Şimdi Ara

Microsoft Surface Pro 3 ve tüm aksesuarlar incelemesi (Bol resim içermektedir !..) (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.486
Cevap
26
Favori
68.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bhdrctr

Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim.. umarim sizlerde sahip olursunuz..

i5 4GB 128GB modelinden aldim.. ihtiyaclarimi dusunerekten bir onceki modelde de buna karar vermistim ve tabi ki mali nedenlerde onemli.. 128 GB disk ve 8 GB ram icin 300$+tax daha fazla vermem gerekiyordu... gerekli miydi benim icin? hayir..
    Kalem bir oncekine gore degismis.. ucu daha farkli.. yazma hissi farkli.. kalem uzerindeki tuslari kaldirmislar..yalnizca tepedeki tus bulunuyor.. ucuyla yazip arkasini cevirip ekrani siliyorsunuz.. kalem tam yuvarlak degil.. ekrana yapisan yeri duz.. ama bu olay benim icin cok yeni bir ozellik olmadi.. cunku pro3 te sarj yerindeki miknatislarda kalemi tutuyordu ve boyle tasiyordum.. su anki miknatis ciddi derecede tutuyor ekrandan ayirmak icin caba gerekiyor.. ki dusmemesi icin bu sart.. benim cozumumde bu kadar guclu degildi..
    ben urunu baya iyi bir rakama sattigimi dusunuyorum.. biraz sans diyelim.. soylemesem daha iyi.. :) ama sifirdan farki yoktu.. cunku benim icin ikinci bilgisayar oldugu icin cok az kullanildi..
    win hello yu kurcalama firsatim olmadi hatta acikcasi ilk defa bugun surface la bu kadar cok vakit gecirebiliyorum.. geldikten sonra islerim cok yogundu nefes alamadim.. hatta su an klavyede normal gunluk bilgisaarimda yazdigim kadar hizli ve rahat yazabiliyorum.. gercekten klavye tuslari harika olmus..
    teknik olarak islemci kisitlama olaylari hakkinda bir fikrim yoktu.. ama yeni modeldeki sivi sogutma destegi limitlerin kaldirilmasini saglamis olabilir.. finger print olayi icin 30$ daha vermek gerekiyordu ki bence gereksiz.. yuzumden ya da hareketle tanima ozelligi varken parmak izini gereksiz gordum kendi adima..
    dock u denemek isterseniz cevrenizde sp4 yoksa uygun bir zaman ve yerde gorusebiliriz isterseniz.. sp4 u inceleme firsatiniz olur..

bende yeni kullanmaya imkanim oldugu icin cok cok detay veremiyorum ama ara ara sizi tagleyerek izlenimlerimi yazarim..

bizlere o kadar cok yardimci oldunuz ki ben kendi adima tesekkur eder ve size yardimci olabilirsem kendimi cok mutlu hissederim.. gorusme konusunda ciddiyim dockunuzu alin gelin.. :)

Öncelikle nezaketiniz ve düşünceniz için çok teşekkür ederim.

Bildiğimizi paylaşabildi isek ne mutlu hepimize.

İstanbul Bilişim2den Nihat bey ile en son yaptığım görüşmede 17 Kasım gibi stopa gireceğini ama klavye hakkında net bir bilgi veremediğini söylemişti.

İmkan ve fırsat olursa, bir kahve eşliğinde, hiç bir kaynakta halen bulamadığım SP3 ün dock station'ı ile ilgili bilgiyi de sizinle birlikte öğrenmiş oluruz :)

Tekrar güzel günlerde, sorunsuzca, keyifle kullanın.

Saygılarımla...

• quote:

ek olarak su an halen klavyeye hayran hayran yaziyorum.. bir oncekine gore harika olmus.. bu nedenle soyle bir onerim var sp3 sahibi arkadaslara.. sp4 e gecemeyen ya da gereksiz goren arkadaslara yalnizca klavyeyi degistirmelerini oneririm..

Daha önce bende yazmıştım, bir kaç editör incelemesinde SP3 sahiplerinin cihazı değişmesini elzem görmezken en azından yeni klavyeyi almalarının çok daha keyifli bir kullanım
    sunacağını belirtmişlerdi.

Sizin bu yorumunuzdan sonra da açıkçası bende klavyeyi fazlası ile merak eder oldum :)

Bilgilendirme içinde teşekkürler.

Saygılarımla...
  • quote:

surface pro 4 ü çıkış tarihinden 2 gün sonra alma fırsatım oldu.. ve aldım.. pro3 ü satıp aldım.. şu anlık izlenimime göre klavye kesinlikle çok daha iyi.. touchpad büyümüş..dokunma hissiyatı değişmiş daha rahat.. tuşlardan basma tepkisinden memnun değildim.. ama şu an çok iyi durumda.. sp3 ün fanı daha çabuk devreye giriyordu.. 4 te şu ana kadar bir sefer çalıştı ki onda da xbox tan kablosuz olarak görüntü aktarıp oyun oynadım o nedenle.. pil süresi daha uzun gibi geldi ama çok fazla test edemedim bu konuyu..
    ipad pro yu surface varken düşünmem.. :)

Xbox tan kablosuz olarak nasıl görüntü aldınız? Eğer surface pro3 içinde geçerliyse ben de kullanmak isterim o özelliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abseyhan

quote:

surface pro 4 ü çıkış tarihinden 2 gün sonra alma fırsatım oldu.. ve aldım.. pro3 ü satıp aldım.. şu anlık izlenimime göre klavye kesinlikle çok daha iyi.. touchpad büyümüş..dokunma hissiyatı değişmiş daha rahat.. tuşlardan basma tepkisinden memnun değildim.. ama şu an çok iyi durumda.. sp3 ün fanı daha çabuk devreye giriyordu.. 4 te şu ana kadar bir sefer çalıştı ki onda da xbox tan kablosuz olarak görüntü aktarıp oyun oynadım o nedenle.. pil süresi daha uzun gibi geldi ama çok fazla test edemedim bu konuyu..
    ipad pro yu surface varken düşünmem.. :)

Xbox tan kablosuz olarak nasıl görüntü aldınız? Eğer surface pro3 içinde geçerliyse ben de kullanmak isterim o özelliği.

XBox One ile Windows 10 özelliği olarak herhangi bir PC de oyun oynamak mümkün bildiğim kadarı ile.

XBox One ım yok ama BU VİDEO ve BU LİNK
    size yardımcı olacaktır sanırım.

Ayrıca BURADA da adım adım anlatılmakta.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 9 Kasım 2015; 1:22:21 >

• win10 yüklü olarak geldi biliyorsunuz.. içerisinden xbox diye bir menu/program var. basit bir işlem.. onun aracılığıyla bağlantı yaptıktan sonra xbox ın ana ekranı gözüküyor.. stream etmek isterseniz ilgili tuşa basıyorsunuz ve görüntü aktarımı başlıyor.. daha iyi görüntü için kablolu bağlantı yapılması tavsiye edilmiş fakat kablosuz hali de işimi görüyor.. gecikme çok az sayılır..
    şöyle bir durum var.. örneğin bilgisayar ve controller ı aldınız arka odaya gittiniz.. yani contrroller xbox ı görmüyor.. controller bağlantısı kopuyor.. oyunu kontrol edemiyorsunuz.. buna iki çözüm var.. 1 microsoft controller ı kablosuz kullanmak bir usb aleti cıkarmış onun aracılığıyla controller bilgisayara kablosuz olarak baglanıyor..
    ya da hiç bununla ugrasmayıp benim gibi usbden baglayabilir ve kullanabilirsiniz.

bu işlem için illa surface olması gerekmiyor bence ama win10 yüklü, wifi kartı kaliteli ve kaliteli yayın yapan yüksek hızlı bir modeme ihtiyaç var..
    bende superonline ın huawei 5 GHz lik modemi bulunmakta.
    @abseyhan

• Merhabalar;

Konudaki geçmiş mesajlarda biraz araştırma yaptım ama tam aradığım bilgiyi bulamadım, eğer cevaplanmışsa affınıza sığınarak yeniden bir soru soracağım;

Evde LG 42LA620S modelinde TV mevcut. Tv özelliklerinde WiDi desteği bulunmakta. Ayarlarında bi ara kurcalarken MiraCast diye bir ibare gördüğümü hatırlıyorum, acaba bu TV'ye herhangi bir aparat kullanmadan Surface Pro 3'ün ekranını yansıtabilir miyim. Bir kaç gün içerisinde deneme fırsatım olacak ancak şimdiden merak ettim, herhangi bir program v.s. yüklemem gerekiyor mudur?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sportakal

Merhabalar;

Konudaki geçmiş mesajlarda biraz araştırma yaptım ama tam aradığım bilgiyi bulamadım, eğer cevaplanmışsa affınıza sığınarak yeniden bir soru soracağım;

Evde LG 42LA620S modelinde TV mevcut. Tv özelliklerinde WiDi desteği bulunmakta. Ayarlarında bi ara kurcalarken MiraCast diye bir ibare gördüğümü hatırlıyorum, acaba bu TV'ye herhangi bir aparat kullanmadan Surface Pro 3'ün ekranını yansıtabilir miyim. Bir kaç gün içerisinde deneme fırsatım olacak ancak şimdiden merak ettim, herhangi bir program v.s. yüklemem gerekiyor mudur?

Teşekkürler

Merhaba.

Bende de 32LM660S var odada ve kullandığım telefon NOte 3 de, Surface Pro 3 de daha önceden bir kere bağlanmıştı ama uzun zamandır, güncellemeler sonrası artık bağlanmıyor.

LA serisinde LM serisine göre bu özellik farklı da olabilir ve bunu denemek aslında çok basit.

TV nin ayarlarından her ihtimale karşı, Wi-Fi Direct, Intel WIDI ve Smart Share ayarlarını açıp, Surface Pro 3 de BAĞLAN bölümünden TV yi aratıp, çıkarsa seçmek ve
    bağlanması için TV de onay ikonu gözükürse onaylamak.

Umarım siz de oılur ama bende olmadığı için zaten Microsoft Wireless Display Adaptörü almıştım.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 10 Kasım 2015; 0:59:33 >

• @bhdrctr @IRoN

İkinize de teşekkürler. Xboxtan, surface'e kablosuz olarak görüntüyü aktardım. Fakat modemimden olsa gerek çok yavaş aktarım oldu, menüde bile gezemedim adam akıllı. Belli bir süre televizyonsuz kalacağım için eğer memnun kalsaydım kullanabilirdim bu sistemi ama maalesef oyun oynamak için yeterli değil. Neyse en azından merakımızı gidermiş olduk sayenizde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abseyhan

@bhdrctr @IRoN

İkinize de teşekkürler. Xboxtan, surface'e kablosuz olarak görüntüyü aktardım. Fakat modemimden olsa gerek çok yavaş aktarım oldu, menüde bile gezemedim adam akıllı. Belli bir süre televizyonsuz kalacağım için eğer memnun kalsaydım kullanabilirdim bu sistemi ama maalesef oyun oynamak için yeterli değil. Neyse en azından merakımızı gidermiş olduk sayenizde :)

Rica ederim.

Modem ayarlarınızda, kablosuz bağlantı bölümünde, kablosuz bağlantı hızı 802.11 de 2.4 GHz ise ve bunu 5 GHz yapabilme şansınız var ise bir de öyle denemenizi tavsiye ederim.

Ya da yeni yüksek kablosuz hız destekleyen bir modem :)

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 11 Kasım 2015; 14:13:03 >
  • Üstadlar Merhba;

Pro 3 sahibiyidim fakat hanıma vericem şimdi onu pro 4 ün i5 8 gb ram 256 ssd li versiyonunu bir arkadaştan 4000 TL ye almak üzereyim.Ne dersiniz değermi bu paraya İstanbul bilişimde baktım pahalı 5 bin küsürlerde satıyor.Ya da alan test eden varmı önceki cihazdan %30 daha hızlı olduğu yazılıp çiziliyor.
  • Selam arkadaşlar surface kullanan arkadaşlardan bir konu Hakkı'nda yardımınızı alacaktım iki ürün arasında kararsız kaldım surface book i7 256 ssd 8gb olan mı yoksa acaba surfacepro 4 i7 256 ssd olanımı diye arasında gidip geliyorum tabii ihtiyaca göre diyeceksiniz oyun oynayan biri değilim bu doğrultuda sizce hangisi benim için ideal olur saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcrow -- 11 Kasım 2015; 12:27:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feckless

Üstadlar Merhba;

Pro 3 sahibiyidim fakat hanıma vericem şimdi onu pro 4 ün i5 8 gb ram 256 ssd li versiyonunu bir arkadaştan 4000 TL ye almak üzereyim.Ne dersiniz değermi bu paraya İstanbul bilişimde baktım pahalı 5 bin küsürlerde satıyor.Ya da alan test eden varmı önceki cihazdan %30 daha hızlı olduğu yazılıp çiziliyor.

Merhaba sevgili @feckless

Açıkçası şahsi fikrimdir ki şayet Surface Pro 3 kullanıyor olsa idiniz imkanlar da kısıtlı ise bir ihtimal sadece type cover 'ın yeni klavyesini
    alarak yola devam etmenizi tavsiye ederdim lakin elinizde Surface Pro 3 olmadığına göre 1.000 TL fark da sizi zorlamayacak ise
    bence direkt Surface Pro 4 alıp kullanmanızdır.

Yeni Surface Pro 4 de sıvı soğutma ile fan sesinin ciddi azaldığını önceki mesajlarında sevgili @bhdrctr belirtmişti ki
    yeni cihazda ayrıca kalemin çok daha sıkı bir şekilde ekran kenarlarına sabitlenebilmesi ile Surface Pro 3 de kalemi type cover klavyenin
    aparatına tutturma olayıda ortadan kalkmış oluyor.

Ayrıca yeni ekran çözünürlülüğüde biraz artmış durumda ve yeni bir işlemci ile pil süresi de daha iyi duruma gelmiş gözüküyor yine sevgili @bhdrctr nin ifadesi ile.

Bu konuda her iki ürünü de kullanan sevgili @bhdrctr de yorum yapacaktır ama benim şahsi fikrim Surface Pro 4 e direkt geçişten yana açıkçası.

Tabi burada sadece 1.000 TL fark ile iş bitmiyor maalesef.
    Type cover klavye de alacaksınız yeninin fiyatını henüz İstanbul Bilişim açıklamadı ama benim tahminim, bir önceki klavyenin 459 TL olması nedeni ile 600 TL civarı olacağı gibi gözüküyor.

Bu arada kullanım amaçlarınıza göre yeteceğini düşünüyorsanız tabiki Surface Pro 3 de olur hele yanında type cover klavyede var ise cebinizde en az 2.000-2.600 TL civarı bir rakam kalacağını da düşünürsek...

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: badcrow

Selam arkadaşlar surface kullanan arkadaşlardan bir konu Hakkı'nda yardımınızı alacaktım iki ürün arasında kararsız kaldım surface book i7 256 ssd 8gb olan mı yoksa acaba surfacepro 4 i7 256 ssd olanımı diye arasında gidip geliyorum tabii ihtiyaca göre diyeceksiniz oyun oynayan biri değilim bu doğrultuda sizce hangisi benim için ideal olur saygılar

Merhaba sevgili @badcrow

Oyun oynayan, ağır grafik işi yapan biri değilseniz, kullanım rahatlığı, mobilite açısından da Surface Pro 4 derim.

İlk izlenim testlerinde Surface Book'un Clipboard olarak adlandırılan tablet kısmının, klavye takılı iken özellikle kucakta kullanımı sırasında bir sallanma, dengesizlik gibi yorumlar vardı.
    Ayrıca güncelleme geldi mi bilmiyorum ama bir başka şimdilik şikayet unsuru da ekranın flaş gibi durup dururken yanıp sönmesi olayı idi ki bunu zaten yazılımla düzeltecekleri aşikar ama
    yine de bilgilendirmek istedim.

Tablet modunda üzerinde herhangi bir portta yok bu arada bildiğiniz gibi ve pil süresi de tablet modunda 4 saat denilmekte ama benim tahminim 2.5-3 saat civarıdır gibi.

Sürekli dışarıda olan ve kullanımınızı her an her yerde yapacağınız bir cihaz olarak Surface Book 1.5 kilo, Surface Pro 4 800 küsür gram (klavye ile 1 kilo civarı)

Yok ben her daim ağırlıkla evde ya da ofiste kullanacağım, anlık olarak tablet ihtiyacım olur derseniz Surface Book'ta olabilir ama F/P olarak Surface Pro 4 daha ağır basıyor gibi.

Saygılarımla...

• IRoN kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim bilgilendirdiginiz için tek sıkıntı istedigim model şuan ön siparişte dönecek olan arkadaş da yakın zamanda abd gelecegi için yetişirmi yetişmezmi o var kafamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: badcrow

tesekkur ederim bilgilendirdiginiz için tek sıkıntı istedigim model şuan ön siparişte dönecek olan arkadaş da yakın zamanda abd gelecegi için yetişirmi yetişmezmi o var kafamda

Rica ederim.

Fiyat olarak Amerika ile Türkiye arasında ciddi bir fark olduğu aşikar ama geçmiş sayfalarda yurt dışından alıp sorun yaşadığında iade, değişim vs gibi durumlarda
    sorun yaşayan arkadaşlarda mevcuttu.

Orada garanti 1 sene (özel uzatım bedeli ödeyerek 2 sene full garanti alırsanız ortalama 200-250 dolar civarı idi yanılmıyor isem) burada 2 sene ve sorun anında hızlı iade ve değişimde yaşayanların ifadeleri
    ile sorunsuzdu.

Şayet olası bir sorunda bir ayağınız Amerika'da ise tabi ki oradan alınması yüzde yüz çok daha mantıklı ama bu tarz durumları da göz önüne almanızı tavsiye ederim.

Şimdiden alırsanız, hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Saygılarımla...

• Teşekkürler IRON dostum harikasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feckless

Teşekkürler IRON dostum harikasın.

Rica ederim.

Size bir faydam dokundu ise ne mutlu bana :)

Saygılarımla...
  • Merhaba arkadaşlar. Çok fazla word ya da pages gibi uygulamaları kullanan biriyim. Bu nedenle klavyede türkçe karakterler olması benim için önemli. Öğrendim ki ipad pronun klavyesinde türkçe karakter yokmuş. Surfacede durum nedir. Klavyede türkçe karakter olmadan word'de nasıl yazılabilir? Daha önce cihazı kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi? Buna göre alıp almamaya karar vereceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaya39

Merhaba arkadaşlar. Çok fazla word ya da pages gibi uygulamaları kullanan biriyim. Bu nedenle klavyede türkçe karakterler olması benim için önemli. Öğrendim ki ipad pronun klavyesinde türkçe karakter yokmuş. Surfacede durum nedir. Klavyede türkçe karakter olmadan word'de nasıl yazılabilir? Daha önce cihazı kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi? Buna göre alıp almamaya karar vereceğim.

Teorik olarak baktığımızda 6 tane harfin yeri değişik, fazla gözükmüyor ama alışması zaman alabiliyor.

Eğer sorunuz buysa Shift+Tab tuşlarına basıldığında klavye Türkçe ve İngilizce klavyeler arasında geçiş yapabiliyor. Yani noktaya basıldığında "ç" çıkıyor, virgüle basıldığında "ö" çıkıyor gibi uzuyor örnekler. Yaklaşık bir haftadan sonra sorun olacağını sanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Orijinalden alıntı: yaya39

Merhaba arkadaşlar. Çok fazla word ya da pages gibi uygulamaları kullanan biriyim. Bu nedenle klavyede türkçe karakterler olması benim için önemli. Öğrendim ki ipad pronun klavyesinde türkçe karakter yokmuş. Surfacede durum nedir. Klavyede türkçe karakter olmadan word'de nasıl yazılabilir? Daha önce cihazı kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi? Buna göre alıp almamaya karar vereceğim.

Teorik olarak baktığımızda 6 tane harfin yeri değişik, fazla gözükmüyor ama alışması zaman alabiliyor.

Eğer sorunuz buysa Shift+Tab tuşlarına basıldığında klavye Türkçe ve İngilizce klavyeler arasında geçiş yapabiliyor. Yani noktaya basıldığında "ç" çıkıyor, virgüle basıldığında "ö" çıkıyor gibi uzuyor örnekler. Yaklaşık bir haftadan sonra sorun olacağını sanmam.

böyle bir imkanın olması çok iyi. sağ olun hocam cevabınız için. bir kez alıştıktan sonra problem olmaz gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.