Şimdi Ara

Microsoft Lumia satışları büyük düşüşte (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: JessieJ

950xl fiyatlarına bakıyorum ama 1520 kullanama rağmen 950xl alacağıma daha uyguna note5 alınıp yola devam edilir...

Konuyu kısaca özetlemişsin.
    Benim içinde microsoft sadece ucuz bir alternatif oldu,veya yedekte bir cihaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L830 u 700tl ye satıp 680tl ye gm 4g dual aldım, sistem gelişsin hele

• quote:

Orijinalden alıntı: MrHS

L830 u 700tl ye satıp 680tl ye gm 4g dual aldım, sistem gelişsin hele

Bizdeki GM Discovery'den SİM kartı çıkarttım 2 yaşındaki oğluma veriyorum veya bazen kendim Tablet niyetine kullanıyorum.

Eleştirmek için değil bu gerçekten eşim kullanamadı cihazı artık Arama Ekranı veya Rehber açamaz duruma gelmişti en lazım olduğu anda Arama Ekranının açılmaması demek telefon bitmiştir demek.

Arkadaşımın 6 ay önce aldığı GMD ise benimkinden daha kötü durumda ekran kararıp donunca Batarya çıkartıp takıyor sürekli.

Sadece Discovery değil LG Samsung gibi bütün giriş seviyesi Android'lerin kaderi bu.

iPhone 4S var şimdi eşimde, bende de Lumia 1020 var kaç yıllık modeller ama sorunsuz her işimizi görüyor takılma donma yok.

Lumia 950 serisi dengeleri değiştirebilir.
    Değiştirmesi de lehimize olmaz mı zaten pazarda rakiplerin artması iyidir...

• alperd82 A kullanıcısına yanıt
    Bunu da güncelleme gelecek diye aldım hocam, ben herhangi marka taraftarı değilim,L950 ile sistem tam olursa tabiki rakiplerini ezer ama şuda bir gerçek daha 6 ayı var çünkü w10 yayılıp gelişene kadar 2017 yi bulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Suan elinizde 800 tl var diyelim..

Android marka farketmez 2500-3000mah pil-2gb Ram-onde 3-5mp arkada 13mp-4 cekirdekli cihaz alinabilir ayni fiyata

hangi lumia var?
    4 cekirdek-2gb ram-kaliteli kameralar-yuksek kapasiteli degisebilen pilli

2-3 sene önce bir arkadaşım lumia telefon gösterdi incelemek bile istememiştim. 2-3 ay önce s4 mini telefonum bozuldu, ekran + cam değişimi için 330 tl istediler. bende 330 tl vermek yerine 2. el başka bir telefon alırım dedim. internetten ararştırırken arkadaşımda 1320 gördüm inceledim ve s4 mini den (2. eli 450-500 tl) f/p olarak çoook daha ileride olduğunu gördüm. lumia 1320 2. el fiyatı 500 ben 450tl ye aldım.
    Şimdi en az 4-5 sene android kullanmış biri olarak izlenimlerim..
    kullanım olarak;
    -kesinlikle takılma donma sapıtma gibi sorunları yok bu zaten bilinen bir şey.
    -güneş ışığında rahatça kullanabiliyorum ekran kalitesi çok başarılı gerek renkleri gerek canlılığı tek kusuru ekranda parmak izi kalıyor biraz :)
    -telefonun temasını istediğin şekilde ayarlayabilirim tema dan kastım arka kapak çeşitli renklerde mevcut tema renklerinden kapağına göre renk seçiyorum miss gibi görselliği var
    -ses kalitesi sıkıntısız hatta hoparlörü g3 ile kıyasladım daha yüksek ve kaliteli geldi bana göre.
    -5-6 sefer sert zemine düşürdüm hiç bir sıkıntısı yok şimdilik olursa da korkmuyorum parçaları çok ucuz
    -Ekranı çok büyük hem iyi hem kötü cebime sığmıyor arka cepte taşıyorum ama kullanışı çok rahat parmaklarım iri ve klavyesinden dokunmatiğinden çok memnunum. anlatılmaz yaşanır şeklinde
    -En büyük farkı anroidlerde mobil veri açık dursun gün içinde hiç kullanmasanız bile şarjınız %50 gidiyorken wp de böyle bir kusur yok. eskiden 2-3 saat sürekli kullanımda (oyun bile değil internet) şarjı biten telefonumu artık full oyun oynayarak (dead trigger- modern combat gibi şarj düşmanı oyunlar) 5-6 saat kullanıyorum. internet explorer kullanarak (idaa bayiide:)) olarak bütün gün götürüyor. Aktif kullanmasam sabah %100 olan şarjım mobil veri açık olduğu halde arada bir kaç görüşme yaptığım halde akşam şarja takmadan önce %85 civarlarında kalıyor şarjım. yani şarjı bitmiyor. Bitmemesinin sebebi pil büyüklüğü değil (3400mah) wp lerde işletim sistemi daha optimize edilmiş gereksiz şarj yemiyor.

Program vs.. olarak;
    -Gitar tunerdan piyanoya sahadan dan maçkolik bilyoner iddaa ya
    banka programları teamviewer runtastic yandex nav. icq badoo shazam aklıma bunlar geliyor hemen hemen her program mevcut ve sıkıntısız çalışıyor. En popüler programlar zaten mevcut whatsapp face instagram twitter vs... birebir anroidlerdekinin aynısı olmayabilir ama sıkıntı görmedim.
    -Program eksikleri: Priscope xD telescope for periscope var periscope yayınları izleniyor ama yorum yazmak kalp göndermek yok malesef ama bu da twitter ın şerefsizliği ios ve androide yazmış ama wp ye yazmamış kendi programını dolayısıyla diğer yazılımcılar yazdığından aynısı değil. ama iş görüyor. ayrıca maçkolikteki direk puan durumuna bakma seçeneği yok onun dışında program olarak anroidde aradığım bir program yok
    oyunlar;
    android telefonlarda çalıştığını zannetmiyorum dead trigger six guns moderncombat 5 dungeon hunter 5 fifa 2015 gibi xbox oyunları zerre kasmadan rahatça oynanıyor.
    -büyük ekranda film izlemek ya da internette takılmak falan çok rahat çok zevkli

2 aydır kullanıyorum ve henüz hadii üff pff falan demedim ama 4 gün önce arkadaşımın aldığı A7 ye program falan kurarken play store un hata verip kapanmasına öhh dedim

uzun lafın kısası bence telefonların işletim sistemleri aynı değil ise donanım özelliklerine göre kıyaslamak mantıksız. lumia ların donanımları düşük ama iyi optimize edildiği için o donanımlar fazlasıyla yeterli. Android kullanan telefonların dizaynları klasik yenilik yok play store da milyon tane gereksiz program var bir o kadar da gerekli program var ama hemen hemen hepsi wp de mevcut. ayrıca her sene yeni seri çıkartıpta insana elindekini sattırıp yeni telefon aldırmıyorlar. bir kaö gün içinde 1520 alacağım 1400 tl ye düşmüş. note 4 ile kıyaslanan telefon biri 1900 tl diğeri 1400 tl aralarında tabiiki fark var note 4 daha iyi ama internet oyun takılıyorum ve gerek şarjı gerek oyun kalitesi beni tatmin etmez o yüzden 1520 alacağım ve muhtemelen nokia n-gage im gibi 7-8 sene kullanırım :)

• Dünya da çıkardığı zaten 2 3 telefon var 640 535 bide giriş var bunların bile 6 milyon satılması çok çok iyi şimdi 950 çıkacak o zaman bak rakamlar a

• quote:

Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

Daha da düşecektir. Diğer platformlara verdiği değeri MS kendi platformuna vermiyor. Doğru düzgün bir yenilik getirmeden sürekli üst düzey telefon çıkarıyor. 2000 liraya aldınan telefon bir işe yaramayınca da haliyle satışlar da düşer tabi.

Süreklimi teknolojyi takip ettigine eminmisin sen lumia 930 cıkalı 1 yıl oldu 1.5 yıl olcak nerdeyse 1.5 yıl aradan sonra cıkardıgı tek ust duzey telefon lumia 950 950xl serisi yorum yapıosunuz bare bilipde yorum yapın..

• quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Suan elinizde 800 tl var diyelim..

Android marka farketmez 2500-3000mah pil-2gb Ram-onde 3-5mp arkada 13mp-4 cekirdekli cihaz alinabilir ayni fiyata

hangi lumia var?
    4 cekirdek-2gb ram-kaliteli kameralar-yuksek kapasiteli degisebilen pilli

2-3 sene önce bir arkadaşım lumia telefon gösterdi incelemek bile istememiştim. 2-3 ay önce s4 mini telefonum bozuldu, ekran + cam değişimi için 330 tl istediler. bende 330 tl vermek yerine 2. el başka bir telefon alırım dedim. internetten ararştırırken arkadaşımda 1320 gördüm inceledim ve s4 mini den (2. eli 450-500 tl) f/p olarak çoook daha ileride olduğunu gördüm. lumia 1320 2. el fiyatı 500 ben 450tl ye aldım.
    Şimdi en az 4-5 sene android kullanmış biri olarak izlenimlerim..
    kullanım olarak;
    -kesinlikle takılma donma sapıtma gibi sorunları yok bu zaten bilinen bir şey.
    -güneş ışığında rahatça kullanabiliyorum ekran kalitesi çok başarılı gerek renkleri gerek canlılığı tek kusuru ekranda parmak izi kalıyor biraz :)
    -telefonun temasını istediğin şekilde ayarlayabilirim tema dan kastım arka kapak çeşitli renklerde mevcut tema renklerinden kapağına göre renk seçiyorum miss gibi görselliği var
    -ses kalitesi sıkıntısız hatta hoparlörü g3 ile kıyasladım daha yüksek ve kaliteli geldi bana göre.
    -5-6 sefer sert zemine düşürdüm hiç bir sıkıntısı yok şimdilik olursa da korkmuyorum parçaları çok ucuz
    -Ekranı çok büyük hem iyi hem kötü cebime sığmıyor arka cepte taşıyorum ama kullanışı çok rahat parmaklarım iri ve klavyesinden dokunmatiğinden çok memnunum. anlatılmaz yaşanır şeklinde
    -En büyük farkı anroidlerde mobil veri açık dursun gün içinde hiç kullanmasanız bile şarjınız %50 gidiyorken wp de böyle bir kusur yok. eskiden 2-3 saat sürekli kullanımda (oyun bile değil internet) şarjı biten telefonumu artık full oyun oynayarak (dead trigger- modern combat gibi şarj düşmanı oyunlar) 5-6 saat kullanıyorum. internet explorer kullanarak (idaa bayiide:)) olarak bütün gün götürüyor. Aktif kullanmasam sabah %100 olan şarjım mobil veri açık olduğu halde arada bir kaç görüşme yaptığım halde akşam şarja takmadan önce %85 civarlarında kalıyor şarjım. yani şarjı bitmiyor. Bitmemesinin sebebi pil büyüklüğü değil (3400mah) wp lerde işletim sistemi daha optimize edilmiş gereksiz şarj yemiyor.

Program vs.. olarak;
    -Gitar tunerdan piyanoya sahadan dan maçkolik bilyoner iddaa ya
    banka programları teamviewer runtastic yandex nav. icq badoo shazam aklıma bunlar geliyor hemen hemen her program mevcut ve sıkıntısız çalışıyor. En popüler programlar zaten mevcut whatsapp face instagram twitter vs... birebir anroidlerdekinin aynısı olmayabilir ama sıkıntı görmedim.
    -Program eksikleri: Priscope xD telescope for periscope var periscope yayınları izleniyor ama yorum yazmak kalp göndermek yok malesef ama bu da twitter ın şerefsizliği ios ve androide yazmış ama wp ye yazmamış kendi programını dolayısıyla diğer yazılımcılar yazdığından aynısı değil. ama iş görüyor. ayrıca maçkolikteki direk puan durumuna bakma seçeneği yok onun dışında program olarak anroidde aradığım bir program yok
    oyunlar;
    android telefonlarda çalıştığını zannetmiyorum dead trigger six guns moderncombat 5 dungeon hunter 5 fifa 2015 gibi xbox oyunları zerre kasmadan rahatça oynanıyor.
    -büyük ekranda film izlemek ya da internette takılmak falan çok rahat çok zevkli

2 aydır kullanıyorum ve henüz hadii üff pff falan demedim ama 4 gün önce arkadaşımın aldığı A7 ye program falan kurarken play store un hata verip kapanmasına öhh dedim

uzun lafın kısası bence telefonların işletim sistemleri aynı değil ise donanım özelliklerine göre kıyaslamak mantıksız. lumia ların donanımları düşük ama iyi optimize edildiği için o donanımlar fazlasıyla yeterli. Android kullanan telefonların dizaynları klasik yenilik yok play store da milyon tane gereksiz program var bir o kadar da gerekli program var ama hemen hemen hepsi wp de mevcut. ayrıca her sene yeni seri çıkartıpta insana elindekini sattırıp yeni telefon aldırmıyorlar. bir kaö gün içinde 1520 alacağım 1400 tl ye düşmüş. note 4 ile kıyaslanan telefon biri 1900 tl diğeri 1400 tl aralarında tabiiki fark var note 4 daha iyi ama internet oyun takılıyorum ve gerek şarjı gerek oyun kalitesi beni tatmin etmez o yüzden 1520 alacağım ve muhtemelen nokia n-gage im gibi 7-8 sene kullanırım :)

Çok faydalı bir paylaşım, kılavuz gibi olmuş alıntı yapasım geldi :-D

Olumlu yönlere ilave olarak tartışmasız navigasyon "HERE Drive+" eklemek isterim. Anında nokta atışı konum bulan ve hiç sapıtmayan çevrimdışı da çalışabilen bir program.

Olumsuz yönlere ilave olarak WP'ye hala düzgün bir Sahibinden.com uygulaması gelmemiş olması eklenebilir.

Akbank uygulaması çok başarılı örneğin ama o ayarda bir Sahibinden.com gelemedi :-(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.