Şimdi Ara

Microsoft, Steam üzerindeki oyun seçeneklerini çoğaltacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft biraz şaşırtıcı olsa da, rakip platformu olan Steam'in işlerini kolaylaştıracak bir karar verdi. Şirketten yapılan açıklamalara göre bundan böyle Steam mağazasında çok daha fazla Xbox Game Studios oyunu kullanıcılara sunulacak.

Oyuncuların seçenekleri çoğalacak

Microsoft bu oyunları geleneksel olarak yalnızca Windows ve konsollar için Xbox Live aracılığıyla dağıtıyordu. Ancak şirket yetkilileri kullanıcılara, oyunlarını alabilecekleri başka platformlar seçenekleri de sunmak için Steam mağazasında daha fazla oyuna yer verileceğini belirtiyorlar. Xbox markasının lideri Phil Spencer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Amacımız, Xbox Game Studios PC oyunlarımızı Windows'taki kendi Microsoft Mağazamız da dahil olmak üzere birçok mağazada kullanıma sunmak. Biz, kullanıcılara PC oyunlarını nereden alacaklarını seçme hakkı vermemiz gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
    Microsoft, milyonlarca PC oyuncusunun oyunlarını Steam'den almayı tercih ettiğini ve onlardan daha fazla seçenek istedikleri konusunda geri bildirim aldıklarını kabul ediyor. Spencer, Microsoft'un çok yakın bir sürede onlarca Xbox Game Studios oyununu Steam mağazasına ekleneceğinin müjdesini de verdi.

• İlk XBox duyuruluş ve internet zorunluğu gibi saçma politkalardan sonra kaybettikleri kullanıcıları şu an geri kazanıyorlar bu da Phil SPencert'ın oyuncu bir insan olmasından oyuncu gibi düşünmesinden ötürüdür. Gamepass servisi, Xbox One X hamlesi, Pc pazarına açılması gibi çok önemli hamleler yaptı. Ama yok "ben kednimi özel hissedeyim 3-5 fazla özel oyun oynayayım" kafasında bakanlar için hatalıdır tabi ama oyuncular o gözle bakmıyor. Exc oyun oynamak isteyen gider Switch alır 3-5 kaliteli exc oyun oynamak isteyen de gider Ps4 alır geri kalan her şey için Xbox-Pc yetiyor zaten.
  • Bence Phil Spencer ın kafası çalışmıyor. En büyük hatayı çoğu xbox oyunun pc de oynatmasını sağlamaktı. Şahsen benim gibi xbox X i olan birini gelecek jenerasyon kaybetti. Tabi bu kararını değiştirmezse, ve hala hata üstüne hata yapıyor bence baya başarısız bi şahsiyet.

• EA iken Ubisoft olmak temsili 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xit kullanıcısına yanıt
    Game Pass ve kurduğu oyun stüdyoları harici Xbox markasına pek bir faydası olmamıştır. Oyun dünyasının cloud, servis üzerinde şekilleneceğini düşünüp artık nereden satarsak kârdır diye düşünmüş olabilirler.

• Bence steam yerine epic store da satışa çıkarsınlar. Steame %30 pay vermek akıl karı değil. Hemde epicin yaptığı indirimler şuan steamden çok daha iyi. Doları 2 den sayıp 80 lira üzeri oyunlara 60 lira indirim yapıyorlar. 60 dolarlık oyunu 39 liraya aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 1 Haziran 2019; 3:9:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence biraz kıvırıyor; bana kalırsa, oyun dağıtım tarafını pc için kotaramadılar ki şikayetlerden anlaşılabiliyor. Güncelleme de bile oyunun komple inmesi vb nedenlerle pc tarafını Steam'e yıkacaklar.

• Şuradaki yorumları okudukça gülüyorum ya. Adamların yatırımcı sayfasını açın da bir raporlarını okuyun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xit

Bence Phil Spencer ın kafası çalışmıyor. En büyük hatayı çoğu xbox oyunun pc de oynatmasını sağlamaktı. Şahsen benim gibi xbox X i olan birini gelecek jenerasyon kaybetti. Tabi bu kararını değiştirmezse, ve hala hata üstüne hata yapıyor bence baya başarısız bi şahsiyet.
    İlk XBox duyuruluş ve internet zorunluğu gibi saçma politkalardan sonra kaybettikleri kullanıcıları şu an geri kazanıyorlar bu da Phil SPencert'ın oyuncu bir insan olmasından oyuncu gibi düşünmesinden ötürüdür. Gamepass servisi, Xbox One X hamlesi, Pc pazarına açılması gibi çok önemli hamleler yaptı. Ama yok "ben kednimi özel hissedeyim 3-5 fazla özel oyun oynayayım" kafasında bakanlar için hatalıdır tabi ama oyuncular o gözle bakmıyor. Exc oyun oynamak isteyen gider Switch alır 3-5 kaliteli exc oyun oynamak isteyen de gider Ps4 alır geri kalan her şey için Xbox-Pc yetiyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 31 Mayıs 2019; 20:17:52 >

• microsoft oyunları yakında playstation'a da gelir mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

Şuradaki yorumları okudukça gülüyorum ya. Adamların yatırımcı sayfasını açın da bir raporlarını okuyun.
    Özet geçebilir misin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahını seven üstüme fable 2 atsın

• Bence Epic e bilgisayardaki tüm bilgileri vermek akıl karı değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba89

Allahını seven üstüme fable 2 atsın
    https://www.donanimhaber.com/oyunlar/haberleri/Microsoft-Fable-serisinin-gelistiricisini-kapatti.htm
  • Rakip platform değil. Steam yerel kullanıcı dostu platform 😊

• Forza gelir o zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

Bence steam yerine epic store da satışa çıkarsınlar. Steame %30 pay vermek akıl karı değil. Hemde epicin yaptığı indirimler şuan steamden çok daha iyi. Doları 2 den sayıp 80 lira üzeri oyunlara 60 lira indirim yapıyorlar. 60 dolarlık oyunu 39 liraya aldım
    İndirimleri süper ama 60 tllik indirim sürdürülebilir birşey değil. Ama steam vs epic kafa kafaya olursa tüketiciler karlı çıkar.

Xbox gamepass de pcye geliyor. W10 mağazası da radikal değişiklik yapacaktır. Pc oyunculuğunun altın günlerini yaşamasına az kaldı.

• "Stadia" nasıl da esnetiyor..

• Yeni nesil Xbox tam anlamıyla PC oyunlarınıda oynatacaksa, insanlar Xboxlarının içine Steam'i de yüklemek isteyeceklerdir. Microsoft'un bu hamleleri, Steam ile yakınlaşması, vs. bu işlerin hazırlığı ve geliştirici kitlerine özel bir ön denemesi olabilir.

İyi bir web tarayıcıya sahip, Excel, Word, PowerPoint, Paint, Paint 3D, Not Defteri gibi bilimum windows programlarının çalışabildiği Windows 10'lu bir Xbox'ı safkan PC oyuncuları da gözü kapalı tercih edebileceğinden dolayı rakibi Playstation dan çok satabilir. Hiç belli olmaz bir anda Steam kütüphanesindeki oyunları çalıştıracak duruma gelebilir ve böyle bir durumda yok satar. Tabi, Google Stadia 10 yıl içinde konsollara ve ekran kartı piyasasına çok ağır darbe vuracak. Piyasa nasıl şekillenir bilemeyiz.

Microsoft'un rakibi Sony'den daha çok konsol satışı yapabilmesinin tek yolu; Windows 10 tabanlı olan, PC oyunlarının çalışabildiği, Steam kütüphanesini destekleyen bir konsol piyasaya sürmesidir. Neden olmasın?

• epic'e verse ne olacak sanki her oyun indirime giriyor. Epic'te az çakal değil tamam iyi hoş detroit'i 20 ye aldık ama mesela ubisoft'un oyunları veya diğer bir çok yapımcı epic indirimleri nedeni ile satışlarını durdurdu indirimlerden etkilenmesinler diye ben steam'de böyle bir rezillik görmedim 8 yıldır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.