  • arkadaşlar telefon bugün ulaştı elime, siyah rengini aldım.

eski telefonuma göre baya kaba diyebilirim (nexus 4) malzeme kalitesi de ortalama. telefon görüşmesinde ses biraz boğuk geliyor. çerçeveler geniş, kasa keskin elde cuk diye oturmuyor (ya da ben ilk defa lumia kullandığım için bana öyle geliyor)

şarjı eski telefona göre mükemmel, kasa ne kadar premium hissi vermese de işletim sistemi kesinlikle premium (androidden geçtiğim için menüler biraz karışık geliyor da yarım işletim sisteminden iyidir) ama şunu söylemekte de fayda var bu telefon çocuk ya da genç telefonu değil. orta kararda yarı iş yarı sosyal bi telefon diyebilirim.
  • Dün Windows Phone 10 Technical Preview'ı denemek için telefona kurdum ama daha tam olmamış. Bazı özellikler çalışmıyor. Hele 2g-3g-4g ayarını göremedim bile. En azından o olsaydı bir süre kullanırdım. Telefon direk 2g li olarak açıldığından internet sıkıntısı olacaktı. Yalnız Şeffaf düğmeler ve şeffaf tüm uygulamalar kısmı güzel olmuş. Ayarlar kısmı filan da güzel görünüyor. Geri dönmek için microsoftun bir programı var ama kesinlikle çalışmıyor. Sürekli hata veriyor. Dün çok uğraştım geri dönmeye ama programı çalıştıramadığım için dönemedim. En son Nokia Software Update for Retail diye bir yazılım buldum şükür ki Nokia olmasına rağmen telefonu görüyor ve en son kullanımda olan versiyona dönebiliyorsunuz.
  • Hocam sizde de ısınma sorunu var mı? Gerçi çok durmamışsınız ama W10da fazla ısınma oldu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt
    Isınma hissetmedim ama sanki batarya daha verimliydi. Belki 2g'nin etkisi. Yalnız şunu söyleyeyim, w10 dan dönünce 8.1 gözüme garip göründü :P

Şu ısınma sorununa bir açıklık getirelim aslında. Nasıl bir ısınmadan bahsediyoruz? Ne kadar kullanımda ısınma oluyor? Kullanım tarzları etkiliyor bence. Birinin çok aşırı ısınıp diğerinin az ısınması bence mantıklı değil. Ben facebook, whatsapp, internette gezinme ve yandex harita harici program kullanmıyorum. Onların dışında ortalama günlük 10-15 dk.lık konuşmam var. Mesaj hiç kullanmam. Facebook ve whatsapp'ı da en fazla 10 dk. kullanıyorum. İnternette de aklıma takılan şeyler olduğunda bilgisayar başında değilsem açıp bakıyorum. Facebook ve explorer'da 3g modunu kullanıyorum. Whatsapp da 2g modu. Bunlar benim rutin kullanımım. Bu şekilde kullanımda telefonun ısındığını hissediyorum ama el yakacak gibi değil, sadece ısısının değiştiğini anlayacak şekilde. Isının şiddetini kullanım tarzı etkiliyor olabilir. Yalnız şarjda 1-2 saat telefonu kurcaladığımda da kayda değer bir ısınma görmedim onu belirtmeden geçemeyeceğim.

• Hocam ısınmayan telefon yoktur zaten ama bazı telefonlarda bu biraz fazla oluyor ( lumia 925 kullanıcıları çok şikayetçi ) . Normal internet kullanımında da zaten ısınır ama el yakacak şekilde değil . Bu telefonla aynı donanım bileşenlerini kullanan bir sürü lumia var ilk defa böyle bir şeyden şikayetçi olan çıktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu sorunumun nedeni bağlandığım wifi'mış.
    3g ile bağlanınca bir sorun yok.
    modemi değiştirip bir denemem lazım.
  • Telefonun guc açma tusundan alt kısmında kadar ekranın yan ust tarafından bastırıp cekince gıcırdamaya benzer ses geliyor sizde e oluyor mu beyler sankı kapak tam oturmamıs gibi oluyor fakat her yerinden tam oturmuş bicimde kapak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Lumia 640 almayı düşünüyorum . Telefonun bir sıkıntısı var mı memnun musunuz ? Bahsedildiği gibi whatsappa girince ısınma olur mu ? yardımcı olursanız sevinirim
  • Hocam telefonu alacağım ama 3-4 sitede birden satışta.Siz 4g li modeli hangi siteden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mormegil986

Hocam telefonu alacağım ama 3-4 sitede birden satışta.Siz 4g li modeli hangi siteden aldınız?

Şu an 4Gsiz model satışta değil
  • quote:

Telefonun guc açma tusundan alt kısmında kadar ekranın yan ust tarafından bastırıp cekince gıcırdamaya benzer ses geliyor sizde e oluyor mu beyler sankı kapak tam oturmamıs gibi oluyor fakat her yerinden tam oturmuş bicimde kapak.

Ben de telefonu ilk aldığımda kasada bir sorun olduğunu farkettim ön taraf sağ alt kısıma biraz bastırıp çekince hafif bir oynama var kapak tam oturmuyor hissi veriyor kapağın tırnaklarından biri mi kırık diye düşündüm ama öyle bir şey de gözükmüyor önemsemedim ama bazen rahatsız ediyor. Üretimden kaynaklı bir sorun olabilir çok rahatsız ediyorsa gönder baksınlar istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zfrznt

quote:

Telefonun guc açma tusundan alt kısmında kadar ekranın yan ust tarafından bastırıp cekince gıcırdamaya benzer ses geliyor sizde e oluyor mu beyler sankı kapak tam oturmamıs gibi oluyor fakat her yerinden tam oturmuş bicimde kapak.

Ben de telefonu ilk aldığımda kasada bir sorun olduğunu farkettim ön taraf sağ alt kısıma biraz bastırıp çekince hafif bir oynama var kapak tam oturmuyor hissi veriyor kapağın tırnaklarından biri mi kırık diye düşündüm ama öyle bir şey de gözükmüyor önemsemedim ama bazen rahatsız ediyor. Üretimden kaynaklı bir sorun olabilir çok rahatsız ediyorsa gönder baksınlar istersen.

aynı sorun bende de var, önden bakınca sağ üst kısımda kasa hafif oynuyor tam oturmuyor. biraz sıkıştırınca oradaki esneme gözle de görülüyor zaten

demek ki kronik bütün telefonlarda var. çinden yeni bi kapak sipariş edip denerim olmazsa sağ taraftan ya üstten ya alttan kapağı takarken küçük bi kağıt parçası sıkıştırsak sorun kalmaz heralde.

bunun için telefonu servise göndermeye gerek yok, teleservice sonuçta her zaman risk var :D

bu arada ucuz bi ekran filmi arıyorum, bilen kullanan link atabilirse sevinirim. değilse yine çinden sipariş edip 1 ay beklicem

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.